: Yamaha NS-SW1000

Tekee mitä pitää

Yamahan subwooferissa riittää tehoa ja nopeutta musiikkiin. Siinä on vain yksi ongelma.

Ääni & Kuva kiteyttää

Äänen paine on riittävä, ja subwoofer pysyy musiikin ja elokuvien perässä.
Kuuluvaa turbulenssia bassorefleksiportissa 40 Hz:stä alaspäin. Musiikkia kuunnellessa bassosävyt eivät ole kaikkein vivahteikkaimmasta päästä.
Hinta: 1 200 €

Tyyppi: Bassorefleksi

Bassoelementti: 12 tuumaa

Vahvistin: 1 000 wattia piikki, luokka D

Taajuusalue: 18–160 Hz

Mitat: 46,3 x 44,3 x 52,2 cm

Paino: 42,6 kg

Muuta: Servotekniikka

Verkkosivusto: yamaha.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Maineikkaana soitinvalmistajana Yamahalla on asiantuntijuutta kaiutinkaappien valmistamiseen. Monet samat periaatteet nimittäin pätevät sekä flyygelin että kaiuttimen kaikukopan valmistamiseen. Toisin sanoen on syytä odottaa, että Yamaha osaa hommansa subwoofereiden kanssa.

NS-SW1000 on Yamahan suurin subwoofer, joka painaa komeat 42,6 kiloa. Kiinteän verkon takana on 12-tuumainen bassoelementti ja sivulta löytyy bassorefleksiportti. Se menee lähes koko kaapin läpi ja sen päässä on pienet kierteet. Yamahan mukaan tavallisissa bassoporteissa syntyy liikaa turbulenssia, joka aiheuttaa alimpiin taajuuksiin puhallusta. Tätä on yritetty välttää pyörtämällä porttia hieman, samalla tavalla kuin kivääri pyöräyttää ulos lähtevän luodin.

Yamaha on valinnut elementtiä ajamaan tehokkaan D-luokan vahvistimen, jonka maksimiteho on 1 000 wattia. RMS-tehoa ei ole ilmoitettu, mutta se on varmaankin noin puolet, mikä on varsin hyvä. Yamaha käyttää aktiivista servotekniikkaa, jossa elementit ja vahvistin työskentelevät aina yhdessä siloittaakseen impedanssin erot. Näin bassontoisto on mahdollisimman puhdasta ja tasaista.

Kuva: Yamaha

 

Äänenlaatu

Yamahan subbari lisää äänikuvaan rohkean ja vakaan basson, joka on tarpeen Bob Marleyn ja Lauren Hillin murtautuessa aikakausistaan Turn Your Lights Down Low -remixissä. Rytmit soivat hyvin ja tuntuvat fyysisesti. Näkee heti, että tämä basso on aivan eri luokassa kuin yleensä 500-600 euron subwoofereissa.

Hypnoottinen basso James Blaken Limit To Your Lovessa louhii syvimpiä matalikkoja. Volyymia nostaessa säröä syntyy, ja paikansimme sen testissämme koskemaan alle 40 Hz:n taajuuksia. Yamahan väitteistä huolimatta bassorefleksiportti resonoi alle 40 Hz:n äänissä, kun laitetaan volyymi tanssittavalle tasolle.

Kontrabasson sävyt eivät soi yhtä luonnollisesti kuin Sumiko S.10:lla ja B&W DB4S:llä, vaan se kuulostaa hieman värittyneeltä.

mainos

Elokuvat kuulostavat uskottavilta ja Alien: Covenant värisyttää fyysisesti etenkin kohtauksessa, jossa avaruusalus hajoaa kappaleiksi. Tässäkin bassoportti ilmoittaa toisinaan olemassaolostaan korkeataajuksisin äänin.

mainos
Kuva: Yamaha

 

Johtopäätökset

Yamahan tehokkain subwoofer on painava ja viileä vekotin, joka huolehtii sekä elokuvien että musiikin matalimmista taajuuksista voimakkaalla tavalla. Veikkaamme, että suurin osa on hyvin tyytyväisiä NS-SW1000:een.

Heikko kohta on bassorefleksiportti, joka silloin tällöin resonoi kuuluvasti. Sen välttääkseen voi joko asettaa jakotaajuuden melko matalalle tai pitää volyymin kohtuullisella tasolla.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
MiniLED on tämän vuoden televisiohitti: tuhansien pienien ledvalojen avulla on tarkoitus puhaltaa uutta eloa LCD-teknologiaan. Kiinalainen TCL ehtii ensimmäisten joukossa markkinoille MiniLED-mallillaan.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös