Testissä : Huawei Freelace

Fiksu mutta aika jyrä

Huawei Freelacessa on älykkäitä ominaisuuksia etenkin, jos kuulokkeita käyttää Huawein puhelimen kanssa.

Huawei Freelace

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto. USB-C-liitäntä helppoon lataukseen. Fiksuja ominaisuuksia.
Ei sovellusta äänen säätämiseen. Basso mylvii.
Elementit: 9,2 mm

Bluetooth: 5.0 AAC

Taajuusalue: Ei ilmoitettu

Akunkesto: 18 h (120 mAh)

Kaukosäädin/mikrofoni: On/on

Kestävyys: IPX5 (roiskesuojattu)

Paino: 27 g

Verkkosivusto: consumer.huawei.com

Hinta: 80 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Huawei P30 Pro -kännykän lanseerauksen yhteydessä julkistettiin myös Huawei Freelace -kuulokkeet. Nimensä mukaisesti ne eivät ole täysin langattomat, vaan napit yhdistävän johdon saa aseteltua niskaan. Kuulokemallia on saatavana mustana, oranssina tai vihreänä. Mukana tulevat kahdet silikonityynyt ja latausadapteri. Kuulokkeet kestävät melko hyvin vettä, mikä ei ole itsestään selvää kuulokkeille, joita ei ensisijaisesti ole tarkoitettu treenikäyttöön.

Piilotettu USB-C-liitäntä tekee lataamisesta helppoa myös tien päällä. Kuva: Huawei

Latausta varten johdon saa irti, jolloin sen USB-C-liitäntä paljastuu – sitä käyttäen kuulokkeet saa kiinni kännykkään latautumaan. Huawei-puhelimen omistajalle käyttö on helppoa, sillä puhelin liittää kuulokkeet automaattisesti. Soittoaika on varsin pitkä ja viiden minuutin lisälatauksella saa 4 tuntia lisää akunkestoa. Napit kiinnittyvät toisiinsa magneettisella kiinnikkeellä, joka pysäyttää soiton automaattisesti. Silikonireunuksen ansiosta kiinnike tuntuu pehmeältä ja pysyy hyvin kaulan ympärillä.

Ääni on suureksi osaksi yllättävän neutraali, mutta basso alkaa jyrätä pidemmässä kuuntelussa, mikä häiritsee kokonaisuutta. Taajuuskorjaimella asian olisi voinut korjata, mutta Huawei ei ole tehnyt Freelacelle sovellusta. Muuten äänenlaatu on hyvä ja soittimet erottuvat hyvin. Nappien pitäisi myös vähentää tuulen kohinaa puheluissa. Ominaisuus toimii kuitenkin vaihtelevasti olosuhteista riippuen.

Johtopäätökset

Huawei Freelace on tyylikäs ja mukava langaton malli, joka erottuu joukosta sekä herkullisten värivaihtoehtojensa että ominaisuuksiensa ansiosta. Lataus onnistuu helposti kännykän kautta, mutta akunkesto on niin hyvä, ettei siitä tarvitse usein huolehtia. Äänenlaatu on pääosin oikein hyvä, mitä nyt basso on turhan hallitseva.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös