TESTISSÄ : 6 langatonta nappikuuloketta

Nappikuulokkeiden uusi napakymppi?

Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.

True wireless ørepropper, Huawei Freebuds Pro, Bose QuietComfort Earbuds, Jabra Elite 85t, Sony WF-SP800N, X by Kygo Xellence, Sennheiser CX 400BT

Kun pari vuotta sitten puhuttiin langattomista kuulokkeista, oli selvää, että se tarkoitti langattomuutta kännykän ja kuulokkeiden välillä, mutta oikean ja vasemman kuulokenapin välillä kulki tietenkin johto. Ajat muuttuvat ja nopeasti, ja nyt langattomista nappikuulokkeista puhuttaessa on jokseenkin kaikille selvää, että kyseessä on täysin langattomat eli true wireless -kuulokkeet. Nykyään vain hifiharrastajilla ja hipstereillä on kuulokkeissaan johdot.

Jos ilmeisen miinuspuolen unohtaa – eli sen, miten paljon helpompaa onkaan hukata irtonainen kuulokenappi – ovat langattomat nappikuulokkeet kaikin puolin kätevät.

Lue myös: 11 täysin langatonta kuuloketta – Täydellisen langatonta vapautta

Ensimmäinen etu johdon puuttumisessa on hankauksesta johtuvan äänen häviäminen. Toisena mainittakoon kaiutinelementtiin integroitu vahvistin, jonka ansiosta ääni syttyy ja sammuu erittäin nopeasti. Kolmas pointti on nappikuulokkeiden pieni koko, jonka vuoksi niitä on helppo pitää mukana missä vain, eikä koskaan tarvitse selvitellä johtosolmuja.

True wireless ørepropper. Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby
Vasemmalta oikealle: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Lyhyempi akunkesto ja hiljaisempi ääni

Täysin langattomissa kuulokkeissa on pari heikkoa kohtaa: ensinnäkin akunkesto on noin puolet puolilangattomista, yleensä noin 5 tunnin luokkaa. Tosin kuulokkeiden säilytyskotelo toimii myös latauspaikkana, joka lataa nappeja, kun niitä ei käytä ja josta soittoaikaa saa yleensä moninkertaisesti.

Toisena puutteena on vahvistimelle annettu pieni tila. Siksi langattomat kuulokkeet jäävät yleensä äänenvoimakkuudeltaan melko hiljaisiksi verrattuna muihin kuulokkeisiin. Äänenlaatu ei välttämättä ei ole sen huonompi kuin muissakaan, mutta pakattu Bluetooth-ääni on toki aina huonompi lähtökohta musiikin kuunteluun kuin korkearesoluutioinen ääni.

Testistä

Tähän testiin kokosimme noin parin sadan euron arvoisia kuulokkeita premium-luokasta. Kyseessä on siis monia huippumalleja (esimerkiksi Bang & Olufsen, Sony ja Sennheiser) edullisemmat mallit, jotka kuitenkin ovat merkittävästi parempia kuin noin satasen tai alle maksavat peruskuulokkeet. Hinta-laatusuhteeltaan tämä hintaluokka voi siis olla ihanteellinen, kunhan on tarkkana äänen ja ominaisuuksien kanssa.

mainos
Frekvenskurver for testhodetelefoner. Ingen av testhodetelefonene er nøytrale, og kurven til mange ligner hverandre. Det betyr ikke at de høres like ut heller. Målt med minidDSP EARS-mikrofon og REW-programvare.

mainos
Sennheiser CX_400BT spread(2)
Sennheiser CX 400BT

Simppeli suosikkimme

CX 400BT on Sennheiserin edullinen kuulokemalli, josta on riisuttu kaikki ylimääräinen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ääni ja selkeät puhelut, hyvä istuvuus ja helppo käyttää. Hyvä akunkesto.
Ei vastamelua eikä ympäristön äänten läpi pääsyä. Kuulokkeet eivät kestä vettä.
 • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
 • Bluetooth: 5.1
 • IP-luokitus: Ei ole
 • Koodekit: aptX, AAC, SBC
 • Akunkesto: 7 h + 13 h kotelosta
 • Paino: 12 g
 • Latausjohto: USB C
 • Verkkosivusto: sennheiser.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 150 €

Minusta Sennheiser vastaa markkinoiden parhaista langattomista nappikuulokkeista – tarkoitan tietysti Momentum True Wireless 2 -mallia. Niiden ääni on loistava, vastamelu hyvä samoin kuin ympäristön äänten vahvistaminen. Niiden akunkesto on huomattavasti parempi kuin edeltäjillään, ja ne sietävät vettä ja pölyä.

Sennheiser CX_400BT_White_Earbuds_Front
Kuva: Sennheiser

Momentumit ovat myös melko kalliit (350 euroa). Kalliimmat kuin mihin suurin osa on valmis panostamaan langattomien kuulokkeiden kohdalla. Siksi Sennheiser on tuonut markkinoille CX 400BT:n, joka Momentumin riisuttu versio. Elementit ovat samat, ja audiokoodekit samoin (aptX, AAC), jotta äänenlaatua ei tarvitsisi heikentää. Niiden sijaan varustevalikoimasta on poistettu vastamelu, ympäristön äänten läpipääsy ja vedenkestävyys. Jäljelle jää siis herkullinen äänenlaatu houkuttavaan hintaan.

Sennheiser CX_400BT spread
Kuva: Sennheiser

Käyttäjäystävällisyys

Sennheiserilla ei ole NFC:tä, joten Android-käyttäjät joutuvat tyytymään iPhone-fanien kohtaloon ja etsimään kuulokkeet kännykän Bluetooth-listalta. Ei se nyt oikeasti niin vaikeaa ole.

Helppokäyttöisyys on siis kohdillaan, mutta itse en pidä siitä, että kuulokenappeja painellaan kerran tai useammin toimintojen aktivoimiseksi. Siksi ohjaan musiikkia mieluummin kännykällä tai painan oikeaa kuulokenappia herättääkseni puheavustajan. Mikä toimii vähän arpomalla riippumatta kuulokemallista tai sen valmistajasta.

Sennheiser Smart Control -sovelluksesta voi päivittää ohjelmiston ja säätää taajuuskorjainta. Vaihtoehtona on joko kolmekaistainen korjain (basso, keskirekisteri, diskantti) tai yksikaistainen. Jälkimmäinen on minusta aika huono, enkä saanut ääntä sellaiseksi kuin olisin halunnut. Bassoa, keskirekisteriä ja diskanttia säätämällä on helpompi saada haluamansa – jos neutraali asetus ei miellytä.

Sennheiser CX_400BT w case
Sennheiser CX 400BT True Wirelessin akku kestää 7 tuntia, ja kotelosta saa 13 tuntia lisää. Kuva: Sennheiser

Puheluiden laatu

CX 400BT:n äänenlaatu puheluille on keskivertoa parempi. Diskantissa saisi olla enemmän energiaa, mutta puhe ei kuulostaa tuhnuiselta eikä mikrofoni nappaa huoneen ääniä niin paljon kuin monella kilpailijalla. Oikein hyvä suoritus.

Musiikin äänenlaatu

Avenue Beatin F2020 toistuu hienon ja mehukkaan basson saattelemana, ja ylä-äänissä on hyvää kirkkautta, jolloin laulusta on helppo saada selvää. Sennheiser on keskirekisteriltään rajoittuneempi kuin Huawei Freebuds Pro, mutta CX 400BT:llä on silti enemmän erottelevuutta. Billie Eilishin Therefore I Am todistaa tämän isolla bassollaan ja selkeällä laulullaan. Billien ääni toistuu kirkkaana ja ylä-äänissä on hyvin ilmaa.

mainos

Myös klassinen musiikki kuulostaa hyvältä, ja selloissa on hyvää hehkua ja täyteläisyyttä. Kevyemmät jousenvedot soivat ilmavasti ja tilantuntu on suurempi kuin kilpailijoille.

mainos
Kuva: Sennheiser

Ei kalliimman kaltainen

Momentum True Wireless 2 (ja edeltäjänsä) on yläreksiteriltään energisempi, kun taas CX 400BT on sulkeutuneempi ja hiukan tummasävyisempi. Se on jännää, sillä muissa arvosteluissa olen nähnyt väitettävän, että ääni on samanlainen kuin Momentumilla. Ei todella ole, minkä myös mittaukset todistavat. Vaikka kaiutinelementit ovat samat, on äänen käsittely hieman erilaista. Momentum on eläväisempi diskantiltaan ja CX 400BT soi lämpimämmin ja sen basso vahvemmin.

True wireless ørepropper. Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby
Vasemmalta oikealle: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Johtopäätökset

Sennheiser CX 400BT on hieman ristiriitainen malli. Jos haluaa aktiivisen vastamelun, ympäristön äänten vahvistusta tai vedenkestävyyttä, eivät nämä tarjoa mitään. Jos sen sijaan etsii vain parasta äänenlaatua edullisesti, voimme vahvasti suositella CX 400 BT -kuulokkeita. Harva kilpailija nimittäin yltää äänenlaadun saralla samalle tasolle. Ylä-ääniltään CX 400BT on sulkeutuneempi kuin esikuvansa Momentum Wireless 2, mutta onpahan hintakin edullisempi.

Testikuulokkeiden taajuuskäyrät. Yksikään testin kuulokkeista ei ole neutraali, ja monien käyrä muistuttaa toisiaan. Se ei tarkoita, että ne myös kuulostaisivat samalta. Mitattu minidDSP EARS -mikrofonia ja REW-ohjelmistoa käyttäen.
Sennheiser CX 400BT ei kuulosta identtiseltä Momentum True Wireless 2:n kanssa, vaan diskantissa on vähemmän eloa. Käyrällä erot tulevat ilmi.

Jabra Elite 85t SPREAD
Jabra Elite 85t

Vastameluluksusta minikoossa

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen säätyvä vastamelu. Kotelon lataus onnistuu langattomasti.
Ei aptX-tukea. Tarjolla on kuulokkeita, joissa on parempi erottelevuus ylä-äänissä.
 • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
 • Bluetooth: 5.1
 • IP-luokitus: IPX4
 • Koodekit: AAC, SBC
 • Akunkesto: 5,5 h + 19,5 h kotelosta (ANC päällä), 7 h + 24 h kotelosta (ilman ANC:tä)
 • Paino: 14 g
 • Latausjohto: USB C
 • Verkkosivusto: jabra.fi
lisää
vähemmän

Vejl.pris 250 €

Tanskalaisen kuulolaitevalmistaja GN Audion tytäryritys Jabra pääsee hyödyntämään korvaan mahtuvan minielektroniikan suunnittelua ilmaiseksi. Ehkäpä tästä syystä valmistaja on lanseerannut täysin langattomia kuulokkeita vauhdilla.

Viime aikoina olemme testanneet Jabra Elite 75t -kuulokkeet ja niiden sporttiversion Elite Active 75t:n. Molemmat olivat loistavia ja ovat sittemmin saaneet ohjelmistopäivityksen myötä aktiivisen vastamelun (Active Noise Cancelling, ANC), jonka saa ladattua sovelluksesta.

Nyt vuorossa on brändin uusin huippumalli Jabra Elite 85t, joka hyödyntää Jabran tehokkainta vastamelua nimeltään Jabra Advanced Active Noise Cancellation. Ja täysin langattomasti tietysti.

Jabra Elite 85 Angle
Nappikuulokkeiden akku kestää 5,5 tuntia vastamelu päällä, ja kotelosta saa vielä 19,5 tuntia lisää. Kotelon voi ladata langattomasti. Kuva: Jabra

Käyttäjäystävällisyys

Istuvuus on nappikuulokkeissa erityisen tärkeä ominaisuus. Jos napit eivät tiivisty kunnolla korvaan, häviää basso taivaan tuuliin, ja ympäristön äänet pääsevät läpi. Jos taas tuntuma on täydellisen tiivis, tulee helposti olo kuin istuisi juustokuvun alla. Elite 85t on rakenteeltaan puoliavoin, eli tuuletusaukot estävät paineen syntymistä korvaan. Ratkaisu toimii todella hyvin ja napit tuntuvat mukavammilta kuin monet täysin tiiviit kuulokkeet.

Elite 85t:n akunkesto on vastamelu päällä 5,5 tuntia, ja latauskotelosta saa 19,5 tuntia ekstraa. Kotelon voi ladata USB-C-johdolla tai langattomasti Qi-alustalla.

Sovelluksen ansiosta Elite 85t pysyy ajan tasalla, ja sieltä löytyy myös viisikaistainen taajuuskorjain sekä tiedot siitä, missä osoitteessa kuulokkeita on viimeksi käytetty.

Kuulokkeiden ohjaus on, useimpien täysin langattomien nappikuulokkeiden tapaan, kompromissi. Vastamelun tai ympäristön äänet saa päälle ja pois, vastattua puheluihin ja vaihdettua kappaletta painamalla jompaakumpaa kuulokenappia yksi, kaksi tai kolme kertaa. Tällaisissa tapauksissa Siri ja Google Assistant todella todistavat hyödyllisyytensä.

mainos
Jabra Elite 85t SPREAD(2)
Kuva: Jabra

Puheluiden laatu

Jabra Elite 85t -kuulokkeiden äänenlaatu puhujan äänelle on todella hyvä. Ensimmäiset pari sekuntia voivat hieman kadota, sillä sen verran DSP:llä kestää aktivoitua. Sen jälkeen ääni avautuu, muuttuu puhtaammaksi ja avoimemmaksi kuin useimmilla muilla. DSP-viive ei ole iso ongelma puheluissa, mutta voi muuttua ärsyttäväksi, jos kännykkään haluaisi tehdä usein lyhyitä saneluita.

mainos

Musiikin äänenlaatu

Jabra Elite 85t soi tasapainoisesti ja basso on soinnikas ja muhkea. Musiikin kuuntelu on todella viihdyttävää näillä.

Kun vastamelu on alimmalla tasolla, se ei juurikaan vaikuta ääneen. Siitä pykälä ylöspäin ja heti huomaa, että osa ilmavuudesta katoaa. Laulun vapaus tuntuu rajoittuneemmalta ja symbaalien kirkkaus himmenee. Myös tilavaikutelma tuntuu heikommin.

Jabra-Elite-85t-Lifestyle-male-scaled-1
Kuva: Jabra

Näin käy lähes kaikilla vastamelukuulokkeilla, ja on myös huomioitava tilat, joissa vastamelua yleensä käytettäisiin – eli hälyisät. Hurisevat lentokoneet, junat ja bussit ovat muutenkin paikkoja, joissa on turha kuvitella kokevansa mitään hifielämyksiä. Vastamelun häivyttämät musiikilliset yksityiskohdat hukkuisivat siis hälyyn joka tapauksessa, jos vastamelua ei olisi.

Suosittelemme kuitenkin pitämään vastamelun aina pienimmällä tasolla, kun mahdollista. Silloin musiikki kuulostaa parhaimmalta. Ihme kumma, ei siis silloin, kun vastamelu on kokonaan pois päältä – silloin ääni on hiukkasen ohut.

mainos

Kokonaisuus on hyvä, ja basso rytminen ja miellyttävä. Pop soi mahtavasti! Sello sen sijaan voi kuulostaa hiukan kovalta isolla äänenvoimakkuudella. Kun volyymiä säätää alemmaksi, on ääni taas miellyttävä.

Aivan ylimmistä äänistä puuttuu ilmavuutta, ja äänikuva on parhaita kapeampi. Yleisvaikutelma on kuitenkin todella hyvä, ja kuulokkeet on varustettu monilla käytännöllisillä ominaisuuksilla. Elite 85t tarjoaa paljon vastinetta rahoille.

True wireless ørepropper. Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby
Vasemmalta oikealle: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Johtopäätökset

Elite 85t on Jabran paras langaton kuulokemalli tähän mennessä, ja se äänenlaatu ja vastamelu sekä puheluiden laatu ovat erinomaiset. Ainakin kun on antanut DSP:lle pari sekuntia aikaa aktivoitua.

Olemme erittäin tyytyväisiä Jabra Elite 85t -kuulokkeisiin ja tekisi mieli sanoa, että nämä ovat ne kuulokkeet, joiden odotimme Bose QC Earbudsien olevan.

Testikuulokkeiden taajuuskäyrät. Yksikään testin kuulokkeista ei ole neutraali, ja monien käyrä muistuttaa toisiaan. Se ei tarkoita, että ne myös kuulostaisivat samalta. Mitattu minidDSP EARS -mikrofonia ja REW-ohjelmistoa käyttäen.

Sony WF-SP800N_WT_KV-Large
Sony WF-SP800N

Sonyn kuulokkeet aktiiviliikkujalle

Sonyn uusi, entistä edullisempi ja hyvin päivitetty treenikuulokemalli korvaa vanhahtavan lippulaivamallin.

Ääni & Kuva kiteyttää

Taattua Sony-laatua edullisesti. Kestävä ja kaunisääninen kuulokemalli.
Keskinkertainen puheluiden laatu. Maksimiäänenvoimakkuus melko hiljainen. Miksi ei Sonyn LDAC-koodekki ole käytössä?
 • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
 • Bluetooth: 5.0
 • IP-luokitus: IP55
 • Koodekit: AAC, SBC
 • Akunkesto: 9 h + 9 h kotelosta (ANC päällä), 13 h + 13 h kotelosta (ilman ANC:tä)
 • Paino: 19,6 g
 • Latausjohto: USB C
 • Verkkosivusto: sony.fi
lisää
vähemmän

Vejl.pris 190 €

Sony WF-1000XM3 oli selkeä referenssimallimme langattomille kuulokkeille. Täyteläinen ja vakaa äänenlaatu, hyvä vastamelu tekivät niistä voittajamallin, vaikka ääni saattoikin vähän rätistä kännykkäyhteydellä.

Muutamassa kuukaudessa kilpailu kiristyi, eikä yhteyden katkeileminen enää ole hyväksyttävää. Samasta syystä tiputimme WF-1000XM3 suosittelulistamme kärjestä.

Vaikka osasimmekin odottaa seuraajaa huippumallille, ei se tee WF-SP800N yhtään vähemmän jännittävää. Sonyn uusimman elektroniikan lisäksi kuulokkeet ovat päivittyneet kestävämmäksi: IP55-luokituksen mukainen suojaus sietää vettä ja pölyä, toisin kuin edeltäjässä WF-1000XM3-mallissa. WF-SP800N on suunnattu aktiivisille käyttäjille, jotka haluavat ottaa kuulokkeensa salille ja lenkille.

Kuulokenapit ovat suuret, jopa painavammat kuin Bose QC Earbuds. Bosen tapaan Sonyn napit kiinnittyvät korviin silikonisiivekkeillä, joten ne eivät pääse tippumaan kovassakaan hyppelyssä. Kuulokkeet myös istuvat mukavasti.

Sony WF-SP800N spread
Kuva: Sony

Säätyvä vastamelu

Aktiivinen vastamelu ja ympäristön äänien läpipääsyä voi säätää Sony Headphones -sovelluksessa. Kuulokkeet oppivat käyttäjänsä tottumuksista ja säätävät vastamelua käytön mukaan. Jos sallii, kuulokkeet käyttävät myös sijaintitietoja vastamelun säätämiseen: jos siis esimerkiksi työpaikallasi laitat aina vastamelun päälle, kuulokkeet voivat tehdä sen automaattisesti havaitessaan saapumisesi toimistolle.

Vastamelu on aivan hyvä – se on heikompi kuin WF-1000XM3-mallissa, Bose QC Earbudseissa tai Jabra Elite 85t -kuulokkeissa, mutta täyttää tehtävänsä. Se poistaa osan bassoäänistä, joita napit eivät passiivisesti estä, ja ympäristön äänet läpi päästävä ominaisuus toimii moitteetta.

Käyttäjäystävällisyys

Kuulokkeisen yhdistäminen käy kätevästi, vaikka NFC-yhdistäminen ei olekaan mahdollista. Latauskotelo ei muuten tue langatonta Qi-latausta, vaan USB-C hoitaa kaiken latailun. Akunkesto on hyvä 9 tuntia ja saman verran saa kotelosta. Ja tämä siis vastamelu päällä – ilman sitä akku kestää 13 tuntia. Hienoa!

mainos

Napeissa on hipaisukytkimet, ja oikean ja vasemman kuulokenapin toimintoja voi valita itse (esimerkiksi vastamelu vasemmalla ja musiikin ja puheluiden ohjaus oikealla). Sen sijaan sitä, kuinka monta kertaa nappeja on painettava halutun toiminnon aktivoimiseksi, ei voi säätää.

mainos

Sony on jättänyt SP800N-mallista aptX:n pois. Vain AAC ja fiksu SBC-koodekki toimivat. Hieman käsittämätöntä on, että myös Sonyn oman LDAC-koodekki puuttuu, vaikka sillä saisi loistavaa Bluetooth-ääntä. Minusta LDAC pitäisi olla saatavilla Sonyn kaikissa Bluetooth-laitteissa.

Sony WF-SP800N_case_with_hand_LED-on_WT-Large
Sony WF-SP800N:n latauskotelo on iso, kuten napit itsekin. Kuvan valkoisen version lisäksi saatavilla on myös musta värivaihtoehto. Kuva: Sony

Puheluiden laatu

Puhelut saisivat toistua paremminkin. Oma ääneni ei jaksa kantautua kovin tarkasti vastaanottajalle. Ääni on sulkeutunut, joten s- ja f-äänteitä on hankala erottaa toisistaan, samoin p- ja t-äänteitä. Bose on tällä saralla Sonya selkeämpi, vaikka ääni onkin terävämpi ja ärsyttävämpi. Niinpä puheluiden laadussa Sony jää tämän testin viimeiseksi.

Musiikin äänenlaatu

Onneksi musiikki kuulostaa paremmalta, paljon paremmalta. Basso on muhkea ja soundi lämmin ja täyteläinen. Ääni ei muutu teräväksi volyymin kasvaessa kuten Huawei Freebuds Prolla ja Bose QC Earbudseilla. Jonkun makuun bassoa voi olla liikaakin, mutta sitä voi säätää.

Jos haluaa vaimentaa bassoa sovelluksesta, kannattaa huomioida, että tavallista taajuuskorjainta ei ole syytä käyttää. Graafinen EQ on matalimmillaan 400 Hz, kun taas 100 Hz:n tienoilla SP800N on parhaimmillaan. Basson hillitsemiseksi kannattaakin säätää Clear Bass -toimintoa pienemmälle.

mainos

SP800N:n suurin ongelma ei ole basso tai vastamelun riittävyys, vaan volyymi. Äänenvoimakkuus ei vain riitä, joten pop ja bilemusiikki jäävät laimeiksi. Myös klassinen musiikki ansaitsee kunnollisen volyymin, mutta Sony ei jaksa soittaa tarpeeksi kovaa. Johtuuko pulma 6 mm:n elementeistä? Ainakin ero WH-1000XM4:ään (ja XM3:een) on suuri. Onneksi toimivan vastamelun ansiosta musiikkia ei tarvitse soittaa ihan niin kovaa kuin muutoin, mutta ääni on silti turhan hentoinen makuuni.

True wireless ørepropper. Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby
Vasemmalta oikealle: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Johtopäätökset

Sony WF-SP800N on hyvin varustettu langaton nappikuulokemalli, jonka akunkesto, veden- ja pölynkestävyys, vastamelu sekä ympäristön äänet läpi päästävä ominaisuus ovat oikein hyvät.

Ääni on lämmin, täyteläinen ja tempaa mukaansa. LDAC-koodekin puuttuminen ei ole niin iso ongelma kuin luulisi, vaikka se varmastikin auttaisi tuomaan ylärekisteriin ilmavuutta.

Testikuulokkeiden taajuuskäyrät. Yksikään testin kuulokkeista ei ole neutraali, ja monien käyrä muistuttaa toisiaan. Se ei tarkoita, että ne myös kuulostaisivat samalta. Mitattu minidDSP EARS -mikrofonia ja REW-ohjelmistoa käyttäen.

Kygo Xellence spread2
X by Kygo Xellence
X by Kygo tähtää korkealle premium-nappikuulokemallillaan Xellence – ja onnistuu pääosin hyvin.
Bose QuietComfort Earbuds SPREAD
Bose QuietComfort Earbuds
Odotimme QuietComfort-sarjan langattomilta nappikuulokkeilta paljon enemmän.
Huawei Freebuds Pro SPREAD
Huawei Freebuds Pro
Häpeämättömästi AirPodseja kopioivia kuulokkeita tulee sellaiseen tahtiin, ettei niihin kiinnitä enää jjuuri huomiota. Huawein kopio on kuitenkin ehkä parhaasta päästä.

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös