TESTISSÄ : Beyerdynamic DT 1990 Pro

Veitsenterävää analyysiä

Studio-ominaisuudet voivat olla näiden kuulokkeiden vahvuus ja heikkous. Kokeile ennen ostopäätöstä!

Beyerdynamic DT 1990 Pro

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella erotteleva ja analyyttinen ääni. Basso pysyy tiukasti hallinnassa, soundi on avoin ja vivahteikas. Mielettömän mukavat päässä.
Analyyttinen luonne voi tehdä kuuntelukokemuksesta terävämmän ja ”vaativamman” – ei mitään easy listeningiä.
 • Tyyppi: Avoin, over-ear
 • Periaate: Dynaaminen
 • Taittuu kokoon: Ei
 • Mikrofoni/kaukosäädin: Ei/ei
 • Johto: 3-metrinen (XLR, 6,3 mm + 3,5 mm:n adapteri)
 • Elementit: 45 mm Tesla DT
 • Impedanssi/herkkyys: 250 ohmia/102 dB
 • Taajuusvaste: 5–40 000 Hz
 • Paino: 370 g (ilman johtoa)
 • Väri: Musta
 • Verkkosivusto: europe.beyerdynamic.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 500 €

Mustissa DT 1990 Pro -ammattilaiskuulokkeissa on samat elementit kuin Beyerdynamicin harmaissa Amiron Home -kotikuulokkeissa – mutta se ei tarkoita, että soundi olisi samanlainen. Beyerdynamic DT 1990 Pro on hienosäädetty studiokäyttöön ja muusikoille, jotka tarvitsevat analyyttisemmän äänimaiseman erottaakseen soitosta mahdollisimman paljon vivahteita.

Pro- ja Home-mallien tekniset tiedot ovat identtiset, mutta Pro-version mukana tulee kierrejohto ja tavallinen johto, joissa molemmissa on vasempaan kuppiin kytkettävä mini-XLR-liitin.  Kotiversion tapaan myös ammattilaismalli on parhaimmillaan, kun sen kytkee vahvistimeen tai erilliseen kuulokevahvistimeen.

Beyerdynamic DT 1990 Pro käytössä

Impedanssi ja herkkyys ovat standarditasolla, ja hyvällä kuulokevahvistimella kuulokkeista saa hyvin volyymiä irti. Kuulokkeet eivät taitu kokoon, mutta eipä niitä ole tarkoitettukaan bussimatkoille. Edes Audioquest Cobalt -DAC:in kanssa iPhone ei saanut ääneen tarpeeksi painetta, ainakaan samalla lailla kuin Audeze LCD-1, joka vaatii vähemmän tehoja. Ääni muuttui täysin, kun kytkin kuulokkeet Hegel H190- tai Shiit Magni 3+ -vahvistimeen.

Istuvuus on virheettömän mukavaa. Isot, pehmeät, kangaspäällysteiset tyynyt eivät paina päätä juuri lainkaan, ja kuulokkeet tuntuvat odotettua kevyemmiltä. Ääntä vuokaa melko paljon, ja useimpien avoimpien kuulokkeiden tapaan niitä ei kannatakaan käyttää samassa tilassa muiden ihmisten kanssa.

Säätömahdollisuuksia on vähän, oikeastaan vain pannan pituutta voi säätää. Avointen kuppien tapaan sekin on kevyttä metallia.

Design herättää luottamusta kuulokkeiden laatua kohden, kuten ammattilaiskuulokkeilta sopiikin odottaa. DT 1990 Pron mukana tulee lisäpari tyynyjä, joita käyttämällä saa vielä analyyttisemmän äänikuvan ja hiukan tiukemman basson.

mainos

Itse suosin alkuperäisiä pehmusteita, koska analyyttisempää ääntä nämä kuulokkeet eivät ainakaan kaipaa. Hassua, että DT 1990 Prossa on sama dynaaminen Tesla-elementti kuin Amiron Home -mallissa, sillä ääntä on selvästi muokattu studiokäyttöön sopivaksi. Pro-malli on luonteeltaan analyyttisempi ja basso kuivempi ja tiukempi, keskirekisteri terävämpi ja vivahteiltaan monipuolisempi kuin Amiron Home. Ensin soundi tuntuu houkuttelevalta, mutta ajan mittaan hieman terävä diskantti alkaa väsyttämään korvia. Diskantin ja ylemmän keskirekisterin välillä on niin iso ero, että naislaulajien ääni kuulostaa herkästi liian teräviltä.

mainos

Fokus, transienttivaste ja yksityiskohtien määrä ovat oivalla tasolla, mutta analyyttisuus ei ole kaikkien makuun. Tuntien nojatuolimaratoniin suosittelemme mieluummin Amiron Home -mallia.

Johtopäätökset

Beyerdynamicin ammattilaismalli DT 1990 Pro on erinomainen valinta muusikoille ja muille, joiden tarvitsee erottaa jokainen raita levytykseltä. Analyyttinen luonne ja diskantin korostuminen ei pidemmän päälle tunnu mukavalta, joten harrastajan kannattaa harkita mieluummin Beyerdynamicin toista dynaamisella Tesla-elementillä varustettua mallia. Jos kuitenkin analyyttisyys iskee omaan makuun, on DT 1990 Pro loistava. Jos arvioisimme kuulokkeita studiokäytön kannalta, antaisimme ehdottomasti viisi tähteä neljän sijaan.

 

DT 1990 Pro frequency
DT 1990 Pro mitattiin miniDSP EARS:ia ja REW:tä käyttäen. Halpa EARS-mikrofoni ei ole järin tarkka 4 kHz:n tienoilla, jossa usein näkyy notkahdus, vaikka sitä ei oikeasti olisikaan. Subjektiivisesti kuunnellen en havainnut ylemmässä keskirekisterissä vetäytymistä. Toisaalta 8 kHz:n kohdalla tuntuu terävä piikki. Basso on kuiva ja erottuva.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös