TESTISSÄ : Creative Outlier Gold

Idea hyvä, toteutus sinnepäin

Creative Outlier Gold on varustettu fiksuilla ominaisuuksilla, mutta ääni on unohdettu.

Creative Outlier Gold

Ääni & Kuva kiteyttää

Täyteläinen ja rytmikäs basso, kiintoisa Super X-Fi -toiminto holografiselle äänelle. Mahtava akunkesto!
Terävä diskantti, vaisu keskirekisteri. Kunnon ”riippumattosoundi”! Taajuuskorjain ei toimi ilman sovellusta.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IPX5
  • Koodekit: AptX, AAC, SBC
  • Akunkesto: 14 h + 25 h latauskotelosta
  • Sovellus: SXFI
  • Paino: 2 x 5 g + 54 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 4
  • Verkkosivusto: creative.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 100 €

Creativella on kaksi täysin langatonta kuuloketta valikoimissaan, joista Outlier Gold on kalliimpi. Sen kaiutinelementit ovat grafeenia. Eikä malli siltikään kovin kallis ole, vain 100 euroa.

Outlier Gold on vedenkestävä ja IPX5-sertifioitu, eli ne kestävät sekä hikeä että vesisadetta, vaikka niitä ei markkinoidakaan treenikuulokkeina.

Creativen paras myyntivaltti on akunkesto: 14 tuntia napeista ja vielä 25 tuntia latauskotelosta! Jos ei lähde viikonloppua pidemmäksi aikaa reissuun, ei latauksesta tarvitse huolehtia.

Toinen erottautumistekijä Creativen Super X-Fi -tekniikka. Sen avulla musiikki toistuu holografisesti siten, että ääni tuntuu tulevan pään ympäriltä, sen sijaan, että se soisi pään sisällä, kuten muilla kuulokkeilla. Jotta ominaisuus toimisi oikein, tarvitsee sovelluksen käyttää puhelimen kameraa korvan skannaukseen. Sitten ohjelma säätää äänisignaalia korvan muodon mukaan.

Creative Outlier Gold
Kuva: Creative

Ominaisuus toimii aika hyvin, musiikki saa enemmän tilaa kehittyä. Kuitenkaan se ei tunnu kovin luonnolliselta tavalta kuunnella musiikkia. Pahinta on kuitenkin se, ettei ominaisuus toimi ilman sovellusta. Niinpä sovellusta on käytettävä soittimena suoratoistopalvelujen sijaan.

Ääntä ei voi säätää napeista itsestään. Monella valmistajalla sovellus toimii kaukosäätimenä napeille, ja tehdyt asetukset säilyvät napeissa vaikka ne yhdistäisi toiseen soittimeen. Creative ei anna tehdä mitään sovelluksen ulkopuolella. Ääntä ei siis voi säätää, jos kuuntelee Spotifyta, Tidalia tai jotakin muuta striimauspalvelua. Aikamoista.

Creative Outlier Goldin äänenlaatu

Ja tässäpä piilee Outlier Goldin ongelma. Ne eivät kuulosta kovin hyviltä. Lady Gagan laulu viiltelee Sour Candy -kappaleessa, eikä aptX-tuki auta yhtään, sillä ääni ei ole Android-puhelimessa yhtään vähemmän terävä kuin iPhonessakaan.

mainos

Röyksoppin Oblique Thrills (Lost Tapes) iskee kovaa ja tekee mieli nostaa volyymia. Energinen basso ja syntikoiden ja perkussioiden terävät yksityiskohdat ovatkin Outlier Goldin hyviä puolia, mutta keskirekisteri jää kapeaksi eivätkä basso ja diskantti siten sulaudu luontevasti yhteen. Yläpää kuulostaa liian karkealta. Dolly Partonin coveroima Brandi Carlilen The Story kuulostaa lattealta terävine s-äänteineen ja ohuine virvelirumpuineen.

mainos

Puheluiden laatu on hyvä, mutta hieman ontto. Välillä yhteys voi katketa. Creative toimii puheluihin kuitenkin paremmin kuin Skullcandy.

Johtopäätökset

Huikeasta akunkestostaan ja jännittävästä Super X-Fi -ominaisuudestaan huolimatta Creative Outlier Gold ei oikein vakuuta, sillä äänenlaadultaan se ei vastaa vaatimuksiamme. Basso on kunnollinen, mutta keskirekisteri kapea ja diskantti terävä. Vaikka ylin rekisteri onkin riittävän kirkas, on ääni luonnoton.

Jos Creative tarjoaisi taajuuskorjaimen, jolla itse nappien ääntä voisi säätää, olisi paljon ollut pelastettavissa. Siihen saakka suosittelemme mieluummin muita malleja.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös