TESTISSÄ : Sennheiser / EPOS GSP 602

Klassista tyyliä

GSP 602 on oikeastaan hifikuuloke mikrofonilla.

Sennheiser / EPOS GSP 602

Ääni & Kuva kiteyttää

Hifilaatuinen ääni – 75 vuoden kokemus kuulokkeista kuuluu ja näkyy.
Kuulokkeet eivät tarjoa ainuttakaan ominaisuutta, jotka saman hintaluokan kilpailijoilta löytyvät.
  • Alusta: Kaikki
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu
  • Elementit: Ei ilmoitettu
  • Taajuusalue: 10 Hz–30 kHz
  • Ohjelmisto: –
  • Liitännät: 4-piikkinen minijakki/2×2-piikkinen
  • Akunkesto: –
  • Valot: –
  • Verkkosivusto: eposaudio.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 230 €

Sennheiserilla on pitkä kokemus kuulokkeita, mutta vasta viime vuosina olemme nähneet merkiltä pelikuulokkeita. Tästä lähtien niitä kutsutaan kuitenkin nimellä Epos. Epos on tanskalainen yritys, joka on tähän astikin ollut vastuussa Sennheiserin pelimallien valmistuksesta, ja tästä lähtien yhteistyö tehdään siis näkyvämmäksi myös nimen osalta.

Tyyli on kuitenkin ennallaan testiin saamassamme Epos Sennheiser GS 602 -mallissa. Kyseessä on aiemmin testaamamme Sennheiser GSP 600:n variantti, ja mustan kehyksen ja keltaisten tyynyjen yhdistelmä on lempeä nyökkäys lukemattomille Sennheiser-sukupolville. Esimerkiksi testaajan aivan ensimmäisille kuulokkeille, HD414-mallille, jotka sain yli 40 vuotta sitten. Pehmusteet eivät kuitenkaan ole vaahtomuovia, vaan keltaruskeaa tekonahkaa.

Tekniikaltaankin GSP 602 on klassikko: langallinen, analoginen kuulokemalli, jossa ei sen ihmeempiä ominaisuuksia ole. Peruskuulokkeista se eroaa vain mikrofonillaan, joka istuu vankan ja ilmeisesti kovaakin käsittelyä kestävän varren päässä.

Vain analoginen johto

Analogisen johtonsa vuoksi GSP 602 on yhteensopiva vain sellaisten laitteiden kanssa, joissa on analoginen kuuloke- ja mikrofoniliitäntä. Haittapuolena on, että mitään hienouksia ei ole. Ellei hienoudeksi lasketa volyymisäädintä, joka on hiukan liian tiukka. Ohjelmistoa ei esimerkiksi ole, eikä surroundia tai taajuuskorjainta. Sellaisia varten olisi etsittävä ja maksettava näitä ominaisuuksia tukeva äänikortti.

EPOS/Sennheiser GSP 602 tarjoaa korkealaatuista ääntä. Testin muut kuulokkeet eivät saavuta näin syvää ja puhdasta bassontoistoa sekä luonnollista keskirekisteriä ja diskanttia. Ääni ei välttämättä ole tarkoitukseensa kaikkein paras, eli pelin voittamisen kannalta. Sen sijaan se kuulostaa ehdalta hifiltä, mikä ei toki ole huono asia. GSP 602 -kuulokkeiden kuunteluun tuskin kyllästyy. Jos sattuu olemaan isopäinen, voi mukavuus kärsiä muutaman tunnin jälkeen, sillä löysimmilläänkin kuulokkeet tuntuvat melko tiukoilta.

Johtopäätökset

GSP 602 tarjoaa juuri sitä, mitä Sennheiserin kuulokkeilta sopii odottaakin – vaikka pakkauksessa lukeekin EPOS. Käytännössä malli on langallinen hifikuuloke mikrofonilla. Ei vähempää, ei enempää. Niinpä kuulokkeet ovat tässä vertailussa hieman hankalassa asemassa: muut tarjoavat langattomuutta ja muita ominaisuuksia samaan hintaan tai halvemmallakin. Keltaisilla pehmusteilla varustettu kuulokemalli vedonnee Sennheiserin faneihin.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös