TESTISSÄ : Jays x-Five Wireless

Hyvät työmatkakuulokkeet

Jays x-Five ovat oivallisin ominaisuuksin varustetut kuulokkeet arjen bussi- ja junamatkoille.

Jays x-Five Wireless

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukavat ja kevyet. Taittuvat kokoon. Siistin näköiset.
Mikro-USB-lataus. Ei sovellusta. Hankalat napit.
  • Elementit: 40 mm
  • Liitännät: BT 4.1, johto
  • Äänikoodekki: SBC
  • Mikrofoni: On
  • Paino: 150 g
  • Akunkesto: 20 h
  • Verkkosivusto: jaysheadphones.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 75 €

Jays on tunnettu monipuolisesta tuotevalikoimastaan, josta löytyy sopivat kuulokkeet eri tarpeisiin ja budjetteihin. Referenssinappikuulokkeet Q-Jays, keskihintaiset u-Jays Wireless ja edulliset a-Seven Wireless ovat hyviä esimerkkejä onnistuneista kuulokemalleista. Myös nyt testattavana oleva Jays x-Five Wireless on valmistajan edullisemmasta päästä.

Asiallisen näköisiä kuulokkeita ei tarvitse hävetä metromatkalla. Kuva: Jays

Kyseessä on kompaktit katukuulokkeet, jotka taittuvat kokoon kätevää kuljetusta varten. Ne eivät (tietenkään) ole yhtä ylelliset kuin kalliimmat u-Jays-kuulokkeet, vaan tuntuvat muovisemmilta. Laatu vaikuttaa silti hyvältä eikä mikään osa erotu erityisen hintelänä. Sekä kuppien pehmusteet että panta on päällystetty tekonahalla, jonka ansiosta kuulokkeet tuntuvat mukavan pehmeiltä ja helposti puhdistettavilta. Tyynyt ovat pään muotojen mukaan muotoutuvaa memory foamia. Kuulokkeet ovat testin kevyimmästä päästä, joten pian melkeinpä unohtaa käyttävänsä niitä.

Taittuvat kuulokkeet vievät vain vähän tilaa laukussa. Kuva: Jays

Ohjausta varten on kolme pientä nappia oikean kupin alareunassa. Sokkona näpelöimällä on usein vaikea tietää, osuuko oikeaan nappiin vai ei. Nappien vieressä on äänipiuhan liitäntä, mikäli haluaa soittaa musiikkia langallisesti. Toisessa kupissa on USB-liitäntä lataukseen, mutta ikävä kyllä kyseessä on vanhanmallinen mikro-USB, minkä seurauksena pikalataus ei ole mahdollista. Jaysillä ei myöskään ole tarjota tähän sovellusta, jossa lisäsäätöjen tekeminen onnistuisi.

Hieman hankalasti käytettävät napit löytyvät oikealta puolelta. Kuva: Jays

Äänenlaadultaan x-Five Wireless on juuri niin hyvä kuin tämän hintaluokan kuulokkeilta odottaakin. Soundi ei ole neutraali, vaan keskirekisteri ja diskantti korostuvat, mikä tuo tietysti laulun mukavasti esiin. Kriittisenä kommenttina mainittakoon, että diskantti muuttuu helposti teräväksi. Basso menee riittävän matalalle, mutta harvinaista kyllä, sen kanssa ei ole liioiteltu, mitä ehkä tämänkaltaisilta katukuulokkeilta kuitenkin kaipaisi.

Johtopäätökset

Monella tapaa Jays X-Five Wireless täyttää työmatkakuulokkeiden toiveet: Ne taittuvat todella pieneksi. Ne ovat kevyet ja runsaasti pehmustetut eli istuvat mukavasti. Akku kestää koko päivän ja enemmänkin. Tyylikkäätkin ne ovat. Hieman yllättäen basso ei hallitse sointia, mutta toisaalta laulun korostuminen on sekin monen mieleen.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös