TESTISSÄ

10 kuuloketta kotitoimistoon

 itemprop
TESTISSÄ10 kuuloketta kotitoimistoon

10 kuuloketta etätyöläiselle

Kuulokkeet ovat kotona työskennellessä omiaan. Hemmottele itseäsi näillä ylellisillä kuulokevaihtoehdoilla!

Kaikkien kynnelle kykenevien on nyt työskenneltävä kotona. Etätyötä vauhdittavat todelliset laatukuulokkeet, jotka saavat lempimusiikin soimaan upean vivahteikkaasti.

Itse käytän kuulokkeita usein – silloin olen sulkeutuneena omaan aikaani. Ja kalliit, laadukkaat kuulokkeet kruunaavat hetken. Siinä on nimittäin todellakin eroa, kuunteleeko musiikkia aidoilla hifikuulokkeilla vai muovisilla katukuulokkeilla.

Jos arvot avointen ja suljettujen kuulokkeiden välillä tai pohdit, tarvitaanko vastamelua vai ei, niin oman kokemukseni mukaan suosittelen kotitoimistoon avoimia kuulokkeita.

Avointen kuulokkeiden edut

Avoimet kuulokkeet hengittävät: korvat ei hiostu eikä tuntikausien kuuntelukaan väsytä. Sitä paitsi on hyvä, että ympäristön äänistä pysyy jotenkin tietoisena, ainakin jos kotona on lapsia. Tärkeää kuulokkeissa on äänenlaadun lisäksi tietysti mukavuus.

Kuulokkeet etäkonttorille

Joskus maailman sulkeminen ulkopuolelle on hyvä asia. Jos omaan työhön sopii kurinalainen aikataulu, on erinomaista, jos käsillä olevaan tehtävään voi keskittyä taustaäänien häiritsemättä. Samalla muun perheen ei tarvitse kärsiä sinun musiikkimaustasi – mikä tapahtuu, jos avoimilla kuulokkeilla kuuntelee kovalla volyymillä.

Suljettujen kuulokkeiden etu on myös parempi bassontoisto, joten ne soivat rytmikkäämmin ja viihdyttävämmin. On sitä paitsi myös aivan loistavalla, lähes avointen mallien veroisella äänenlaadulla varustettuja suljettuja kuulokkeita. Listallamme on muutama esimerkki, joita voimme lämpimästi suositella kotona työskenteleville.

Etätapaamiset kuulokkeiden välityksellä

Jos omaan työkuvaan kuuluu palaverointi usein vaikkapa Skypen välityksellä, on hyvä, jos kuulokkeista löytyy mikrofoni, vieläpä laadukas sellainen. Myös vastamelu on silloin hyödyllinen, koska se huolehtii siitä, että oma ääni kuuluu vastapuolelle ja toisin päin. Kaikista testaamistamme kuulokkeista Jabra Elite 85h on ylivoimainen tällä saralla. Ja ne kuulostavat erinomaisilta myös musiikin kanssa! Huhut uudesta Sonyn mallista antavat puolestaan ymmärtää, että vastamelusuosikistamme, Sony WH-1000XM3-mallista, voisi löytyä hyviä tarjouksia kesää kohti mentäessä.

mainos

 

mainos

10 suositustamme

Avoimet

 • Takstar HF 580 (199 €)
 • HifiMAN Sundara (499 €)
 • Sennheiser HD 800 S (999 €)
 • Audio-Technica ATH-ADX5000 (2 400 €)
 • Stax SR-009s (5 500 €)

Suljetut

 • Beyerdynamic DT 1770 Pro (500 €)
 • Audio-Technica ATH-AP2000Ti (1 490 €)
 • Focal Stellia (3 000 €)

Vastamelukuulokkeet

 • Jabra Elite 85h (199 €)
 • Sony WH-1000XM3 (380 €)

Sokerina pohjalla: 3 vahvistinta, jotka piristävät kuulokeääntä

 • Audioquest Dragonfly Cobalt (300 €)
 • Chord Electronics Mojo (600 €)
 • Aune S6 Pro (600 €)
    data-srcset
   Takstar HF 580
   Planaarikuulokkeet tuppaavat olemaan todella tyyriitä. Takstar HF 580 tarjoaa highend-tekniikkaa joka kukkarolle sopivaan hintaan.

   Kiinalainen Takstar ei ehkä soita kelloja kovinkaan monella, mutta uteliaisuus kieltämättä herää, kun näkee 300 euron hintalapun magnetostaattisissa kuulokkeissa.

   Magnetostaattisia planaarikuulokkeita voi verrata sähköstaattisiin designiltaan ja äänenlaadultaan. Perinteisissä kuulokkeissa elementti on kuin minikokoinen kaiutinelementti. Planaarimallissa on superohut kalvo, joka kiinnittyy vahvaan magneettiin. Niinpä kalvosta saa hyvin kevyen, ja sillä voi peittää kuulokkeiden koko pinnan.

   Tämän ansiosta äänentoisto on painotonta ja häiriötöntä. Planaarikuulokkeilla on kuitenkin tapana maksaa pienen omaisuuden verran vaativan teknologian vuoksi. Tunnetuimpia valmistajia tällä saralla ovat Audeze ja HifiMan, mutta myös T+A on vastikään liittynyt joukkoon uskomattoman kalliilla Solitaire P -mallillaan.

   Ulkoa Takstar HF 580 muistuttaa jälkimmäistä, mutta hinta on viidesosan T+A:sta. Itse asiassa HF 580 on halvin planaarikuuloke, johon olemme törmänneet. Voisi luulla, että HF 580 on tarkoitettu ensisijaisesti Kiinan omille markkinoille, kun katsoo pakkauksen ja käyttöohjeen kiinankielisiä tekstejä. Onneksi englanninnos löytyy myös.

   Kiinalainen Takstar ei ole meillä päin kovin tunnettu, mutta hinta houkuttelee tutustumaan. Kuva: Huvud-grej.se

   Ylellistä ja mukavaa

   Takstar ei ole tinkinyt laadusta. Jos joku olisi tyrkännyt kuulokkeet käteeni kertomatta niiden hintaa, olisin luullut niitä huomattavasti kalliimmiksi. Kupit ovat suuret ja korkeakiiltoiset mustat. Panta on päällystetty tekonahalla. Korvatulppia on kahdet: pöyheä kangasversio ja toinen jotakin hopeanhohtoista kudottua materiaalia. Molemmat tuntuvat todella mukavilta.

   Johto – joka on kiinteä – on kumipintainen, joten häiritsevää hankausääntä ei pitäisi syntyä. Se toimii vähän liiankin hyvin, sillä paksu ja raskas johto jää helposti mutkille, kun sitä avaa rullalta. Kolme metriä pitkä johto riittää varmasti hyvin stereoilta sohvalle.

   Puolen kilon painoisena kuulokkeet ovat raskasta sarjaa. Onneksi paino jakautuu tasaisesti ja runsas pehmustus saa HF 580:n tuntumaan hyvältä.

   mainos

   Kotikäyttöön

   On melkeinpä harvinaisuus löytää tänä päivänä kuulokkeita ilman sisäänrakennettua mikrofonia ja kaukosäädintä kännykän ohjailuun. Tässä sellainen olisi, sillä moiset nykyaikaisuudet menisivät aivan hukkaan. Ensinnäkään Takstar HF 580 ei todellakaan ole kuuloke, joka otettaisiin bussiin tai pyöräretkelle. Sellaiseen ne ovat aivan liian painavat, isot ja herkät. Toiseksi, ne tarvitsevat kunnollisen kuulokevahvistimen toimiakseen optimaalisesti.

   mainos
   Kupit ovat suuret ja kiiltävän mustat. Panta on pehmeää tekonahkaa. Kuva: Huvud-grej.se

   Äänenlaatu

   Ensimmäiseksi huomaa basson, joka on valtaisa. Se ei vyöry päälle kuten DJ-kuulokkeissa, vaan soi vahvana ja syvänä. Pikkutomit tarjoillaan uhkealla paineella Judas Priestin Pestilence and Plague -kappaleessa, joka kasvaa wagneriaanisiin mittoihin. Sointi alkaa lähennellä jo rajaa, jossa homma menee överiksi, mutta soundi pysyy kuitenkin hallinnassa.

   Keskirekisteri on todella vivahteikas ja värittymätön. Sekä laulu että soittimet soivat luonnollisesti. Pienimmätkin yksityiskohdat saavat ihon kananlihalle, kun Jonathan Groff laulaa You Will Be Back puolihulluna George III -kuninkaana Hamilton-musikaalissa.

   HF 580 on riittävän erotteleva yläpäästään, mutta diskantti jää hieman kauniin keskirekisterin varjoon. Joissakin tilanteissa se aiheuttaa hiukan vetäytyvän ja vähemmän ilmavan vaikutelman. Toisaalta kuulokkeet eivät ainakaan koskaan kuulosta terävältä.

   Diskantti myös paljastaa, mitä Takstar HF 580 vaatii johdon toiseen päähän. Kännykkään (Huawei Mate 10 Pro) liitettynä ääni on lattea ja tumma. Kunnolliseen stereovahvistimeen kytkettynä soundi on ylärekisterissä vivahteikkaampi ja basso paremmin hanskassa.

   mainos

   Ennen kuin alamme nyrpistelemään tosissamme, on syytä muistaa hinta. Edullisuuteensa nähden Takstar on erittäin vaikuttava. Vertailukohta voisi löytyä Ollo HPS S4 -kuulokkeista, joiden ääni on analyyttisempi mutta ei yhtä hurmaava kuin HF 580 -mallissa.

   Johtopäätökset

   Takstar HF 580 on jännittävä tuttavuus varustettuna muutamilla todella hyvillä ominaisuudella ja varsin viehättävällä hintalapulla. Laatu on kohdillaan ja plaanarikuulokkeiden edut tulevat hyvin esiin ilman merkittävää lovea lompakkoon.

   Jos kaipaa analyyttistä ääntä, voi etsintöjä jatkaa. HF 580:n basso on liian muhkea ja ylärekisteri liian vaisu sellaiseen. Jos kuitenkin tavoitteena on viihtyä nojatuolissa rockia kuunnellen – tai vaikka klassista – ollaan oikeilla jäljillä.

   Kyseessä ei ole highend-tuote, mutta on vaikeaa löytää näin hyvin rahoille vastinetta tarjoavia perinteisiä langallisia kuulokkeita.

   HF 580 on edullisin planaarikuulokemalli, johon olemme törmänneet. Kuva: Huvud-grej.se

   Faktat
   • Tyyppi: Over-ear, avoin
   • Elementit: 97 x 76 mm magnetostaattiset
   • Taajuusalue: 15–25 000 Hz
   • Impedanssi: 32 ohmia
   • Liitännät: 3,5 mm:n plugi/6,3 mm:n adapteri
   • Paino: 550 g
   • Verkkosivusto: en.takstar.com
   Pris: 199 kr
   PlusErittäin laadukas rakenne. Soundi on puhdas ja dynaaminen.
   MiinusYlempi keskirekisteri on hiukan vetäytyvä. Vaatii hyvän kuulokevahvistimen.
   – 1
    data-srcset
   Audio-Technica ATH-ADX5000
   Höyhenenkevyttä ääntä
   Audio-Technican huippumalli on maailman parhaita kuulokemalli – ja paljon kevyempi kuin kilpailijansa.
    data-srcset
   Audio-Technica ATH-AP2000Ti
   Parasta päihdettä?
   Investoimalla 1 500 euroa AP2000Ti-kuulokkeisiin saa kymppitonnin arvosta ääntä.
    data-srcset
   Jabra Elite 85h
   Jabra haluaa valloittaa oman palansa luksusluokan vastamelumarkkinasta.

   Jabra Elite 85h:n design on hillittyä. Kahta ovaalikuppia pitää paikoillaan leveä muovipanta, joka on päällystetty tekonahalla. Jos Jabralle haluaa antaa kunniaa omaperäisyydestä, niin osa pannasta ja kupit on päällystetty kankaalla.

   Jabra Elite 85h:ssa ei ole on/off-nappia. Sovelluksesta valitaan aika, jonka jälkeen ne menevät lepotilaan, ellei niitä sitten taittele kasaan, jolloin ne sammuvat automaattisesti. Standby-ajaksi luvataan vuosi, joten ongelmaa ei pitäisi tulla!

   Vastamelulla on neljä asetusta: Commute, In Public, In Private ja My Moment (oma asetus). Lisäksi on Hear Through -ominaisuus, jossa vastamelu kytkeytyy pois päältä ja mikrofonit välittävät ympäristön äänet kuulokkeiden läpi.

   Virheetöntä vastamelua ei olekaan, mutta Jabra Elite 85h pärjää paremmin kuin useimmat. Vastamelun ollessa päällä osa äänikuvan avoimuudesta katoaa ylärekisterin ilmavuuden ja ylemmän keskirekisterin vapautuneisuuden muodossa.

   Sony WH-1000 XM3:een verrattuna Elite 85h on hiukan vetäytyneempi yläpäästään, mutta se on pikkujuttu. Kokonaisuutena kyseessä on vastamelukuuloke, joka kohtelee kaikki rekistereitä tasa-arvoisesti. Joskus tosin basso villiintyy, jolloin taajuusvaste muuttuu epätasaiseksi.

   Johtopäätökset

   Elite 85h on kunnianhimoinen yritys nostaa Jabra kuulokevalmistajien eliittiliigaan. teknologia toimii eikä ulkonäössäkään ole valittamista. Tuntemattomampana brändinä sen on ehkä vaikea voittaa paikkaansa. Julkaisunsa jälkeen Elite 85h on tullut hieman edullisemmaksi, mikä voi tehdä siitä hyvän löydön.

   mainos

   (Kuva: Jabra)

   mainos
   Faktat
   • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton
   • Elementit: 40 mm
   • Taajuusalue: 10–20 000 Hz
   • Aktiivinen vastamelu: On
   • Akunkesto: 32 th vastamelun kanssa
   • Puheohjaus: On
   • Sovellus: Jabra Sound+
   • Liitännät: USB-C, 3,5 mm:n plugi, Bluetooth 5.0
   • Paino: 296 g
   • Verkkosivusto: jabra.com
   Pris: 199 kr
   PlusTyylikäs ulkonäkö, tehokas vastamelu joustavilla asetuksilla ja loistavalla äänenlaadulla.
   MiinusYhtä kallis kuin tunnetummat kilpailijansa. SmartSound osaa valita vain olemassa olevien asetusten välillä.
   Jabra
    data-srcset
   Sony WH-1000XM3
   Maailman parhaat vastamelukuulokkeet tunnetaan yhä nimellä Sony WH-1000XM3.

   Siitä on jo yli vuosi, kun Sony WH-1000XM3 tuuppasi Bose QC35II:n valtaistuimeltaan ja kruunasi itsensä hiljaisten matkojen kuninkaaksi. Vastamelumaailmassa se on pitkä aika, sillä uusia malleja julkaistaan tiuhaan tahtiin.

   Kuulokkeet ovat tyylikkäät ja hillityt. Suuret ovaalit kupit majoittavat korvat mukavasti, ja pehmeät tyynyt laskeutuvat tiiviisti ja miellyttävästi päätä vasten.

   WH-1000XM3 tottelee puhetta, joko Google Assistantin tai Applen Sirin kautta. Akunkesto on 30 tuntia ja USB-C-pikalatauksen ansiosta 10 minuutin latauksella saa viisi tuntia soittoaikaa.

   Kuulokkeissa on tuki Bluetoothin kautta siirrettävälle pakkaamattomalle äänelle Sonyn LDAC-koodekilla (käyttö vaatii Sonyn puhelimen). Muilla kuulokkeilla vahvistin on digitaalinen, mutta Sony on valinnut analogisen.

   Äänenlaatu on erinomainen, tosin Sennheiser, Beyerdynamic ja DALI kuulostavat hifiuskottavammilta. Basso on painava mutta ei liian. Diskantti jää hiukan vetäytyneesti, mutta soundi ei kuitenkaan kallistu tummaksi.

   Sony on työskennellyt kovasti vastamelun eteen. Jotkut vastamelumallit ovat tehokkaimmillaan diskanttiäänten parissa, mutta WH-1000XM3 onnistuu erinomaisesti sekä diskantin että basson suhteen. En ole vieläkään kuullut tätä parempaa vastamelua!

   Johtopäätökset

   Kilpailijamäärät kasvavat vastamelun saralla, mutta Sony pysyy yhä muiden edellä. Istuvuus on huippua ja vastamelu on niin hiljaista kuin olla voi.

   mainos

   Myös äänenlaatu on loistava, ja dynamiikka ja basso ovat hyvin hallussa. Pikalataus tähän päälle, ja avot: Sony WH-1000XM3 on maailman paras vastamelukuuloke tälläkin hetkellä. Kun hintaakin on tiputettu, joutuu todella miettimään, miksi edes harkitsisi muita.

   mainos

    

   (Kuva: Sony)

   Faktat
   • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton
   • Elementit: 40 mm
   • Taajuusalue: 20–40 000 Hz
   • Akunkesto: 30 h vastamelu ja Bluetooth päällä
   • Liitännät: 3,5 mm, USB-C, BT 4.2 aptX/LDAC
   • Puheohjaus: On
   • Paino: 255 g
   • Väri: Musta tai hopea
   • Verkkosivusto: sony.fi
   Pris: 299 kr
   PlusParasta vastamelua mitä saatavilla on, huippuluokan äänenlaatu ja mukavuus. Hintakin on tullut alemmas.
   MiinusTäysin tiiviit kuulokkeet voivat alkaa tuntua suljetulta kuplalta jonkin ajan päästä.
   Sony
    data-srcset
   HiFiMAN Sundara
   Uusi suosikki
   Avointen kuulokkeiden kategoriassa meillä on uusi suosikki alle 500 euron luokassa. Saammeko esitellä: HiFiMAN Sundara.
    data-srcset
   Sennheiser IE 800 S
   Lähes kaikin tavoin loistava
   Kun kuulokkeet maksavat melkein tuhat euroa, niiltä on syytäkin odottaa täydellisyyttä. Sennheiser IE 800 S ei jää kauaksi, mutta jäimme kaipaamaan jotakin ihan oleellista.
    data-srcset
   Stax SR-009s
   Tämä ei ole ääntä vaan TAIKAA
   Haluatko tietää, miltä tuntuu, kun koko universumi on korvien välissä?
    data-srcset
   Beyerdynamic DT 1770 Pro
   Yksi parhaista
   Beyerdynamic DT 1770 Pro hakkaa laudalta useimmat kilpailijansa ja haastaa jopa tuplasti kalliimmat mallit.
    data-srcset
   Focal Stellia
   Kätevä ja laadukas
   Focal Stellia on yksinkertaisesti cool: highend-kuulokemalli, jota voi käyttää puhelimen kanssa.
    data-srcset
   Audioquest Dragonfly Cobalt
   Musiikki uudelle tasolle
   Liitä kannettava DA-muunnin kännykkääsi ja nauti ennenkuulumattomasta äänestä!
    data-srcset
   Chord Electronics Mojo
   Taikaääntä taskusta
   Chord Mojo loihtii kännykästä luksusluokan soundin.
    data-srcset
   Aune S6 Pro
   Aune S6 Pro on sekä DAC että kuulokevahvistin – ja parhaimmillaan, kun sitä käyttää molemmissa tarkoituksissa.

   Kännykän käyttö musiikin lähteenä on kätevää, kun käyttää kuulokkeita. Langallisten kuulokkeiden ääntä voisi kuitenkin saada puhelimesta paremmaksikin kuulokevahvistimen avulla.

   Aune S6 Pro on kuulokevahvistin ja digitaalinen muunnin (DAC) samassa paketissa. Kiinalaisyritys on erikoistunut valmistamaan erilaisia kuulokevahvistimia, joista S6 on lippulaivamalli.

   Alle 30 cm leveä vahvistin osuu hifi- ja pöytämallien väliin. Viistettyihin muotoihin perustuva ulkonäkö on kohtalaisen tyylikäs. Kaikki säädöt tehdään yhdellä nupilla. Kuulokkeet liitetään edestä 6,3-millisellä liittimellä tai balansoidulla XLR-johdolla. Suuresta näytöstä näkee valitut sisään- ja ulostulot, siirtonopeuden ja volyymin.

   Aune S6 Pro on kuulokevahvistin ja digitaalinen muunnin (DAC) samassa paketissa. Kuva: Aune

   Pelkkää digiä

   Takapuolelta löytyvät digitaaliset sisääntulot (USB, koaksiaali, optinen ja balansoitu AES/EBU) ja analogiset ulostulot (stereo-RCA ja balansoitu XLR). S6 Prota voi käyttää koko stereojärjestelmän päävahvistimena.

   Sisään- ja ulostulo valitaan laitteen etupuolelta – yksi painallus vaihtaa sisääntulojen välillä ja kaksoispainallus vaihtaa kuuloke- ja linjaulostulojen välillä. Painamalla napin pohjaan neljäksi sekunniksi laite sammuu ja menee päälle.

   Kaukosäädintä tai sovellusta ei ole, ei myöskään verkkoyhteyksiä, kuten Bluetoothia – aika harvinaista nykyään. Kuulokevahvistimena Aune S6 Pro on siinä mielessä huono, että analogisia sisääntulojakaan ei ole – LP-soitinta ei siis voi kytkeä tähän. Toisaalta S6 Prota voi käyttää esivahvistimena täysin digitaaliselle stereojärjestelmälle. Kytkee vain tehovahvistimen tai aktiivikaiuttimet mukaan.

   mainos
   Digitaalisissa sisääntuloissa löytyy – mutta analogista ei yhtään. Kuva: Aune

   Ennätysresoluutio

   40-vuotias CD-formaatti saa kieltämättä lisäjännyyttä korkeasta resoluutiosta, mutta Aune tekee enemmänkin. S6 Pro toimii ennätyskorkealla HD-resoluutiolla 32 bittiä/768 kHz. Ja DSD-tiedostot toimivat vaikuttavalla 22,6 MHz:n siirtotaajuudella (DSD512) – vaikka vieläkin isompi DSD-formaatti on olemassa.

   mainos

   Onkin hyvä kysymys, mistä näin korkearesoluutioisia musiikkitiedostoja löytää. Parhaimmillaankin niitä on tarjolla vähän, ja oikeasti tällaisella resoluutiolla alun perin äänitettyjä tallenteita vielä vähemmän. Jos sellainen tiedosto kuitenkin tulee vastaan, on Aune valmiina. Ikävä kyllä se ei ole varustautunut näin hyvin MQA-tiedostojen varalle, joten Master-laatuinen Tidal hiFi -suoratoisto jää haaveeksi ja tarjolla on ”vain” CD-laatua. Mikä on oikeasti varsin hyvää sekin.

   Äänenlaatu

   Testasin Aune S6 Prota sekä Native DSD Musicin ultrakorkean resoluution tiedostoilla että tavallisella CD-laatuisella musiikilla. Kuulokkeina käytin Ollo HPS S4- ja AKG N5005-malleja. DSD256-formaatilla äänitetty Budapest Festival Orchestran Mahlerin kolmas sinfonia on taivaallisen yksityiskohtainen. Ylä-äänet soivat reippaasti ja tilan akustiikka tuntuu iholla asti. Jos haluaa kuunnella vaikkapa Leonard Bernsteinia ja Wienin filharmonikkoja tai Alan Gilbertia New Yorkin filharmonikkoja, on tyydyttävä tavalliseen CD-laatuun.

   Kun pääsee yli vaiheesta, jossa haluaa tehdä resoluutiolla vaikutuksen naapureihinsa (joita ei sitä paitsi muutenkaan kiinnosta), on hyvä hetki soitella ihan tavallista musiikkia Aunen kautta. Keith Jarretin Kölnin-konsertti kuulostaa hyvältä ilman megaresoluutiotakin, ja ARYn The Sea -kappaleen basso soi melkein pelottavan dynaamisesti. Kun version on kerran kuullut Aune S6 Pron läpi, ei tee mieli kuunnella sitä enää suoraan kännykän kuulokeliitännän kautta. Ei kuitenkaan kannata vielä myydä kännykkäänsä! Oikeanlaisella piuhalla voi nimittäin käyttää sekä Android- että iPhone-puhelintaan ulkoisen DACin, kuten Aune S6 Pron kanssa.

   S6 Pro on varustettu tavallisella ja balansoidulla ulostulolla. Jos on mahdollisuus käyttää balansoitua kuulokejohtoa, on äänenlaatu todella paljon parempi. Diskantti pääsee sen kanssa vapautumaan tavalla, johon balansoimattomalla ulostulolla ei vain pääse.

   mainos

   Aune S6 Pro ei ole keskihintaisessa valikoimassa ainoa DAC/kuulokevahvistin. Chord Mojolla on sama resoluutio ja se on kannettava, mutta balansoitu ulostulo puuttuu. RME ADI-2 DAC maksaa hiukan enemmän ja siitäkin uupuu balansoitu vaihtoehto. Sillä tosin on pari muuta ässää hihassa.

   Piirun verran alle 30 cm leveä S6 Pro asettuu kooltaan hifivahvistimien ja pöytämallien väliin. Kuva: Aune

   Johtopäätökset

   Aune S6 Pro on poikkeuksellinen DAC kuulokeliitännällä. Jos suurin tarve on kuulokevahvistimelle, laite sopii vain digimaailmaan siirtyneille – analogisia sisääntuloja ei ole.  Hassua kyllä, myöskään langaton kuuntelu tai striimaus ei onnistu. Jos taas tarvitsee ”vain” DACin, tuo arvokas balansoitu kuulokeliitäntä turhaa lisähintaa. Laitetta voi käyttää esivahvistimena, kunhan äänilähteet ovat digitaalisia.

   Jos on käyttöä sekä DACille että kuulokevahvistimelle ja on pääsy korkearesoluutioisiin musiikkitiedostoihin, on S6 Pro lyömätön.

   Faktat
   • Sisääntulot: 4 digitaalista: AES/EBU, USB, optinen, koaksiaali
   • Digitaalinen resoluutio: 32 bittiä/768 kHz, DSD512
   • Ulostulot, edessä: Kuulokeulostulo (6,3 mm), balansoitu kuulokeulostulo (4-nastainen XLR)
   • Ulostulot, takana: Balansoitu (XLR), linja (RCA)
   • Mitat/paino: 28,8 x 6,3 x 21,1 cm/3 kg
   • Verkkosivusto: www.auneaudio-europe.com
   Pris: 600 kr
   PlusBalansoitu ulostulo. Mahtava ääni ja erinomainen tekniikka. Tukee korkeimman resoluution DSD-formaattia.
   MiinusEi analogisia liitäntöjä. Monitoiminappi on hiukan hankala. Ei MQA-tukea.
  Lisää
  Keskustelu

  Lue myös

  No Content Available
  Vieritä ylös