: Jays A-Jays Four+

Vahva ja hallittu

Järeät ja käytännölliset kuulokkeet toimivat hyvin niin puheluihin kuin musiikin kuunteluunkin.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Monta erikokoista tyynyä. Sotkeutumaton johto, jossa hyvä kauko-ohjaus. Tasapainoinen soundi ja hyvä basso.
Ei minijakkiliitäntää Apple-laitteille. Ei kuljetuskoteloa.
Elementit: 8,6 mm

Taajuusalue: 20 Hz- 21 kHz

Impedanssi: 16 ohm

Herkkyys: 98 dB @ 1kHz

Paino: 14 g

Hinta: 65 e

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Jays on pärjännyt testeissämme hyvin, ja viisi vuotta sitten nimesimme A-Jays Four -mallin suosikiksemme. Nyt mallista on tullut päivitetty plus-versio, jonka katu-uskottava muotoilu on ulotettu aina litteään, sotkeutumattomaan johtoon saakka. Laatu vaikuttaa lupaavalta, joskin kaukosäädin on muovisen oloinen. Jäimme kaipaamaan johdon liittimeen parempaa vedonkestoa ja pohdiskelemaan, miksi laitteessa ei ole minijakkiliitäntää Apple-laitteille. Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen joko hopean- tai kullanvärisillä yksityiskohdilla.

Plus-mallissa on aiempaa paksumpi johto ja uusi kauko-ohjain, jossa on äänenlaadultaan entistä parempi mikrofoni. Ohjaimessa on täydet ominaisuudet, minkä vuoksi täytyy jo kaupassa valita, ottaako iOS- vai Android-sopivat kuulokkeet. Kuljetuskoteloa ei tule mukana, mutta pakettiin kuuluvat peräti viidet silikonityynyt, joista on helppo valita itselleen sopivin. Niiden asentaminen voi olla hieman hankalaa mutta kun ne ovat kunnolla paikoillaan, tuntuvat korvanapit varsin mukavilta.

Äänenlaatu tekee yhtä hyvin vaikutuksen kuin aiemmin testaamissamme Jays-kuulokkeissakin. Basso erottuu vahvasti, mikä toimii modernissa musiikissa mutta ei kuitenkaan peitä ylärekisteriä alleen. Soundi on yksinkertaisesti tasapainoinen ja täyteläinen. Live-musiikki tuntuu läsnä olevalta ja kuulostaa luonnolliselta. Jays onnistuu itse asiassa loistavasti useimpien musiikkityylien kanssa, mikä ei tämän hintaluokan kuulokkeissa tosiaankaan ole itsestään selvää.

Kuva: Valmistaja

 

Johtopäätökset

Pidimme jo Jaysin edellisestä mallista niin paljon, että nimesimme sen suosikiksemme. Päivittynyt malli tarjoaa paremman johdon ja paremman äänen puheluihin. Kuten aiemmassakin versiossa, myös a-Jays Four+ miellyttää ulkonäöllään ja litteällä ja sotkeutumattomalla johdollaan. Äänenlaatu on kuitenkin se, mikä todella erottaa nämä kuulokkeet muista: soundissa riittää voimaa ja bassoa ilman, että se muuttuu liian hallitsevaksi. Niinpä kuulokkeet toimivat erinomaisesti useimpien musiikkigenrejen kuuntelussa, ja Jays onkin yksi suosikeistamme tässä hintaluokassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös