TESTISSÄ : Audio-Technica ATH-CK3TW

Hyvää ja halpaa Audio-Technicalta

Audio-Technica on vihdoin tehnyt hyvin istuvat täysin langattomat kuulokkeet. Äänikin lienee monen makuun.

Audio Technica ATH-CK3TW
Audio-Technica ATH-CK3TW

Ääni & Kuva kiteyttää

Täyteläinen basso, kirkkaat ylä-äänet, hyvä puheluiden laatu. Istuvuus on parempi kuin Audio-Technican aiemmissa nappikuulokkeissa.
Keskirekisteri turhan vetäytynyt, soittimissa ja laulussa ei ole kunnon painetta.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IPX5
  • Koodekit: AptX, SBC (ei AAC)
  • Akunkesto: 6 h + 24 h latauskotelosta
  • Sovellus: SXFI
  • Paino: 2 x 5 g + 50 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 4
  • Verkkosivusto: audio-technica.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 120 €

Audio-Technican kaikkien aikojen edullisimmat täysin langattomat kuulokkeet ovat myös valmistajan moderneimmat. ATH-CK3TW esimerkiksi ladataan USB-C-johdolla aiemman mikro-USB:n sijaan, ja kotelosta saatava lisäsoittoaika on kasvanut 9 tunnista 24 tuntiin, toisin kuin valmistajan muissa nappikuulokkeissa.

Siinä missä ATH-CKR7TW työntyy kunnolla korvasta ulos ja alkaa valumaan alaspäin, kun ne päässä kävelee, on CK3TW linjakkaampi. Uutuuskuulokkeet eivät ole pienet nekään, mutta ainakin suunta on oikea ja napit on paljon intuitiivisemmat pukea oikein.

Kappaleita vaihdetaan oikeasta napista ja volyymia säädetään vasemmasta: yksi napautus nostaa äänenvoimakkuutta ja kaksi laskee sitä. Painamalla pitkään kumpaa tahansa nappia saa aktivoitua puheavustajan. Audio Technicalla on sovellus, mutta se ei ole yhteensopiva CK3TW-mallin kanssa. Niinpä taajuuskorjainta ei ole, vaan ääni on otettava sellaisena kuin se on.

Kuulokkeissa on tuki paremmalle äänensiirrolla aptX-koodekin kautta, mutta valitettavasti ei AAC:lle. Niinpä iPhonen käyttäjät joutuvat tyytymään matalamman resoluution SBC-koodekkiin (Sub Band Codec), joka on integroitu Bluetooth-teknologiaan.

Audio-Technica ATH-CK3TW:n ääni

ATH-CK3TW:n basso on luonnollisempi ja parempi kuin Creative Outlierissa ja Skullcandy Sesh Evossa. Ylärekisteri soi ilmavammin ja erottelevammin, mikä saa nuoren ja ainutlaatuisen Eric Lun soittaman pianon sävelet toistumaan luonnollisemmin. Musiikki soi pehmeämmin ja miellyttävämmin kuin Audio Technican omalla huippumallilla CKR7TW:llä.

Keskirekisteri on jälleen unohdettu. Basson korostamisen kustannuksella keskirekisteriä on painettu liian alas, joten äänikuva ei toistu tasapainoisena. Koskettimet ja naislaulu, kuten Fiona Apple, jäävät vaisuiksi, ja tarvittava paine puuttuu. Kun säädän keskirekisteriä noin 1 Hz kovemmalle Spotify-sovelluksessa, kuulostaa musiikki paremmalta, mutta ratkaisu ei oikein toimi, sillä YouTube menee taas perusasetuksiin ja kadottaa keskirekisterin.

Äänenlaatu on silti kokonaisuutena riittävän hyvä eikä kaipaa erityisesti mitään lisää. Hintaansa nähden ääni on hyvä. Ja kun volyymia nostaa, ääni muuttuu tasapainoisemmaksi ja Eminemin Godzilla kuulostaa varsin viihdyttävältä.

mainos

Puheluissa on hyvä laatu ja vastapuoli kuulee äänen selkeästi. Oma puhe kuuluu hyvin myös, joskin pieni viive voi tuntua ärsyttävältä.

mainos

Johtopäätökset

Vaikka Audio-Technica ATH-CK3TW ei ole täydellinen, on ääni huomattavasti miellyttävämpi kuin useimmilla tämän hintaluokan kuulokkeilla. Keskirekisteri jää vähän varjoon eikä ääntä voi muokata mieleisekseen. Kokonaisuutena musiikki tempaa kuitenkin mukaansa, etenkin kovalla volyymilla soitettuna.

Puheluiden laatu on hyvä, vaikka oma ääni tuleekin molempiin korviin pienellä viiveellä. Ei lainkaan hullumpi ostos.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös