TESTISSÄ : Sennheiser HD 660S

Klassikon uudet vaatteet

Sennheiserin paras malli 600-sarjasta on turvallinen valinta tässä luokassa.

 itemprop
Sennheiser HD 660S

Ääni & Kuva kiteyttää

Silkkinen ja vivahteikas soundi. Laulu toistuu kauniisti, lämpimästi ja täyteläisesti.
Rajallinen äänenpaine ja syväbasso.
 • Tyyppi: Avoin, over-ear
 • Periaate: Dynaaminen
 • Taittuu kokoon: Ei
 • Mikrofoni/kaukosäädin: Ei/ei
 • Johto: 3-metrinen (6,3 mm + 3,5 mm:n adapteri) + 4,4 mm:n balansoitu
 • Elementit: 45 mm
 • Impedanssi/herkkyys: 150 ohmia/104 dB
 • Taajuusvaste: 10–41 000 Hz
 • Paino: 260 g (ilman johtoa)
 • Väri: Musta
 • Verkkosivusto: sennheiser.fi
lisää
vähemmän

Suositushinta: 499 €

Harvalla kuulokemallilla on yhtä legendaarinen maine kuin Sennheiserin 600-sarjalaisilla. Maineikkain malli on HD 660S, joka on ollut referenssikuulokkeemme avointen, dynaamisten kuulokkeiden joukosta tässä hintaluokassa. Ne ovat kompaktit, kevyet ja soittelevat miellyttävän kuuloisesti kaikkea, olipa toisessa päässä sitten simppeli kuulokevahvistin tai kallis highend-hifivahvari. HD 660S ei ole ääniprofiililtaan täysin neutraali, mutta tarpeeksi tasapainoinen kelvatakseen vertailukohdaksi.

Sennheiser tulee valmistajan oman 3-metrisen johdon, kuljetuskotelon ja 4,4 mm:n Pentaconn-liittimen kera. Valitettavasti kovin monessa kuulokevahvistimessa ei ole Pentaconn-liitäntää, paitsi tietysti Sennheiserin omissa. Audeze LCD-1:n tapaan kuppeja on kallistettu hiukan, ja HD 660S on suurimmaksi osaksi materiaaliltaan muovia. Sen ansiosta se onkin kevyt ja mukavan tuntuinen.

Sennheiser HD 660S käytössä

Kangaspäällysteiset kupit lepäävät kepeästi päätä vasten, ja ovaali muoto sopii ainakin omille korvilleni mainiosti. Jonkin verran kuulokkeita voi käyttää mobiilistikin. Vastusta on 150 ohmia ja herkkyys 104 dB. joten ääni on puhelimen kautta soitettuna ihan hyvä. On kuitenkin selvää, että jos kännykän ja kuulokkeiden väliin kytkee Audioquest Cobaltin, niin ääni on huomattavasti parempi.

Ovaalit kupit ja kohtalainen napakkuus tekevät istuvuudesta todella mukavan. Beyerdynamicin tapaan nämä ovat ehdottomasti mukavimpia kuulokkeita ja sietävät pidempääkin käyttöä. Jos ne taittuisivat kokoon, olisivat ne täydelliset matkoille – vaikka eivät yhtä kompaktin kokoiset olekaan kuin LCD-1.

Sennheiserin edellisen HD 600 -sarjan tuntevat tuskin pettyvät HD 660S:ään. Äänimaisema on suurempi ja vivahteikkaampi, basso erottuu selvemmin ja eri sävyt pääsevät kauniimmin esiin äänikuvassa. Kuulokkeet eivät ole yhtä analyyttiset kuin Beyerdynamic DT 1990 Pro, ja sointi on lämpimämpi ja miellyttävämpi kuin LCD-1.

Jouset erottuvat kauniisti, samoin kuin laulu. Diskantin päällä tuntuu olevan ohut verho, joka vaimentaa kovimmat iskut ja syö esimerkiksi heavy rockin aggressiivisuutta. On silti totuus, että äänen tasapino tarjoilee todella miellyttävää kuunneltavaa. Ilmaa on enemmän kuin Hifiman Sundaralla, ja basso tiukempi ja dynaamisempi kuin LCD-1:ssä, mutta nämä eivät vähennä HD 660S:n hohtoa millään lailla.

mainos

Johtopäätökset

Sennheiserin kuulokkeet tuntuvat turvakalliolta – ne eivät ole hitechiä tai ultramodernia muotoilua, mutta ne istuvat kuin hanska ja toimivat luotettavasti joka kerta.  Klassinen ”Sennheiser-soundi” on koukuttava. Muissa kuulokkeissa voi olla coolimmat dynamiikat ja terävämmät yksityiskohdat, mutta harva on onnistunut kokoamaan näin paljon positiivisia ominaisuuksia yhteen pakettiin kuin Sennheiser HD 660S.

mainos
HD660S frequency
HD 660S mitattuna miniDSP EARS:ia ja REW:tä käyttäen. Alle 100 Hz:ssä basson energisyys vähän himmailee, ja keskirekisteri aloittelee varovasti 1 kHz:n kohdalla, lukuun ottamatta 8 kHz:n kohdalla olevaa piikkiä, joka tuo esiin yksityiskohtia ja ilmavuutta.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös