TESTISSÄ : Creative Outlier Gold

Idea hyvä, toteutus sinnepäin

Creative Outlier Gold on varustettu fiksuilla ominaisuuksilla, mutta ääni on unohdettu.

 itemprop
Creative Outlier Gold

Ääni & Kuva kiteyttää

Täyteläinen ja rytmikäs basso, kiintoisa Super X-Fi -toiminto holografiselle äänelle. Mahtava akunkesto!
Terävä diskantti, vaisu keskirekisteri. Kunnon ”riippumattosoundi”! Taajuuskorjain ei toimi ilman sovellusta.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IPX5
  • Koodekit: AptX, AAC, SBC
  • Akunkesto: 14 h + 25 h latauskotelosta
  • Sovellus: SXFI
  • Paino: 2 x 5 g + 54 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 4
  • Verkkosivusto: creative.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 100 €

Creativella on kaksi täysin langatonta kuuloketta valikoimissaan, joista Outlier Gold on kalliimpi. Sen kaiutinelementit ovat grafeenia. Eikä malli siltikään kovin kallis ole, vain 100 euroa.

Outlier Gold on vedenkestävä ja IPX5-sertifioitu, eli ne kestävät sekä hikeä että vesisadetta, vaikka niitä ei markkinoidakaan treenikuulokkeina.

Creativen paras myyntivaltti on akunkesto: 14 tuntia napeista ja vielä 25 tuntia latauskotelosta! Jos ei lähde viikonloppua pidemmäksi aikaa reissuun, ei latauksesta tarvitse huolehtia.

Toinen erottautumistekijä Creativen Super X-Fi -tekniikka. Sen avulla musiikki toistuu holografisesti siten, että ääni tuntuu tulevan pään ympäriltä, sen sijaan, että se soisi pään sisällä, kuten muilla kuulokkeilla. Jotta ominaisuus toimisi oikein, tarvitsee sovelluksen käyttää puhelimen kameraa korvan skannaukseen. Sitten ohjelma säätää äänisignaalia korvan muodon mukaan.

Creative Outlier Gold
Kuva: Creative

Ominaisuus toimii aika hyvin, musiikki saa enemmän tilaa kehittyä. Kuitenkaan se ei tunnu kovin luonnolliselta tavalta kuunnella musiikkia. Pahinta on kuitenkin se, ettei ominaisuus toimi ilman sovellusta. Niinpä sovellusta on käytettävä soittimena suoratoistopalvelujen sijaan.

Ääntä ei voi säätää napeista itsestään. Monella valmistajalla sovellus toimii kaukosäätimenä napeille, ja tehdyt asetukset säilyvät napeissa vaikka ne yhdistäisi toiseen soittimeen. Creative ei anna tehdä mitään sovelluksen ulkopuolella. Ääntä ei siis voi säätää, jos kuuntelee Spotifyta, Tidalia tai jotakin muuta striimauspalvelua. Aikamoista.

Creative Outlier Goldin äänenlaatu

Ja tässäpä piilee Outlier Goldin ongelma. Ne eivät kuulosta kovin hyviltä. Lady Gagan laulu viiltelee Sour Candy -kappaleessa, eikä aptX-tuki auta yhtään, sillä ääni ei ole Android-puhelimessa yhtään vähemmän terävä kuin iPhonessakaan.

mainos

Röyksoppin Oblique Thrills (Lost Tapes) iskee kovaa ja tekee mieli nostaa volyymia. Energinen basso ja syntikoiden ja perkussioiden terävät yksityiskohdat ovatkin Outlier Goldin hyviä puolia, mutta keskirekisteri jää kapeaksi eivätkä basso ja diskantti siten sulaudu luontevasti yhteen. Yläpää kuulostaa liian karkealta. Dolly Partonin coveroima Brandi Carlilen The Story kuulostaa lattealta terävine s-äänteineen ja ohuine virvelirumpuineen.

mainos

Puheluiden laatu on hyvä, mutta hieman ontto. Välillä yhteys voi katketa. Creative toimii puheluihin kuitenkin paremmin kuin Skullcandy.

Johtopäätökset

Huikeasta akunkestostaan ja jännittävästä Super X-Fi -ominaisuudestaan huolimatta Creative Outlier Gold ei oikein vakuuta, sillä äänenlaadultaan se ei vastaa vaatimuksiamme. Basso on kunnollinen, mutta keskirekisteri kapea ja diskantti terävä. Vaikka ylin rekisteri onkin riittävän kirkas, on ääni luonnoton.

Jos Creative tarjoaisi taajuuskorjaimen, jolla itse nappien ääntä voisi säätää, olisi paljon ollut pelastettavissa. Siihen saakka suosittelemme mieluummin muita malleja.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös