TESTISSÄ : 5 langatonta kuuloketta

Parhaat langattomat kuulokkeet alle satasella

Edulliset kuulokkeet sopivat sekä kaupungille että arjen reissuihin.

Nappikuulokkeet eivät sovi kaikille: toisten mielestä korviin työnnettävät langattomat kuulokkeet tuntuvat epämiellyttäviltä, ja toisten mielestä isommilla elementeillä saa parempaa soundia. Kuulokkeet saisivat silti olla sellaiset, että ne mahtuvat näppärästi laukkuun, eikä kukaan jaksa enää pelata johtojen kanssa. Niinpä tällaisessa tapauksessa langattomat ”katukuulokkeet” ovat täydellinen ratkaisu.

Mistä joutuu luopumaan?

Testin kuulokkeista suurimmassa osassa on vain SBC-tuki, joka on Bluetooth-audion standardivaihtoehto. Parempaa äänenlaatua tarjoavat AAC-koodekki on harvinainen, eikä yhdessäkään testikuulokkeessa ole sitäkin parempaa apt-X:ää.

Erikoisominaisuuksia on turha odottaa. Kalliimmista kuulokkeista tutut aktiivinen vastamelu ja jatkuvasti yleistyvä paikannustoiminto loistavat poissaolollaan.

Myöskään kuulokkeiden ohjaamiseen sopivaa sovellusta ei ole yhdessäkään testimallissa. Kuulokkeista siis puuttuu päivitysmahdollisuus ja etenkin taajuuskorjain, jolla äänenlaatua voisi säätää mieleisekseen.

Akunkesto on testin laitteilla keskimäärin 20 tuntia, mikä ei enää ole mikään ihmeellisyys. Kalliimmissa kuulokkeissa yli 30 tunnin akunkesto on tavallinen energiapihien komponenttien ansiosta.

Useimmissa kuulokkeissa lataukseen käytetään mikro-USB:tä, joka on muutoin jo väistymässä USB-C-liitännän yleistyttyä. Tämä tarkoittaa ensinnäkin sitä, että kännykän laturi tuskin käy kuulokkeiden lataukseen, ja toiseksi sitä, ettei pikalatausmahdollisuutta ole.

Jos nämä myönnytykset eivät ole oston este, on tämä testi juuri sinulle. Muuten suosittelemme lukemaan viime vuoden vertailun.

mainos
mainos
Urbanista Detroit

Halpaa laatua, halpa ääni

Urbanista on mennyt turhan pitkälle säästölinjallaan – Detroit-kuulokkeissa ei ole jäljellä oikein mitään suositeltavaa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kevyt rakenne. Riisuttu design ja kivoja värivaihtoehtoja. Napit löytyvät helposti.
Akunkesto ei vakuuta. Mikro-USB-lataus. Muovinen rakenne. Ala-arvoinen ääni.
 • Elementit: 40 mm
 • Liitännät: BT 4.2, johto
 • Äänikoodekki: SBC
 • Mikrofoni: On
 • Paino: 150 g
 • Akunkesto: 12 h
 • Verkkosivusto: urbanista.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 70 €

Moni Urbanista kuulokkeista on suoriutunut hyvin testeissämme. Kolme vuotta sitten ilahduimme Seattle Wireless -mallista, joka oli hyvin edullinen. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten tämänhetkisen malliston edullisin malli Detroit pärjää.

Kuulokkeet muistuttavat ulkoisesti paljon Seattle-mallia – ne ovat hillityt ilman ylimääräisiä koristeita tai näkyviä logoja. Värivaihtoehdot tuovat mielenkiintoa malliin, sillä kuulokkeet on saatavilla mustan lisäksi mattavihreänä tai pinkkinä. Muovinen rakenne ja etenkin kupit tuntuvat halvoilta. Kuulokkeet taittuvat kokoon, mutta saranoiden kestävyys herättää epäilyjä.

Napit löytyvät helposti, joten kuulokkeiden käyttö on vaivatonta. Kuva: Urbanista

Tyynyt on päällystetty proteiininahalla, joka tuntuu miellyttävältä ja on helppohoitoista. Pehmustetta ei kuitenkaan ole tarpeeksi, ja pannassa sitä ei ole lainkaan, vaikka se muuten pehmeä onkin. Kuulokkeet istuvat aika napakasti, joten pidemmässä käytössä ne eivät tunnu kovin mukavilta. Siinä ei edes keveys auta.

Oikeassa kupissa on kolme nappia soiton ohjaukseen. Ne ovat melko pienet mutta sen verran koholla ja etäällä toisistaan, että oikea nappi löytyy helposti. Vasemmassa kupissa on liitäntä audiojohdolle ja oikeassa lataukselle. Valitettavasti lataukseen käy vain vanhanaikainen mikro-USB, jonka vuoksi lataus kestää 2,5 tuntia ja akku silti vain 12 tuntia.

Muovisen rakenteen kestävyys herättää epäilyksiä. Kuva: Urbanista

Ääntä ei voi säätää, sillä siihen soveltuvaa sovellusta ei ole tarjolla. Se olisi ollut hyvä, sillä tehdasasetuksilla soundi ei tee vaikutusta. Akustiset kappaleet kärsivät suljetusta äänestä, josta soittimia on vaikea erottaa toisistaan. Elektronista musiikkia taas vaivaa lattea basso.

Johtopäätökset

Urbanistan edullisin malli muistuttaa Seattle-mallia, josta pidimme. Yhtäläisyydet loppuvat valitettavasti siihen. Detroit on halvan ja muovisen oloinen ja vaikuttaa siltä, että se ei ehkä ole kovin pitkäikäinen kumppani. Kuulokkeet ovat kevyet mutta silti epämukavat. 12 tunnin akunkesto ei tänä päivänä vakuuta, ja kaiken huipuksi äänenlaatu on huono.

 

mainos
mainos
Sony WH-CH510

Kun ahneus peittoaa viisauden

Tietysti me kaikki haluamme saada kuulokkeet halvalla, mutta joskus laadusta tinkiminen menee liian pitkälle.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen akunkesto. USB-C-liitäntä ja pikalataus.
Muovisen ja halvan tuntuiset kuulokkeet. Ei voi käyttää johdon kanssa. Pehmusteiden puuttuminen tekee kuulokkeista epämukavat.
 • Elementit: 30 mm
 • Liitännät: BT 5.0
 • Äänikoodekki: SBC, AAC
 • Mikrofoni: On
 • Paino: 132 g
 • Akunkesto: 35 h
 • Verkkosivusto: sony.fi
lisää
vähemmän

Vejl.pris 40 €

Sony tekee paitsi mielettömän hienoja luksuskuulokkeita, kuten MDR-Z1R, myös parhaat vastamelukuulokkeet sekä todella hyviä keskihintaisia malleja, kuten Sony WH-H800. Mutta kuinka Sony pärjää edullisten kuulokkeiden kategoriassa?

Sonylla ei itse asiassa ollut tarjota saman hintaluokan kuuloketta tähän testiin kuin muilla valmistajilla, joten kerrankin Sony on testin edullisin. Ikävä kyllä se myös näkyy. Kaukaa katsottuna kuulokkeet näyttävät vielä ihan ookoolta, mutta kun ne ottaa käteen, huomaa niiden muovisuuden ja halvan laadun. Niiden kestävyys epäilyttää, ja ne ovat niin kevyet, että sitä miettii väkisinkin, onko kuoren sisällä ylipäätään mitään. Monen muun testimallin tapaan ne on saatavilla ainakin mustana tai valkoisena, mutta plussaa myös edellisiä hauskemmasta sinisestä värivaihtoehdosta.

 

Isot napit huolehtivat soiton ohjauksesta. Kuva: Sony

Kevyet kuulokkeet eivät paina päässäkään, mutta ne istuvat silti melko tiukasti korville. Tyynyissä ei ole tuhlailtu pehmusteiden kanssa, eikä pannassa ole pehmustetta lainkaan. Niinpä kuulokkeet tuntuvat hetken käytön jälkeen aika epämukavilta.

Soittoa ohjailevat napit löytyvät oikeasta kupista. Kooltaan ne ovat paremmat kuin Jaysillä, mutta ne eivät erotu siltikään tarpeeksi ja sormilla hapuilu tuottaa vaihtelevia tuloksia. Nappien vieressä on, harvinaista kyllä, moderni USB-C-liitäntä. Sen ansiosta kuulokkeisiin saa 10 minuutin pikalatauksella 90 minuuttia soittoaikaa. Ikävä kyllä sovellusta asetusten valitsemiseen tai äänen muokkaamiseen ei ole.

Pannassa ei ole pehmustetta, mikä tekee kuulokkeista melko epämukavat. Kuva: Sony

Sovellus olisi varmaankin ollut ihan tarpeellinen, sillä kuulokkeissa on testin pienimmät elementit, ja ääni soi sulkeutuneesti. Akustisessa musiikissa diskantti toistuu terävästi, ja orkesterin soittimet sulautuvat yhdeksi äänimatoksi. Tässä hintaluokassa liikoja ei kannata odottakaan, ja ollaksemme kilttejä toteamme vain, että soundi on riittävän hyvä popmusiikin kuunteluun bussissa.

Johtopäätökset

Sony saattaa olla erinomainen kalliiden kuulokkeiden valmistajana, mutta edullisten materiaalien käyttö ei olekaan ihan helppoa. Tässä tapauksessa säästölinja on viety liian pitkälle laadun ja äänen kustannuksella. Keveys ei tee niistä mukavia pitää päässä. Plussaa kuitenkin pikalatauksesta ja erinomaisesta akunkestosta.

mainos

 

mainos
Jays x-Five Wireless
Jays x-Five ovat oivallisin ominaisuuksin varustetut kuulokkeet arjen bussi- ja junamatkoille.
Kygo A3/600
Kygon edullisimmat kuulokkeet eivät ole mitään hifiä, mutta toimivat kohderyhmälleen.
Skullcandy Hesh 3
Skullcandy on tehnyt parannuksia Hesh Wireless -malliinsa lähes kaikilla muilla saroilla paitsi äänenlaadussa.

Lue myös

Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
MiniLED on tämän vuoden televisiohitti: tuhansien pienien ledvalojen avulla on tarkoitus puhaltaa uutta eloa LCD-teknologiaan. Kiinalainen TCL ehtii ensimmäisten joukossa markkinoille MiniLED-mallillaan.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös