TESTISSÄ : Skullcandy Sesh Evo

Tekee mitä lupaa

Skullcandyn edullisimmat täysin langattomat kuulokkeet tarjoavat rytmikään basson ja todella hyvän soundin. Kunhan saa säädöt kohdilleen.

Skullcandy sesh evo blue
Skullcandy Sesh Evo

Ääni & Kuva kiteyttää

Energinen basso, toimii hyvin treenikaverina. Elokuva-asetuksen soundi pelittää melko kivasti.
Ei kovin vivahteikas ääni etenkään ylä-äänissä. Perusasetuksella ääni on hähmäinen. Puheluiden laatu on huono.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IP55
  • Koodekit: SBC
  • Akunkesto: 5 h + 24 h latauskotelosta
  • Sovellus: Ei ole
  • Paino: 63,5 g (kotelon kanssa)
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 3
  • Verkkosivusto: skullcandy.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 90 €

Kun täysin langattomat kuulokkeet saa alle satasella, ja akunkestokin on hyvä, alkavat odotukset olla kohdillaan! Näiden lisäksi Skullcandy Sesh Evo on veden- ja pölynkestävä (IP55), joten ne sopivat myös treenaamiseen – vaikka vesisateessa.

Skullcandy tarjoaa Fearless Use Promise –nimisen takuun, joka tarkoittaa sitä, että mikäli rikkoo jonkin osan, joka ei kuuluu tavallisen takuun piiriin, saa palauttaessa uudet kuulokkeet vain rikkoutuneen tai kadonneen osan hinnalla.

Akunkesto on 5 tuntia, ja kotelosta saa lisää virtaa 24 tunniksi.

Sesh Evo on yhteensopiva Tile-sovelluksen kanssa, eli kuulokkeet voi jäljittää Tilen avulla, jos ne sattuu hukkaamaan.

Lue myös: Kygo E7/900 – arkeen ja urheiluun

Sesh Evo ei toimi Skullcandy-sovelluksen kanssa, mutta pieniä säätöjä voi silti tehdä. Kun painaa pääkallologoa neljä kertaa, voi selata kolmen ääniasetuksen välillä: musiikki, podcast ja elokuva. Musiikkiasetus on valittuna valmiiksi. Kokemuksemme mukaan kannattaa välttää podcast-asetusta kaiken muun paitsi puheen kanssa, sillä siitä puuttuu basso. Musiikki- ja elokuva-asetuksen välillä valitseminen taas riippuu omista mieltymyksistä.

Soittoa ja puheluita ohjataan kuulokenappien logojen kohdalta painamalla, mikä toimii hyvin. Puheluiden laatu on huono – vastapuolelle puhe toistuu onttona ja suljettuna.

mainos

Skullcandy Sesh Evon äänenlaatu

Basso tekee vaikutuksen. Jokaisella bassorummun iskulla basso tuntuu pään sisällä, ja bassokitara taas saa runsaasti tilaa soida. Vähän liikaakin: se vie tilaa laulajan rintaääneltä ja saa kappaleet kuulostamaan muhjuisilta eikä kovin tenhoavilta.

mainos

Kun vaihtaa musiikkiasetuksesta elokuva-asetukseen, bassorekisterin energian fokus siirtyy keskialueelta subwoofer-tasolle. Laulu saa enemmän tilaa ja muuttuu selkeämmäksi. Myös korkeammat rekisterit soivat kirkkaammin, ja kokonaisuus kuulostaa omaan korvaani paljon paremmalta. Samalla toki tulee hukanneeksi basson voimaa, ja syvimmät bassoäänet saavat hiukan liikaa valtaa ja rytmikkyys kärsii. Silti elokuva-asetus on enemmän mieleeni, sillä seuraan mieluiten laulua ja eri soitinten välisiä sointitasoja.

Mutta vaikka asiaa kuinka kääntelisi, ei sille mahda mitään, että Sesh Evo soi liian rakeisesti. Niiden soundi ei tempaa mukaansa kuten Supra Nero-TX, joka on samaa hintaluokkaa ja jossa on yhtä paljon bassoa ja lisäksi vahvempi vahvistin, joka pystyy soittamaan kovempaa – ilman, että sointi käy sumuiseksi yläpäästä.

Jos tähän hintaan kaipaa treenikuulokkeita, suosittelen tutustumaan myös Kygo E7/900 -malliin.

Johtopäätökset

Skullcandy Sesh Evo on edullinen täysin langaton malli, joka sietää vettä ja pölyä ja sopii näin ollen myös treenaamiseen.

mainos

Valmiiksi valittu asetus saa musiikin kuulostamaan tuhnuiselta ja korostaa keskibassoa liiaksi. Paina logoa neljä kertaa ja valitse asetuksista elokuville omistettu asetus, niin johan alkaa soida paremmin. Silti ääni on hiukan turhan epäselvä ja rakeinen.

Edullisempiakin kuulokkeita on tarjolla, jopa treenaamiseen, mutta ainakin Sesh Evo tekee sen mitä kuuluukin.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös