: Bose QuietComfort 25

Mahtavaa melunvaimennusta

Bosen legendaariset melunvaimennuskuulokkeet ovat aina vain paremmat.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin mukavat. Kätevät reissussa. Markkinoiden parhaat melunvaimennuskuulokkeet. Käyttöä voi jatkaa akun loputtuakin.
Kauko-ohjaus toimii vain Apple-laitteiden kanssa. Jonkin verran ääntä vuotaa ulos, ja melunvaimennuksen ollessa pois päältä myös sisään.
Mitat: 19,1 x 15,2 x 2,3 cm

Paino: 196 g (ilman johtoa)

Johdon pituus: 140 cm

Hinta: 300 €

Verkkosivusto: bose.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Aina siitä lähtien, kun tohtori Amar Bose sai idean melua vaimentavista kuulokkeista 1978, on yritys kehittänyt tekniikkaa melun vaimentamiseksi. 1989 saatiin ensimmäiset lentäjille tarkoitetut melunvaimennuskuulokkeet, ja vuonna 2000 lanseerattiin tavallisille käyttäjille tarkoitettu QuietComfort. Sen jälkeen mallista onkin tullut jo useita versioita, joista uusimpana nappikuulokemalli QC20. Vuodesta 2009 lähtien QC15 on ollut enemmän tai vähemmän standardi paljon matkustavien ja hiljaisuutta kaipaavien musiikinkuuntelijoiden keskuudessa.

Rakenne ja laatuvaikutelma

QC25 on suosikkimallin kehittyneempi versio, jossa QC15:n pienet puutteet on korjattu ja soundia yhä paranneltu. Ilmiselvästi myös ulkonäköä on paranneltu, ja uusi look on hillitympi ja vähemmän kiiltävä. Hopean sijaan värivaihtoehtoina on sinisellä viimeistelty musta tai valkoinen, jossa beiget pehmusteet. Jälkimmäisen huono puoli on se, että ajan saatossa valkoinen voi alkaa näyttää nuhruiselta.

Materiaalit ovat laadukkaita ja muovista huolimatta kuulokkeet tuntuvat luotettavilta. Kaarta on levennetty, mikä tukee kokonaisrakennetta. Mikä mahtavinta, kupeissa on nyt saranat, joiden ansiosta ne saa käännettyä. Näin kuulokkeet mahtuvat pienempään tilaan, mikä on tärkeää käsimatkatavaroita pakatessa.

Käyttö

Ylellisen kuljetuskotelon erilliseen osioon saa jemmattua lentokoneadapterin ja lisäakun. Edellisessä mallissa vaihtoakku oli välttämätön, sillä kuuntelua ei voinut jatkaa, jos virta loppui. QC25:ssä käyttö onnistuu akuttakin, mutta vain ilman melunvaimennusta. Akku kestää 35 tuntia, mutta vaihtoakku on silti mukava turva.

Johto on melko tukeva ja irrotettava, joten pakkaaminen helpottuu. Sen ansiosta johdon voi myös vaihtaa, mikäli se menee rikki. Johdossa on kauko-ohjain, josta löytyy mikrofoni puheluita varten. Kaukosäätimestä voi säädellä volyymiä, ohjata soittoa sekä vastata puhelimeen. Napit toimivat kuitenkin täysin vain iPhonen tai iPadin kanssa. Tämän hintaluokan laitteessa pitäisi olla varaa tehdä myös Android-yhteensopiva kaukosäädin.

Mukavuus on suunnattoman tärkeää kuulokkeissa, joita on tarkoitus pitää päässä pitkillä lentomatkoilla. Parannellun muotoilun ansiosta kuulokkeet istuvat päässä miellyttävämmin ja keveytensä ansiosta ne eivät paina päätä. Tyynyt ja panta on pehmustettu, ja nahkapäällyste tekee tyynyistä mukavat olematta hiostavat. Kuulokkeet pääsivät tositoimiin Atlantin ylittävällä lennolla, ja ne saavat kyllä mukavuudestaan täydet pisteet!

Kuva: Bose

 

mainos

Äänenlaatu

Melunvaimennus toimii luvatusti. Väsyttävä taustamelu, kuten toimiston tuulettimien kohina, renkaiden hurina asvalttia vasten ja ennen kaikkea ääni, joka ärsytti Amar Bosea 36 vuotta sitten eli lentokoneen moottoreiden meteli vaimenevat hyvin. Puhelimien soittoäänet ja muut korkeataajuuksiset äänet pääsevät kuitenkin läpi, sillä niiden ääniaallot kulkevat liian nopeasti tämän päivän tekniikalle.

mainos

QC25:n laatu on astunut pykälän korkeammalle, ja melunvaimennuksen ääni on nyt huomaamattomampi. Musiikki soi kirkkaammin ja basso tarkemmin ja intensiivisemmin kuin QC15-mallissa. Yllättäen soundi on myös neutraalimpi ja vähemmän ”Bosen tyylinen” eli bassovoittoinen. Näitä kuulokkeita ei kuitenkaan ole tarkoitettu kotioloissa fiilistelyyn, vaan siihen tarkoitukseen löytyy parempaakin soundia samassa hintaluokassa.

Johtopäätökset

QuietComfort 25 syrjäyttää markkinoiden edellisen kuninkaan, oman edeltäjänsä QC15:n valtaistuimelta. Tuntuma on mukavampi. Kuulokkeet taittuvat kasaan ja vievät vähemmän tilaa. Kokonaisuuteen kuuluu kauko-ohjain. Musiikin kuuntelua voi jatkaa (ilman vastamelutoimintoa), kun akku loppuu. Vastamelu toimii paremmin kuin koskaan ja soundi on entistä miellyttävämpi. Nämä ovat oikea valinta pitkälle matkalle!

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös