: Sony STR-DN1060

Lähes nappisuoritus

Sonyn viritinvahvistimessa on paljon toimintoja, se kuulostaa hyvältä ja siinä on langaton monihuonetuki – mutta puutteitakin löysimme.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaiuttimien kalibrointi sujuu todella nopeasti, viritinvahvistin on suummaksi osaksi helppokäyttöinen ja ääni kuulostaa komealta. Songplay-sovellus toimii mainiosti suoratoistossa.
Jostain syystä emme saanet HDMI:n kautta lainkaan ääntä kuuluviin. Ratkaisuna oli irrottaa kaapeli irti ja työntää se takaisin. Airplay ei toiminut niin vakaasti kuin muilla laitteilla. Dolby Atmos ja DTS:X puuttuvat.
Video: 3D- ja 4K-skaalaus (HDMI 2.0 / HDCP 2.2)

HDMI: tulot 6, lähdöt 2

Äänisovellukset: Dolby TrueHD, DTS-HD MA

Teho: 100 W/kanava (6 ohmia, 2 kanavaa samanaikaisesti)

Huonekorjaus: Digital Cinema Auto Calibration

Verkot: Wifi ja Ethernet

Suoratoisto: AirPlay, Chromecast, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth (LDAC)

Applikaatio: SongPal 3.0

Levysoitinliitäntä: Ei

Monikanava pre out: Ei

Hinta: 799 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sony on panostanut tuntuvasti käytettävyyteen, erityisesti langattomaan monihuonekäyttöön. DN1060 toimii langattoman kotiverkon kautta muiden yhteensopivien Sony-laitteiden kanssa (katso Songpal-linkki). Yhteen sopivat muun muassa langattomat kaiuttimet SRX-X77:stä lähtien sekä NT3- ja ST9-soundbar-kaiuttimet.

Kun laitteen kytkee ensimmäistä kertaa päälle, se ohjaa käyttäjän menuvalikon läpi kohta kohdalta. Erittäin yksinkertaista. Sarakkeisiin jaettu näyttö on hyvin selkeä ja laite on muutenkin pääasiassa helppokäyttöinen. Sovelluksia ohjaa iOs- ja Android-laitteilla SongPlay, siksi kaikki musiikin lähteet eivät ole käytettävissä, vain Spotify ja YouTube. Myös suoratoisto mobiililaitteista tai verkkoon liitetystä tietokoneesta toimii. Viritinvahvistimen muita toimintoja ohjataan mukana tulevalla kaukosäätimellä. DN1060 tukee full-hd-ääntä, mukaan lukien DSD.

Laatuvaikutelmassa on yksi mutta: testilaitteemme ei joka kerta ollut oikein yhteistyöhaluinen, kun yritimme kytkeä sen HDMI-liittimeen. Pari kertaa ei tullut ääntä ennen kuin irrotimme kaapelin ja painoimme sen takaisin paikalleen. Myös laitteen täydellinen sammuttaminen auttoi (pelkkä laitteen standby ei auta, ensin pitää sulkea HDMI painamalla standby). Musiikkia Airplayn kautta kuunnellessa se putosi välillä kesken kaiken pois päältä, vaikka se oli liitetty lähiverkkoon kaapelilla. Sonyn ääni bluetoothin kautta on parempi kuin muiden laitteiden, jos on käytettävissä LDAC-yhteensopiva Sonyn mobiililaite.

Äänenlaatu

Sony tuottaa ääntä rytmisesti sekä nopeasti ja korkeiden äänten kontrolli on parempi kuin Denonilla. Ylä-äänet kuulostavat pyöreämmiltä ja pehmeämmiltä, ne kaipaisivat vain hiukan lisää avonaisuutta, jotta elokuvien puheääni kuulostaisi vielä paremmalta. Sonyn EQ-säädöt värittävät jonkin verran ääntä perusasetuksilla (Engineer) mutta toisaalta siinä on Front Reference -toiminto, joka säilyttää kaiuttimien soinnin luonteen. Kaiuttimien automaattikalibrointi on kaiken lisäksi testimme nopein. Salamannopea, ja toimii hyvin! Ainoa asia mitä meidän piti hienosäätää oli jakotaajuus.

Sonyssä on riittävästi HDMI-sisääntuloja. Monikanavakäyttöön tarkoitettuja analogisia ulostuloja sitävastoin on niukalti. Kuva: Sony

 

Stereomusiikki kuulostaa kirkkaasti paremmalta Pure Direct -toiminnolla. Kantribluesin slidekitarat soivat leikkisän kevyesti ja raikkaasti. Vahvemmissa vedoissa on hyvää painetta mutta ei niin paljon kuin Yamahassa. Sonylla on myös hiukan ohuempi basso.

Lopputulokset

Sony on ottanut askeleen kohti monihuonekuuntelua STR-DN1060-viritinvahvistimellaan, siksipä sen voi yhdistää Sonyn yhteensopivien laitteiden kanssa laitekokonaisuudeksi. Se toimii hyvin ja kuulostaakin hyvältä. Sonyn basso ei jytise niin mahtavasti kuin vahvimpien kilpailijoiden mutta toisaalta laite on nopeampi kytkeä kuin muut.

mainos

HDMI-yhteys ei aina toiminut ja Airplaykin pätki välillä.

mainos
SongPal-applikaatio toimii lähinnä musiikin striimaukseen.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös