TESTISSÄ : Kygo A3/600

Katu-uskottava soundi

Kygon edullisimmat kuulokkeet eivät ole mitään hifiä, mutta toimivat kohderyhmälleen.

Kygo A3/600

Ääni & Kuva kiteyttää

Toimii loistavasti EDM-fanien musiikkimakuun. Kuulokkeet taittuvat kokoon, mukana tulee kankainen kuljetuspussukka.
Mikro-USB-lataus. EI sovellusta. Pantaa ei ole pehmustettu.
  • Elementit: 40 mm
  • Liitännät: BT 4.2, johto
  • Äänikoodekki: SBC, AAC
  • Mikrofoni: On
  • Paino: 180 g
  • Akunkesto: 23 h
  • Verkkosivusto: xbykygo.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 80 €

Norjalainen Kygo on toistuvasti osoittanut, että siinä ei ole mitään pahaa, että DJ antaa nimensä kuulokemallistolle. Täysin langattomat E7/900, vastamelumalli A11/800 ja langattomat A6/500 -kuulokkeet ovat kaikki olleet hyviä. Jälkimmäinen ei ollut tosin ihan halpakaan. Mitä siis saadaan aikaan lähes puolet edullisemman Kygo A3/600:n kohdalla?

Tyyliltään nämä kaksi ovat hyvin erilaiset. Ensimmäinen vei ajatukset Denonin suuntaan, muistuttaen businessluokan kantakorttilaiselle sopivaa mallia. A3/600 muistuttaa enemmän Urbanistan katukuulokkeita. Värivaihtoehtoina ovat musta, valkoinen ja harmaa. Metallin ja tekonahan sijaan on enimmäkseen tarjolla muovia – mikä ei ole vain huono asia, sillä kuulokkeet tuntuvat toimivilta. Metallia on toki välttämättömissä paikoissa, kuten saranoissa. A3:n etu A6:een verrattuna on, että kuulokkeet voi taittaa kokoon ja kuljettaa mukana tulevassa suojapussukassa.

A3/600 taittuu kokoon, toisin kuin A6. Kuva: X by Kygo

Memory foam -pehmusteet on päällystetty tekonahalla, joten ne muotoutuvat mukavasti korvia vasten. Toisaalta ne painavat melko kovasti. Panta on päällystetty vain kumimaisella materiaalilla ilman pehmusteita, joten pidemmän päälle kuulokkeet käyvät vähän epämukaviksi. Oikeassa kupissa on kolme nappia soiton ohjaukseen ja puhelimeen vastaamiseen. Myös kuulokejohdolle ja USB-liitännälle on paikka. Valitettavasti lataukseen käytetään vanhanaikaisesti mikro-USB:tä, joten pikalatausta ei ole. Myöskään Kygo Sound -sovellus ei toimi näiden kuulokkeiden kanssa, joten ääntä ei voi säätää.

Pannan kumipäällyste ei korvaa kunnollista pehmustetta. Kuva: X by Kygo

Soittolistamme ensimmäiset, akustiset kappaleet eivät vakuuttaneet karkealla soinnillaan. Pop soi paremmin, sillä se ei vaadi yhtä kovaa äänenlaatua kuin akustinen. Jätämme soittolistan sikseen ja laitamme Kygon remixin Coldplayn Midnightista soimaan, ja palaset loksahtelevat paikoilleen. Tietenkin kuulokkeiden soundi on rukattu juuri tällaista musiikkia silmällä pitäen! Kappale soi mukaansatempaavasti ja katu-uskottavasti.

Johtopäätökset

Kygon edullisimmat kuulokkeet ovat tietenkin kompromissi hinnan ja laadun väliltä. Premium-kuulokkeista tutut kalliimmat materiaalit ja hienostunut äänenlaatu ovat poissa, mutta soundi on juuri sopiva Kygon yleisölle. Kuulokkeet sitä paitsi taittuvat kokoon, mikä ihme kyllä kalliimmissa malleissa ei onnistu. Niinpä ne on helppo ottaa mukaansa vaikka metromatkalle, ja käyttökin on helppoa. Pehmusteet ovat pehmeät mutta pidemmän päälle kuulokkeet alkavat painaa ikävästi.

 

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
MiniLED on tämän vuoden televisiohitti: tuhansien pienien ledvalojen avulla on tarkoitus puhaltaa uutta eloa LCD-teknologiaan. Kiinalainen TCL ehtii ensimmäisten joukossa markkinoille MiniLED-mallillaan.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös