TESTISSÄ

Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.

 itemprop
TESTISSÄBang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.
Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.

Hyväksi havaittu

Bang & Olufsenin ylellisistä vastamelukuulokkeista on saatu jo kolmas sukupolvi. Uudistukset jäävät pieniksi, melkeinpä huomaamattomiksi.

Upea laatu, hyvä vastamelu ja miellyttävä ääni. Uutena Google Assistant.
Vain yksi vastameluasetus, joka heikentää hieman äänenlaatua. Kallis.

H9 on ylellinen over-ear-malli, jonka pyöreät kupit on päällystetty pehmeällä lampaannahalla ja täytetty memory foamilla. Panta on päällystetty vankalla kankaalla ja vahvistettu nahalla. Kokonaisuus on supertyylikäs ja näyttää siltä, että kaiken on tarkoitus kestää vuosikymmeniä. Monen muun tapaan Beoplay H9:ää ohjataan kosketuksella.

Sovelluksesta voi hallita vastamelua ja ääniasetuksia. Neutral-asetusta ei valitettavasti ole.

Kilpailijoilla on useita vastamelun vahvuuksia, mutta H9 tarjoaa vain yhden – joka onneksi on tehokas. Beoplay H9 poistaa kohinaa lähes yhtä hyvin kuin Sony WH-1000XM3 – ja hieman paremmin kuin Bose NCH 700.

Vastamelukuulokkeiden äänenlaadun arviointi voi olla työlästä, sillä eroa voi olla kuin yöllä ja päivällä riippuen siitä, onko vastamelu aktivoituna vai ei. Hienoista lupauksista huolimatta äänenlaatu kärsii aina jonkin verran vastamelusta. Beoplay H9:n tapauksessa etenkin ylempi keskirekisteri saa tuta tämän, ja efekti on kuin vaatekaapissa istuisi: ylä-äänet soivat vaisuina ja korvissa tuntuu samanlainen heikko paine kuin täysin kaiuttomissa tiloissa.

Beoplay H9 antaa syvimmille bassoäänille piristysruiskeen, ja useimmissa kappaleissa se tuo miellyttävää painoa musiikkiin. Jos kappaleessa on valmiiksi paljon syväbassoa, voi bassotunnelma saada liialliset mittasuhteet.

Sony WH-1000XM3-kuulokkeisiin verrattuna H9 tuntuu suljetummalta ja etäisemmältä, etenkin vastamelun ollessa päällä.

Johtopäätökset

Laatu ja viimeistely ovat Bang & Olufsenilla omaa luokkaansa. Toisaalta niistä joutuu myös maksamaan – H9 on edelleen testin kallein. Äänenlaatua ja ominaisuuksia vertailemalla alati kasvavaan vastamelumaailman kilpailijoiden joukkoon jää H9 vähän jälkeen parhaimmista.

mainos

 

mainos
(Kuva: B&O)

Faktat

 • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton
 • Elementit: 40 mm
 • Taajuusalue: 20–20 000 Hz
 • Aktiivinen vastamelu: 1 asetus
 • Akunkesto: 25 h vastamelu ja Bluetooth päällä
 • Puheohjaus: On
 • Sovellus: Bang & Olufsen
 • Liitännät: USB-C, 3,5 mm:n plugi, Bluetooth 5.0 (aptX, CvC, SBC, AAC)
 • Paino: 285 g
 • Verkkosivusto: beoplay.com

Hinta

499 €

Paras hinta

   data-srcset
  12 langatonta vastamelukuuloketta Vastamelun valtaistuinpeli
  Myös tässä testissä
   data-srcset
  Jabra Elite 85h
  Jabra haastaa eliitin
  Jabra haluaa valloittaa oman palansa luksusluokan vastamelumarkkinasta.
   data-srcset
  Sennheiser Momentum 3 Wireless
  Sennheiserin langattomien kuulokkeiden kolmas versio on pullollaan uusiakin herkkuja.
  Sennheiser PXC 550-II Wireless
  Sennheiser pelaa varman päälle ja on päivittänyt laatumallinsa säätyvällä vastamelulla ja ääniohjauksella. Käyttöliittymä on ikävästi kärsinyt vähän matkan varrella.
   data-srcset
  DALI IO-6
  DALIn kuulokedebyytti asettaa tanskalaisvalmistajan ylellisten vastamelukuulokkeiden huipulle.
   data-srcset
  Bowers & Wilkins PX7
  Bowers & Wilkins ei ole säästellyt laadussa uuden vastamelukuulokemallinsa kanssa.
   data-srcset
  Beyerdynamic Lagoon ANC
  Beyerdynamic Lagoon ANC toimii musiikin kanssa paremmin kuin muut testaamamme vastamelukuulokkeet.
   data-srcset
  Kygo A11/800
  Norjalainen lifestylebrändi Kygo hyppää mukaan ylellisten vastamelukuulokkeiden markkinaan.
   data-srcset
   data-srcset
  Bose Noise Cancelling Headphones 700
  Bose on tehnyt parhaansa NCH700-kuulokkeiden kanssa. Tai no, toiseksi parhaansa.
  Beats by Dre Solo Pro Wireless
  Kukapa olisi uskonut, että bassostaan tunnettu Beats onnistuisi luomaan näin neutraalin soundin?
   data-srcset
  Sony WH-1000XM3
  Sony johtaa edelleen
  Maailman parhaat vastamelukuulokkeet tunnetaan yhä nimellä Sony WH-1000XM3.
  Lisää
  Keskustelu

  Leave a Reply

  Please Login to comment
    Subscribe  
  Notify of
  Testissä

  Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen

   itemprop
  TestissäBang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen
  Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen

  Hyväksi havaittu

  Bang & Olufsenin ylellisistä vastamelukuulokkeista on saatu jo kolmas sukupolvi. Uudistukset jäävät pieniksi, melkeinpä huomaamattomiksi.

  Upea laatu, hyvä vastamelu ja miellyttävä ääni. Uutena Google Assistant.
  Vain yksi vastameluasetus, joka heikentää hieman äänenlaatua. Kalliimpi kuin muut.

  Aktiivisella vastamelulla (Active Noise Cancelling, ANC) varustettu Beoplay H9 on Bang & Olufsenin hienoin kuulokemalli. Ensimmäinen sukupolvi oli nimeltään H9, toinen H9i ja nyt julkistettu kolmas sukupolvi kulkee taas nimellä H9 (pienen 3rd Gen -lisäyksen kera). Hyväksi havaittu konsepti on kokenut vain pieniä muutoksia vuosien varrella. Silmiinpistävin uutuus on väritys: mustan lisäksi H9 on saatavana Agrilla Bright -versiona, joka on yhdistelmä vaaleanruskeaa nahkaa ja samppanjanväristä alumiinia.

  H9 on over-ear-malli, jonka pyöreät kupit on päällystetty pehmeällä lampaannahalla ja täytetty memory foamilla. Panta on päällystetty vankalla kankaalla ja vahvistettu nahalla. Kokonaisuus on supertyylikäs ja näyttää siltä, että kaiken on tarkoitus kestää vuosikymmeniä. Muut kalliit vastamelukuulokkeet näyttävät tiimarikamalta näiden rinnalla.

  Liitäntä tapahtuu langattomasti Bluetoothilla. Kuulokkeissa on AAC ja aptX paremman äänen siirtämiseksi. Mukana tulee tavallinen 3,5 mm:n kuulokepiuha ja lentokoneadapteri, joten lentokoneen viihteestä pääsee nauttimaan omien kuulokkeiden kautta.

  Alkuun pääseminen on kuten muillakin vastamelukuulokkeilla tänä päivänä: ensin ladataan sovellus, jonka jälkeen Bluetooth-yhtyettä pääsee muodostamaan. Bang & Olufsenin sovelluksesta voi hallita kaikkia saman valmistajan langattomia laitteita.

  Monen muun tapaan Beoplay H9:ssä on kosketusohjaus. Kuva: B&O

  Uutta: puheohjaus

  Kun kuulokkeet on liitetty kännykkään, Google Assistantin asennus voi alkaa. Kuten muilla langattomilla kuulokkeilla tänä herran vuonna 2019, on H9 varustettu puheohjauksella. Painamalla vasemman kupin nappia voi etsiä vastauksia yksinkertaisiin kysymyksiin, kuten ”What’s the weather like in Helsinki?” tai ”What’s the capital of Malta?” Niinpä niin, Google ei vieläkään ymmärrä suomea.

  Sovelluksesta kuulokkeille pääsee valitsemaan värin. Sillä ei ole käytännön merkitystä, sillä kuulokkeet pysyvät samanvärisinä vaikka valitsisi mitä. Sovelluksessa voi myös erilaisten ToneTouch-asetusten välillä: Commute, Clear, Workout ja Podcast. Jos ne eivät riitä, voi ääntä säätää portaattomasti fiiliksen mukaan, vaihtoehtoja ovat Warm, Excited, Relaxed ja Bright. Ikävä kyllä Neutral-nimistä asetusta ei ole, joten jokin taajuus pääsee aina hallitsemaan. Clear-asetuksella pääsee lähimmäs.

  Monen muun tapaan Beoplay H9:ssä on kosketusohjaus. Jos onnistuu hipelöimään kuppeja oikein, voi säätää volyymiä, laittaa vastamelun pois ja päälle sekä aktivoida Transparency Moden. Sokkona koskettelussa tekee kuitenkin helposti virheitä, jolloin väärät asetukset menevät päälle tai pois.

  mainos

  Vain yhdentyyppistä vastamelua

  Uusi Beoplay H9 on suurimmalta osin identtinen edeltäjänsä H9i:n kanssa. On tietysti hyviä syitä pitäytyä onnistuneessa reseptissä, mutta toisaalta, aika menee jatkuvasti eteenpäin ja asiat ympärillä kehittyvät. Kilpailijat tarjoavat jopa 20 eri tasoa vastamelulle, ja jotkut osaavat mukauttaa vastamelun ympäristön mukaan. H9 tarjoaa yhdenlaista vastamelua: ota tai jätä!

  mainos

  Onneksi Beoplayn vastamelussa ei ole mitään vikaa. Se vaimentaa ääntä melkeinpä yhtä hyvin kuin Sony WH-1000XM3 – ja hieman paremmin kuin Bose NCH 700, kilpailijoiden vastamelun ollessa täysillä.

  Vastamelukuulokkeiden äänenlaadun arviointi voi olla työlästä, sillä eroa voi olla kuin yöllä ja päivällä riippuen siitä, onko vastamelu aktivoituna vai ei. Hienoista lupauksista huolimatta äänenlaatu kärsii aina jonkin verran vastamelusta. Beoplay H9:n tapauksessa etenkin ylempi keskirekisteri saa tuta tämän, ja efekti on kuin vaatekaapissa istuisi: ylä-äänet soivat vaisuina ja korvissa tuntuu samanlainen heikko paine kuin täysin kaiuttomissa tiloissa.

  Laadun ja viimeistelyn saralla kukaan ei hakkaa Bang & Olufsenia. Kuva: B&O

  Äänenlaatu

  Hifinörtit uppoutuvat mielellään pohtimaan, miten kaiuttimen ääni toistaa parhaiten tilannetta, joka muusikoilla on studiossa ollut tai äänimaailmaa, jota musiikilla on haettu. Parhaimmillaankin livetilanteen ääntä on vaikea saavuttaa. Kuulokkeissa tunnusomainen soundi onkin suuremmassa roolissa. Tämä pätee myös Beoplay H9:ään, jonka soundi ei ole täysin lineaarinen.

  Beoplay H9 antaa syvimmille bassoäänille piristysruiskeen, ja useimmissa kappaleissa se tuo miellyttävää painoa musiikkiin. Afenginnin Opus-albumi, jota perkussiot hallitsevat, soi upeasti ja vahvasti. Jos kunnon syväbassoa on kuitenkin alusta alkaen paljon, tulee jossain vaiheessa ähky. Roger Watersin Three Wishes soi niin tymäkällä bassolla, että kohtuullisellakin volyymillä kuuluu säröä. Scarlet Ribbons -kappaleella, Sinéad O ’Connorin acapella-laululla, kuuluu mikrofonista tömähdyksiä, jotka vain vahvistuvat, kun vastamelun laittaa päälle.

  mainos

  Kysyimme Bang & Olufsenin äänimestari Geoff Martinilta, miksi näin on:

  ”On ymmärrettävää, että tyypillinen matalien taajuuksien kelaaminen viedään syvemmälle kuin joissakin aiemmissa malleissamme. Vahvistumista voi havaita vain tietyissä kappaleissa. Nykyaikaisissa kuulokkeissa pitää huomioida monta asiaa: Ensinnäkin pitää miettiä, mitä kohderyhmä preferoi, ja se suosii vahvempaa bassoa kuin mitä joihinkin muihin käyttötarkoituksiin tehdyissä kuulokkeissa on totuttu.”

  Vaikka syväbasso onkin erottuva, ei H9 korosta ylempää bassorekisteriä kuten moni muu saman luokan kuulokemalli, esimerkiksi Sony WH-1000XM3. Paradoksaalisesti tästä aiheutuu tunne, että bassorummuista ja bassokitarasta puuttuu iskevyyttä. Kokonaisuutena H9 ei ole erityisen rock, ja volyymikin on hiljaisempi kuin muissa langattomissa kuulokkeissa. Musiikkia ei vain saa tarpeeksi kovalle, mikä on tietysti kuulon kannalta hyvä mutta esimerkiksi lentokoneessa ikävää, kun moottorin hurina häiritsee musiikkia vastamelusta huolimatta.

  Kun vastamelun aktivoi, myös keskirekisteri vaimenee hiukan. Se syö tilantuntua ja työntää laulua taka-alalle. Tällä soundilla on vaikea tehdä eroa kalliin klassisen viulun ja halvan musiikkikoulumallin välillä.

  Sony WH-1000XM3-kuulokkeisiin verrattuna H9 tuntuu suljetummalta ja etäisemmältä, etenkin vastamelun ollessa päällä.

  Johtopäätökset

  Bang & Olufsen Beoplay H9 on pääosin sama tuote kuin ylistetty H9i. Kyseessä on yhä erittäin tyylikäs ja ylellinen vastamelukuuloke. Laatu ja viimeistely ovat Bang & Olufsenilla omaa luokkaansa. Toisaalta niistä joutuu myös maksamaan. Äänenlaatua ja ominaisuuksia vertailemalla alati kasvavaan vastamelumaailman kilpailijoiden joukkoon, jää H9 vähän jälkeen parhaimmista. Jos ei tarvitse puheohjausta, on H9i – joka kirjoitushetkellä maksaa parisataa euroa vähemmän – loisto-ostos.

  Faktat

  Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton, aktiivinen vastamelu Elementit: 40 mm Taajuusalue: 20–20 000 Hz Aktiivinen vastamelu: On Mikrofonit: 6 kpl (4 kpl vastamelulle ja 2 puheluihin) Akunkesto: 25 tuntia (vastamelu ja Bluetooth päällä) Puheohjaus: Google Assistant Sovellus: Bang & Olufsen Liitännät: USB-C, 3,5 mm minijakki, Bluetooth 5.0 (aptX, CvC, SBC, AAC) Paino: 285 g Verkkosivusto: beoplay.com

  Hinta

  500 €

  Paras hinta

   Lisää
   Keskustelu

   Leave a Reply

   Please Login to comment
     Subscribe  
   Notify of

   Lue myös

   Sennheiser PXC 550-II

   Loistoääntä huomaamattomassa paketissa

   Sennheiser pelaa varman päälle ja on päivittänyt laatumallinsa säätyvällä vastamelulla ja ääniohjauksella. Käyttöliittymä on ikävästi kärsinyt vähän matkan varrella.

    data-src

   Paljon vastinetta rahoille!

   Jabra Elite 75t on markkinoiden paras täysin langaton kuulokemalli ilman aktiivista vastamelua.

   Bowers & Wilkins PX7

   Luksustason kuuloke-elämys

   Bowers & Wilkins ei ole säästellyt laadussa uuden vastamelukuulokemallinsa kanssa.

    data-src

   Sony on korjannut edellistä kuulokemalliaan vaivanneet viat ja onnistunut tekemään parhaat vastamelukuulokkeet, jotka olemme koskaan testanneet!

    data-src

   Testasimme parhaat langattomat kuulokkeet, joista osasta löytyy myös aktiivinen vastamelutoiminto.

    data-src

   Johdottomat kuulokkeet ovat käytössä käteviä. Kun löytää vielä itselleen oikean mallin, saa nauttia helppokäyttöisyyden lisäksi erinomaisesta äänenlaadusta.

    data-src

   Parhaat matkakuulokkeet toimivat ilman piuhaa ja sulkevat ympäristön hälyn ulkopuolelle.

    data-src

   Markkinoiden parhaat vastamelukuulokkeet ovat nyt myös langattomat! Lopputulos on silkkaa taikaa.

   Vieritä ylös