TESTISSÄ : Creative SXFI Theater

Elokuvateatteri päähän ja menoksi

Creative tarjoaa upeaa surroundia ja innovatiivisia ideoita – joista osa toimii.

Creative SXFI Theater

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä istuvuus. Erotteleva ääni.
Hankala ohjelmisto. Hiukan terävä ääni. Bluetooth-yhdistäminen ei ole ihan yksinkertaista!
  • Alusta: PC, Mac, PS, Nintendo
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu
  • Elementit: 50 mm
  • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
  • Ohjelmisto: SXFI (Android/iOS) / SXFI Control
  • Liitännät: Langaton USB-adapteri, 4-piikkinen minijakki, Bluetooth
  • Akunkesto: 30 h (ilman valoja)
  • Valot: RGB
  • Verkkosivusto: creative.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 150 €

Creativella on enemmän kokemusta tietokoneäänestä kuin millään muulla valmistajalla. Creative Soundblaster-äänikortti antoi äänen ensimmäisille tietokoneille, ja nykyään, kun ääni on integroitu emolevyihin, on Creative suunnannut huomionsa lisävarusteisiin, kuten soundbareihin ja kuulokkeisiin.

Creativella on vuosikymmenten kokemus ääniprosessoreista, mikä näkyy myös tämänkertaisen testikuulokkeen nimessä: Super X-Fi.

Creative SX-Fi Theater on langaton kuulokemalli, jonka design on erittäin hillitty (ja tietenkin, kaikki on mustaa). Kupit ovat isot ja ovaalit, ja pehmusteet paksut ja mukavat. Kapea RGB-valojen nauha ympäröi kumpaakin kuppia. Kuulokkeet ovat lähes kokonaan muovia, mutta kuitenkin vankat ja laadukkaan oloiset.

SX-Fi Theateria voi käyttää langattomasti mukana tulevan adapterin kanssa, plugipiuhalla tai Bluetoothilla. Viimeisin vaatii kärsivällisyyttä! Lukuisat kokeilumme yhdistää kuulokkeet eri kännyköihin päättyivät tuloksetta.

Kuulokkeille ei voinut sen vuoksi myöskään luoda yksilöllistä profiilia, joten meidän oli tyydyttävä perusasetusta. Yksilöimällä olisi voinut luoda 3D-äänen, joka mukautuu käyttäjän pään muotoon ja korviin – se olisi varmasti tarjonnut paremman 3D-tuntuman peleihin.

Hyvä surround mutta raskaaksi käyvä ääni

Ensimmäisenä äänestä huomaa, miten yksityiskohdat korostuvat, etenkin diskantissa. Se antaa musiikille hieman kovan ja terävän luonteen mutta toimii peleissä ihan hyvin. Pidempään kuunneltuaan äänen voi kokea aika raskaaksi ja väsyttäväksi. Edellä mainittu pätee, kun ohjelman taajuuskorjaimesta on Flat-asetus päällä.

Äänenlaatu itsessään on erittäin hyvä ja puhdas, mutta ei yhtä erotteleva kuin vaikkapa Asus ROG Strix Go 2.4 -mallissa.

mainos

Creativen mukaan SXFi-toiminto saa kuulijalle olon, että kuuntelisi kaiuttimia sen sijaan, että pään sisälle muodostuu stereokuva. Melko moni kuulokevalmistaja lupailee tätä, mutta vain harva on onnistunut siinä käytännössä – esimerkkejä onnistumisista ovat Audeze Mobius ja HyperX Cloud Orbit S. SXFI onnistuu ehdottomasti tuomaan ääneen enemmän tilantuntua ja pään ulkopuolista vaikutelmaa kuin useimmat, mutta kokemus on pikemminkin kiintoisa kuin uskottava.

mainos

Kun nimessä on lisä Theater, on elokuvien ääni tietysti keskiössä. Creativen kuulokkeet tarjoavat parasta virtuaaliääntä, jota olen näin edullisesti kuullut. Siitä on luonnollisesti hyötyä myös 3D-taistelukentällä.

Johtopäätökset

Creative SX-Fi Theatre on todella siisti kuulokemalli, joka istuu mukavasti ja tarjoaa pari kiintoisaa ominaisuutta. Vivahteikas ääni tuo etua pelaamiseen, samoin erittäin hyvä surround. Jos suunnittelee käyttävänsä kuulokkeita Bluetoothilla, kannattaa tarkistaa, että palautusoikeus on voimassa, mikäli yhdistäminen ei onnistukaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös