TESTISSÄ : Panasonic RZ-S500W

Tekniikkaa täynnä

Panasonic tarjoaa ehkäpä parhaan vastamelun nappikuulokkeissa, hyvälaatuiset puhelut ja neutraalin musiikin toiston. Mutta riittääkö se?

Panasonic S500W black
Panasonic RZ-S500W

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä vastamelu, neutraali soundi.
Dynamiikat puuttuvat, lattea ja vaisu ääni.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IPX4
  • Koodekit: AAC, SBC
  • Akunkesto: 4 h + 8 h latauskotelosta
  • Sovellus: Panasonic Audio Connect
  • Paino: 2 x 7 g + 45 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 4
  • Verkkosivusto: panasonic.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 200 €

Panasonic on selvästi tosissaan RZ-S500W:n kanssa. Ensinnäkin, malli osuu hintakategoriaan, jossa kilpailu on todella kovaa. Toiseksi, S500W on varustettu mittavalla määrällä tekniikkaa. Erityisen suuret Bluetooth-antennit parantavat yhteyttä, ja Panasonicin mukaan kuulokkeiden puheluiden laatu on markkinoiden parhaita hyvien mikrofonien ansiosta. Mikrofonien pitäisi napata puhe ja toistaa se selkeästi, vaikka ne onkin sijoitettu korviin eikä lähelle suuta – ei mikään paras lähtökohta puheluäänen kannalta. Samaa tekniikkaa on käytetty vastameluun, ja Panasonicin mukaan melunvaimennus on huipputasoa, sillä siihen on käytetty sekä analogista että digitaalista signaalinkäsittelyä.

Sovelluksesta voi valita valmiista EQ-asetuksista tai säätää taajuuskorjainta itse. Sieltä onnistuu myös vastamelun aktivoiminen ja sammuttaminen sekä portaattoman säädön hallinta. Tai voi valita Ambient-asetuksen, joka toimii päinvastoin kuin vastamelu ja päästää ympäristön äänet läpi, jolloin käyttäjä voi kuulla vieruskaverin puheen. Sovellus osaa myös auttaa kadonneen kuulokenapin etsinnässä.

Amazon Alexa, Google Assistant tai Siri aktivoituu yhdellä painalluksella

 

Panasonic S500W white
Kuva: Panasonic

Panasonic RZ-S500W:n äänenlaatu

Vihdoin langaton nappikuuloke, jossa on neutraali ääni! Basso, keskirekisteri ja diskantti ovat harvinaisen hyvässä tasapainossa, joten akustinen musiikki kuulostaa siltä kuin pitääkin. Ylä-äänet eivät soi aivan niin ilmavasti ja herkästi kuin haluaisin. AptX-koodekki olisi voinut parantaa asiaa, mutta toisaalta moni kuuloke on kuulostanut ilmavammalta ihan iPhonen kautta kuunneltuna. Eikä iPhone tunnetusti tue aptX:ää, joten ilmeisesti kyseessä on kuitenkin kuulokenappien omasta äänenkäsittelystä.

Akustinen kitara kuulostaa kuitenkin itseltään eikä esimerkiksi Fender-sähkökitaralta, joka soitettaisiin kliinisti vahvistimesta. Eric Lun piano soi kauniilla sävelrakenteella. Basso ei hallitse liikaa, mutta erottuu kuitenkin hyvin. Samalla myös ylemmät äänet soivat hyvin.

Kuitenkaan kaikki ei ole ihan kohdillaan. Soundi on jotenkin…lattea. Dynamiikkaa ei ole tarpeeksi. Pahimmalta musiikki kuulostaa, kun vastamelu on päällä; ilman sitä ääni on tiukempi ja dynaamisempi, mutta silti melko eloton.

mainos

Etenkin pop ja muu rytmikäs musiikki jää vaisuksi. Avuksi voi ottaa Panasonicin Bass Boost -ominaisuuden, mutta ei sekään tuo musiikkiin dynamiikkaa, hieman täyteläisyyttä kyllä. Edes Panasonicin 8 mm:n kaiutinelementit eivät nyt auta asiaa.

mainos

Mitä korkeammalta soittaa, sitä latteammaksi ääni muuttuu. Vaikka Panasonicin luonnollinen ja lineaarinen ääni on muuten makuuni, tulisi sen mukana olla riittävästi erottelevuutta ja siten dynamiikkaa. Painetta kaivataan, mutta sitä ei ole.

Puheluiden laaduissa ei puolestaan ole valitettavaa. Puhelut ovat ehdottomasti parhaita nappikuulokkeiksi. Myös Bluetooth-yhteys ilahduttaa vakaudellaan.

Johtopäätökset

RZ-S500W:ssa on paljon tekniikkaa, joiden ansiosta vastamelu ja puheluiden laatu ovat kohdillaan. Myös Bluetooth-yhteys toimii todella luotettavasti, erityisen suurten antennien ansiosta.

Panasonic on tähdännyt neutraaliin soundiin ja onnistunut siinä. Soittimet ja laulu kuulostavat tasapainoisilta eikä mikään rekisteri vie tilaa toisilta. Ääni ei ole kovin erotteleva, mutta isompi ongelma on dynaamisuuden puuttuminen. Edes bassotujaus ei auta soundin elottomuuteen ja vaisuuteen. Soundissa on muuten kaikki kohdillaan, mutta se ei tempaa mukaansa.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös