: Onkyo TX-NR646

Vakuuttava suoritus

Onkyon viritinvahvistin kuulosti loistavalta sekä elokuva- että musiikkitestissä. Jäimme kaipaamaan vain pientä käyttäjäystävällisyyden lisäystä.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Onkyo-viritinvahvistimessa on kenties testin paras ääni. Siinä on sekä raakaa voimaa että erottelukykyä, se on parempi mitä hintalapusta voisi päätellä. Ja vielä plussana Dolby Atmos sekä DTS:X.
Kaukosäätimen hallinnassa on vielä hiukan huomauttamista. Eikä HDMI-liitin aina toimi optimaalisesti ja huonekorjauskin voisi olla parempi.
Video: 3D ja 4K-skaalaus (HDMI 2.0 / HDCP 2.2)

HDMI: tulot 8, lähdöt 2

Äänisovellukset: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (5.1.2), DTS:X

Teho: 100 W/kanava (8 ohm, 2 kanavaa samanaikaisesti)

Huonekorjaus: AccuEQ

Verkot: Wifi ja Ethernet

Suoratoisto: AirPlay, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth

Applikaatio: Onkyo Remote 3

Levysoitinliitin: Kyllä

Monikanava pre out: Ei

Hinta: 499 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Onkyo on suunnitellut vahvistimensa liitintarjonnan kautta ja vinyylinrakastajat arvostavat erityisesti levysoitinliitintä. TX-NR646:ssä onkin useampia analogisia liitinpaikkoja kuin monessa muussa viritinvahvistimessa. Ja jos haluat kuunnella elokuvien 3D-ääntä, niin valittavanasi on sekä Dolby Atmos että DTS:X.

Näyttövalikko on selkeä sekä tarkka ja sitä on helppo hallita. Sen sijaan kaukosäätimen käyttö on hiukan hankalampaa. Riippumatta siitä käytätkö Onkyon Remote-sovellusta tai mukana tulevaa kaukosäädintä, on käyttäjän painettava kerta toisensa jälkeen Music-nappia, jotta saisi esille Pure Audio -äänivalinnan. Sillä olisi pitänyt olla oma nappi. HDMI-liittäminen ei aina toiminut heti, ainakin kerran jouduimme irrottamaan HDMI-kaapelin ja kokeilemaan uudelleen, jotta saimme elokuvaan äänen.

Huonekorjaus toimii hienosti, se ei korjaa etukaiuttimia, vaan yrittää sen sijaan saada muut kaiuttimet soimaan kuten ne. Täytyy tunnustaa, että kaipaan Onkyon Audussey-korjainta, sillä se on tarkempi kuin AccuEQ, varsinkin kun yrittää asettaa jakotaajuuden paikalleen.

Music Optimizer tai Phase Matching Bass -säätöjä pitää välttää, jos haluaa kuulla parasta mahdollista ääntä. Ne nimittäin aiheuttavat enemmän harmia kuin hyötyä ja samalla voit panna pois päältä Dolby Loudness Management -valinnan, ellei asunnossa ole paikalla joku, joka haluaa ehdottomasti nukkua. Se nimittäin pienentää dynamiikkaa merkittävästi.

Äänenlaadusta

Onkyo kuulostaa oivalliselta. Siitä löytyy yhtä aikaa sekä voimaa että erottelukykyä. Testielokuvamme Interstellarin erityisen dynaaminen äänimaisema toistuu erittäin hyvin. Kun avaruusalus liukuu valtaisan vuorovesiaallon mukana mustaa aukkoa kiertävälle planeetalle, toistuu äänimaisema kuitenkin ehkä hiukan paremmin Yamahan laitteella. Sen alarekisterissä on tummempi ja tiukempi ote ja samalla keskustelu kuitenkin kuuluu selvemmin. Tunnelmalliset musiikkikappaleet soivat mahtavasti, ilman ponnistelun tuntua. Olen vaikuttunut siitä, kuinka hienon äänen tämän hintaluokan viritinvahvistin voi tuottaa.

Onkyo TX-NR646 -vahvistimen kahdeksan HDMI-sisääntuloa (yksi etupaneelissa) ja lisänä levysoitinliitin riittävät vaativammallekin kuuntelijalle – paitsi niille jotka kaipaavat analogista monikanavaulostuloa. Kuva: Onkyo

 

Testilevyjemme lauluosuudet soivat upeasti ja slidekitaran sounditkin olivat kohdallaan. Myös elekroninen musiikki toistui tahdilleen ja bassoissakin tarkasti. Eikä Onkyo tuottanut pettymystä hiljaisemmissakaan osioissa, musiikki soi kauniisti eikä hävinnyt.

mainos

Johtopäätökset

Onkyo on rakentanut äänellisesti huippulaitteen, joka yhdistää voiman ja tarkan erottelukyvyn ja joka toimii yhtä hyvin musiikin kuuntelussa kuin elokuvaa katsoessa. Lisätoimintojakaan ei kaipaa. Jos testissämme olisi ollut kyse pelkästä äänenlaadusta ja toiminnoista, olisi TX-NR646 valittu Testivoittajaksi. Mutta sillä on vielä pieni ero kurottavana käyttäjäystävällisyydessä, ja odotamme kyllä huonekorjaukseenkin hiukan parannusta.

mainos
Onkyon kaukosäädin on melko hyvä mutta sovelluksessa joutuu liikkumaan liian monessa näkymässä. Ehkä iPad-sovellus olisi korjannut ongelman.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös