Toimittajat suosittelevat

Ääni & Kuva

Kirjaudu sisään Tilaa Ääni & Kuva Support: Tel:08-411 49 90

Keskihintaisen kategorian langattomat

Jos harkitsee uusien kuulokkeiden hankkimista, kannattaa ehdottomasti panostaa joitakin kymppejä kalliimpiin malleihin.

Lokakuussa testasimme edullisia kuulokkeita noin sadan euron hintaluokasta. Jos yrittää päästä langattomissa kuulokkeissa sitä halvemmalla, joutuu uhraamaan laadussa paljon. Sitä emme suosittele. Ajattelimme, että olisi kiinnostavaa katsoa, kuinka suuri ero satasen kuulokkeisiin tulee, jos tiskiin lyö viisikymppiä tai jopa toisen satasen lisää. Kannattaako sen säästääkseen jättää pari McDonalds-reissua väliin?

Kuva: Jays

 

Kukaan ei varmaan ylläty, kun kerromme, että panostus saattaa todella kannattaa. Tietenkin jos kuulokkeet ovat tulossa lasten käyttöön tai muuten pelkää ne että hukkuvat tai joku astuu niiden päälle, edullisempi vaihtoehto on varmasti järkevästi. Jos kuitenkin kuuntelee paljon musiikkia ja käyttää kuulokkeita päivittäin, tulee käyttökerroille enää vähän hintaa vaikka panostaisikin vähän enemmän. Rahalla saa nimittäin ominaisuuksia, jotka tekevät kuulokkeiden käytöstä miellyttävämpää, sekä laatua, jonka johdosta ne kestävät ja kuulostavat paremmalta.

Kestävä laatu on nimittäin tärkeä seikka kuulokkeissa, jotka on tarkoitettu tien päällä käytettäväksi ja jotka joutuvat siten usein taitelluksi laukkuun. Helppokäyttöisyys on myös tärkeää, sillä kukaan ei jaksa lukea pitkää ohjekirjaa saadakseen selville, mitä mikin nappi tekee. Mukavuus on kolmas huomioitava seikka, jos kuulokkeita on tarpeen pitää päässä monta tuntia ilman, että ne alkavat painaa. Silloin kannattaa valita pienet ja kevyet kuulokkeet.

Kuva: Jays

 

Testistä

Pyysimme valmistajia lähettämään testiin kuulokkeita, joiden suositushinta on 150–200 euroa. Kaupoissahan niitä voi saada edullisemminkin. Katsoimme, mitä lisävarusteita hintaan kuuluu, sekä tutkimme rakenteen laatua. Kävimme läpi ominaisuudet ja niiden helppokäyttöisyyden. Kuulokkeet yhdistettiin Sonyn Xperia XZ1 -puhelimeen, sillä se tukee korkearesoluutioista langatonta ääntä. Sitten soitimme erityylisiä kappaleita sisältävän soittolistamme Spotifyn parhaalla laadulla ja arvioimme kuulokkeiden äänenlaatua.

mainos
Tämän testin tuotteet
Hinnanalennuksen jälkeen Sonyn värikkäät ja hyvänkuuloiset kuulokkeet ovat yhtäkkiä löytö.

Sony WH-H800, tai h.ear on 2 Mini Wireless, kuten vähemmän muodollinen nii kuuluu, on osa Sonyn lifestyle-valikoimaa. Toisin sanoen, ne ovat tyylikkäät kaupunkikuulokkeet, joissa bassoa on vahvistettu. Värivalikoima on laaja: vihreä, punainen, mustanharmaa, kulta ja sininen. Nuorekkaita neonsävyjä ei enää näy, vaan värit ovat varsin tyylikkäät.

<
>
Kuva: Sony

 

Juuri ennen testiämme Sony tiputti kuulokkeiden hintaa. Aiempaan hintaan nähden kuulokkeiden muovisuus yllättää. Ne näyttävät toki hyvältä, mutta tuntuvat halvoilta. Pantaa ei ole juuri pehmustettu, mutta ne istuvat päässä kuitenkin mukavasti, osaksi siksi, etteivät ne paina korvia. Kääntöpuolella on se, että ne tippuvat helposti ,jos päätä liikuttaa nopeasti. Napit on sijoiteltu riittävän etäälle toisistaan, joten niitä on helppo käyttää.

Sovellus sisältää ääntä parantavia säätöjä ja taajuuskorjaimen. Outoa kyllä, niihin käsiksi päästäkseen on otettava ”paras mahdollinen ääni” -asetus pois päältä ja vaihdettava se ”parhaaseen vastaanottoon”. Nurinkurista.

Kuva: Sony

 

Tavalliseen tapaansa Sony on edelläkävijä äänen parantamisessa. Johtoa käyttäessä kuulokkeissa on tuki Hi-Res Audiolle. Langattomasti ne ovat ensimmäiset testaamamme, josta löytyy aptX HD, jota testissä käytetty soitin eli Sony Xperia XZ -älypuhelin tukee. Ja toden totta, äänessä oli yllttävää kirkkautta, jota emme ole osanneet aiemmin yhdistää Bluetoothiin. Kaikeksi onneksi kaiutinelementit vastaavat odotuksiin ja tarjoavat suuren ja herkullisen soundin. Diskantti on erotteleva bassoa hyvää painetta.

Kuva: Sony

 

mainos

Johtopäätökset

H.ear on 2 Mini Wireless näyttää päässä kaikkein kauneimmalta, joskin istuu vähän löysästi eikä sovellu siten lenkkiseuraksi. Sovellus on varsin epäintuitiivinen, joten sen voi unohtaa. Alun perin tämä malli oli testiimme liian kallis, mutta hinnanalennuksen jälkeen se tarjoaa teknisiä ominaisuuksia ja uusimpia standardeja, joita kilpailijoiden laitteissa ei vielä näy. Edistyksellisyys todella kuuluu äänenlaadussa. Kuulokkeet yksinkertaisesti kuulostavat testin parhaimmilta.

mainos
Faktat

Tyyppi: On-ear

Elementti: 40 mm

Liitännät: BT 4.1 (NFC), johto

Tuetut ääniformaatit: AAC, aptX HD, LDAC

Mikrofoni: On

Paino: 180 g

Akunkesto: 24 h

Hinta: 180 €


PlusTuki korkearesoluutioiselle äänelle sekä langattomasti että johdolla. Mukaansatempaava ja erinomainen soundi.
MiinusEi oikein pysy mukana liikkuessa.
Pioneer SE-MS7BT
Kun yksityiskohdilla on väliä
Kyllä langattomatkin kuulokkeet pystyvät toistamaan musiikin vivahteita. Kuuntele vaikka!
Marshall Mid Bluetooth
Pehmorokkari
Nahkatakkiin pukeutunut kovis onkin sisältä paljon kiltimpi kuin uskoisi.
Jensen Stadium BT
Hyvä ensiyritys
Jensenin ensimmäiset langattomat kuulokkeet ovat mukavat, mutta ääni käy rasittavaksi ajan kanssa.
JBL Everest 310
Parempi mutta ei virheetön
Edeltäjään verrattuna on tehty huomattavia parannuksia, mutta samalla on syntynyt uusia riesoja.
Jays u-Jays Wireless
Hyvänkuuloiset mutta epäkäytännölliset kuulokkeet
Laatukuulokkeissa on todella hyvä äänenlaatu mutta myös ärsyttävät hetkensä.
  Lisää
  Keskustelu

  Leave a Reply

  Please Login to comment
    Subscribe  
  Notify of

  Läs också

  Takstar HF 580

  Kiinalaista halpisluksusta

  Planaarikuulokkeet tuppaavat olemaan todella tyyriitä. Takstar HF 580 tarjoaa highend-tekniikkaa joka kukkarolle sopivaan hintaan.

  Parasta päihdettä?

  Investoimalla 1 500 euroa AP2000Ti-kuulokkeisiin saa kymppitonnin arvosta ääntä.

  Sennheiser PXC 550-II

  Loistoääntä huomaamattomassa paketissa

  Sennheiser pelaa varman päälle ja on päivittänyt laatumallinsa säätyvällä vastamelulla ja ääniohjauksella. Käyttöliittymä on ikävästi kärsinyt vähän matkan varrella.

  Beats Solo Pro

  Beats yllättää

  Kukapa olisi uskonut, että bassoräyhänä tunnettu Beats onnistuisi luomaan näin neutraalin soundin?

  Mahtavuutta minikoossa

  Sonyn uudet ANC-nappikuulokkeet ovat kuin täysikokoisten vastamelukuulokkeiden parhaiden puolien langaton miniversio.