TESTISSÄ : Sony WH-CH510

Kun ahneus peittoaa viisauden

Tietysti me kaikki haluamme saada kuulokkeet halvalla, mutta joskus laadusta tinkiminen menee liian pitkälle.

 itemprop
Sony WH-CH510

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen akunkesto. USB-C-liitäntä ja pikalataus.
Muovisen ja halvan tuntuiset kuulokkeet. Ei voi käyttää johdon kanssa. Pehmusteiden puuttuminen tekee kuulokkeista epämukavat.
  • Elementit: 30 mm
  • Liitännät: BT 5.0
  • Äänikoodekki: SBC, AAC
  • Mikrofoni: On
  • Paino: 132 g
  • Akunkesto: 35 h
  • Verkkosivusto: sony.fi
lisää
vähemmän

Suositushinta: 40 €

Sony tekee paitsi mielettömän hienoja luksuskuulokkeita, kuten MDR-Z1R, myös parhaat vastamelukuulokkeet sekä todella hyviä keskihintaisia malleja, kuten Sony WH-H800. Mutta kuinka Sony pärjää edullisten kuulokkeiden kategoriassa?

Sonylla ei itse asiassa ollut tarjota saman hintaluokan kuuloketta tähän testiin kuin muilla valmistajilla, joten kerrankin Sony on testin edullisin. Ikävä kyllä se myös näkyy. Kaukaa katsottuna kuulokkeet näyttävät vielä ihan ookoolta, mutta kun ne ottaa käteen, huomaa niiden muovisuuden ja halvan laadun. Niiden kestävyys epäilyttää, ja ne ovat niin kevyet, että sitä miettii väkisinkin, onko kuoren sisällä ylipäätään mitään. Monen muun testimallin tapaan ne on saatavilla ainakin mustana tai valkoisena, mutta plussaa myös edellisiä hauskemmasta sinisestä värivaihtoehdosta.

 

Isot napit huolehtivat soiton ohjauksesta. Kuva: Sony

Kevyet kuulokkeet eivät paina päässäkään, mutta ne istuvat silti melko tiukasti korville. Tyynyissä ei ole tuhlailtu pehmusteiden kanssa, eikä pannassa ole pehmustetta lainkaan. Niinpä kuulokkeet tuntuvat hetken käytön jälkeen aika epämukavilta.

Soittoa ohjailevat napit löytyvät oikeasta kupista. Kooltaan ne ovat paremmat kuin Jaysillä, mutta ne eivät erotu siltikään tarpeeksi ja sormilla hapuilu tuottaa vaihtelevia tuloksia. Nappien vieressä on, harvinaista kyllä, moderni USB-C-liitäntä. Sen ansiosta kuulokkeisiin saa 10 minuutin pikalatauksella 90 minuuttia soittoaikaa. Ikävä kyllä sovellusta asetusten valitsemiseen tai äänen muokkaamiseen ei ole.

Pannassa ei ole pehmustetta, mikä tekee kuulokkeista melko epämukavat. Kuva: Sony

Sovellus olisi varmaankin ollut ihan tarpeellinen, sillä kuulokkeissa on testin pienimmät elementit, ja ääni soi sulkeutuneesti. Akustisessa musiikissa diskantti toistuu terävästi, ja orkesterin soittimet sulautuvat yhdeksi äänimatoksi. Tässä hintaluokassa liikoja ei kannata odottakaan, ja ollaksemme kilttejä toteamme vain, että soundi on riittävän hyvä popmusiikin kuunteluun bussissa.

Johtopäätökset

Sony saattaa olla erinomainen kalliiden kuulokkeiden valmistajana, mutta edullisten materiaalien käyttö ei olekaan ihan helppoa. Tässä tapauksessa säästölinja on viety liian pitkälle laadun ja äänen kustannuksella. Keveys ei tee niistä mukavia pitää päässä. Plussaa kuitenkin pikalatauksesta ja erinomaisesta akunkestosta.

mainos

 

mainos
Lisää
Keskustelu

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös