TESTISSÄ : Technics EAH-AZ70W

Teknisesti taitava

Technics AZ70 on tekniikaltaan kaikkea, mitä voi toivoa. Soundikin on mukavan erotteleva.

Technics EAH_AZ70W
Technics EAH-AZ70W

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä vastamelu, neutraali ja erotteleva ääni.
Kaipaamme lisää painetta ja eloa musiikkiin.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IPX4
  • Koodekit: AAC, SBC
  • Akunkesto: 6,5 h + 13 h latauskotelosta
  • Sovellus: Technics Audio Connect
  • Paino: 2 x 7 g + 45 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 6
  • Verkkosivusto: technics.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 300 €

Technics EAH-AZ70W tai tuttavien kesken AZ70 on Panasonic RZ-S500W:n hienosäädetty versio. Isommat 10 mm:n grafeenielementit tarjoavat säröttömämpää ja ilmavampaa ääntä. Panasonicissa on käytetty muovia, Technicsissä alumiinia. Muuten kuulokkeiden sisältä löytyy samaa tekniikkaa, kuten aktiivinen vastamelu analogisella ja digitaalisella signaalinkäsittelyllä. Mikrofonien Beam-tekniikka nappaa enemmän puhetta ja vähemmän ympäristön ääniä, mikä tekee puheluista selkeämpiä. Toimii!

Jos ei halua vaimentaa ulkopuolisia ääniä, ne voi tarkoituksella myös päästää läpi, mikä niin ikään toimii hyvin. Ympäristön äänet kuuluvat keskirekisteriltään miellyttävästi eivätkä ne toistu terävinä.

Ison Bluetooth-antennin on tarkoitus huolehtia vakaammista yhteyksistä. Akunkesto on parempi kuin Panasonicissa: 6,5 tuntia kuulokenapeissa ja 13 tuntia latauskotelossa. Pehmusteita tulee pakkauksessa parit ylimääräisetkin, eli kuusi paria neljän sijaan – joku niistä sopii varmastikin korvaan. Minulle kuulokkeissa valmiina ollut keskikokoinen pehmuke oli juuri passeli, ja sen kanssa kuulokkeet istuivat hyvin.

Sovelluksessa voi valita valmiista EQ-asetuksista tai säätää taajuuskorjainta itse. Vastamelu on valmiiksi päällä, ja sen saa pois sovelluksesta. Sieltä voi myös säätää sen tasoa portaattomasti. Ambient-asetus toimii vastamelun vastakohtana ja päästää ympäristön äänet läpi. Sovelluksella voi myös etsiä kadonneen kuulokenapin.

Amazon Alexan, Google Assistantin tai Sirin saa päälle yhdellä painalluksella.

Technics EAH-AZ70W:n äänenlaatu

Panasonic S500W kuulosti tasapainoiselta ja hyvältä, joskin yläpäästään hieman sotkuiselta. Technics on kaikessa hieman parempi: ylärekisterissä on enemmän vivahteita – Eric Lun kädet suorastaan tanssivat pianon koskettimilla. Akustinen kitara soi luonnollisemmin kuin Panasonicilla, vaikka molemmat toistavat soittimet neutraalisti. Technics kuulostaa kuitenkin aidommalta, jopa enemmän kuin B&O Beoplay E8, joka on ylhäällä kovemman kuuloinen.

Technicsin basso on tasapainoinen eikä vyöry keskirekisterin päälle. Miesäänet toistuvat painokkaasti ilman, että basso peittäisi niitä alleen.

mainos

Panasonicin kohdalla jäimme kaipaamaan dynamiikkaa ja viihdyttävyyttä.  Technics on tässä parempi, vaikka kumpikaan ei ole tässä suhteessa paras. Jos haluan kuunnella Lady Gagaa tai Ariana Grandea, laitan Bass Boost -ominaisuuden päälle, mutta ei saa rytmisektiota heräämään sen ihmeemmin henkiin. Kohtuullisella äänenvoimakkuudella ääni on hyvä, ja volyymin nostokin toimii, joskaan Technics ei jää siinä suhteessa jälkeen verrattuna Sennheiser Momentum True Wireless 2 -kuulokkeisiin.

mainos

Technicsillä on runsaampi sointirakenne kuin Panasonicilla, mikä nostaa sen kokonaisuudessaan parempaan laatuluokkaan. Hintaerotus, noin sata euroa, kannattaa kyllä maksaa. Parempi laatu tuottaa ehdottomasti paremman kuuntelukokemuksen, ja se näkyy myös akunkestossa.

Johtopäätökset

Technics EAH-AZ70W on laadukas kuulokemalli, jonka akunkesto, äänenlaatu ja puheluiden laatu ovat hyvät. Vastamelu on erinomainen. Kun äänenlaatu vielä hipoo testin parhaita, on Technics varsin kiinnostava vaihtoehto.

Jäimme kaipaamaan vain lisää painetta ja eloa rytmisektioon. Akustiset soittimet soivat upeasti, mutta bilemusiikki jää vaille viimeistä potkua.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös