TESTISSÄ : Jaybird Vista

Basson tenhoa treenikuulokkeissa

Vista tarjoilee muhkeaa bassoa ja vakaan yhteyden. Mutta pari kummallisuuttakin sekaan on mahtunut.

 itemprop
Jaybird Vista

Ääni & Kuva kiteyttää

Langaton yhteys on äärimmäisen vakaa. Ääntä ja ominaisuuksia voi säätää itse.
Tummasävyinen ja melko terävä keskirekisteri. Tarjolla tuki vain SBC-koodekille, joka rajoittaa äänenlaatua.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IPX7
  • Koodekit: SBC
  • Akunkesto: 6 h + 10 h latauskotelosta
  • Sovellus: Jaybird MySound
  • Paino: 2 x 6 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 3
  • Verkkosivusto: jaybirdsport.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 190 €

Jaybird Vista on siitä erikoinen, että nappeja korvissa kiinni pitävät siivekkeet ovat kiinni pehmusteissa. Pehmusteita tulee kolmet: keskikokoiset ilman siipiä, keskikokoiset pehmusteet keskikokoisilla siivillä ja suuret pehmusteet suurilla siivillä. Omiin korviini keskikokoinen pehmuste isolla siivellä olisi varmaankin ollut paras vaihtoehto, mutta suurin vaihtoehto toimi hyvin ja pysyi mukavasti korvassa.

Jaybird ilmoittaa kantamaksi 10 metriä, mutta pääsin ulkona 50 metrin päähän ennen kuin ääni katkesi. Erittäin hyvä suoritus, mutta myös tyypillinen Bluetooth 5.0 -versiolla, jota tässä käytetään.

Vistan erinomaisiin puoliin kuuluvat IPX7-luokitus (vedenkestävä 1 metriin saakka) sekä säätömahdollisuudet sovelluksessa. Kummassakin napissa on säädin, jolla voi selata soittolistoja, säätää volyymia, aktivoida puheavustajan ja vastata puhelimeen – riippuen siitä, kuinka monta kertaa nappia painaa.

Uutena ominaisuutena oikean ja vasemman kuulokenapin toiminnot voi ohjelmoida itse.

Myös taajuuskorjain löytyy – Vista tekee pienen kuulotestin, jonka jälkeen se säätää äänen. Tein testin muutaman kerran ja sain tulokseksi aina saman: liikaa bassoa ja diskanttia ja oikeastaan kaiken kaikkiaan varsin eriskummallinen äänikuva.

Jaybird Vista case
Kuva: Jaybird

Jaybird Vistan äänenlaatu

Tehdasasetuksilla ääni on tummasävyinen. Bassoa on liikaa ja fokus keskirekisterissä. Yläpäästä puuttuu vivahteikkuutta ja ilmavuutta, joten akustinen musiikki ei toimi kovin hyvin. Kacey Musgravesin laulu toistuu liian terävänä kantriballadi Slow Burnissa, ja kitarat soivat liian kovaa.

Jotkut toimittajat ovat kirjoittaneet Vistassa olevan liian vähän bassoa, ja olen ihmetellyt, mistä he oikein puhuvat. Samoin pidän kummallisena, että ihmiset tykkäävät Signature-sointitasapainosta, jonka voi sovelluksesta valita. Lopulta tajusin, että ylemmässä bassorekisterissä on liikaa voimaa, kun taas alemmassa ja keskibassossa sitä on liian vähän. Tämän vuoksi Vista kuulostaa tummasävyiseltä ja silti lattealta ja vaisulta. Signature tuo alapäähän lisää täyteläisyyttä ja diskanttikin saa kaivattua nostetta. Silti mielestäni on parempi laskea ylempää bassorekisteriä ja nostaa diskanttia, jos tavoitteena on tasapainoinen äänikuva. Treenatessa voin tietysti ymmärtää Signaturen toimivan hyvin, sillä ne nostaa rytmit keskiöön.

mainos

Rytmikäs musiikki toimiikin hyvin siihen tarkoitukseen. Sam Feldtin Post Malone soi mukavan nopein rytmein, joiden biittiä on helppo seurata ulkona juostessa.

mainos

Vistan soundi ei ole erotteleva eikä dynaaminen, eivätkä kuulokkeet tue aptX:ää tai AAC:ää, kuten tämän hintaluokan kuulokkeilta odottaisi.

Musiikin kuunteluun on parempiakin vaihtoehtoja. Treenikuulokkeissa Vistan lyö laudalta Jabran Elite Active 75t.

Johtopäätökset

Jaybird Vista on luotettava täysin langaton kuuloke treenikäyttöön. Ne istuvat hyvin, akunkesto on mahtava ja IPX5-luokitus takaa vedenkestävyyden. Langaton yhteys on vakaa ja kännykän voi jättää kauemmaksikin äänen pätkimättä.

Vistan heikkous on äänessä. Vahvasta bassosta ja reippaista rytmeistä viis, kun ilmavuus ja avoimuus puuttuvat. Joskus soundia vaivaa terävyys. Osa on korjattavissa sovelluksessa, mutta äänen rakeisuudelle on hankalampi tehdä mitään. Treenaamiseen ääni riittää, mutta markkinoilla on edullisempiakin treenikuulokeitta, joissa on vähintään yhtä hyvä ääni.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös