TESTISSÄ : Panasonic RZ-S500W

Tekniikkaa täynnä

Panasonic tarjoaa ehkäpä parhaan vastamelun nappikuulokkeissa, hyvälaatuiset puhelut ja neutraalin musiikin toiston. Mutta riittääkö se?

Panasonic S500W black
Panasonic RZ-S500W

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä vastamelu, neutraali soundi.
Dynamiikat puuttuvat, lattea ja vaisu ääni.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IPX4
  • Koodekit: AAC, SBC
  • Akunkesto: 4 h + 8 h latauskotelosta
  • Sovellus: Panasonic Audio Connect
  • Paino: 2 x 7 g + 45 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 4
  • Verkkosivusto: panasonic.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 200 €

Panasonic on selvästi tosissaan RZ-S500W:n kanssa. Ensinnäkin, malli osuu hintakategoriaan, jossa kilpailu on todella kovaa. Toiseksi, S500W on varustettu mittavalla määrällä tekniikkaa. Erityisen suuret Bluetooth-antennit parantavat yhteyttä, ja Panasonicin mukaan kuulokkeiden puheluiden laatu on markkinoiden parhaita hyvien mikrofonien ansiosta. Mikrofonien pitäisi napata puhe ja toistaa se selkeästi, vaikka ne onkin sijoitettu korviin eikä lähelle suuta – ei mikään paras lähtökohta puheluäänen kannalta. Samaa tekniikkaa on käytetty vastameluun, ja Panasonicin mukaan melunvaimennus on huipputasoa, sillä siihen on käytetty sekä analogista että digitaalista signaalinkäsittelyä.

Sovelluksesta voi valita valmiista EQ-asetuksista tai säätää taajuuskorjainta itse. Sieltä onnistuu myös vastamelun aktivoiminen ja sammuttaminen sekä portaattoman säädön hallinta. Tai voi valita Ambient-asetuksen, joka toimii päinvastoin kuin vastamelu ja päästää ympäristön äänet läpi, jolloin käyttäjä voi kuulla vieruskaverin puheen. Sovellus osaa myös auttaa kadonneen kuulokenapin etsinnässä.

Amazon Alexa, Google Assistant tai Siri aktivoituu yhdellä painalluksella

 

Panasonic S500W white
Kuva: Panasonic

Panasonic RZ-S500W:n äänenlaatu

Vihdoin langaton nappikuuloke, jossa on neutraali ääni! Basso, keskirekisteri ja diskantti ovat harvinaisen hyvässä tasapainossa, joten akustinen musiikki kuulostaa siltä kuin pitääkin. Ylä-äänet eivät soi aivan niin ilmavasti ja herkästi kuin haluaisin. AptX-koodekki olisi voinut parantaa asiaa, mutta toisaalta moni kuuloke on kuulostanut ilmavammalta ihan iPhonen kautta kuunneltuna. Eikä iPhone tunnetusti tue aptX:ää, joten ilmeisesti kyseessä on kuitenkin kuulokenappien omasta äänenkäsittelystä.

Akustinen kitara kuulostaa kuitenkin itseltään eikä esimerkiksi Fender-sähkökitaralta, joka soitettaisiin kliinisti vahvistimesta. Eric Lun piano soi kauniilla sävelrakenteella. Basso ei hallitse liikaa, mutta erottuu kuitenkin hyvin. Samalla myös ylemmät äänet soivat hyvin.

Kuitenkaan kaikki ei ole ihan kohdillaan. Soundi on jotenkin…lattea. Dynamiikkaa ei ole tarpeeksi. Pahimmalta musiikki kuulostaa, kun vastamelu on päällä; ilman sitä ääni on tiukempi ja dynaamisempi, mutta silti melko eloton.

mainos

Etenkin pop ja muu rytmikäs musiikki jää vaisuksi. Avuksi voi ottaa Panasonicin Bass Boost -ominaisuuden, mutta ei sekään tuo musiikkiin dynamiikkaa, hieman täyteläisyyttä kyllä. Edes Panasonicin 8 mm:n kaiutinelementit eivät nyt auta asiaa.

mainos

Mitä korkeammalta soittaa, sitä latteammaksi ääni muuttuu. Vaikka Panasonicin luonnollinen ja lineaarinen ääni on muuten makuuni, tulisi sen mukana olla riittävästi erottelevuutta ja siten dynamiikkaa. Painetta kaivataan, mutta sitä ei ole.

Puheluiden laaduissa ei puolestaan ole valitettavaa. Puhelut ovat ehdottomasti parhaita nappikuulokkeiksi. Myös Bluetooth-yhteys ilahduttaa vakaudellaan.

Johtopäätökset

RZ-S500W:ssa on paljon tekniikkaa, joiden ansiosta vastamelu ja puheluiden laatu ovat kohdillaan. Myös Bluetooth-yhteys toimii todella luotettavasti, erityisen suurten antennien ansiosta.

Panasonic on tähdännyt neutraaliin soundiin ja onnistunut siinä. Soittimet ja laulu kuulostavat tasapainoisilta eikä mikään rekisteri vie tilaa toisilta. Ääni ei ole kovin erotteleva, mutta isompi ongelma on dynaamisuuden puuttuminen. Edes bassotujaus ei auta soundin elottomuuteen ja vaisuuteen. Soundissa on muuten kaikki kohdillaan, mutta se ei tempaa mukaansa.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös