Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sennheiser / EPOS GSP 602

Klassista tyyliä

GSP 602 on oikeastaan hifikuuloke mikrofonilla.

Julkaistu 07.12.2020 - 18:30
Sennheiser / EPOS GSP 602
John Hvidlykke

Sennheiserilla on pitkä kokemus kuulokkeita, mutta vasta viime vuosina olemme nähneet merkiltä pelikuulokkeita. Tästä lähtien niitä kutsutaan kuitenkin nimellä Epos. Epos on tanskalainen yritys, joka on tähän astikin ollut vastuussa Sennheiserin pelimallien valmistuksesta, ja tästä lähtien yhteistyö tehdään siis näkyvämmäksi myös nimen osalta.

Tyyli on kuitenkin ennallaan testiin saamassamme Epos Sennheiser GS 602 -mallissa. Kyseessä on aiemmin testaamamme Sennheiser GSP 600:n variantti, ja mustan kehyksen ja keltaisten tyynyjen yhdistelmä on lempeä nyökkäys lukemattomille Sennheiser-sukupolville. Esimerkiksi testaajan aivan ensimmäisille kuulokkeille, HD414-mallille, jotka sain yli 40 vuotta sitten. Pehmusteet eivät kuitenkaan ole vaahtomuovia, vaan keltaruskeaa tekonahkaa.

Tekniikaltaankin GSP 602 on klassikko: langallinen, analoginen kuulokemalli, jossa ei sen ihmeempiä ominaisuuksia ole. Peruskuulokkeista se eroaa vain mikrofonillaan, joka istuu vankan ja ilmeisesti kovaakin käsittelyä kestävän varren päässä.

Mainos

Vain analoginen johto

Analogisen johtonsa vuoksi GSP 602 on yhteensopiva vain sellaisten laitteiden kanssa, joissa on analoginen kuuloke- ja mikrofoniliitäntä. Haittapuolena on, että mitään hienouksia ei ole. Ellei hienoudeksi lasketa volyymisäädintä, joka on hiukan liian tiukka. Ohjelmistoa ei esimerkiksi ole, eikä surroundia tai taajuuskorjainta. Sellaisia varten olisi etsittävä ja maksettava näitä ominaisuuksia tukeva äänikortti.

EPOS/Sennheiser GSP 602 tarjoaa korkealaatuista ääntä. Testin muut kuulokkeet eivät saavuta näin syvää ja puhdasta bassontoistoa sekä luonnollista keskirekisteriä ja diskanttia. Ääni ei välttämättä ole tarkoitukseensa kaikkein paras, eli pelin voittamisen kannalta. Sen sijaan se kuulostaa ehdalta hifiltä, mikä ei toki ole huono asia. GSP 602 -kuulokkeiden kuunteluun tuskin kyllästyy. Jos sattuu olemaan isopäinen, voi mukavuus kärsiä muutaman tunnin jälkeen, sillä löysimmilläänkin kuulokkeet tuntuvat melko tiukoilta.

Johtopäätökset

GSP 602 tarjoaa juuri sitä, mitä Sennheiserin kuulokkeilta sopii odottaakin – vaikka pakkauksessa lukeekin EPOS. Käytännössä malli on langallinen hifikuuloke mikrofonilla. Ei vähempää, ei enempää. Niinpä kuulokkeet ovat tässä vertailussa hieman hankalassa asemassa: muut tarjoavat langattomuutta ja muita ominaisuuksia samaan hintaan tai halvemmallakin. Keltaisilla pehmusteilla varustettu kuulokemalli vedonnee Sennheiserin faneihin.

Karakter
Sennheiser / EPOS GSP 602
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hifilaatuinen ääni – 75 vuoden kokemus kuulokkeista kuuluu ja näkyy. Kuulokkeet eivät tarjoa ainuttakaan ominaisuutta, jotka saman hintaluokan kilpailijoilta löytyvät.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Ääni & Kuva
Scroll to Top