: JBL REFLECT AWARE

Urheilijalle vai reissaajalle?

JBL yrittää ujuttaa kaiken samoihin kuulokkeisiin, joten lopputuloksena ne eivät sovi täydellisesti mihinkään.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukavat napit pysyvät hyvin paikoillaan. Kestävä vettä ja sopivat treenikuulokkeiksi.
Toimivat vain iPhonen kanssa. Vastamelu ei toimi lentokoneen elokuvissa. Syö akkua puhelimesta. Keskinkertainen vastamelu.
Elementti: 14,8 mm

Taajuusalue: 10 Hz–22 kHz

Liitännät: Lightning

Mikrofoni: On

Akunkesto: -

Paino: 30 g

Hinta: 170 €

 

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Reflect Aware on tämän testin laitteiden joukossa harvinaisuus, nimittäin ne on suunniteltu sopimaan treenaamiseen. Nimensä mukaisesti ne ovat heijastavat, jotta juoksija näkyy pimeälläkin lenkkipolulla. Ne kestävät myös hikeä ja ne voi huuhdella treenin päätteeksi. Napit on vieläpä tehty kestämään kovaa käyttöä. Rakenne on lujan tuntuinen ja johdot varsin tukevat. Kiinnikkeet eivät kuitenkaan kestä nykimistä ja design olisi voinut olla hauskempi.

Tavallisia silikonityynyjä tulee mukana kahdet ja siivekkeellisiä tyynyjä kolmet. Siipimallin tyynyt istuvat tukevasti korvan sisäpuolella, vaikka käyttäjä liikkuisi ja heiluisi kuinka. Silikonityynyt ovat erittäin pehmeät ja mukavat, joten kun oikea koko löytyy, ovat kuulokkeet hyvin mukavat. Kauko-ohjain on melko suuri, joten napit löytyvät helposti, mukaan lukien vastamelunappi, josta toiminnon saa päälle tai pois.

Elektroniikka saa virtaa Lightning-liitännän avulla, joten akkua ei kuulokkeissa ole lainkaan. Tämä tarkoittaa, että jo ennestäänkin huono iPhonen akunkesto lyhenee entisestään, kun puhelimeen liittää JBL:n kuulokkeet. Applen Lightning-RCA-adapterin avulla kuulokkeet saa kiinni myös muihin kännyköihin, mutta silloin kuulokkeisiin ei tule virtaa eikä vastamelu siten toimi lainkaan. Sama ongelma on lentokoneen viihdejärjestelmän kanssa. Tuotteen mukana tulee hintaansa nähden vaatimaton kangaspussukka kuljetukseen.

JBL:n applikaatiosta saa vastamelun kytkettyä päälle tai pois samoin kuin säädettyä sen tason eli kuinka paljon ympäristön ääntä pääsee läpi, mikä on tärkeää silloin, kun lenkkeilee ulkona. Vastamelu on keskinkertainen, sillä ääntä tulee joka tapauksessa läpi huomattavasti. Pohdimme muutenkin, miksi haluaisimme vastamelutoiminnon treenikuulokkeisiin, kun esimerkiksi autojen kuuleminen olisi lenkkeillessä tärkeää. Soundi on bassovoittoinen, kuten treenikuulokkeissa on tapana, mutta ääni on myös jokseenkin epäluonnollinen.

Johtopäätökset

JBL:n kuulokkeet eivät ehkä osaa päättää, mitä ne olisivat. Toisaalta ne voisivat olla treenikuulokkeet, mutta ne eivät kuitenkaan ole langattomat. Toisaalta vastamelu sopisi paljon matkustaville, mutta Lightning-yhteyden vuoksi niitä ei voi kytkeä lentokoneen viihdejärjestelmään. iPhonen akku loppuu liitännän takia nopeasti, mutta virtaa pitäisi saada vastamelutoiminnollekin. Lentomatkustajille löytyy varmasti parempiakin vaihtoehtoja, ja treenaajalle JBL Reflect Countour -malli sopinee paremmin.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös