TESTISSÄ : SteelSeries Arctis 9 Wireless

Joustava ja järkevä

SteelSeriesin huippumalli on täynnä käytännöllisiä ominaisuuksia.

SteelSeries Arctis 9 Wireless

Ääni & Kuva kiteyttää

Langaton käyttö onnistuu kaikilla alustoilla. Bluetoothista ekstraplussaa.
Ei valoefektejä. Ääni on hyvä mutta ei yhtä hyvä kuin Pro-versiossa.
  • Alusta: Kaikki
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu
  • Elementit: Ei ilmoitettu
  • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
  • Ohjelmisto: SteelSeries Engine
  • Liitännät: Langaton USB-adapterilla, analoginen minijakki (adapterin kautta), Bluetooth
  • Akunkesto: 20 h
  • Valot: –
  • Verkkosivusto: steelseries.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 200 €

Tanskalainen Steelseries esiintyy säännöllisesti kuuloketesteissämme ja tarjoaa vaihtoehtoja eri hintaluokkiin. Tällä kertaa saimme kokeiluun brändin uuden siviilimallin, Arctis 9 Wireless -kuulokkeet, joka on Arctis Pro Wireless -mallista arvojärjestyksessä seuraava.

Arctis-perheen muiden jäsenten tapaan 9 Wireless on tyyliltään rento ja vedonnee teini-iän ylittäneisiin pelaajiin. Kangaspäällysteiset pehmusteet ovat pehmeät ja kuulokkeet istuvat mukavasti päähän elastisen pannan tukemana.

Steelseries Arctis 9:n erikoisuus on Bluetooth, joka on pelipuolella harvinainen ominaisuus: Bluetoothin viive aiheuttaa pelatessa usein ongelmia, kun pelaaja saattaa olla ruudulla kuollut jo ennen kuin kuulee vihollisen laukauksen. Bluetoothin ansiosta Arctis 9 -kuulokkeita voi kuitenkin käyttää myös kännykän kanssa.

Mukana tuleva USB-adapteri on melkoinen näky itsessäänkin, sillä pelkän langattoman siirtimen sijaan kyseessä on kokonainen keskusyksikkö. Melko suuren pyöreän laitteen takaa löytyy plugiliitännät analogisille sisään- ja ulostuloille – kekseliäs ja toimiva ratkaisu.

Järkevä kompromissi

Arctis 9:n ääni on kuten ulkonäkönsäkin: hillitty ja aikuinen. Arctis 9 -mallia voi huoletta käyttää musiikin kuunteluun silloin, kun ei taistele hengestään. Kuulokkeet tuovat myös Zoom-kokouksiin laadukkaampaa ääntä, joka on melkein hifilaatuista. Ääni ei ole yhtä neutraali ja erotteleva kuin EPOS/Sennheiser, mutta melkein. Basso on hieman vetäytynyt (SteelSeries Engine -ohjelman taajuuskorjaimella tilanteen saa korjattua), mutta muuten mitään moitittavaa ei ole. Arctis Pro -malli on toki parempi, mutta myös kolmanneksen kalliimpi, eikä parempi äänenlaatu erityisesti tuo pelaamiseen mitään lisää.

Johtopäätökset

SteelSeries Arctis 9 Wireless täyttää paikkansa Arctis-sarjan yläpäässä. Tässä on kuulokkeet aikuisille, jotka tietävät mitä haluavat eivätkä kaipaa viihdyttäviä efektejä pelaamiseen tai muuhun käyttöön. Monipuolinen USB-adapteri laajentaa kuulokkeiden käyttömahdollisuuksia samoin kuin Bluetooth.

 

mainos
mainos

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös