TESTISSÄ : Audio-Technica ATH-CK3TW

Hyvää ja halpaa Audio-Technicalta

Audio-Technica on vihdoin tehnyt hyvin istuvat täysin langattomat kuulokkeet. Äänikin lienee monen makuun.

Audio Technica ATH-CK3TW
Audio-Technica ATH-CK3TW

Ääni & Kuva kiteyttää

Täyteläinen basso, kirkkaat ylä-äänet, hyvä puheluiden laatu. Istuvuus on parempi kuin Audio-Technican aiemmissa nappikuulokkeissa.
Keskirekisteri turhan vetäytynyt, soittimissa ja laulussa ei ole kunnon painetta.
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: IPX5
  • Koodekit: AptX, SBC (ei AAC)
  • Akunkesto: 6 h + 24 h latauskotelosta
  • Sovellus: SXFI
  • Paino: 2 x 5 g + 50 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 4
  • Verkkosivusto: audio-technica.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 120 €

Audio-Technican kaikkien aikojen edullisimmat täysin langattomat kuulokkeet ovat myös valmistajan moderneimmat. ATH-CK3TW esimerkiksi ladataan USB-C-johdolla aiemman mikro-USB:n sijaan, ja kotelosta saatava lisäsoittoaika on kasvanut 9 tunnista 24 tuntiin, toisin kuin valmistajan muissa nappikuulokkeissa.

Siinä missä ATH-CKR7TW työntyy kunnolla korvasta ulos ja alkaa valumaan alaspäin, kun ne päässä kävelee, on CK3TW linjakkaampi. Uutuuskuulokkeet eivät ole pienet nekään, mutta ainakin suunta on oikea ja napit on paljon intuitiivisemmat pukea oikein.

Kappaleita vaihdetaan oikeasta napista ja volyymia säädetään vasemmasta: yksi napautus nostaa äänenvoimakkuutta ja kaksi laskee sitä. Painamalla pitkään kumpaa tahansa nappia saa aktivoitua puheavustajan. Audio Technicalla on sovellus, mutta se ei ole yhteensopiva CK3TW-mallin kanssa. Niinpä taajuuskorjainta ei ole, vaan ääni on otettava sellaisena kuin se on.

Kuulokkeissa on tuki paremmalle äänensiirrolla aptX-koodekin kautta, mutta valitettavasti ei AAC:lle. Niinpä iPhonen käyttäjät joutuvat tyytymään matalamman resoluution SBC-koodekkiin (Sub Band Codec), joka on integroitu Bluetooth-teknologiaan.

Audio-Technica ATH-CK3TW:n ääni

ATH-CK3TW:n basso on luonnollisempi ja parempi kuin Creative Outlierissa ja Skullcandy Sesh Evossa. Ylärekisteri soi ilmavammin ja erottelevammin, mikä saa nuoren ja ainutlaatuisen Eric Lun soittaman pianon sävelet toistumaan luonnollisemmin. Musiikki soi pehmeämmin ja miellyttävämmin kuin Audio Technican omalla huippumallilla CKR7TW:llä.

Keskirekisteri on jälleen unohdettu. Basson korostamisen kustannuksella keskirekisteriä on painettu liian alas, joten äänikuva ei toistu tasapainoisena. Koskettimet ja naislaulu, kuten Fiona Apple, jäävät vaisuiksi, ja tarvittava paine puuttuu. Kun säädän keskirekisteriä noin 1 Hz kovemmalle Spotify-sovelluksessa, kuulostaa musiikki paremmalta, mutta ratkaisu ei oikein toimi, sillä YouTube menee taas perusasetuksiin ja kadottaa keskirekisterin.

Äänenlaatu on silti kokonaisuutena riittävän hyvä eikä kaipaa erityisesti mitään lisää. Hintaansa nähden ääni on hyvä. Ja kun volyymia nostaa, ääni muuttuu tasapainoisemmaksi ja Eminemin Godzilla kuulostaa varsin viihdyttävältä.

mainos

Puheluissa on hyvä laatu ja vastapuoli kuulee äänen selkeästi. Oma puhe kuuluu hyvin myös, joskin pieni viive voi tuntua ärsyttävältä.

mainos

Johtopäätökset

Vaikka Audio-Technica ATH-CK3TW ei ole täydellinen, on ääni huomattavasti miellyttävämpi kuin useimmilla tämän hintaluokan kuulokkeilla. Keskirekisteri jää vähän varjoon eikä ääntä voi muokata mieleisekseen. Kokonaisuutena musiikki tempaa kuitenkin mukaansa, etenkin kovalla volyymilla soitettuna.

Puheluiden laatu on hyvä, vaikka oma ääni tuleekin molempiin korviin pienellä viiveellä. Ei lainkaan hullumpi ostos.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös