BLACK FRIDAY Ääni ja Kuva 50% tilauksesta tänään! Katso tarjous tästä!

TESTISSÄ : Bowers & Wilkins PX7

Luksustason kuuloke-elämys

Bowers & Wilkins ei ole säästellyt laadussa uuden vastamelukuulokemallinsa kanssa.

Bowers & Wilkins PX7

Ääni & Kuva kiteyttää

Muheva basso ja vivahteikas diskantti etenkin Android-puhelinta ja PC:n USB-liitäntää käyttäen. Hyvä vastamelu. Todellinen premiumkokemus!
Tummasävyinen soundi, lattea keskirekisteri ja iPhonen kanssa rakeinen diskantti. Puheluiden ääni on huono.
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton
 • Elementit: 43 mm
 • Taajuusalue: 10 kHz – 30 kHz
 • Vastamelu: Kolme tasoa
 • Akunkesto: 30 h vastamelun kanssa
 • Puheohjaus: On
 • Sovellus: Bowers & Wilkins PX
 • Paino: 310 g
 • Liitännät: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, aptX Adaptive), 3,5 mm:n plugi ja USB
 • Verkkosivusto: bowerswilkins.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 399 €

PX7 on Bowers & Wilkinsin toinen yritys vastamelukuulokkeiden parissa. Ulkonäöltään se on raikas tuulahdus mustien muovikuulokkeiden maailmassa.

PX7 on Bowers & Wilkinsin uusi vastamelukuuloke, ja tällä kertaa vastamelua voi säätää suoraan vasemman kupin napista; vaihtoehdot ovat High, Low ja Off. Oikeassa kupissa on napit soiton aloittamiseen ja pausettamiseen sekä puheluihin vastaamiseen ja volyyminsäätöön.

PX7 on ensimmäinen testaamani kuulokemalli, jossa on uusi atX Adaptive -koodekki. Käytännössä uutuus yhdistää aptX:n ja korkearesoluutioisemman aptX HD:n yhteen koodekkiin.

Ehtaan B&W-tyyliin basso soi muhevasti PX7:ssä. Diskantti erottuu hyvin, ehkä vähän liiankin. Keskirekisteri on jokseenkin vetäytynyt. Piano soi hivenen suhmuisesti, vaikkakin kaiku on iso ja ilmava.

USB-C-liitännän hieno puoli on se, että latauksen lisäksi sen kautta voi soittaa musiikkia PC:ltä. Silloin kuulokkeisiin saa digitaalista audiota 24 bittiä/96 kHz-resoluutiolla. Tällä tavalla ylä-ääniin tulee kaunista ilmavuutta ja vivahteikkuutta.

Kun vastamelun laittaa päälle, tulee toimistolla hiljaista. Ikävä kyllä se vaikuttaa myös musiikin laatuun. Sointiprofiili pysyy samana, mutta dynamiikkaa jää matkan varrelle, ääni muuttuu latteammaksi ja basso pliisummaksi. Bassoa on kyllä edelleen paljon, mutta se on vaisumpi.

Johtopäätökset

Bowers & Wilkins PX7 on hieno kuulokemalli, joka huokuu laatua ja luksusta, ja on mahtavaa, että se se soittaa korkearesoluutioista musiikkia USB:n kautta.

mainos

Jos bassovoittoiset genret ovat makuusi, niin PX7 iskee varmasti kuin sata salamaa. Valitettavasti kevyemmät sävyt eivät toistu yhtä muhevasti ja keskirekisteri jää vaisuksi. Vaikka vastamelu on pääosin oikein hyvä, voi tärisevässä bussissa istuminen höykyttää sitäkin.

mainos
(Kuva: Bowers & Wilkins)

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

TESTISSÄ : Bowers & Wilkins PX7

Luksustason kuuloke-elämys

Bowers & Wilkins ei ole säästellyt laadussa uuden vastamelukuulokemallinsa kanssa.

Bowers & Wilkins PX7

Ääni & Kuva kiteyttää

Muheva basso ja vivahteikas diskantti etenkin Android-puhelinta ja PC:n USB-liitäntää käyttäen. Hyvä vastamelu. Todellinen premiumkokemus!
Tummasävyinen soundi, lattea keskirekisteri ja iPhonen kanssa rakeinen diskantti. Puheluiden ääni on huono.
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton
 • Langaton käyttö: Bluetooth 5 (SBC, AAC, aptX Adaptive)
 • Taajuusalue: 10 kHz – 30 kHz
 • Impedanssi: 20 ohmia
 • Herkkyys: ei ilmoitettu
 • Mikrofoni/kaukosäädin: On/On
 • Akunkesto: 30 h (vastamelu päällä)
 • Audiojohto: 3,5 mm ja USB
 • Latausjohto: Lightning
 • Paino: 310 g
 • Väri: Musta (Space Grey), hopea
 • Verkkosivusto: bowerswilkins.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 399 €

Bowers & Wilkins kokeili vastamelukuulokkeita ensi kerran kaksi vuotta sitten. PX-nimisen mallin ylellisestä fiiliksestä jopa B&O saattoi olla kateellinen, ja soundi oli miellyttävän pyöreä. Pari kummallisuuttakin oli, kuten se, ettei vastamelua voinut säätää itse kuulokkeista, vaan siihen piti käyttää sovellusta.

Kun on fyysiset napit kosketuspaneelin sijaan voi olla varma, että käskyt menevät perille joka kerta. Kuva: B&W

PX7 on valmistajan uusi vastamelukuuloke, ja tällä kertaa vastamelua voi säätää suoraan vasemman kupin napista; vaihtoehdot ovat High, Low ja Off. Oikeassa kupissa on napit soiton aloittamiseen ja pausettamiseen sekä puheluihin vastaamiseen ja volyyminsäätöön. Napeissa on yksi etu kosketuspaneeleihin verrattuna, etenkin jos kuulokkeita käyttää ulkona ja sataa: napit toimivat luotettavammin. PX7-mallilla ei muuten ole minkäälaista IP-luokitusta, kyllä sen pitäisi kestää hieman huonoa säätäkin.

Ehtaan B&W-tyyliin basso rymisee mukavasti PX7-kuulokkeissa.

PX huokui ylellisyyttä pyöristettyine muotoineen. Myös PX7 on luksusluokkaa, mutta kestävämpää laatua. Rakenne tuntuu vankalta ja pehmeää pantaa voi väännellä huoletta. Kuulokkeet kestävät myös iskuja, mikä on hyvä, sillä ainakin minulla on taipumusta kolautella niitä…

PX7 on raikas tuulahdus mustien muovikuulokkeiden maailmassa. Ulkonäöltään B&W hakkaa sekä Sonyn että Bosen.

Space Grey on lähes musta malli, mutta sen kauniit yksityiskohdat tuovat hienostunutta luksusfiilistä kokonaisuuteen. Kuva: B&W

aptX Adaptive

PX7 on ensimmäinen testaamani kuulokemalli, jossa on uusi atX Adaptive -koodekki. Käytännössä uutuus yhdistää aptX:n ja korkearesoluutioisemman aptX HD:n yhteen koodekkiin. Ratkaisu suosii HD-asetusta, mutta jos on ympräistössä, jossa langaton yhteys on huono tai muut syyt estävät optimaalisen Bluetooth-yhteyden, osaavat kuulokkeet automaattisesti vaihtaa tavalliseen aptX:ään. Eikä musiikki pätkäise vaihdoksesta. Todella siistiä! En kuitenkaan oikeastaan päässyt kokeilemaan tätä käytännössä, sillä yhteydet pysyivät vakaina koko testin ajan.

Liitännät

PX7:ssä ei ole NFC-yhteyttä, joten sekä Androidin että iPhonen käyttäjät joutuvat yhdistämään kuulokkeet vanhanaikaisesti. Onneksi PX7 löytyy Bluetooth-listasta helposti ja liittämien käy näpsäkästi.

mainos

”Anteeksi mitä sanoitkaan? Olin juuri kuuntelemassa musiikkia.” Musiikki menee automaattisesti pauselle, kun kuppia nostaa korvalta. Kuva: B&W

mainos

Muheva basso

Äänenlaatua testatakseni otan ensin vastamelun pois päältä, jotta voin taata ihanteelliset toimintaolot kuulokkeille. Ehtaan B&W-tyyliin basso soi muhevasti PX7:ssä. Ariana Granden, Normanin ja Nicki Minajin Bad To You tarjoillaan mehukkaan bilebasson kera, ja se oikein hieroo korvakäytäviä. 43-milliset kaiutinelementit todella toimivat!

Diskantti erottuu hyvin, ehkä vähän liiankin. S- ja sch-äänteen toistuvat aika aggressiivisesti. Toisaalta puhe ja laulu erottuvat selkeästi, mutta minulle tämä on liikaa.

 

Jos Space Grey ei nappaa, on saatavilla myös Silver-sävy. Kuva: B&W

Keskirekisteri on jokseenkin vetäytynyt. Rintaäänet saavat tukea, mutta korkeammat lauluäänet eivät oikein erotu, vaan jäävät piilottelemaan. Piano soi hivenen suhmuisesti, vaikkakin kaiku on iso ja ilmava. Vauhti puuttuu. Tällä saralla jopa Beats Solo Pro menee ohi, vaikka joidenkin mielestä sen basso jää liian laihaksi.

mainos

Kun äänilähteenä on iPhone 11 Pro Max, joka käyttää AAC:tä aptX:n sijaan, äsken sanomani pätee. Kun vaihdan Android-puhelimeen (Motorola Moto G6 Plus), rauhoittuu diskantti saman tien. Se saa viehättävää ilmavuutta eikä ole enää korville niin raskasta kuultavaa. Keskirekisteriin asti Android-hyvyys ei ulotu, vaan lauludynamiikat ja kitarat jäävät yhä vaisuiksi.

Vastamelu

Kun vastamelun laittaa päälle, tulee toimistolla hiljaista. Cool. Samalla tosin musiikkikin muuttuu. Soundi pysyy muuten samana, mutta dynamiikka laimenee. Sointi on latteampaa ja basson houkuttelevuus heikkenee, vaikka se pysyykin isona. Matalalla vastamelutasolla ääni paranee hiukan, mutta se kannattaa laittaa kokonaan pois päältä, jos ei ole hälyisässä bussissa tai lentokoneessa.

USB:n kautta soitettu musiikki kuulostaa vielä paremmalta, etenkin jos soittaa Roonin kautta korkearesoluutioista musiikkia.

USB

USB-C-liitännän hieno puoli on se, että sen kautta voi soittaa myös musiikkia PC:ltä. Silloin kuulokkeisiin digitaalista audiota 24 bittiä/96 kHz-resoluutiolla – mahtia!

USB:n kautta soitettu musiikki on vielä parempi kuin Adroid-puhelimen kautta, etenkin kun soitan korkearesoluutioista musiikkia Roonin kautta. Susanne Sundførsin Reincarnation-teoksen live-versio Lontoon Barbicanissa löytyy Tidalista Master-versiona, ja sen äänikuvassa on huomattavasti enemmän vivahteita kuin tavallisessa tallenteessa. Sointusitran herkkä sointi saa lisäsävyjä verrattuna Bluetooth-striimaukseen.

Klassinen musiikki, kuten Vivaldin Neljä vuodenaikaa, saa nauttia ilmavuudesta ja tilantunnusta USB:n kautta kuunneltuna. Keskirekisteri on yhä makuuni turhan rajoittunut, mutta ei se mitenkään terävä tai pistävä ole.

Haluan vielä painottaa, että rytmikäs pop soi aivan mahtavasti PX7:n muhkean basson ansiosta.

Puheluiden laadussa parannettavaa

”Mitä sanoit? Voitko toistaa? Ihan kuin puhelin olisi jossain metallilootassa ja itse seisoisit kahden metrin päässä – haloo?” Näin vaimoni huomautti, kun yritin soittaa hänelle PX7:n kautta. Ei siis mitenkään hyvä suoritus kuulokkeilta. Jouduin kaivamaan puhelimen esille ja laittamaan kuulokkeet pois päältä saadakseni asiani sanotuksi. Tässä B&W:llä olisi opittavaa Jabra Elite 85h:lta. Siinä on kelvollinen äänenlaatu puheluille!

Vastamelu

Vastamelu toimii pääosin hyvin. Kun istuin bussissa ja moottori jylisi penkkini läpi kroppaani ja siitä kuulokkeisiin, tuntui kuppien pito vaihtelevan. Välillä vastamelu aiheutti kohinaa kupin sisällä. Huomautan, että näin kävi harvoin, mutta aiemmin olen kokenut vastaavaa vain halvempien kuulokkeiden kohdalla.

Johtopäätökset

Bowers & Wilkins PX7 on hieno kuulokemalli, joka tekee vielä monet onnelliseksi. Se huokuu laatua ja luksusta, ja on mahtavaa, että se poikkeaa massasta tyylikkäällä ulkonäöllään. Mahtavaa on sekin, että se soittaa korkearesoluutioista musiikkia USB:n kautta.

Jos bassovoittoiset genret ovat makuusi, niin PX7 iskee varmasti kuin sata salamaa. Valitettavasti kevyemmät sävyt eivät toistu yhtä muhevasti. Keskirekisteri jää vaisuksi ja s- ja sh-äänteet pistävät ärhäkkäästi korvaan – enemmän iPhonea kuin Androidia käyttäessä.

Puheluiden laatu on niin huono, että vaikuttaa siltä kuin B&W olisi unohtanut koko homman. Vaikka vastamelu on pääosin oikein hyvä, voi tärisevässä bussissa istuminen höykyttää sitäkin. Jos nämä rajoitukset eivät kaada maata, niin suosittelemme tutustumaan tarkemmin!

Kuva: B&W

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös