TESTISSÄ : 12 pelikuuloketta

Pukinkontin parhaat pelikuulokkeet

Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!

Olipa juttusi sitten sykettä nostava 3D-toiminta, aivonystyröitä kuumottava strategiapeli tai simuloitu lento Atlantin yli, on ääni aina kriittisen tärkeä osa pelikokemusta. Äänentoistoon kuulokkeet ovat usein paras ratkaisu: ensinnäkin kaikki perheenjäsenet eivät ehkä jaa mielenkiintoasi pelaamiseen, ja toiseksi, koska hyvät kuulokkeet vievät pelin maailmaan alta aikayksikön niin intensiivisesti, että samaan pääsisi vain muhkealla kotiteatterijärjestelmällä.

Mutta mistä tietää, mitkä kuulokkeet valita? Ja kuinka paljon hyvät maksavat?

Yksi perinteistämme on jokavuotinen pelikuulokevertailu, jossa testaamme uusimmat mallit eri valmistajilta. Tällä kertaa tarjolla onkin jättikattaus: peräti 12 mallia tunnetuilta brändeiltä!

Lue myös: 5 pelinäppäimistöä – Parempaa näppituntumaa peleihin

Kun valikoimaa on 12 kuulokkeen verran, ovat erotkin suuria. Joukosta löytyy niin budjettimalleja kuin premium-kuulokkeitakin, joten omaan kukkaroon ja tarpeisiin sopiva kuulokemalli löytyy varmasti.

Monet pelikuulokkeet ovat nykyään paremmin ”aikuiseen” makuun sopivia. Viihdyttävämpiäkin vaihtoehtoja on tarjolla, kuten JBL, mutta useimmat pelikuulokkeet näyttävät ihan tavallisilta kuulokkeilta. Jännä: vähän niin kuin pelaajat ovat ihan tavallisia ihmisiä, eivätkä pyöreäsankaisilla rilleillä varustettuja teinejä, jotka elävät pizzalla ja kokiksella. Ainakaan kaikki.

Lystiä sen olla pitää

Hifikuulokkeilla tärkein kriteeri on mahdollisimman luonnollinen ja todenmukainen ääni. Pelikuulokkeilla kyse on viihteestä – ja voittamisesta! Pelaajalle on se ja sama, kuulostaako räjähdys aivan autenttiselta, kunhan se tuntuu ruodossa asti. Corsair onkin mennyt tässä muita pidemmälle ja lisännyt tärinäefektin kuulokkeisiinsa. Joissakin testin kuulokkeissa on myös korostettu diskanttia, minkä ansiosta ympäristöstä kantautuvat äänivihjeet havaitsee helpommin.

mainos

Lue myös: 10 pelikuuloketta – Pelaajan korville

mainos

Saisiko olla johdon kanssa vai ilman?

Useimmat tämän testin kuulokkeista ovat langattomia malleja, jotka kytketään USB-adapterilla koneeseen. Tavallisista kuulokkeista tuttu Bluetooth ei sovellu pelikäyttöön, sillä se ei takaa riittävän tarkkaa ja vakaata äänensiirtoa. Muutaman millisekunnin viive voi pelin maailmassa johtaa siihen, että makaa luoti rinnassaan maassa siinä vaiheessa, kun vasta kuulee laukauksen.

Lue myös: 6 highend-pelikuuloketta – Luksusluokan pelisoundit

Osa valmistajista pitäytyy yhä langallisessa USB-liitännässä, yleensä kuulokkeiden ominaisuuksista johtuen. Esimerkiksi valo- tai värinäefekti voi syödä niin paljon virtaa, että akunkesto jäisi turhan lyhyeksi. Vain yksi testimalli (Epos) tyytyy analogiseen liitäntään.

Langatonta tahi ei, useimmilla on silti mahdollisuus käyttää analogista piuhaa, jolloin kuulokkeita voi käyttää muillakin alustoilla kuin PC:llä, Macillä ja PlayStationilla.

mainos

Virtuaalista surroundia

Useimmissa kuulokkeissa on virtuaalinen surround (fyysinen surround ei ole kovin kätevä päähän mahtuvassa laitteessa, vaikka Asus onkin tehnyt tempun jo muutamaan kertaan). Äänet sijoittuvat kuulijan pään ympärille ohjelmiston ja raudan ansiosta. Jotkut tuottavat virtuaaliäänen integroidun äänikortin kautta, toiset jättävät työn ohjelmalle.

Virtuaalisen surroundin tehokkuus vaihtelee hajautetusta tilantunnusta millintarkkaan sijoitteluun.

Testistä

De testede hodetelefonene har selvfølgelig blitt prøvd i sitt naturlige miljø, dvs. i spill. Spesielt har vi spilt i 3D-skytespill der surroundlyd ofte brukes best. I tillegg ble alle hodetelefonene testet mens de lyttet til musikk og så på film. Vi vurderer også kvaliteten på mikrofonene og mulig ryggstøy.

SteelSeries Arctis 9 Wireless

Joustava ja järkevä

SteelSeriesin huippumalli on täynnä käytännöllisiä ominaisuuksia.

Ääni & Kuva kiteyttää

Langaton käyttö onnistuu kaikilla alustoilla. Bluetoothista ekstraplussaa.
Ei valoefektejä. Ääni on hyvä mutta ei yhtä hyvä kuin Pro-versiossa.
 • Alusta: Kaikki
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu
 • Elementit: Ei ilmoitettu
 • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
 • Ohjelmisto: SteelSeries Engine
 • Liitännät: Langaton USB-adapterilla, analoginen minijakki (adapterin kautta), Bluetooth
 • Akunkesto: 20 h
 • Valot: –
 • Verkkosivusto: steelseries.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 200 €

Tanskalainen Steelseries esiintyy säännöllisesti kuuloketesteissämme ja tarjoaa vaihtoehtoja eri hintaluokkiin. Tällä kertaa saimme kokeiluun brändin uuden siviilimallin, Arctis 9 Wireless -kuulokkeet, joka on Arctis Pro Wireless -mallista arvojärjestyksessä seuraava.

Arctis-perheen muiden jäsenten tapaan 9 Wireless on tyyliltään rento ja vedonnee teini-iän ylittäneisiin pelaajiin. Kangaspäällysteiset pehmusteet ovat pehmeät ja kuulokkeet istuvat mukavasti päähän elastisen pannan tukemana.

Steelseries Arctis 9:n erikoisuus on Bluetooth, joka on pelipuolella harvinainen ominaisuus: Bluetoothin viive aiheuttaa pelatessa usein ongelmia, kun pelaaja saattaa olla ruudulla kuollut jo ennen kuin kuulee vihollisen laukauksen. Bluetoothin ansiosta Arctis 9 -kuulokkeita voi kuitenkin käyttää myös kännykän kanssa.

Mukana tuleva USB-adapteri on melkoinen näky itsessäänkin, sillä pelkän langattoman siirtimen sijaan kyseessä on kokonainen keskusyksikkö. Melko suuren pyöreän laitteen takaa löytyy plugiliitännät analogisille sisään- ja ulostuloille – kekseliäs ja toimiva ratkaisu.

Järkevä kompromissi

Arctis 9:n ääni on kuten ulkonäkönsäkin: hillitty ja aikuinen. Arctis 9 -mallia voi huoletta käyttää musiikin kuunteluun silloin, kun ei taistele hengestään. Kuulokkeet tuovat myös Zoom-kokouksiin laadukkaampaa ääntä, joka on melkein hifilaatuista. Ääni ei ole yhtä neutraali ja erotteleva kuin EPOS/Sennheiser, mutta melkein. Basso on hieman vetäytynyt (SteelSeries Engine -ohjelman taajuuskorjaimella tilanteen saa korjattua), mutta muuten mitään moitittavaa ei ole. Arctis Pro -malli on toki parempi, mutta myös kolmanneksen kalliimpi, eikä parempi äänenlaatu erityisesti tuo pelaamiseen mitään lisää.

Johtopäätökset

SteelSeries Arctis 9 Wireless täyttää paikkansa Arctis-sarjan yläpäässä. Tässä on kuulokkeet aikuisille, jotka tietävät mitä haluavat eivätkä kaipaa viihdyttäviä efektejä pelaamiseen tai muuhun käyttöön. Monipuolinen USB-adapteri laajentaa kuulokkeiden käyttömahdollisuuksia samoin kuin Bluetooth.

 

mainos
mainos
JBL Quantum One

Kaikki, mitä saattaa toivoa (ja vähän enemmänkin)

JBL kokeilee ensi kertaa onneaan pelimaailmassa ja voittaa heti vanhat konkarit.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaikki on huippulaatua: äänenlaatu, 3D-efektit, valot, ominaisuudet. Ja automaattinen vastamelu on loistava!
Käyttöönotto voi olla hieman hankalaa. USB-johto on todella jäykkä.
 • Alusta: PC
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu
 • Elementit: 50 mm
 • Taajuusalue: 20 Hz–40 kHz
 • Ohjelmisto: JBL Quantum Engine
 • Liitännät: USB, johto, 4-piikkinen minijakki
 • Akunkesto: –
 • Valot: RGB
 • Verkkosivusto: jbl.com/gaming
lisää
vähemmän

Vejl.pris 250 €

Viime vuosina Harman Group on keksinyt muokata kaiuttimistaan tunnettua JBL:ää myös kuulokevalmistajan suuntaan. Nyt brändi tuo markkinoille ensimmäiset pelikuulokkeensa – ja voi pojat, millainen debyytti se onkaan! JBL Quantum One on pelimaailman huippua, eikä erilaisista ominaisuuksista ole pulaa.

Scifi-bileet

JBL on selvästi perehtynyt huolella pelimarkkinaan jo pidemmän aikaa. Designiltaan Quantum One on aikahyppy menneeseen: kyseessä ei ole hillitty aikuismalli, vaan asennetta tihkuva kuulokemalli, joka herättää huomioita viimeistään siinä vaiheessa, kun valot laitetaan päälle. Kummassakin kuulokekupissa on kolme erillistä valoaluetta, joita voi valaista yksittäin.

JBL Quantum One on johdollinen malli. Keskellä erittäin jäykkää piuhaa on ohjauslaatikko, jonka säätimestä valitaan peliäänen ja chatin välistä tasapainoa.

Harvinaisena detaljina on pehmusteiden päällys: memory foam -tyynyt on verhoiltu aidolla nahalla tekosellaisen sijaan. Huono juttu eläimille, mutta erinomainen uutinen mukavuuden kannalta.

Audeze Mobiuksen tyyliin myös JBL Quantum One luo illuusion siitä, että ääni tulisi kuulokkeiden sijaan paikallaan pysyvistä kaiuttimista. Kuulokkeissa on asentoa seuraava anturi (ja aikamoisesti ohjelmointia), joka sijoittaa äänikuvan näytön eteen, vaikka itse kääntäisikin päätä.

Äänen hienosäätämiseen tarjolla on kalibrointimikrofoni, joka työnnetään korvaan yksilöllisen äänen luomiseksi.

Voiton arvoista vastamelua

Quantum Onella on yllättävä ässä hihassaan: aktiivinen vastamelu eli ANC. Tämä on ensimmäinen kerta, kun törmään vastameluun pelikuulokkeissa, mutta melunvaimennuksesta on selvästi hyötyä, kun keskittyy voittamaan.

mainos

Tekniset hienoudet eivät olisi järin kiinnostavia, mikäli ääni olisi surkea. Onneksi JBL Quantum One kuulostaa loistavalta. Bassossa riittää puskua, keskirekisterissä kirkkautta ja diskantissa erottelevuutta vähintäänkin samoissa määrin kuin saman hintaluokan tavallisissa kuulokkeissa.

mainos

Lukuun ottamatta johtoa, joka on notkeaa kuin keittämätön spagetti, on ainoa miinus ohjelmassa. Ohjaus on ymmärrettävää ja ominaisuudet, kuten surroundin dekoodaus, toimivat moitteetta. Yli tunnin vianetsinnän jälkeenkään en onnistunut asentamaan softaa tavallisesti käyttämälleni testaustietokoneelle. Onneksi varakoneella homma onnistui, mutta tämä antaa kyllä viitteitä siitä, että muutkin joutunevat kohtaamaan ongelmia.

Johtopäätökset

JBL Quantum One tarjoaa kaiken, mitä pelikuulokkeilta voi toimia – ja enemmänkin, nimittäin vastamelun. Ääni on ensiluokkainen, 3D-surround oikeasti toimii, ominaisuuksia ja asetuksia on läjäpäin, ja viihdettä tuo kolme RGB-valoaluetta. Kokonaisuus on hinta-laatusuhteeltaan uskomattoman hyvä! Ainoa miinus tulee tavattoman jäykästä USB-johdosta, mutta ongelman voi taluttaa riittävällä määrällä jeesusteippiä.

HyperX Cloud Flight S

Kuin yö ja päivä

Stereolla vai surroundilla? Langattomat HyperX:n pelikuulokkeet kuulostavat aivan erilaiselta asetuksesta riippuen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Langaton lataus. Helppo käyttöönotto.
Ohjelmisto on melko riisuttu. Ääni on aika tylsä.
 • Alusta: PC, PS4
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu
 • Elementit: 40 mm
 • Taajuusalue: 10 Hz–20 kHz
 • Ohjelmisto: HyperX Ngenuity
 • Liitännät: Langaton USB-adapteri
 • Akunkesto: 30 h
 • Valot: –
 • Verkkosivusto: hyperxgaming.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 140 €

HyperX, joka on muistivalmistaja Kingstonin peliosasto, on ollut valtavan menestynyt etenkin kuulokkeidensa kanssa.

HyperX Cloud Flight S on langaton keskihintainen kuulokemalli etenkin PC- ja Playstation-käyttöön. Laatu ja muotoilu ovat ookoo, mutta eivät mitenkään hämmästyttävät. Kokonaisuutta hallitsee musta muovi ja hieman laiska tuntuma.

Useimmissa tämän testin langattomissa kuulokkeissa on varakäyttöä varten analoginen minijakki, mutta näissä langaton käyttö on ainoa vaihtoehto.

Käyttöönotto tapahtuu kätevästi. USB-adapteri ja kuulokkeet löytävät toisensa automaattisesti. Koneelle kannattaa asentaa HyperX Ngenuity -ohjelma, mutta välttämätön se ei ole. Ohjelma tarjoaa vain muutaman lisäominaisuuden, eikä ääntä voi säätää muuten kuin valitsemalla kahdesta asetuksesta: stereon tai surroundin. Taajuuskorjain olisi ollut hyvä lisä, sillä stereoasetuksella soundi on melko tylsä. Basso ei ole kovin syvä eikä kirkas, ja ylempi keskirekisteri samoin kuin diskantti ovat hieman vetäytyneitä, mikä tekee äänestä tumman ja tukkoisen.

Ei elokuvien katseluun

Surroundilla tilanne on toinen: ääneen tulee tilantuntua ja aiemmin vaisuiksi jääneet ylempi keskirekisteri ja diskantti vahvistuvat. Heikot äänet vahvistuvat huomattavasti, joten esimerkiksi askelten äänet ja takaa kuuluva rapina erottuvat todella hyvin, mutta pidemmän päälle ääni käy rasittavaksi. 7.1-ääntä ei missään nimessä voi käyttää elokuvien kanssa juuri tästä vahvistuksesta johtuen. Olisi ollut näppärää, jos ominaisuuden saisi pois päältä.

Johtopäätökset

HyperX Cloud Flight S on kiva ja monin tavoin hyvä kuulokemalli, mutta muutama yllättäväkin asia tulee vastaan. Kuulokkeita voi kuunnella stereo- tai surround-asetuksella, ja niiden ero on kuin yöllä ja päivällä. Kumpikaan ei kuitenkaan ole varsinainen nautinto kuunnella. Vaimeat äänet korostuvat tehokkaasti, mutta ikävä kyllä niinkin paljon, että kuuntelu käy pidemmän päälle raskaaksi.

mainos
Logitech G733 Wireless Headset

Pehmeää fiilistelyä

Jos pelaaminen on sinulle ensisijaisesti rentoilua, ovat Logitechin lifestyle-kuulokkeet nappivalinta.

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukavuudeltaan treenikuulokkeiden tasoa. Ääni on miellyttävä eikä mikään pistä terävästi korvaan.
Ultratarkkaa äänentoistoa kaipaavan kannattaa jättää G733 väliin.
 • Alusta: PC, Mac, PlayStation
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu
 • Elementit: 40 mm
 • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
 • Ohjelmisto: G Hub
 • Liitännät: Langaton USB-adapteri
 • Akunkesto: 29 h ilman valoja ja 20 h valoilla
 • Valot: RGB
 • Verkkosivusto: logitechg.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 150 €

Kantikkaine kuulokekuppeineen ja RGB-valoineen G733 muistuttaa monia Logitechin menestyksekkäimpiä langattomia kuulokemalleja, etenkin mieleen tulevat G935 7.1 ja Artemis Spectrum G933. Niistä poiketen G733:ssa ei ole ohjelmoitavia nappeja, mutta hintaakin on toki puolet vähemmän.

Kerrankin mustan lisäksi tarjolla on muitakin vaihtoehtoja: Logitechin kuulokkeet saa myös valkoisena, sinisenä ja liilana.

Logitech G733 on testin kevyimpiä (278 g) ja istuu päässä yhtä mukavasti kuin treeniskuulokkeet. Melko kirjaimellisestikin, sillä tyynyt on päällystetty hengittävällä verkkarikankaalla. Kuulokkeet pysyvät paikallaan sangan olevan elastisen pannan avulla. Tyyli on tuttu Steelseriesin malleista. Lopputuloksena kuulokkeita jaksaa pitää päässä tuntikaupalla.

Rento soundi

Jopa ääni on rento ja mukava. Ainakin niin kauan, kun pysyy erossa G Hub -ohjelman taajuuskorjaimesta, on ääni neutraali ja lempeä. Mitään ei puutu, mutta mikään ei kyllä korostukaan. Äänenlaatu on hyvä mutta ei testin parhaiden tasolla. Valmiita asetuksia löytää erilaisille pelityypeille, mutta mitään ”superkuulo”-toimintoja ei ole.

Surround (DTS Headphone:X 2.0) sijoittaa äänen lähteitä hyvin pään ympärille, mutta ei yhtä tarkasti kuin JBL – joka on myös kalliimpi.

G733:n mikrofoni nojaa Blue Microphonesin äänenvahvistusteknologiaan. BM valmistaa mikkejä ammattilaiskäyttöön, ja on ollut Logitechin omistuksessa vuodesta 2018. Tietenkään minikokoiseen irrotettavaan mikrofoniin ei saa studiolaatua, mutta yhteistyöstä on selvästi apua.

Johtopäätökset

Logitech G733 on letkeä lifestyle-tuote, joka on saatavilla monessa värissä ja jota jaksaa käyttää koko illan. Ääni on sekä kuulokkeissa että mikrofonissa erinomainen, ja ohjelmisto toimii hyvin. Mitään järisyttävää malli ei tarjoa, mutta arkikuulokkeina G733 on aivan täydellinen.

mainos
Logitech G733 on saatavana neljässä värissä – kerrankin muutakin kuin mustaa! Kuva: Logitech

mainos
Asus ROG Strix GO 2.4

Pelikuulokkeet aikuiseen makuun

Asus on miettinyt pelikuulokkeiden ulkonäön uudelleen, ja lopputulos ihastuttaa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin tyylikkäät kuulokkeet! Poikkeuksellisen hyvä ääni.
Bluetooth-tuki olisi tuonut lisää käyttömahdollisuuksia.
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu
 • Elementit: 40 mm
 • Taajuusalue: 10 Hz–40 kHz analogisesti, 20 Hz–20 kHz langattomasti
 • Ohjelmisto: ROG Armoury Crate
 • Liitännät: Langaton USB-adapteri, 4-piikkinen minijakki
 • Akunkesto: 25 h
 • Valot: –
 • Verkkosivusto: asus.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 150 €

Asuksella on vuosien kokemus pelikuulokkeiden valmistamisesta. Yksi parhaiten mieleen jääneistä on huikea ROG Theta 7.1, jossa on virtuaalisen sijaan aito surround. Asus ROG Strix Go 2.4 on toista maata: irrotettavaa mikkiä lukuun ottamatta se muistuttaa erehdyttävästi ylellisiä hifikuulokkeita.

Nimen ”Go” on syytä ottaa kirjaimellisesti: ROG Strix Go 2.4 on ensimmäinen näkemäni pelikuulokemalli, jonka mukana tulee näin laadukas suojakotelo. Myös kuulokkeiden pyöristetty design mattamustine ovaaleine kuppeineen tuo mieleen enemmän bisnesmatkailijan kuulokkeet kuin pelaamisen. Ratkaisussa ei ole niinkään ajateltu matkustavia eurheilijoita kuin erilaisia pelialustoja. Langattoman USB-C-adapterin ja mahdollisen analogisen plugiliitännän ansiosta kuulokkeita voi käyttää useimpien käsikonsoleidenkin kanssa, kuten Nintendo Switchin.

Vaikka Bluetooth ei yleensä sovi pelaamiseen kovin hyvin, on silti yllättävää, ettei Asus ole lisännyt mahdollisuutta mobiilipelaamista ajatellen. Ominaisuus olisi myös tukenut kuulokkeiden laajempaa käyttöä vaikkapa juuri matkoilla.

Liioittelu paljastaa pelin salaisuudet

Asus ROG Strix Go 2.4 tukee HD-ääntä, mutta vain analogisen minijakin kautta. Langattomalla äänensiirrolla taajuusalue rajoittuu 20–20 000 Hz:iin.

Kuulokkeita ei ole suunniteltu aikuiseen makuun vain ulkonäkönsä puolesta – ääni on samaa maata. ROG Armory Crate -ohjelman taajuuskorjainta näpelöimättä ääni muistuttaa enemmän hifistä kuin pelaamisesta. Basso on vivahteikas, ylä-äänet kirkkaita ja keksirekisteri erotteleva. Ääni on jopa niin erotteleva, että nimittäisin sitä analyyttiseksi, jos kuulisin sen stereokuulokkeista. Yksityiskohtien tarkka erottelu on tosin vain eduksi, kun halutaan paljastaa pelimaailman pienimmätkin pihaukset.

Johtopäätökset

Asus ROG Strix Go 2.4 on tehty etenkin mobiiliin pelaamiseen, mutta voisin kuvitella kuulokkeiden sopivan myös kypsemmille pelaajille, jotka eivät kaipaa huvipuistohulinaa päähänsä. Äänenlaatu vastaa tyylikästä ulkonäköä, ja laatu vastaa todella hintaa – oikeastaan enemmänkin!

mainos
Roccat ELO 7.1 Air

Paljon ominaisuuksia

Roccatin langattomassa budjettimallissa on lähes kaikki tarvittava, mutta ääni jää turhan kesyksi.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarjoaa langatonta ääntä, RGB-valot ja 7.1-surroundin huokeaan hintaan.
Hitusen tumma ja laiska ääni todistaa, ettei halvalla saa kaikkea.
 • Alusta: PC
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu
 • Elementit: 50 mm
 • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
 • Ohjelmisto: Roccat Swarm
 • Liitännät: USB 2,54 GHz:n langaton adapteri
 • Akunkesto: –
 • Valot: AIMO RGB
 • Verkkosivusto: en.roccat.org
lisää
vähemmän

Vejl.pris 100 €

Saksalainen Roccat tunnetaan etenkin hiiristään ja näppäimistöistään, mutta olemme aiemmin testanneet kuulokepuoleltakin, nimittäin Roccat Khan AIMO 7.1 -mallin.

ELO Air 7.1 on selvästi sukua edellä mainitulle ainakin ulkonäkönsä puolesta: isot kuulokekupit kulmikkaine kannakkeineen ja AIMO-valot tuovat mieleen edellisen mallin. Logo vilkkuu samassa sykkeessä hiiren ja näppäimistön kanssa, jos nekin ovat Roccatilta.

ELO Air on testin ainoa halpisluokan langaton malli, ja on kyllä vaikuttavaa, että Roccat on saanut mahdutettua langattomuuden, 7.1-surroundin ja RGB-valot tähän budjettiin. Myös rakenne ja materiaalit ovat kestävämmän oloiset kuin mitä tämänhintaisilta kuulokkeilta odottaisi. Roccatin malli on melko kevyt ja istuu mukavasti päähän. Kuulokekuppeja voi kääntää, jolloin ne säädettyä omaan päähän sopivaksi.

Asennus ei suju kaikkein yksinkertaisimmalla tyylillä, sillä ensin kuulokkeet on yhdistettävä langattoman USB-adapterin kanssa, jonka jälkeen asetukset tehdään Roccat Swarm -ohjelmassa, joka edustaa saksalaisen ohjelmistokehityksen hyveitä ja paheita: asetuksia on paljon, mutta navigointi vaatii ankaraa nörtteilyä. Etenkin ohjelmistopäivitys tuotti paljon päänvaivaa testaajalle, vaikka ohjelmistotesteistäkin on jo vuosikymmenten kokemus!

Hyvä sovellus, lussu ääni

Kun kaiken on saanut toimimaan, on tarjolla hyviä toimintoja, kuten heikkojen äänten vahvistaminen – näin kuulee vihollisten lähestymisen aiemmin. Mikrofonin asentaminen vie taas oman aikansa.

Äänen resoluution voi valita kahdesta vaihtoehdosta: 16 bittiä/44,1 kHz tai 24 bittiä/96 kHz. Äänenlaatu ei valitettavasti vastaa ihan hienoja speksejä. Ääni ei missään nimessä ole huono ja tärkeä keskirekisteri on itse asiassa erinomainen, mutta basso jää heikoksi eikä ole kovin tarkka, joten räjähdykset eivät tunnu kovin vaikuttavilta. Diskantti on vaisu, joten kaikki toiminta tuntuu tapahtuvan kuin paksun verhon takana.

Johtopäätökset

Roccat ELO 7.1 Air tarjoaa paljon vastinetta rahoille: langaton yhteys, RGB-valot, virtuaalinen surround ja hyvä istuvuus. Softan valintamahdollisuudet nippeleineen saisivat helikopteripilotinkin hikoilemaan. Äänenlaatu ei ole kaikkein vakuuttavimmasta päästä, mutta ihan hyvä. Acer ja Corsair kuulostavat kuitenkin paremmalta, minkä vuoksi pelaaminenkin tuntuu niillä hauskemmalta.

mainos
mainos
Acer Predator Galea 350

Kattava kokonaisuus

Testin halvimmassa mallissa on 7.1-surround ja hyvä ääni.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen surround. Ei hankalia säätöjä asennuksen kanssa.
Ääni on hiukan ontto, ja laatu paljastaa hinnan.
 • Alusta: PC, Mac, konsolit (minijakki)
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu
 • Elementit: 50 mm
 • Taajuusalue: 20 Hz-20 kHz
 • Ohjelmisto: –
 • Liitännät: USB / 4-piikkinen minijakki
 • Akunkesto: –
 • Valot: –
 • Verkkosivusto: acer.com
lisää
vähemmän

Vejl.pris 80 €

Predator Galea 350 on johdollinen peruskuuloke hintaluokkien alapäästä. Acer tarjoaa kuitenkin USB-käyttöä adapterijohdon avulla, johon kuulokkeiden oma plugi liitetään. Virtuaalinen 7.1-surround on myös saatu mahtumaan budjettiin.

Tuotesivulla lukee hienosti näin: ”Form factor: circumaural.” Jos latina on päässyt unohtumaan, niin kyseessä on siis over-ear-malli, joka asettuu korvien ympärille. Istuvuus on mukava ja panta ja pehmusteet päällystetty vaahtomuovilla, joka puolestaan on verhoiltu jollain, joka ei yritäkään näyttää nahalta. Kaikki on tehty muovista, eikä rakenteen laatuvaikutelma ole kovin hyvä. Hintaansa nähden laatu on kuitenkin täysin hyväksyttävä ja muovin ansiosta kuulokkeet ovat toki kevyet.

Perinteiseen tyyliin on kaikki mustaa lukuun ottamatta hopeista Predator-logoa, jollainen koristaa kumpaakin ovaalinmuotoista kuppia. Mikrofoni on lyhyen varren päässä, jonka voi työntää vasempaan kuppiin säilöön.

USB-adapteri on pienessä laatikossa johdossa, ja siinä on volyymisäädin, mikrofonin kytkin ja nappi, jolla valitaan kuunneltavan sisällön tyyppi: musiikki, elokuvat tai pelit. Ei ole ihan selvää, mitä nämä asetukset tekevät, mutta ne vaikuttavat toimivilta.

Ei neutraalia ääntä, mutta silti ok

Musiikkiasetuksella ääni on melko neutraali ja laulu toistuu hyvin. Yläpää on hieman vetäytynyt, mutta se toimii. Basso on jokseenkin ontto ilmestys, mutta hintaan nähden ok. Näillä kuulokkeilla ei kannata harrastaa kriittistä musiikin kuuntelua.

Peliasetuksella basso saa lisää pontta, joten räjähdykset pääsevät oikeuksiinsa. Elokuva-asetuksella diskantti korostuu ja virtuaalinen 7.1-surround saa äänen sijoittumaan kaikkialle pään ympärille. Tietenkään elämys ei vastaa kotiteatterin laatua, mutta jos katsoo leffaa PC-näytöltä, toimivat kuulokkeet siinä erinomaisesti.

Johtopäätökset

Acer Predator Galea 350 on testin edullisin malli, mutta rakenne on silti ok ja tarjolla on jopa 7.1-kanavainen surround. Ääni ei ole täydellinen, mutta etenkin pelaamiseen oikein sopiva.

mainos
mainos
Razer BlackShark V2 Pro
Pro-lisänimi ei ole vain näön vuoksi, vaan Razerin kuulokkeet sopivat vaativaan käyttöön.
Creative SXFI Theater
Creative tarjoaa upeaa surroundia ja innovatiivisia ideoita – joista osa toimii.
HP Omen Blast
HP Omen Blast on tyylikäs pelikuuloke, jonka ääni jättää toivomisen varaa.
Corsair HS60 Haptic
Corsairin maastokuosinen kuulokemalli tarjoilee pauketta ja pamahduksia.

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös