Testissä : 6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

 itemprop

Yhä useammassa kännykässä ei ole enää kuulokeliitäntää, joten langattomien kuulokkeiden markkinat ovat räjähtäneet. Monet käyttävät nappikuulokkeita, mutta on heitäkin, jotka suosivat mieluummin vankkoja pantakuulokkeita, myös matkustaessaan. Pitkässä käytössä kuppien käyttäminen on mukavampaa, äänenlaatu on avoimempi ja soundi usein tasapainoisempi kuin napeilla. Niille, joille äänenlaatu on ykkösasia, ovat kuppikuulokkeet edelleen parempi valinta.

Olemme aiemmin testanneet langattomia kuulokkeita noin satasen hintaluokassa. Äänenlaatu on niissä oikein ok halvimpiin malleihin verrattuna. Tällä kertaa kuitenkin tuplasimme hintaluokan ja samalla odotuksemme laadun suhteen. Parilla sadalla saa parempaa laatua, miellyttävämpää istuvuutta, enemmän ominaisuuksia ja ennen kaikkea parempaa äänenlaatua. Tämä on mielestämme hyvä kompromissi niille, jotka eivät ole valmiita panostamaan oikein kalliisiin hifikuulokkeisiin mutta jotka haluavat kuitenkin laatua.

Ominaisuudet

Tässä hintaluokassa kuulokkeissa alkaa olla ominaisuuksia, joita halvimmista malleista ei todellakaan löydä. Usein ne tukevat tavallista Bluetoothia parempaa äänenlaatua. Varusteluun lukeutuu usein myös bassovahvistin tai taajuuskorjain, mieluusti äänen säätöön sopivan sovelluksen muodossa. Sovellukset mahdollistavat myös kuulokkeiden ohjelmistopäivitykset, jolloin saa käyttöön uusia ominaisuuksia, kuten puheohjauksen.

Havaitsimme, että nykyään on lähes mahdotonta löytää tämän hintaluokan kuulokkeita ilman vastamelua. Ominaisuus ei ole välttämätön vain lentomatkustajille, vaan kätevä myös meluisissa tiloissa työskenteleville. Vastamelusta on iloa myös jokapäiväisillä bussi- ja junamatkoilla. Tämän hintaluokan vastamelu ei ole yhtä tehokasta kuin kalliimmissa malleissa, mutta usein kohtuullinenkin vaimennus riittää, sillä kuuntelu on heti miellyttävämpää.

Testistä

Pyysimme valmistajilta testiin noin 150-200 euron hintaisia langattomia kuulokkeita. Arvioimme niiden rakenteen laadukkuutta ja kestävyyttä ja kuuntelimme niillä pitkiä aikoja, jotta saimme selville, kuinka mukavasti ne istuvat päässä. Kiinnitimme huomiota käytön helppouteen, esimerkiksi siihen, kuinka kätevästi napit löytyvät käsikopelolla. Yhdistimme kuulokkeet kännykkään ja testasimme äänenlaatua parhaalla siirtolaadulla. Soitimme erityylistä musiikkia parhaalla saatavilla olevalla laadulla. Äänenlaatu painoi kokonaisarvosanassa eniten.

Langattomien sanastoa

aptX – Algoritmi, joka siirtää ääntä pienemmällä bittimäärällä mutta pakkaamatta musiikkia liikaa. Hyödyllisyyden aste lienee makuasia, mutta ominaisuuden pitäisi parantaa äänenlaatua jonkin verran.

aptX HD – Uusin versio tarjoaa ”CD-levyä parempaa” äänenlaatua korkearesoluutioisella äänellä (48 kHz/24 bitin LPCM). Apple ei tue mitään aptX-muotoa.

mainos

AAC – Pakkausalgoritmi, joka tarjoaa MP3:a parempaa äänenlaatua samalla datamäärällä. Saatavilla sekä Android- että Apple-laitteisiin.

mainos

Bluetooth – Langattoman äänensiirron standardi. Huomaa, että korkeampi versionumero ei välttämättä tarkoita parempaa ääntä, vaan voi viitata vain useampiin ominaisuuksiin.

LDAC – Sonyn koodekki. Pakattu ääni pystyy siirtämään 96 kHz/24 bittiä nopeudella 990 kbit/s.

NFC – Near Field Communication. Tiedonsiirtotapa hyvin lyhyille etäisyyksille. Tässä yhteydessä NFC.tä käytetään kännykän ja kuulokkeiden yhdistämiseen ilman manuaalisia asetuksia.

 

mainos

Lue myös:

8 langatonta in-ear-kuuloketta

9 langatonta nappikuuloketta

6 over-ear-hifikuuloketta

7 vastamelunappikuuloketta

 

 data-srcset
Sony WH-H900N

Sony osuu oikeaan

Alennettu hinta tekee ylellisistä h.ear On 2 -kuulokkeista todellisen löydön.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä vastemelu. Google Assistant ja Siri. Hyvä akunkesto. Tasapainoinen soundi.
Kosketusohjaus ei aina toimi oikein. Kuulokkeet vievät tilaa laukusta.
Elementit: 40 mm

Liitännät: BT 4.1 NFC, johto

Tuetut formaatit: aptX HD, AAC, LDAC

Mikrofoni: On

Paino: 290 g

Akunkesto: 28–34 tuntia

Verkkosivusto: sony.fi

lisää
vähemmän

Vejl.pris 190 €

Kun Sony esitteli h.ear On -sarjansa, olivat kuulokkeet nuorekkaita kirkuvine väreineen ja jyskyttävine bassoineen. Sittemmin Sony on hillinnyt tyyliään esimerkiksi h.ear On 2 mini wireless -mallin myötä. Nämä h.ear on 2 jatkavat hillitymmällä linjalla. Ne ovat saatavana punaisena, vihreänä, sinisenä ja kullanvärisenä, mutta sävyt ovat pehmeät murrettuja. Muotoilu on linjakasta ja pehmeää mutta silti huomiota herättävää. Pannassa on kunnolla pehmustetta, samoin kupeissa. Niinpä kuulokkeet tuntuvat mukavilta pitkässäkin käytössä. Mallin saa taitettua kasaan mutta ei käännettyä litteäksi, joten tilaa ne hieman vievät.

Kuten yleensä, on Sonyn tuote tekniikalla täytetty. Kuulokkeet tukevat Hi-Res Audiota johtoa käyttäessä, kaikkia Bluetoothia parantavia koodekkeja ja DSEE HX:ää, joka parantaa pakattua musiikkia. Näitä, samoin kuin bassonvahvistusta ja surroundia, ohjataan Sonyn Headphones-sovelluksesta. Sovelluksessa voi myös määrittää, mitä kupissa oleva nappi tekee: esimerkiksi laittaa vastamelun päälle tai päästää ympäristön ääniä läpi. Näppärä ominaisuus on, että peittämällä oikean kupin musiikki hiljenee, jolloin kuulee ympäristön äänet. Kuulokkeissa on vähän nappeja, ja soittoa ja ääniassistenttia ohjataan kosketusohjaimella.

Hienointa h.ear On 2 -mallissa on ääni. Bassoa on hieman vahvistettu, eli hifikuulokkeista ei ole kyse. Muuten basson, keskirekisterin ja diskantin välinen tasapaino on hyvällä mallilla. Akustisesta musiikista on ilo nauttia, kun yksityiskohdat erottuvat. Myös elektro toimii. Vastamelu on seuraavalla tasolla testikumppaneihin verrattuna. Vastamelu ei ole yhtä hyvä kuin suosikissamme, WH-1000XM3-mallissa, mutta toisaalta h-ear On 2 on paljon edullisempi.

Johtopäätökset

Kannattaa huomioida, että näiden kuulokkeiden hintaa on alennettu, sillä kaikki niissä on vähän parempaa kuin saman hintaluokan kilpailijoilla. Laatu on erinomainen, samoin istuvuus. Mainiosta sovelluksesta ohjataan ääntä ja fiksuja ominaisuuksia, kuten vastamelun säätöä ja aktivointia. Vastamelu ei ole yhtä tehokas kuin huippumalleissa, mutta testin paras. Ennen kaikkea h.ear On 2 toimii kaikenlaisen musiikin kanssa. Läsnäolon tuntu ja yksityiskohtien erottuvuus saavat akustisen musiikin hyrisemään ja basso tempaa uudet hitit mukaansa.

 data-srcset
Panasonic RP-HTX90N
Panasonicin ovat enemmän kodikkaat kuin kovikset niin ulkonäön kuin soundin puolesta.
 data-srcset
Marshall Major 3 Bluetooth
Rokeimmat langattomat kuulokkeet ovat taas täällä, mutta eroa entiseen on vaikea huomata.
 data-srcset
JBL E65BTNC
JBL tarjoaa kokonaisuudessaan hyvät kuulokkeet, joissa ei isoja vikoja ole.
 data-srcset
Kygo A6/500
Pienemmissä kuulokkeissa onkin äänikin usein pienempi. Mutta ei näissä.
 data-srcset
Audio-Technica ATH-M50xBT
Audio-Technican M50-klassikkokuulokkeet ovat vihdoin saatavana langattomina. Onko se iloinen asia?
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

TCL C815 (65C815)

Kiva kokemus edullisesti

TCL C815 -televisio tarjoaa hyvää kuvaa ja paljon älyominaisuuksia huokeaan hintaan. Jopa äänenlaatu on kohdillaan!

TCL RAY-DANZ TS9030 lifestyle

Kiintoisa konsepti

TCL Ray-Danz TS9030 simuloi surround-ääntä älykkäillä akustisilla ratkaisuilla DSP:n sijaan.

Beoplay H95 støydempende hodetelefoner

Parhaat melunvaimentajat

Kaipaatko pois hälystä? Kokosimme listaan tämän hetken parhaat vastamelukuulokkeet.

Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

Mestarien mestari

Panasonicin huippumalli on todellinen herkkupala tv-harrastajille: HZ2000 tarjoaa mielettömän tyylikästä kuvaa ehdalla studiolaadulla!

Beoplay H95 spread

Loistavaa vastamelua B&O:lta

Olemmekin odotelleet highend-luokkaan vastamelukuulokkeita, ja jotenkin ei yllätä, että Bang & Olufsen ehtii ensimmäisenä erinomaisella Beoplay H95 -mallillaan!

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Vieritä ylös