8 edullista in-ear-kuuloketta

 itemprop
8 edullista in-ear-kuuloketta

Hyvää ääntä hyvään hintaan

Testasimme kahdeksan hyvältä kuulostavaa mobiilikuuloketta, jotka sopivat hintansakin puolesta joka taskuun.

Kiitos Spotifyn, Tidalin, Apple Musicin ja Google Play Musicin voittokulun, on musiikin kuuntelu tänään helpompaa ja halvempaa kuin koskaan. Monet meistä käyttävät jotakin näistä sovelluksista ollessamme matkalla milloin mihinkin, sillä kännykkähän kulkee aina mukana siellä missä nykyihminenkin. Ihminen, joka ei voi kulkea koulu- tai työmatkaakaan ilman musiikkia, lienee todellinen musiikin ystävä. Ja sellaisellehan pitäisi olla väliä paitsi sillä, mitä kuuntelee, tietysti myös sillä, miten kuuntelee.

Kuitenkin kun katselee ympärilleen bussissa tai junassa, huomaa, että monet kuuntelevat musiikkia puhelimensa mukana tulleilla kuulokkeilla. Ne ovat yleensä epämukavat, laatu heikko ja johdot jatkuvasti solmussa. Pahinta kaikista on kuitenkin huono äänenlaatu. Nuoriso joutuu vääntämään volyymit kaakkoon kuullakseen kappaleidensa nyanssit, jolloin kuulolle erityisen vahingollisen häiriön määrä lisääntyy.

Siksipä kampanjoimme ahkerasti sen puolesta, että kännykän mukana tulevat kuulokkeet jätettäisiin laatikkoonsa ja käyttöön hankittaisiin paremmat kuulokkeet. Kaikkihan eivät tietenkään ole valmiita maksamaan paria sataa, jonka hyvät kuulokkeet maksoivat kun viimeksi testasimme niitä. Siksipä valitsimme tähän testiin kuulokkeita, jotka ovat laadultaan selvästi parempia kuin laitteiden häntäpää, mutta hinnaltaan kuitenkin vielä siedettäviä. Niinpä hintahaarukka osui 40-60 euron väliin.

Noin viidelläkympillä saa siis huomattavasti parempilaatuiset kuulokkeet kuin budjettiluokan malleissa. Käytössähän muutaman kympin lisäys ei edes näy, kun kuulokkeita ei tarvitse uusia niin usein. Johdot eivät sotkeudu yhtä helposti, mikä myös vaikuttaa kestävyyteen. Tyynyjä tulee yleensä muutamaa eri kokoa, jolloin käyttömukavuus paranee heti. Lisäksi hyvin istuvissa kuulokkeissa basso toimii paremmin. Kaiken kaikkiaan äänenlaatu on parempi, jolloin voi todella nauttia musiikista kuuloaan vaarantamatta.

Tarkista nämä kännykkäkuulokkeista:

 • Kestävyys. Miten johdot on kiinnitetty kuulokenappeihin, vaikuttavatko ne kestävän nykimistä ja taivuttelua?
 • Johto. Vaikuttaako johto menevän helposti solmuun vai onko siinä jokin materiaali, tekniikka tai lisäominaisuus, joka estää sotkeutumista?
 • Tyynyt. Tuleeko mukana erikokoisia nappityynyjä? Vääränkokoinen tyyny tuntuu epämiellyttävältä korvassa ja heikentää bassosoundia.
 • Kuulokekotelo. Tuleeko mukana kotelo tai pussukka, johon kuulokkeet saa suojaan kuljetuksen tai säilytyksen ajaksi?
 • Kaukosäädin. Onko johdossa kaukosäädin? Se on käytännöllinen, kun haluaa laittaa musiikin pauselle, vastata puheluun tai säätää äänenvoimakkuutta ilman, että tarvitsee kaivaa kännykkää esille.
 • Testaa. Jos mahdollista, kokeile kuulokkeita kaupassa. Kaikki korvat ovat erilaisia.
 • Koekuuntele. Jos mahdollista, testaa kuulokkeita lempimusiikillasi. Toiset kaipaavat neutraalia soundia, toiset enemmän bassoa, suosikkityylistäkin riippuen.

Testistä

Pyysimme valmistajilta testattaviksi noin viidenkympin in-ear-kuulokkeita, jotka on tarkoitettu mobiililaitteiden kanssa käytettäväksi. Arvioimme kuulokkeiden laatua, käyttöä ja ominaisuuksia. Sitten ne laitettiin äänittämään elementtien pehmentämiseksi. Tämä jälkeen soitimme erityylisiä ja teknisesti hyvälaatuisia kappaleita käyttäen soittimena sekä Sony Xperiaa ja iPhonea. Havaitsimme puutteita äänenlaadussa, mutta pyrimme löytämään myös positiivisia puolia emmekä olleet arvioinnissa niin tiukkoja kuin kalliimpien laitteiden kohdalla. Hinta on siis otettu huomioon kokonaisarvostelussa.

Vertailukohde

iPhonen mukana tulevia kuulokkeita näkyy paljon käytössä. ”Kaupanpäälliseksi” niiden laatu on yllättävän hyvä.

EarPods on parannettu versio iPhonen mukana tulevista kuulokkeista. Monet pitävät siitä, että kuulokkeita ei tarvitse työntää korvakäytävään. EarPodsit eivät tosin tämän vuoksi istu kovin hyvin tai mukavasti, ja se saa äänen vuotamaan sekä sisään että ulos. Basso on kuitenkin yllättävän hyvä vaikka läsnäolon tuntu ja dynaamisuus jäävätkin puuttumaan. Kauko-ohjaus toimii tietysti täysin vain iPhonen kanssa.

mainos

Tähdet (1-6): 4

mainos

Apple EarPods

Hinta: 30 €

Lisätiedot: www.apple.com/fi

mainos
Tämän testin tuotteet
 data-srcset
Sonyn kuulokkeet ovat ilo niin silmälle kuin korvalle.

Kun on kokeillut Sonyn kuulokkeita, tuntuu että ne on pakko saada, vaikka hinta onkin vähän liian kallis. Laatu ja ylellisyys ovat huippuluokkaa messinkisine yksityiskohtineen. Sotkeutumaton johto on liitetty kuulokkeisiin vakaasti. Mukana tulee neljä värikoodattua tyynyä, näppärä johtokela ja testin paras kuljetuspussi.

Korvanappeja on kallistettu miellyttävän istuvuuden takaamiseksi, ja vaikka ne ovat hiukan muita painavammat, ei käyttö tunnu epämukavalta. Kauko-ohjaimessa on vain yksi nappi. Android-sovelluksella napin toiminnot voi määrittää itse. iPhonen kanssa käyttö ei ole yhtä joustavaa, vaikka ääniohjauksen saa siihen päälle pitkään painamalla. Olisimme kaivanneet kauko-ohjaimeen myös äänenvoimakkuuden säätöä.

Eniten Sonyn kuulokkeet erottuvat edukseen kuitenkin äänenlaatunsa puolesta. Akustinen musiikki tuntuu herkullisen läsnä olevalta, ilmavalta ja vivahteikkaalta. Rytmisempi musiikki paljastaa bassosoundin voiman, joka pysyy kuitenkin hallinnassa. Bassovoittoinen elektroninen musiikki kuulostaa myös yhtä hyvältä eikä basso pääse hallitsemaan soundia liikaa. Olimme vaikuttuneet siitä, ettei ääni tuntunut muuttuvan suljetuksi, vaikka volyymiä lisäsikin.

Johtopäätökset

Sony MDR-EX650AP -kuulokkeista huomaa laadun heti kättelyssä. Messinkiset kupit tuovat vakautta, joka toimii erinomaisen äänenlaadun perustana. Musiikkityylistä riippumatta kuuntelu nostatti autuaan hymyn kasvoillemme. Jopa lisävarusteet ovat hyvin mietittyjä ja ohjelmoitava kauko-ohjaus ainoa laatuaan tässä testissä. Ainoa puute on äänenvoimakkuuden säädön puuttuminen. Kuulokkeet ovat myös tähän testiin hieman liian tyyriit, mikä pudottaa kokonaisarvosanaa.

Faktat

Elementit: 12 mm

Taajuusalue: 5 Hz-28 kHz

Impedanssi: 32 ohm

Herkkyys: 105 dB/mW

Paino: 9 g

Hinta: 65 e


PlusLaadukas ja ylellinen tuntuma. Erinomainen äänenlaatu, joka ei tippakaan tylsä. Ohjelmoitava kauko-ohjaus Android-laitteille.
MiinusKauko-ohjaus toimii rajoitetusti iPhonen kanssa. Suositushinta on liian kallis.
 data-srcset
Supra Nero
Supra on päivittänyt edellisen testivoittajansa vaikuttavaan hintaluokkaan.
 data-srcset
Sennheiser CX 3.00
Onko Sennheiserista tullut cool? CX 3.00 tarjoaa testin kovimmat bassot.
 data-srcset
Monster Clarity HD
Clarity HD vaikuttaa kompromissilta, joka olisi saman tien kannattanut tehdä kalliimmalla.
 data-srcset
Marshall Mode
Marshallin kuulokkeet toimivat odotetusti rockin kanssa, mutta ovat yllättävän kesyt.
 data-srcset
JBL Synchros E10
Simppeleissä kuulokkeissa on kivasti värivaihtoehtoja ja luja basso, joka voi olla vähän liiankin hyökkäävä.
 data-srcset
Jays A-Jays Four+
Järeät ja käytännölliset kuulokkeet toimivat hyvin niin puheluihin kuin musiikin kuunteluunkin.
 data-srcset
Denon AH-C50MA
Denon toimii hyvin vaikka olisi voinut panostaa enemmän äänenlaatuun.
  Lisää
  Keskustelu

  Leave a Reply

  Please Login to comment
    Subscribe  
  Notify of

  Lue myös

   data-src

  Paljon vastinetta rahoille!

  Jabra Elite 75t on markkinoiden paras täysin langaton kuulokemalli ilman aktiivista vastamelua.

  5 highend-nappikuuloketta

  Nämä nappikuulokkeet tuntuvat ehkä kertasijoituksena kalliilta, mutta kerran highend-laatuun päästyään ei takaisin ole paluuta.

   data-src

  Testasimme kahdeksan hyvältä kuulostavaa mobiilikuuloketta, jotka sopivat hintansakin puolesta joka taskuun.

   data-src

  Panosta kunnollisiin kännykkäkuulokkeisiin, jotka sekä kuulostavat että näyttävät hyvältä, niin korvasi (ja silmäsi) kiittävät!

  Vieritä ylös