: 6 edullista langatonta kuuloketta

Hyvää ääntä hyvään hintaan

Käytännölliset, langattomat ja hyvänkuuloiset kuulokkeet järkihintaan – kyllä onnistuu!

Kännykkävalmistajat jättävät uusimmista malleistaan kuulokeliitännät pois, mikä saa yhä useammat tarvitsemaan langattomia kuulokkeita. Kun aloimme testaamaan langattomia kuulokkeita muutama vuosi sitten, saimme yleensä pettyä. Kohtuuhintaisissa malleissa yhteys pätki ja äänenlaatu oli surkea. Jos halusi oikeasti hyvänkuuloiset kuulokkeet, piti tiskiin lyödä monta satalappusta. Se ei useimpia kiinnosta, kun kyseessä on kännykkäkäyttöön ajatellut kuulokkeet. Onneksi tekniikka kehittyy, ja edullisetkin mallit voivat nykyään olla kunnollista laatua.

Tässä testissä pyrimme pitämään hinnan mahdollisimman alhaalla laadun kuitenkaan liikaa kärsimättä. Testin mallit löytyvät kaupasta usein alle satasella. Jos siitä lähtee vielä nipistämään, tulee vastaan rakenteellista heikkoutta, eli uusia kuulokkeita saa olla hankkimassa vähän väliä, tai äänenlaadullista heikkoutta, eli lempimusiikki ei oikein tunnukaan missään. Kaikki tämän testin kuulokkeet vaikuttivat siltä, että ne voisivat normaalissa käytössä kestää useamman vuoden. Soundin suhteen makuja on monia, mutta mikään näistä ei kuulosta huonolta.

Kuulokkeet kännykkään

Kännykän idea on kannettavuudessa, joten kuulokkeidenkin suhteen koolla on väliä. Niinpä yleensä kännykkäkäyttöön ei ole syytä hankkia suurikuppisia kuulokkeita. Sen sijaan korvan päälle tulevat on-ear-mallit vievät vähemmän tilaa. Ne toki painavat korvaa hieman, jotta ne pysyisivät paikoillaan mahdollisimman hyvin, ja se voi alkaa pidemmän päälle tuntua ikävältä ja kuumalta. Se on kuitenkin kompromissi, jota kannattaa miettiä, jos haluaa parempaa äänenlaatua kuin mitä nappikuulokkeet pystyvät tarjoamaan.

Käytännöllisyyden nimissä kuulokkeet pitää pystyä taittamaan kasaan jollakin tapaa. Joko kupit saa käännettyä litteäksi tai niissä on sarana, joka taittaa kupit pantaan kiinni. Mieluiten molemmat. Mitä enemmän liikkuvia osia, sitä hauraammaksi rakenne usein muuttuu. Etenkin tässä hintaluokassa voi joutua joustamaan koon suhteen saadakseen pitkäikäisemmän kumppanin. Kuulokkeita kannattaa ehdottomasti kokeilla kaupassa: tuntuvatko ne sekä mukavilta että kestäviltä?

Kaunis ulkonäkö, kaunis ääni

Coolin pinnan alla piilottelee yllättävän hyvä soundi.

Ääni & Kuva kiteyttää

Poikkeuksellisen siisti design street-kuulokkeiksi. Mukavat ja kokoontaittuvat. Erinomainen soundi.
Ei aptX:ää tai NFC:ää. Kosketusohjaimet eivät aina tottele.
Tyyppi: On-ear

Liitännät: BT 4.1, johto

Mikrofoni: On

Paino: 172 g

Akunkesto: 12 tuntia

Verkkosivusto: urbanista.com

Hinta: 100 €

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Urbanista on vienyt urbaanin ilmeensä äärimmäisyyksiin: design on niin riisuttua, ettei näkyvissä ole mitään, minkä ei haluttaisi näkyvän. Merkkiäkin täytyy vähän etsiskellä. Tyylikkäisiin värivaihtoehtoihin kuuluvat musta, valkoinen, vihreä ja ruusukulta. Kuminen pinta tekee niistä tukevat ja miellyttävän tuntuiset. Ne taittuvat kuljetusta varten, mutta rakenne tuntuu vakaalta.

Tyynyt on vuorattu runsaasti memory foamilla, joka eristää hyvin ja on päällystetty tekonahalla. Pannassa ei ole paksulti pehmikettä mutta silti kuulokkeet tuntuvat mukavalta eivätkä juurikaan purista. Kuulokkeista löytyy yksi fyysinen nappi, ja soittoa ohjataankin toisen kupin kosketuspaneelista. Se toimii kohtuullisen hyvin. Puheohjauksellekin, kuten Sirille ja Google Now’lle on tuki. Akunkesto on useimmiten riittävä.

Kuten usein street-kuulokkeissa, on Seattle Wirelessissakin vahvistettu bassoa. Se on tehty tarkoin: bassossa on riittävästi lisäpotkua, jotta musiikki tempaa mukaansa, mutta se ei mitenkään hallitse musiikkia. Soundi on yllättävän tasapainoinen hintaansa nähden. Laulu kuulostaa luonnolliselta akustisessa musiikissa, ja elektroninen musiikki ja rock soivat raskaasti ja intensiivisesti.

Johtopäätökset

Jos luuli Urbanistan olevan vain cool merkki, jolla ei ole oikeaa osaamista, huomaa erehtyvänsä. Design on tyylikäs eikä herätä turhaa huomiota. Materiaalit on valittu huolella ja rakenne on yksinkertainen mutta toimiva. Ainoa miinus on kosketusohjauksen ajoittainen sekoilu. Se on kuitenkin helppo antaa anteeksi, kun laittaa musiikin soimaan. Seattle Wireless on yksinkertaisesti ainoa edullinen kuulokemalli, joka oikeasti kuulostaa todella hyvältä.

Kivat mutta väsyttävät

Philipsin kuulokkeet vaikuttavat teoriassa hyviltä mutta tuntuvat käytännössä puuduttavilta.

Ääni & Kuva kiteyttää

NFC-tuki helppoon yhdistämiseen löytyy. Hillitty design. Taittuvat kasaan.
Hankalat kosketusohjaimet. Soundi alkaa väsyttää ajan myötä.
Tyyppi: On-ear

Liitännät: BT 4.0, johto

Mikrofoni: On

Paino: 155 g

Akunkesto: 16 tuntia

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 90 €

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Philipsin kuulokkeet näyttävät hyvältä hillityn muotoilunsa ja tyylikkäiden metallisten yksityiskohtiensa ansiosta – isoja logoja ei näy. Panta on joustavaa metallia, jonka pitäisi kestää vähän rajumpaakin käsittelyä. Kupit on kiinnitetty muoviliitoksilla, mutta ne vaikuttavat tukevilta. Heikko kohta näyttäisi olevan liitoskohta, josta kupit taitetaan litteiksi. Kuulokkeiden yhdistäminen kännykkään sujuu äärettömän kätevästi NFC-yhteydellä.

Käyttö ei ole yhtä kätevää. Napit ovat pienet ja upotetut, joten niiden löytäminen näppituntumalla on hankalaa. Soiton ohjaus ja lisäominaisuudet saa käyttöön toisen kupin kosketuspaneelista, josta helposti valitsee väärän toiminnon. Tyynyt on pehmustettu melko hyvin, mutta ne painavat korvia aika lailla, Niinpä ajan myötä korvat kuumenevat ja kuulokkeet alkavat tuntua epämiellyttäviltä.

Kuulokkeissa on laaja taajuusalue syvistä bassoista korkeisiin diskanteihin. Basso ei kuitenkaan soi erityisen tarkasti, mikä alkaa väsyttää pidemmän päälle rytmimusiikkia kuunnellessa. Soundi toimii live-musiikin kanssa melko hyvin, mutta heti kun useita instrumentteja on äänessä samanaikaisesti, niitä on vaikeaa erottaa toisistaan. Vivahteet ja selkeys puuttuvat, joten musiikki kuulostaa enemmänkin taustaääneltä.

Johtopäätökset

Ensivaikutelma Philips SHB9250 -kuulokkeista on hyvä. Kuulokkeet ovat kohtalaisen pienet ja taittuvat kasaan. Ulkonäkö on hillitty ja tyylikäs. Yhdistäminen sujuu NFC:n kautta. Kosketusohjaimet eivät kuitenkaan toimi luottavasti. Kuulokkeet tuntuvat kiristävän ja jankkaava basso alkaa puuduttaa pidemmän päälle.

Luotettavat ja mukaansatempaava

Nättien ja tukevien kuulokkeiden soundi puhuttelee suurta yleisöä.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kestävä rakenne. Mukaansatempaava soundi. Hyvä bassontoisto.
Kohtalainen akunkesto. Tuntuma voi käydä ajan myötä epämukavaksi.
Tyyppi: On-ear

Liitännät: BT 4.0, johto

Mikrofoni: On

Paino: 150 g

Akunkesto: 8 tuntia

Verkkosivusto: emea.jabra.com

Hinta: 100 €

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Move Wireless tuntuu laatutuotteelta. Panta on luottamusta herättävää metallia ja antaa vaikutelman, että se kestää taivuttelua ongelmitta. Litteä johto vaikuttaa kestävältä ja hyvin kiinnitetyltä. Kuulokkeet eivät ikävä kyllä taitu kasaan, joten ne vievät jonkin verran tilaa. Mustana tai kulta-mustana kuulokkeet ovat hillityt, ja punaisena tai sinisenä ne herättävät enemmän huomiota.

Nahkapäällysteiset tyynyt ovat hygieeniset mutta voivat alkaa hiostaa. Tyynyt eivät ole erityisen paksulti pehmustetut, joten ne voivat alkaa painaa ajan myötä. Soittoa ohjaavat napit ovat helposti löydettävissä ja toimivat loogisesti. Akunkesto on testin lyhyimpiä, mutta kuuntelu sentään onnistuu johdon kanssa akun loputtuakin. Sovellus ja NFC-tuki olisivat olleet hyvä lisä.

Äänenlaadusta on sanottava heti kärkeen, että soundi ei ole neutraali, vaan Jabra on selvästi käynyt säätämässä taajuuksia – tosin tavalla, joka varmasti miellyttää useimpia ihmisiä. Basso sukeltaa syvälle ja erottuu silti hyvin, mutta ei ole hallitseva. Se saa popin ja rockin soimaan intensiivisesti. Toisaalta ääniprofiili sopii huonommin akustiseen musiikkiin ja saattaa kovatempoisissa kappaleissa kuulostaa hieman paineistetulta. Tässä hintaluokassa tulos ei ole huono.

Johtopäätökset

Hyvännäköisten kuulokkeiden etsijä ei tee pöllömpää valintaa päätyessään Jabra Move Wireless -malliin. Ne eivät taitu kasaan, mutta ovat niin hyvin rakennetut, että niiden luulisi kestävän laukussa hyvin. Käyttö sujuu loogisesti eikä tarpeettomia ominaisuuksia ole nostamassa hintaa. Hittimusiikki soi mukaansatempaavasti mutta hienovaraisempi tyyli ei toistu yhtä kauniisti. Ajan myötä kuulokkeet voivat alkaa tuntua epämukavilta ja akunkestokin on vain kohtalainen.

Skullcandy Hesh 3.0 Wireless
Skullcandy on parannellut Hesh Wireless -kuulokkeitaan lähes kaikilla osa-alueilla – mutta äänenlaatu sakkaa.
Plantronics Backbeat 500
Plantronics on keskittynyt sopivassa suhteessa sekä ääneen että helppokäyttöisyyteen.
Monster Clarity HD On-Ear
Monster Clarity HD tarjoaa paljon bassoa ja viihdyttävän soundin.
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös