TESTISSÄ : Beyerdynamic DT 1990 Pro

Veitsenterävää analyysiä

Studio-ominaisuudet voivat olla näiden kuulokkeiden vahvuus ja heikkous. Kokeile ennen ostopäätöstä!

 itemprop
Beyerdynamic DT 1990 Pro

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella erotteleva ja analyyttinen ääni. Basso pysyy tiukasti hallinnassa, soundi on avoin ja vivahteikas. Mielettömän mukavat päässä.
Analyyttinen luonne voi tehdä kuuntelukokemuksesta terävämmän ja ”vaativamman” – ei mitään easy listeningiä.
 • Tyyppi: Avoin, over-ear
 • Periaate: Dynaaminen
 • Taittuu kokoon: Ei
 • Mikrofoni/kaukosäädin: Ei/ei
 • Johto: 3-metrinen (XLR, 6,3 mm + 3,5 mm:n adapteri)
 • Elementit: 45 mm Tesla DT
 • Impedanssi/herkkyys: 250 ohmia/102 dB
 • Taajuusvaste: 5–40 000 Hz
 • Paino: 370 g (ilman johtoa)
 • Väri: Musta
 • Verkkosivusto: europe.beyerdynamic.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 500 €

Mustissa DT 1990 Pro -ammattilaiskuulokkeissa on samat elementit kuin Beyerdynamicin harmaissa Amiron Home -kotikuulokkeissa – mutta se ei tarkoita, että soundi olisi samanlainen. Beyerdynamic DT 1990 Pro on hienosäädetty studiokäyttöön ja muusikoille, jotka tarvitsevat analyyttisemmän äänimaiseman erottaakseen soitosta mahdollisimman paljon vivahteita.

Pro- ja Home-mallien tekniset tiedot ovat identtiset, mutta Pro-version mukana tulee kierrejohto ja tavallinen johto, joissa molemmissa on vasempaan kuppiin kytkettävä mini-XLR-liitin.  Kotiversion tapaan myös ammattilaismalli on parhaimmillaan, kun sen kytkee vahvistimeen tai erilliseen kuulokevahvistimeen.

Beyerdynamic DT 1990 Pro käytössä

Impedanssi ja herkkyys ovat standarditasolla, ja hyvällä kuulokevahvistimella kuulokkeista saa hyvin volyymiä irti. Kuulokkeet eivät taitu kokoon, mutta eipä niitä ole tarkoitettukaan bussimatkoille. Edes Audioquest Cobalt -DAC:in kanssa iPhone ei saanut ääneen tarpeeksi painetta, ainakaan samalla lailla kuin Audeze LCD-1, joka vaatii vähemmän tehoja. Ääni muuttui täysin, kun kytkin kuulokkeet Hegel H190- tai Shiit Magni 3+ -vahvistimeen.

Istuvuus on virheettömän mukavaa. Isot, pehmeät, kangaspäällysteiset tyynyt eivät paina päätä juuri lainkaan, ja kuulokkeet tuntuvat odotettua kevyemmiltä. Ääntä vuokaa melko paljon, ja useimpien avoimpien kuulokkeiden tapaan niitä ei kannatakaan käyttää samassa tilassa muiden ihmisten kanssa.

Säätömahdollisuuksia on vähän, oikeastaan vain pannan pituutta voi säätää. Avointen kuppien tapaan sekin on kevyttä metallia.

Design herättää luottamusta kuulokkeiden laatua kohden, kuten ammattilaiskuulokkeilta sopiikin odottaa. DT 1990 Pron mukana tulee lisäpari tyynyjä, joita käyttämällä saa vielä analyyttisemmän äänikuvan ja hiukan tiukemman basson.

mainos

Itse suosin alkuperäisiä pehmusteita, koska analyyttisempää ääntä nämä kuulokkeet eivät ainakaan kaipaa. Hassua, että DT 1990 Prossa on sama dynaaminen Tesla-elementti kuin Amiron Home -mallissa, sillä ääntä on selvästi muokattu studiokäyttöön sopivaksi. Pro-malli on luonteeltaan analyyttisempi ja basso kuivempi ja tiukempi, keskirekisteri terävämpi ja vivahteiltaan monipuolisempi kuin Amiron Home. Ensin soundi tuntuu houkuttelevalta, mutta ajan mittaan hieman terävä diskantti alkaa väsyttämään korvia. Diskantin ja ylemmän keskirekisterin välillä on niin iso ero, että naislaulajien ääni kuulostaa herkästi liian teräviltä.

mainos

Fokus, transienttivaste ja yksityiskohtien määrä ovat oivalla tasolla, mutta analyyttisuus ei ole kaikkien makuun. Tuntien nojatuolimaratoniin suosittelemme mieluummin Amiron Home -mallia.

Johtopäätökset

Beyerdynamicin ammattilaismalli DT 1990 Pro on erinomainen valinta muusikoille ja muille, joiden tarvitsee erottaa jokainen raita levytykseltä. Analyyttinen luonne ja diskantin korostuminen ei pidemmän päälle tunnu mukavalta, joten harrastajan kannattaa harkita mieluummin Beyerdynamicin toista dynaamisella Tesla-elementillä varustettua mallia. Jos kuitenkin analyyttisyys iskee omaan makuun, on DT 1990 Pro loistava. Jos arvioisimme kuulokkeita studiokäytön kannalta, antaisimme ehdottomasti viisi tähteä neljän sijaan.

 

DT 1990 Pro frequency
DT 1990 Pro mitattiin miniDSP EARS:ia ja REW:tä käyttäen. Halpa EARS-mikrofoni ei ole järin tarkka 4 kHz:n tienoilla, jossa usein näkyy notkahdus, vaikka sitä ei oikeasti olisikaan. Subjektiivisesti kuunnellen en havainnut ylemmässä keskirekisterissä vetäytymistä. Toisaalta 8 kHz:n kohdalla tuntuu terävä piikki. Basso on kuiva ja erottuva.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös