TESTISSÄ : JBL Quantum One

Kaikki, mitä saattaa toivoa (ja vähän enemmänkin)

JBL kokeilee ensi kertaa onneaan pelimaailmassa ja voittaa heti vanhat konkarit.

JBL Quantum One

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaikki on huippulaatua: äänenlaatu, 3D-efektit, valot, ominaisuudet. Ja automaattinen vastamelu on loistava!
Käyttöönotto voi olla hieman hankalaa. USB-johto on todella jäykkä.
  • Alusta: PC
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu
  • Elementit: 50 mm
  • Taajuusalue: 20 Hz–40 kHz
  • Ohjelmisto: JBL Quantum Engine
  • Liitännät: USB, johto, 4-piikkinen minijakki
  • Akunkesto: –
  • Valot: RGB
  • Verkkosivusto: jbl.com/gaming
lisää
vähemmän

Suositushinta: 250 €

Viime vuosina Harman Group on keksinyt muokata kaiuttimistaan tunnettua JBL:ää myös kuulokevalmistajan suuntaan. Nyt brändi tuo markkinoille ensimmäiset pelikuulokkeensa – ja voi pojat, millainen debyytti se onkaan! JBL Quantum One on pelimaailman huippua, eikä erilaisista ominaisuuksista ole pulaa.

Scifi-bileet

JBL on selvästi perehtynyt huolella pelimarkkinaan jo pidemmän aikaa. Designiltaan Quantum One on aikahyppy menneeseen: kyseessä ei ole hillitty aikuismalli, vaan asennetta tihkuva kuulokemalli, joka herättää huomioita viimeistään siinä vaiheessa, kun valot laitetaan päälle. Kummassakin kuulokekupissa on kolme erillistä valoaluetta, joita voi valaista yksittäin.

JBL Quantum One on johdollinen malli. Keskellä erittäin jäykkää piuhaa on ohjauslaatikko, jonka säätimestä valitaan peliäänen ja chatin välistä tasapainoa.

Harvinaisena detaljina on pehmusteiden päällys: memory foam -tyynyt on verhoiltu aidolla nahalla tekosellaisen sijaan. Huono juttu eläimille, mutta erinomainen uutinen mukavuuden kannalta.

Audeze Mobiuksen tyyliin myös JBL Quantum One luo illuusion siitä, että ääni tulisi kuulokkeiden sijaan paikallaan pysyvistä kaiuttimista. Kuulokkeissa on asentoa seuraava anturi (ja aikamoisesti ohjelmointia), joka sijoittaa äänikuvan näytön eteen, vaikka itse kääntäisikin päätä.

Äänen hienosäätämiseen tarjolla on kalibrointimikrofoni, joka työnnetään korvaan yksilöllisen äänen luomiseksi.

Voiton arvoista vastamelua

Quantum Onella on yllättävä ässä hihassaan: aktiivinen vastamelu eli ANC. Tämä on ensimmäinen kerta, kun törmään vastameluun pelikuulokkeissa, mutta melunvaimennuksesta on selvästi hyötyä, kun keskittyy voittamaan.

mainos

Tekniset hienoudet eivät olisi järin kiinnostavia, mikäli ääni olisi surkea. Onneksi JBL Quantum One kuulostaa loistavalta. Bassossa riittää puskua, keskirekisterissä kirkkautta ja diskantissa erottelevuutta vähintäänkin samoissa määrin kuin saman hintaluokan tavallisissa kuulokkeissa.

mainos

Lukuun ottamatta johtoa, joka on notkeaa kuin keittämätön spagetti, on ainoa miinus ohjelmassa. Ohjaus on ymmärrettävää ja ominaisuudet, kuten surroundin dekoodaus, toimivat moitteetta. Yli tunnin vianetsinnän jälkeenkään en onnistunut asentamaan softaa tavallisesti käyttämälleni testaustietokoneelle. Onneksi varakoneella homma onnistui, mutta tämä antaa kyllä viitteitä siitä, että muutkin joutunevat kohtaamaan ongelmia.

Johtopäätökset

JBL Quantum One tarjoaa kaiken, mitä pelikuulokkeilta voi toimia – ja enemmänkin, nimittäin vastamelun. Ääni on ensiluokkainen, 3D-surround oikeasti toimii, ominaisuuksia ja asetuksia on läjäpäin, ja viihdettä tuo kolme RGB-valoaluetta. Kokonaisuus on hinta-laatusuhteeltaan uskomattoman hyvä! Ainoa miinus tulee tavattoman jäykästä USB-johdosta, mutta ongelman voi taluttaa riittävällä määrällä jeesusteippiä.

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös