: Pioneer VSX-930

Voimapakkaus

Pioneerin viritinvahvistin kuulostaa kellontarkalta ja siinä on tarpeeksi tehoa, jotta ne kaikkein jytisevimmätkin soundit kuuluvat hienosti.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Selkeä ja avoin ääni sekä tarpeeksi voimaa, nämä ominaisuudet tekevät VSX-930:stä maukkaalta kuulostavan vastaanottimen. Mukana on myös Dolby Atmos ja säätövalikkokin on kohtuullisen hyvä.
Jotkut voivat pitää ääntä hiukan kylmänä ja steriilinä. Säätösovelluksen kaikki toiminnot olisi voinut esitellä selkeämmällä tavalla.
Video: 3D ja 4K-skaalaus (HDMI 2.0 / HDCP 2.2)

HDMI: tulot 7, lähdöt 2

Äänisovellukset: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (5.1.2)

Teho: 105 W/kanava (8 ohm, 1 kanava)

Huonekorjaus: MCACC

Verkot: Wifi ja Ethernet

Suoratoisto: AirPlay, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth

Sovellusohjaus: iControl AV5

Levysoitinliitin: Ei

Monikanava pre out: Ei

Hinta: 650 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Pioneer panostaa edistyneeseen tekniikkaan. Erityisesti tämä näkyy huonekorjausohjelmassa. Se kontrolloi huoneen jälkikaikua, seisovia ääniaaltoja sekä jokaisen kaiuttimen vaiheistusta. Prosessi vie sen verran aikaa, että sillä aikaa ehtii puuhata vaikka jotain muuta. Jos säätöjen asettaminen on sinusta hankalaa puuhaa on siihen tarjolla mobiilisovellus apuriksi. Sovellus on kehittynyttä tekniikkaa ja siinä on useita toimintoja. On olemassa myös iPad-sovellus, joka on vielä selkeämpi.

Vaikka Pioneer ja Onkyo ovat nyt yhtä ja samaa yritystä, ovat laitteet kuitenkin erilaisia sekä rakenteiltaan että ääneltään. Molemmissa on Dolby Atmos, mutta Pioneerilla ei vielä ole DTS:X:lle tukea. Asennusmenu on jaettu välilehdiksi ja se on suhteellisen selkeä. Hyvä.

Ainoa asia, josta emme menun käytössä pidä, on se, että ääni menee heti pois päältä kun alkaa tehdä säätöjä. Tämä vaikeuttaa suuresti äänen hienosäätöä. Lisää voimaa haluavat olisivat toivoneet myös analogisia monikanavaulostuloja – ja levysoitinliitin olisi sopinut laitteen olemukseen.

Äänenlaatu

Elokuvan puheosuudet toistuvat Front Align -asetuksella loistavasti. Surround-ääni ympäröi katsojan ja Oscar-palkitut tehosteet kuuluvat kontrolloidusti. Mutta Pioneer ei ole sellainen voimakas lihaskimppu kuin Yamaha ja siitä puuttuu lämpöä ja täyteläisyyttäkin. Toisaalta vastaanotin kuulostaa kellontarkalta ja hyvin erottelevalta. Elokuvien katsojalta Pioneer saa täydet pisteet.

Pioneer VSX-930-vastaanottimessa on kaikki tarpeellinen mukana – paitsi levysoittimen kytkentämahdollisuus sekä analogiset monikanavaulostulot. Kuva: Pioneer

 

Kyllä sillä mielikseen stereomusiikkiakin kuuntelee, sillä VSX-930 tukee myös ultra-hd-ääniformaattia – paitsi DSD:tä – netin kautta. Tällöin on valittava Pure Direct -asetus ja testibiisimme Matoma-remiksaus Astrid S:n elekronisesta 2AM-kappaleesta on paremmin kontrollissa kuin Denonilla. Jazz ja klassinen kuulostavat puhtaammilta kuin Sonylla ja bassot ovat tiukemmat kuin Yamahalla. Erittäin hyvää ääntä tällä rahalla.

Sointiasetuksella Symmetry (joka kalibroi kaiuttimet pareittain) emme saaneet ääntä tuntumaan samalta. Sekä elokuvien että musiikin diskanteista tuli liian teräviä.

mainos

Loppupäätelmä

Pioneer VSX-930 pitää kaiuttimet hyvässä kontrollissa ja tuottaa selkeän ja eloisan äänen kotiteatterikäytössä. Sekä puhe- että lauluäänet erottuvat ja toistuvat selkeästi. Ääni myös toistuu tahdilleen tarkasti.

mainos

Näyttövalikot ovat suhteellisen selkeät mutta niiden käyttö sulkee äänen pois. Vahvistimen ääni voi kuulostaa hiukan terävältä automaattisen kalibroinnin jälkeen, jos käyttää väärää audiotilaa, kokeile tässä tapauksessa Front Align tai Pure Direct -asetusta.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös