TESTISSÄ : Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

Hikilenkille langattomien B&O-kuulokkeiden kanssa

Bang & Olufsen on tuonut täysin langattomista kuulokkeistaan treeniversion, jotka kestävät säätä kuin säätä ja jopa veden alla.

 itemprop
Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

Ääni & Kuva ajatella

Kotelon voi ladata langattomasti. Miellyttävä äänikuva kallistuu lämpimän puolelle.
Vakaan yhteyden saaminen on hankalaa. Kallis. Ei puheohjausta.
 • Tyyppi: In-ear, täysin langaton
 • Elementit: 5,7 mm
 • Taajuusalue: 20–20 000 Hz
 • Aktiivinen vastamelu: Ei ole
 • Kestävyys: IP57 (vedenkestävä; sietää upotuksen 1 metrin syvyyteen 30 minuutiksi)
 • Akunkesto: 7 h + 23 h kotelosta
 • Puheohjaus: Ei ole
 • Sovellus: Bang & Olufsen
 • Liitännät: Bluetooth 5.1 (SBC, AAC, aptX)
 • Paino: 6,4 g/kpl
 • Verkkosivusto: bang-olufsen.com
lisää
vähemmän

Tavoitehinta: 350 €

Testasimme jokin aika sitten Bang & Olufsen Beoplay E8 -nappikuulokkeiden kolmannen sukupolven, johon oli korjattu ensimmäisten kierrosten puutteet. Eikä siinä vielä kaikki: B&O on tehnyt samasta mallista vielä urheiluversion.

Beoplay E8 Sport näyttää samalta kuin tavallinen E8, mutta se on tehty rajumpaa käyttöä silmällä pitäen. Silikonipehmusteen kuminen siiveke pitää napit paremmin paikoillaan korvissa, ja koko kuulokenappi on päällystetty nypyläisellä kumilla yläosaa lukuun ottamatta – siihen on nimittäin sijoitettu kosketusohjausta totteleva levy.

Ohjausnappeja ei siis ole, vaan kaikkea ohjataan hipaisemalla ja klikkailemalla. Erilaiset painallukset saavat aikaan erilaisia toimintoja, ja enimmillään kuulokenappia pitää painaa kolme kertaa, että haluttu toiminto aktivoituu. Varsinkin alkuun toimintojen opettelu hämmentää, mutta parempaakaan systeemiä näin pieneen tilaan on vaikea mahduttaa.

Silikonityynyjä tulee neljää eri kokoa ja siipiä kolmea kokoa. Myös memory foam -pehmuste on saatavilla.

Beoplay E8 Sport muistuttaa tavallista E8-mallia, mutta siinä on kumipinta ja pieni siipi, joka pitää napin paikoillaan liikkuessa. Kuva: Bang & Olufsen

Akunkesto on sama kuin E8-mallissakin eli 7 tuntia. Se on tämän hetken täysin langattomille kuulokkeille melko tavallinen aika. Latauskotelosta napit saa ladattua kolme kertaa, mikä tuo 23 tuntia lisää soittoaikaa. Kotelon itsensä voi ladata langattomasti Qi-standardin latauspinnoilla. Fiksua!

Beoplay E8:n aiemmat sukupolvet ovat kärsineet Bluetooth-yhteyden pätkimisestä. Ongelman pitäisi nyt olla poissa – mutta ei näköjään täysin. Kuulokkeiden yhdistäminen oli tavallista hankalampaa (ja minä kuitenkin työkseni yhdistän Bluetooth-laitteita puhelimeeni jatkuvasti). Kun napit haluavat tehdä yhdistämisen uudelleen, yhteys muuttui usein epävakaaksi.

Lue myös: 11 täysin langatonta kuuloketta

mainos

Musiikkia sukellusharjoituksiin

Treenikuulokkeiden pitää kestää vähän kaikenlaista, ja Beoplay E8 Sport onkin suojattu pölyä ja vettä vastaan IP57-standardin mukaisesti. Kuulokkeet siis kestävät puolen tunnin upotuksen metrin syvyyteen. Jos omistaa vedenkestävän kännykän, voi siis kuunnella musiikkia vedessä. Kätevää, jos harrastaa vesipooloa, mutta emme kokeilleet tätä käytännössä.

mainos
Beoplay E8 Sport IP57-luokituksen mukaisesti vedenkestävä – kuulokkeet sietävät sateen lisäksi myös upotuksen veteen. Kuva: Bang & Olufsen

Beoplay E8:ssa ei ole puheohjausmahdollisuutta. Yllättävää, ottaen huomioon, että täysin langattomissa kuulokkeissa kaikki ohjaaminen, mikä ei vaadi kuulokkeiden näpelöimistä, on plussaa. Monissa edullisemmissa kuulokkeissa toimii esimerkiksi Google Assistant tai Amazon Alexa. Kuulokkeiden mikrofoneja voi kuitenkin käyttää kännykän puheavustajan aktivoimiseen.

Yksii Beoplay E8 3rd Gen. -kuulokkeiden uutuuksista oli aptX-koodekki, joka parantaa äänenlaatua. Myös sporttiversiosta aptX löytyy, mikä on hyvä, vaikka kyseessä onkin perusversio eikä HD tai Adaptive-versio.

Äänenlaatu

Nappikuulokkeiden haaste on aina basso. Jos nappi ei istu korvaan täydellisesti, basso vuotaa ulos eikä kuulosta hyvältä. Hyvä istuvuuskaan ei takaa bassotason epätarkkuuksien puuttumista. Beoplay E8 Sportissa pulmaa ei ole, vaan basso on vakaa ja keskibasso korostuu juuri sopivasti niin, että rytmi pysyy treenatessa yllä. Jos perusbasso ei riitä, voi valita Sport-nimisen asetuksen, joka tuo vielä lisää ytyä juoksuun tai painojen nostoon.

Vaikka E8 Sport on tehty kestämään rajua menoa, on kuulokkeiden soundi hienostunut; saman tyyppinen kuin E8 3rd Gen -mallissa. Keskirekisteri on yllättävän kirkas, joten tekee mieli hidastaa tahtia ja jäädä vain nauttimaan musiikista. Niin ei tietenkään treenatessa kannata tehdä.

mainos

Korvanappeja voi tietysti käyttää myös junassa ja bussissa. Aktiivista vastamelua ei tosin ole, joten melunvaimennus perustuu vain nappien omaan ääneneristykseen.

Olemme tottuneet näkemään Bang & Olufsenilta vain kalliita tuotteita, joiden hinta vastaa laitteen laatua ja tunnistettavaa designia. Beoplay E8 Sport on ehdottomasti kaunis kuulokemalli, mutta pikkuruisessa korvanpissa ei ole paljoa tilaa muotoiluhienostelulle kuten aidolle nahalle tai harjatulle alumiinille.

Beoplay E8 Sport joutuukin kilpailemaan monien muiden täysin langattomien kuulokkeiden kanssa kuluttajien suosiosta. Jos budjetti riittää B&O:n treenikuulokkeisiin, niin mikä jottei! Halvemmallakin tosin pääsee, etenkin jos tyytyy hikoilua kestäviin kuulokkeisiin IP57-luokituksen sijaan. Silloin hyvä vaihtoehto on esimerkiksi puolet edullisempi JBL Live300 TWS.

Kotelosta saa 23 tuntia lisäsoittoaikaa, ja kotelon voi ladata langattomasti. Kuva: Bang & Olufsen

Johtopäätökset

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport on onnistuneen E8 3rd Gen -mallin urheiluversio. Loistavan äänenlaadun yhdistäminen kestävämpiin kuoriin on erinomainen ratkaisu. Soundi on miellyttävä ja vivahteikas, ja basso vauhdittaa treenejä mukavasti. Toiminto, joka päästää ympäristön äänet läpi, toimii hyvin ja on kätevä.

Jos ei ole tarvetta sukellella kuulokkeiden kanssa aptX-laatuista musiikkia kuunnellen, löytyy täysin langattomista treenikuulokkeista edullisempiakin vaihtoehtoja.

Lisää
Keskustelu

Lue myös

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

LG NANO 90 (65NANO906)

Väkevää kontrastia LCD-tv:stä

Uusi kuvapaneeli ja parempi kirkkaudenhallinta nostavat LG NANO 90 -television parhaiden LCD-ruutujen joukkoon.

11 täysin langatonta kuuloketta

Täydellisen langatonta vapautta

Ostoslistalla uudet kuulokkeet? Testasimme 11 täysin langatonta nappikuuloketta, joista kelpaa valita!

JBL Live 300TWS

Hifinapit korviin

JBL:n pikkuruiset ja mukavan hintaiset täysin langattomat kuulokkeet ovat nappivalinta korvaan kuin korvaan.

Sony Xperia 1 II

Loistava päivitys

Sony Xperia 1 II ei hötkyile: uusi malli on säilyttänyt kaikki edeltäjänsä hyvät puolet ja parantanut toisia. On vain yksi asia, johon emme ole tyytyväisiä…

Vieritä ylös