TESTISSÄ : Roccat ELO 7.1 Air

Paljon ominaisuuksia

Roccatin langattomassa budjettimallissa on lähes kaikki tarvittava, mutta ääni jää turhan kesyksi.

Roccat ELO 7.1 Air

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarjoaa langatonta ääntä, RGB-valot ja 7.1-surroundin huokeaan hintaan.
Hitusen tumma ja laiska ääni todistaa, ettei halvalla saa kaikkea.
  • Alusta: PC
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu
  • Elementit: 50 mm
  • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
  • Ohjelmisto: Roccat Swarm
  • Liitännät: USB 2,54 GHz:n langaton adapteri
  • Akunkesto: –
  • Valot: AIMO RGB
  • Verkkosivusto: en.roccat.org
lisää
vähemmän

Suositushinta: 100 €

Saksalainen Roccat tunnetaan etenkin hiiristään ja näppäimistöistään, mutta olemme aiemmin testanneet kuulokepuoleltakin, nimittäin Roccat Khan AIMO 7.1 -mallin.

ELO Air 7.1 on selvästi sukua edellä mainitulle ainakin ulkonäkönsä puolesta: isot kuulokekupit kulmikkaine kannakkeineen ja AIMO-valot tuovat mieleen edellisen mallin. Logo vilkkuu samassa sykkeessä hiiren ja näppäimistön kanssa, jos nekin ovat Roccatilta.

ELO Air on testin ainoa halpisluokan langaton malli, ja on kyllä vaikuttavaa, että Roccat on saanut mahdutettua langattomuuden, 7.1-surroundin ja RGB-valot tähän budjettiin. Myös rakenne ja materiaalit ovat kestävämmän oloiset kuin mitä tämänhintaisilta kuulokkeilta odottaisi. Roccatin malli on melko kevyt ja istuu mukavasti päähän. Kuulokekuppeja voi kääntää, jolloin ne säädettyä omaan päähän sopivaksi.

Asennus ei suju kaikkein yksinkertaisimmalla tyylillä, sillä ensin kuulokkeet on yhdistettävä langattoman USB-adapterin kanssa, jonka jälkeen asetukset tehdään Roccat Swarm -ohjelmassa, joka edustaa saksalaisen ohjelmistokehityksen hyveitä ja paheita: asetuksia on paljon, mutta navigointi vaatii ankaraa nörtteilyä. Etenkin ohjelmistopäivitys tuotti paljon päänvaivaa testaajalle, vaikka ohjelmistotesteistäkin on jo vuosikymmenten kokemus!

Hyvä sovellus, lussu ääni

Kun kaiken on saanut toimimaan, on tarjolla hyviä toimintoja, kuten heikkojen äänten vahvistaminen – näin kuulee vihollisten lähestymisen aiemmin. Mikrofonin asentaminen vie taas oman aikansa.

Äänen resoluution voi valita kahdesta vaihtoehdosta: 16 bittiä/44,1 kHz tai 24 bittiä/96 kHz. Äänenlaatu ei valitettavasti vastaa ihan hienoja speksejä. Ääni ei missään nimessä ole huono ja tärkeä keskirekisteri on itse asiassa erinomainen, mutta basso jää heikoksi eikä ole kovin tarkka, joten räjähdykset eivät tunnu kovin vaikuttavilta. Diskantti on vaisu, joten kaikki toiminta tuntuu tapahtuvan kuin paksun verhon takana.

Johtopäätökset

Roccat ELO 7.1 Air tarjoaa paljon vastinetta rahoille: langaton yhteys, RGB-valot, virtuaalinen surround ja hyvä istuvuus. Softan valintamahdollisuudet nippeleineen saisivat helikopteripilotinkin hikoilemaan. Äänenlaatu ei ole kaikkein vakuuttavimmasta päästä, mutta ihan hyvä. Acer ja Corsair kuulostavat kuitenkin paremmalta, minkä vuoksi pelaaminenkin tuntuu niillä hauskemmalta.

mainos
mainos

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös