TESTISSÄ : Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

Hikilenkille langattomien B&O-kuulokkeiden kanssa

Bang & Olufsen on tuonut täysin langattomista kuulokkeistaan treeniversion, jotka kestävät säätä kuin säätä ja jopa veden alla.

 itemprop
Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

Ääni & Kuva kiteyttää

Kotelon voi ladata langattomasti. Miellyttävä äänikuva kallistuu lämpimän puolelle.
Vakaan yhteyden saaminen on hankalaa. Kallis. Ei puheohjausta.
 • Tyyppi: In-ear, täysin langaton
 • Elementit: 5,7 mm
 • Taajuusalue: 20–20 000 Hz
 • Aktiivinen vastamelu: Ei ole
 • Kestävyys: IP57 (vedenkestävä; sietää upotuksen 1 metrin syvyyteen 30 minuutiksi)
 • Akunkesto: 7 h + 23 h kotelosta
 • Puheohjaus: Ei ole
 • Sovellus: Bang & Olufsen
 • Liitännät: Bluetooth 5.1 (SBC, AAC, aptX)
 • Paino: 6,4 g/kpl
 • Verkkosivusto: bang-olufsen.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 350 €

Testasimme jokin aika sitten Bang & Olufsen Beoplay E8 -nappikuulokkeiden kolmannen sukupolven, johon oli korjattu ensimmäisten kierrosten puutteet. Eikä siinä vielä kaikki: B&O on tehnyt samasta mallista vielä urheiluversion.

Beoplay E8 Sport näyttää samalta kuin tavallinen E8, mutta se on tehty rajumpaa käyttöä silmällä pitäen. Silikonipehmusteen kuminen siiveke pitää napit paremmin paikoillaan korvissa, ja koko kuulokenappi on päällystetty nypyläisellä kumilla yläosaa lukuun ottamatta – siihen on nimittäin sijoitettu kosketusohjausta totteleva levy.

Ohjausnappeja ei siis ole, vaan kaikkea ohjataan hipaisemalla ja klikkailemalla. Erilaiset painallukset saavat aikaan erilaisia toimintoja, ja enimmillään kuulokenappia pitää painaa kolme kertaa, että haluttu toiminto aktivoituu. Varsinkin alkuun toimintojen opettelu hämmentää, mutta parempaakaan systeemiä näin pieneen tilaan on vaikea mahduttaa.

Silikonityynyjä tulee neljää eri kokoa ja siipiä kolmea kokoa. Myös memory foam -pehmuste on saatavilla.

Beoplay E8 Sport muistuttaa tavallista E8-mallia, mutta siinä on kumipinta ja pieni siipi, joka pitää napin paikoillaan liikkuessa. Kuva: Bang & Olufsen

Akunkesto on sama kuin E8-mallissakin eli 7 tuntia. Se on tämän hetken täysin langattomille kuulokkeille melko tavallinen aika. Latauskotelosta napit saa ladattua kolme kertaa, mikä tuo 23 tuntia lisää soittoaikaa. Kotelon itsensä voi ladata langattomasti Qi-standardin latauspinnoilla. Fiksua!

Beoplay E8:n aiemmat sukupolvet ovat kärsineet Bluetooth-yhteyden pätkimisestä. Ongelman pitäisi nyt olla poissa – mutta ei näköjään täysin. Kuulokkeiden yhdistäminen oli tavallista hankalampaa (ja minä kuitenkin työkseni yhdistän Bluetooth-laitteita puhelimeeni jatkuvasti). Kun napit haluavat tehdä yhdistämisen uudelleen, yhteys muuttui usein epävakaaksi.

Lue myös: 11 täysin langatonta kuuloketta

mainos

Musiikkia sukellusharjoituksiin

Treenikuulokkeiden pitää kestää vähän kaikenlaista, ja Beoplay E8 Sport onkin suojattu pölyä ja vettä vastaan IP57-standardin mukaisesti. Kuulokkeet siis kestävät puolen tunnin upotuksen metrin syvyyteen. Jos omistaa vedenkestävän kännykän, voi siis kuunnella musiikkia vedessä. Kätevää, jos harrastaa vesipooloa, mutta emme kokeilleet tätä käytännössä.

mainos
Beoplay E8 Sport IP57-luokituksen mukaisesti vedenkestävä – kuulokkeet sietävät sateen lisäksi myös upotuksen veteen. Kuva: Bang & Olufsen

Beoplay E8:ssa ei ole puheohjausmahdollisuutta. Yllättävää, ottaen huomioon, että täysin langattomissa kuulokkeissa kaikki ohjaaminen, mikä ei vaadi kuulokkeiden näpelöimistä, on plussaa. Monissa edullisemmissa kuulokkeissa toimii esimerkiksi Google Assistant tai Amazon Alexa. Kuulokkeiden mikrofoneja voi kuitenkin käyttää kännykän puheavustajan aktivoimiseen.

Yksii Beoplay E8 3rd Gen. -kuulokkeiden uutuuksista oli aptX-koodekki, joka parantaa äänenlaatua. Myös sporttiversiosta aptX löytyy, mikä on hyvä, vaikka kyseessä onkin perusversio eikä HD tai Adaptive-versio.

Äänenlaatu

Nappikuulokkeiden haaste on aina basso. Jos nappi ei istu korvaan täydellisesti, basso vuotaa ulos eikä kuulosta hyvältä. Hyvä istuvuuskaan ei takaa bassotason epätarkkuuksien puuttumista. Beoplay E8 Sportissa pulmaa ei ole, vaan basso on vakaa ja keskibasso korostuu juuri sopivasti niin, että rytmi pysyy treenatessa yllä. Jos perusbasso ei riitä, voi valita Sport-nimisen asetuksen, joka tuo vielä lisää ytyä juoksuun tai painojen nostoon.

Vaikka E8 Sport on tehty kestämään rajua menoa, on kuulokkeiden soundi hienostunut; saman tyyppinen kuin E8 3rd Gen -mallissa. Keskirekisteri on yllättävän kirkas, joten tekee mieli hidastaa tahtia ja jäädä vain nauttimaan musiikista. Niin ei tietenkään treenatessa kannata tehdä.

mainos

Korvanappeja voi tietysti käyttää myös junassa ja bussissa. Aktiivista vastamelua ei tosin ole, joten melunvaimennus perustuu vain nappien omaan ääneneristykseen.

Olemme tottuneet näkemään Bang & Olufsenilta vain kalliita tuotteita, joiden hinta vastaa laitteen laatua ja tunnistettavaa designia. Beoplay E8 Sport on ehdottomasti kaunis kuulokemalli, mutta pikkuruisessa korvanpissa ei ole paljoa tilaa muotoiluhienostelulle kuten aidolle nahalle tai harjatulle alumiinille.

Beoplay E8 Sport joutuukin kilpailemaan monien muiden täysin langattomien kuulokkeiden kanssa kuluttajien suosiosta. Jos budjetti riittää B&O:n treenikuulokkeisiin, niin mikä jottei! Halvemmallakin tosin pääsee, etenkin jos tyytyy hikoilua kestäviin kuulokkeisiin IP57-luokituksen sijaan. Silloin hyvä vaihtoehto on esimerkiksi puolet edullisempi JBL Live300 TWS.

Kotelosta saa 23 tuntia lisäsoittoaikaa, ja kotelon voi ladata langattomasti. Kuva: Bang & Olufsen

Johtopäätökset

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport on onnistuneen E8 3rd Gen -mallin urheiluversio. Loistavan äänenlaadun yhdistäminen kestävämpiin kuoriin on erinomainen ratkaisu. Soundi on miellyttävä ja vivahteikas, ja basso vauhdittaa treenejä mukavasti. Toiminto, joka päästää ympäristön äänet läpi, toimii hyvin ja on kätevä.

Jos ei ole tarvetta sukellella kuulokkeiden kanssa aptX-laatuista musiikkia kuunnellen, löytyy täysin langattomista treenikuulokkeista edullisempiakin vaihtoehtoja.

Lisää
Keskustelu

Lue myös

TCL C815 (65C815)

Kiva kokemus edullisesti

TCL C815 -televisio tarjoaa hyvää kuvaa ja paljon älyominaisuuksia huokeaan hintaan. Jopa äänenlaatu on kohdillaan!

TCL RAY-DANZ TS9030 lifestyle

Kiintoisa konsepti

TCL Ray-Danz TS9030 simuloi surround-ääntä älykkäillä akustisilla ratkaisuilla DSP:n sijaan.

Beoplay H95 støydempende hodetelefoner

Parhaat melunvaimentajat

Kaipaatko pois hälystä? Kokosimme listaan tämän hetken parhaat vastamelukuulokkeet.

Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

Mestarien mestari

Panasonicin huippumalli on todellinen herkkupala tv-harrastajille: HZ2000 tarjoaa mielettömän tyylikästä kuvaa ehdalla studiolaadulla!

Beoplay H95 spread

Loistavaa vastamelua B&O:lta

Olemmekin odotelleet highend-luokkaan vastamelukuulokkeita, ja jotenkin ei yllätä, että Bang & Olufsen ehtii ensimmäisenä erinomaisella Beoplay H95 -mallillaan!

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Vieritä ylös