TESTISSÄ : Astro A50

Mukava mutta työläs

Astron huippumallia on ilo käyttää ja ilo kuunnella – mutta vaatii hieman taistelua, että siihen asti pääsee.

 itemprop
Astro A50

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella miellyttävät päässä. Erittäin hyvä äänenlaatu. Tukiasema on näppärä.
Hankalat säädöt. Ohjelmisto on aika kamala.
  • Alusta: PC, PlayStation 4, Mac
  • Tyyppi: Over-ear, avoin
  • Elementit: 40 mm
  • Kanavat: 2.0/7.1 (Dolby Audio)
  • Taajuusalue: 20–20 000 Hz
  • Liitännät: USB, optinen, stereoplugi
  • Lataus: Tukiasema/Micro-USB
  • Akunkesto: 15 h
  • Valot: –
  • Verkkosivusto: astrogaming.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 350 €

Logitechin maine perustuu hiireen (vähän kuin Disney!), mutta vuosien saatossa toimintaa on laajennettu sinne ja tänne (silkkaa Disneytä!). Yksi Logitechin sateenvarjon alle mahtuva brändi on pelimerkki Astro.

Astro A50 on langaton kuulokemalli PC-, Mac- ja PS4-käyttöön (Xbox One -versiokin löytyy). Tukiasema kokoaa USB:n ja analogisen sisääntulon ja toimii samalla latausasemana. Kuulokkeet ovat melko isot, etenkin kantikkaat muoviset kupit. Panta on pehmeä ja joustava, mutta sen säätö vaatii molemmat kädet ja kuulokkeiden ottamista pois päästä. Oikeassa kiinnikkeessä on kaksi nappia suosikkitoimintojen ja kolmen ääniprofiilin ohjaamiseen.

 

Astro A50 on langaton kuulokemalli PC-, Mac- ja PS4-käyttöön. Oma versio löytyy myös Xbox Onelle. Kuva: Astro

Suoran latauksen sijaan – jota kaikki muut käyttävät – Logitech on päätynyt 100-prosenttisen huonoon Windows Storeen, josta Astro Command Center on ladattavissa. Astro Command Centerissä on hyviä ominaisuuksia ja kaikki asetukset tallentuvat kuulokkeisiin, joten pysyvät mukana vaikka äänilähdettä vaihtaisikin. Miinusta Astro saa täysin mahdottomasta käyttöliittymästä, joka ei noudata mitään Windows-logiikkaa ja jonka vuoksi niinkin yksinkertainen asia kuin taajuuskorjain muuttui todella monimutkaiseksi – jopa allekirjoittaneelle, joka on kuitenkin rakennellut omia taajuuskorjaimiaan lukioajoista lähtien.

Onneksi rauta toimii paremmin. Kunhan Astro A50:n on saanut aseteltua sopivaan kokoon, malli istuu todella miellyttävästi päähän. Kupit on pehmustettu ihanan pehmeällä kankaalla, joka tuntuu kuin upottautuisi säkkituolin uumeniin. Koostaan huolimatta kuulokkeet ovat melko kevyet, joten käyttö onnistuu tuntikausia putkeen pollan rasittumatta.

Astro A50 on valmistajan mukaan avoin malli, vaikka kupit näyttävät suljetuilta. Diskantti ja keskirekisteri soivat avoimille malleille tyypillisen ilmavan vapautuneesti. Ne eivät kuitenkaan jyrää bassoa, joka taas soi tiukkana ja muhkeana kuin suljetuissa kuulokkeissa. Tehdasasetuksilla soundi on kuitenkin hiukan tumma ja pidättyvä, joten vierailu pahamaineiseen Astro Command Centerin taajuuskorjaimeen on välttämätön.

Johtopäätökset

Astro A50 on kaksijakoinen kokemus. Toisaalta meillä on kuulokkeet, jotka istuvat todella mukavasti ja joiden äänenlaatu on todella hyvä. Toisaalta näistä puolista pääsee nauttimaan vasta sitten, kun on käynyt läpi melkoisen monimutkaisen ja raskaan säätövaiheen. Oikeastaan koko ohjelma kannattaa poistaa, kun asetukset on saanut ladattua kuulokkeisiin. sillä tavalla maailmasta tulee vähän parempi paikka.

mainos

 

mainos
Astro A50 on melko suuri malli kantikkaine kuppeineen. Kuva: Astro

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös