TESTISSÄ : Technics EAH-AZ70W

Teknisesti taitava

Technics AZ70 on tekniikaltaan kaikkea, mitä voi toivoa. Soundikin on mukavan erotteleva.

Technics EAH_AZ70W
Technics EAH-AZ70W

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä vastamelu, neutraali ja erotteleva ääni.
Kaipaamme lisää painetta ja eloa musiikkiin.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IPX4
  • Koodekit: AAC, SBC
  • Akunkesto: 6,5 h + 13 h latauskotelosta
  • Sovellus: Technics Audio Connect
  • Paino: 2 x 7 g + 45 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 6
  • Verkkosivusto: technics.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 300 €

Technics EAH-AZ70W tai tuttavien kesken AZ70 on Panasonic RZ-S500W:n hienosäädetty versio. Isommat 10 mm:n grafeenielementit tarjoavat säröttömämpää ja ilmavampaa ääntä. Panasonicissa on käytetty muovia, Technicsissä alumiinia. Muuten kuulokkeiden sisältä löytyy samaa tekniikkaa, kuten aktiivinen vastamelu analogisella ja digitaalisella signaalinkäsittelyllä. Mikrofonien Beam-tekniikka nappaa enemmän puhetta ja vähemmän ympäristön ääniä, mikä tekee puheluista selkeämpiä. Toimii!

Jos ei halua vaimentaa ulkopuolisia ääniä, ne voi tarkoituksella myös päästää läpi, mikä niin ikään toimii hyvin. Ympäristön äänet kuuluvat keskirekisteriltään miellyttävästi eivätkä ne toistu terävinä.

Ison Bluetooth-antennin on tarkoitus huolehtia vakaammista yhteyksistä. Akunkesto on parempi kuin Panasonicissa: 6,5 tuntia kuulokenapeissa ja 13 tuntia latauskotelossa. Pehmusteita tulee pakkauksessa parit ylimääräisetkin, eli kuusi paria neljän sijaan – joku niistä sopii varmastikin korvaan. Minulle kuulokkeissa valmiina ollut keskikokoinen pehmuke oli juuri passeli, ja sen kanssa kuulokkeet istuivat hyvin.

Sovelluksessa voi valita valmiista EQ-asetuksista tai säätää taajuuskorjainta itse. Vastamelu on valmiiksi päällä, ja sen saa pois sovelluksesta. Sieltä voi myös säätää sen tasoa portaattomasti. Ambient-asetus toimii vastamelun vastakohtana ja päästää ympäristön äänet läpi. Sovelluksella voi myös etsiä kadonneen kuulokenapin.

Amazon Alexan, Google Assistantin tai Sirin saa päälle yhdellä painalluksella.

Technics EAH-AZ70W:n äänenlaatu

Panasonic S500W kuulosti tasapainoiselta ja hyvältä, joskin yläpäästään hieman sotkuiselta. Technics on kaikessa hieman parempi: ylärekisterissä on enemmän vivahteita – Eric Lun kädet suorastaan tanssivat pianon koskettimilla. Akustinen kitara soi luonnollisemmin kuin Panasonicilla, vaikka molemmat toistavat soittimet neutraalisti. Technics kuulostaa kuitenkin aidommalta, jopa enemmän kuin B&O Beoplay E8, joka on ylhäällä kovemman kuuloinen.

Technicsin basso on tasapainoinen eikä vyöry keskirekisterin päälle. Miesäänet toistuvat painokkaasti ilman, että basso peittäisi niitä alleen.

mainos

Panasonicin kohdalla jäimme kaipaamaan dynamiikkaa ja viihdyttävyyttä.  Technics on tässä parempi, vaikka kumpikaan ei ole tässä suhteessa paras. Jos haluan kuunnella Lady Gagaa tai Ariana Grandea, laitan Bass Boost -ominaisuuden päälle, mutta ei saa rytmisektiota heräämään sen ihmeemmin henkiin. Kohtuullisella äänenvoimakkuudella ääni on hyvä, ja volyymin nostokin toimii, joskaan Technics ei jää siinä suhteessa jälkeen verrattuna Sennheiser Momentum True Wireless 2 -kuulokkeisiin.

mainos

Technicsillä on runsaampi sointirakenne kuin Panasonicilla, mikä nostaa sen kokonaisuudessaan parempaan laatuluokkaan. Hintaerotus, noin sata euroa, kannattaa kyllä maksaa. Parempi laatu tuottaa ehdottomasti paremman kuuntelukokemuksen, ja se näkyy myös akunkestossa.

Johtopäätökset

Technics EAH-AZ70W on laadukas kuulokemalli, jonka akunkesto, äänenlaatu ja puheluiden laatu ovat hyvät. Vastamelu on erinomainen. Kun äänenlaatu vielä hipoo testin parhaita, on Technics varsin kiinnostava vaihtoehto.

Jäimme kaipaamaan vain lisää painetta ja eloa rytmisektioon. Akustiset soittimet soivat upeasti, mutta bilemusiikki jää vaille viimeistä potkua.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös