TESTISSÄ : Jays x-Five Wireless

Hyvät työmatkakuulokkeet

Jays x-Five ovat oivallisin ominaisuuksin varustetut kuulokkeet arjen bussi- ja junamatkoille.

Jays x-Five Wireless

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukavat ja kevyet. Taittuvat kokoon. Siistin näköiset.
Mikro-USB-lataus. Ei sovellusta. Hankalat napit.
  • Elementit: 40 mm
  • Liitännät: BT 4.1, johto
  • Äänikoodekki: SBC
  • Mikrofoni: On
  • Paino: 150 g
  • Akunkesto: 20 h
  • Verkkosivusto: jaysheadphones.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 75 €

Jays on tunnettu monipuolisesta tuotevalikoimastaan, josta löytyy sopivat kuulokkeet eri tarpeisiin ja budjetteihin. Referenssinappikuulokkeet Q-Jays, keskihintaiset u-Jays Wireless ja edulliset a-Seven Wireless ovat hyviä esimerkkejä onnistuneista kuulokemalleista. Myös nyt testattavana oleva Jays x-Five Wireless on valmistajan edullisemmasta päästä.

Asiallisen näköisiä kuulokkeita ei tarvitse hävetä metromatkalla. Kuva: Jays

Kyseessä on kompaktit katukuulokkeet, jotka taittuvat kokoon kätevää kuljetusta varten. Ne eivät (tietenkään) ole yhtä ylelliset kuin kalliimmat u-Jays-kuulokkeet, vaan tuntuvat muovisemmilta. Laatu vaikuttaa silti hyvältä eikä mikään osa erotu erityisen hintelänä. Sekä kuppien pehmusteet että panta on päällystetty tekonahalla, jonka ansiosta kuulokkeet tuntuvat mukavan pehmeiltä ja helposti puhdistettavilta. Tyynyt ovat pään muotojen mukaan muotoutuvaa memory foamia. Kuulokkeet ovat testin kevyimmästä päästä, joten pian melkeinpä unohtaa käyttävänsä niitä.

Taittuvat kuulokkeet vievät vain vähän tilaa laukussa. Kuva: Jays

Ohjausta varten on kolme pientä nappia oikean kupin alareunassa. Sokkona näpelöimällä on usein vaikea tietää, osuuko oikeaan nappiin vai ei. Nappien vieressä on äänipiuhan liitäntä, mikäli haluaa soittaa musiikkia langallisesti. Toisessa kupissa on USB-liitäntä lataukseen, mutta ikävä kyllä kyseessä on vanhanmallinen mikro-USB, minkä seurauksena pikalataus ei ole mahdollista. Jaysillä ei myöskään ole tarjota tähän sovellusta, jossa lisäsäätöjen tekeminen onnistuisi.

Hieman hankalasti käytettävät napit löytyvät oikealta puolelta. Kuva: Jays

Äänenlaadultaan x-Five Wireless on juuri niin hyvä kuin tämän hintaluokan kuulokkeilta odottaakin. Soundi ei ole neutraali, vaan keskirekisteri ja diskantti korostuvat, mikä tuo tietysti laulun mukavasti esiin. Kriittisenä kommenttina mainittakoon, että diskantti muuttuu helposti teräväksi. Basso menee riittävän matalalle, mutta harvinaista kyllä, sen kanssa ei ole liioiteltu, mitä ehkä tämänkaltaisilta katukuulokkeilta kuitenkin kaipaisi.

Johtopäätökset

Monella tapaa Jays X-Five Wireless täyttää työmatkakuulokkeiden toiveet: Ne taittuvat todella pieneksi. Ne ovat kevyet ja runsaasti pehmustetut eli istuvat mukavasti. Akku kestää koko päivän ja enemmänkin. Tyylikkäätkin ne ovat. Hieman yllättäen basso ei hallitse sointia, mutta toisaalta laulun korostuminen on sekin monen mieleen.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös