: Denon AVR-X2200W

Helppo säätää

Denon tietää, mikä on käyttäjälle tärkeää ja on suunnitellut ymmärrettävän ja selkeän näyttövalikon. Tätä viritinvahvistinta on ilo käyttää, ja se kuulostaakin oikein mukavalta.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Käyttömukavuus on aivan omaa luokkaansa. Näyttövalikko on havainnollinen ja selkeä, laitteen takaosa konstailematon ja siisti. Ultra-hd-musiikkiformaattia voi suoratoistaa ja käytettävissä ovat sekä Dolby Atmos että DTS:X.
Hiukan lisää voimaa kaipaisi ja kovat s-äänet ovat hiukan liiankin selkeät. Monikanavaulostulo puuttuu, joten voimaa ei saa lisätyksi.
Video: 3D- ja 4K-skaalaus (HDMI 2.0/HDCP 2.2)

HDMI: tulot 8, lähdöt 2

Äänisovellukset: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (5.1.2), DTS:X

Teho: 95 W/kanava (8 ohmia, 2 kanavaa samanaikaisesti)

Huonekorjaus: Audyssey MultEQ XT

Verkot: Wifi ja Ethernet

Suoratoisto: Airplay, Spotify Connect, DLNA, bluetooth

Kauko-ohjaus: Denon Remote App

Levysoitinliitäntä: Ei

Monikanava pre out: Ei

Hinta: 650 €

Maahantuoja: Simex

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Denonilla on todella ymmärretty mitä käyttäjäystävällisyys on. Heidän vastaanottimessaan on ehkä koko testin hienostunein ja sulavimmin toimiva näyttövalikko. Siinä on selkeä aloitussivu, jonka avulla käydään askel askeleelta läpi laitteen käytön vaiheet. Hyvä idea on, että näytön säätövalikon taustakuvana on tv-ruutu ja kun automaattinen asetus on suoritettu voi hienosäädöt tehdä manuaalisesti ja reaaliajassa niin että koko ajan kuulee mitä mikin säätö ääneen vaikuttaa. Muuten säätäminen olisikin lähes toivoton tehtävä.

Denonilla on takaosassa testin vähiten liittimiä. Useimmat analogiset videosisääntulot ovat poissa (eihän kukaan niitä käytä!) eikä siellä ole levysoittimellekaan liitintä tai monikanavan pre out -liitintä. Eli voimaa ei ole saatavissa lisää, on siis pärjättävä sillä mitä on. Myönteistä tässä on se, että takaosa on poikkeuksellisen siisti, se tietysti helpottaa liittämistä. Ja onhan kuitenkin käytettävissä jotain ekstraa tämän hintaluokan vahvistimissa: 3D-ääni eli Dolby Atmos ja DTS:X-sovellukset!

Kaikkein helpoiten musiikkia voi kuunnella Airplayn ja Spotify Connectin välityksellä tai Bluetoothilla. Jos haluaa kuunnella full-hd-tasoista ääntä on käytettävä DLNA:ta ja jotain sopivaa puhelimesta tai tietokoneesta löytyvää sovellusta.

Äänenlaatu

Denonin viritinvahvistimessa on hyvin selkeä ääni ja suuri, avoin äänikuva. Interstellarin keskustelut erottuvat hyvin ja musiikki kuulostaa ilmavalta ja laajalta. Eikä vähiten Audyssey MultEQ XT -huonekorjauksen vuoksi, se hoitaa hommansa pätevästi kaikilla kaiuttimilla. Se laskee kahdeksan mittauspisteensä avulla akustiikkaan ja istujamäärään sopivimman yhtenäisen äänimaiseman.

Denonilla on siistein tausta ja sitä paitsi paras näyttövalikko. Kuva: Denon

 

Denon sopii loistavasti elokuvaharrastajalle, mutta musiikin kuunteluun sen diskanttipää on ehkä hiukan liian tarmokas. Testisolistimme Ed Sheeranin ääni kappaleessa Thinking out loud ja hiukan raapiva kontrabasso Tracy Bonhamin Wax & gold -levyllä kuvaavat tätä selkeällä tavalla. Denonia voidaan pitää hiukan ylienergisenä diskanttipuolella kun sitä vertaa muihin. Kun valitsee Pure Direct -asetuksen ääni kuulostaa paremmalta mutta ei yhtä rennolta ja hienosyiseltä kuin testimme parhaimmat.

Vahvoihin ääniefekteihin kaivattaisiin hiukan lisää ruutia. Ääni on jotenkin latteaa ja kuulostaa hiukan kovalta rankimmissa toimintakohtauksissa. Yamahaan ja Onkyoon verrattuna Denon kaipaisi lisää voimaa, lihaksikasta muskelia.

mainos

Johtopäätökset

Denon AVR-X2200W on käyttäjän unelma sen helpon menuvalikon vuoksi ja takaosa on testimme selkein. Sovellusohjaus toimii, mutta sen valikko on suunniteltu niin pieneksi, ettemme saaneet sitä kaikilta osin tutkituksi.

mainos

Äänen laatu on hyvä, äänikuvan selkeys ja laajuus ovat sen vahvuudet. Ylimmissä äänissä kaipaisimme lisää erottelukykyä, s-äänteet ovat nyt hiukan liian selvästi kuuluvia, ja voimaakin puuttuu. Mutta kaiken kaikkiaan kelpo suoritus Denonilta!

Sovellus on hyvin minimalistinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös