TESTISSÄ : Sony WH-CH510

Kun ahneus peittoaa viisauden

Tietysti me kaikki haluamme saada kuulokkeet halvalla, mutta joskus laadusta tinkiminen menee liian pitkälle.

Sony WH-CH510

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen akunkesto. USB-C-liitäntä ja pikalataus.
Muovisen ja halvan tuntuiset kuulokkeet. Ei voi käyttää johdon kanssa. Pehmusteiden puuttuminen tekee kuulokkeista epämukavat.
  • Elementit: 30 mm
  • Liitännät: BT 5.0
  • Äänikoodekki: SBC, AAC
  • Mikrofoni: On
  • Paino: 132 g
  • Akunkesto: 35 h
  • Verkkosivusto: sony.fi
lisää
vähemmän

Suositushinta: 40 €

Sony tekee paitsi mielettömän hienoja luksuskuulokkeita, kuten MDR-Z1R, myös parhaat vastamelukuulokkeet sekä todella hyviä keskihintaisia malleja, kuten Sony WH-H800. Mutta kuinka Sony pärjää edullisten kuulokkeiden kategoriassa?

Sonylla ei itse asiassa ollut tarjota saman hintaluokan kuuloketta tähän testiin kuin muilla valmistajilla, joten kerrankin Sony on testin edullisin. Ikävä kyllä se myös näkyy. Kaukaa katsottuna kuulokkeet näyttävät vielä ihan ookoolta, mutta kun ne ottaa käteen, huomaa niiden muovisuuden ja halvan laadun. Niiden kestävyys epäilyttää, ja ne ovat niin kevyet, että sitä miettii väkisinkin, onko kuoren sisällä ylipäätään mitään. Monen muun testimallin tapaan ne on saatavilla ainakin mustana tai valkoisena, mutta plussaa myös edellisiä hauskemmasta sinisestä värivaihtoehdosta.

 

Isot napit huolehtivat soiton ohjauksesta. Kuva: Sony

Kevyet kuulokkeet eivät paina päässäkään, mutta ne istuvat silti melko tiukasti korville. Tyynyissä ei ole tuhlailtu pehmusteiden kanssa, eikä pannassa ole pehmustetta lainkaan. Niinpä kuulokkeet tuntuvat hetken käytön jälkeen aika epämukavilta.

Soittoa ohjailevat napit löytyvät oikeasta kupista. Kooltaan ne ovat paremmat kuin Jaysillä, mutta ne eivät erotu siltikään tarpeeksi ja sormilla hapuilu tuottaa vaihtelevia tuloksia. Nappien vieressä on, harvinaista kyllä, moderni USB-C-liitäntä. Sen ansiosta kuulokkeisiin saa 10 minuutin pikalatauksella 90 minuuttia soittoaikaa. Ikävä kyllä sovellusta asetusten valitsemiseen tai äänen muokkaamiseen ei ole.

Pannassa ei ole pehmustetta, mikä tekee kuulokkeista melko epämukavat. Kuva: Sony

Sovellus olisi varmaankin ollut ihan tarpeellinen, sillä kuulokkeissa on testin pienimmät elementit, ja ääni soi sulkeutuneesti. Akustisessa musiikissa diskantti toistuu terävästi, ja orkesterin soittimet sulautuvat yhdeksi äänimatoksi. Tässä hintaluokassa liikoja ei kannata odottakaan, ja ollaksemme kilttejä toteamme vain, että soundi on riittävän hyvä popmusiikin kuunteluun bussissa.

Johtopäätökset

Sony saattaa olla erinomainen kalliiden kuulokkeiden valmistajana, mutta edullisten materiaalien käyttö ei olekaan ihan helppoa. Tässä tapauksessa säästölinja on viety liian pitkälle laadun ja äänen kustannuksella. Keveys ei tee niistä mukavia pitää päässä. Plussaa kuitenkin pikalatauksesta ja erinomaisesta akunkestosta.

mainos

 

mainos

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös