Testissä : Sumiko S.10

Tyylikäs lihaskimppu

Subwooferin valinnassa täytyy usein tehdä kompromissi tehon ja tarkkuuden välillä, mutta Sumiko onnistuu molemmissa

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva ja mehevä syväbasso, jollainen subwooferissa tuleekin olla.
Pääsylippu bassobileisiin maksaa enemmän kuin muilla testilaitteilla.
Hinta: 1 900 €

Tyyppi: Suljettu, slave-basso

Bassoelementti: 12-tuumainen + 12-tuumainen passiivi

Vahvistin: 500 wattia, luokka D

Taajuusalue: 22–120 Hz

Mitat: 44,5 x 40 x 45 cm

Paino: 29 kg

Muuta: Langaton vastaanotin

Verkkosivusto: www.sumikosubwoofers.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sumiko on suhteellisen uusi merkki subwoofer-maailmassa, mutta sen taustalla on vahva McIntosh-konserni, jota ei voi pitää minään autotallivalmistajana: tämä subwoofer on itse asiassa saman tiimin käsialaa kuin Sonus Farberin. Odotukset ulkonäön ja soundin suhteen ovat siis korkealla.

S10 on Sumikon suurin subwoofer, ja varsin tyylikäs pianolakattuine pintoineen. Nimen perusteella voisi erehtyä luulemaan, että kyseessä olisi 10-tuumainen basso, mutta ehei – se on 12-tuumainen, ja niitä on itse asiassa kaksi! Näiden lisäksi varustuksiin kuuluu passiivinen kalvo, joka auttaa kaikkein matalimpien taajuuksien kanssa. Ratkaisu on tyylikkäämpi ja kalliimpi kuin perinteinen bassorefleksiportti, mutta toimii.

Äänenlaatu

Aloitimme testauksen musiikilla, eikä ole epäilystäkään, etteikö Sumiko soisi erittäin tarkasti. Se seurailee Maria Menan I Was Made For Loving You -coverin bassoa tiukasti ja erottelee eri sävyt kauniisti. Basso on mehukas ja voimakas samanaikaisesti, ja kuulemme pieniä vivahteita, jotka ovat muilla testilaitteilla jääneet huomaamatta. Passiivisille slave-elementeille on tyypillistä hitaampi transienttivaste kuin painekammiorakenteissa, mutta emme havaitse tästä merkkiäkään.

Samalla huomamme jonkin tökkivän. Soittaessamme vauhdikkaita elektrorytmejä (Deadmau5 – SeeYa), käy selväksi, että osa subwooferin viehätyksestä perustuu etukaiuttimiin. Epäilemme sen johtuvan siitä, että kytkimme suoraan vahvistimeen korkeatasoisella liittimellä varustetun kaiutinjohdon, ja epäilys osoittautuu oikeaksi. Liitäntä on varmasti hyvä stereoympäristössä, mutta kotiteatterivahvistimessa, kuten Marantz 8012, näyttää olevan parempi käyttää tavallista johtoa ja antaa tilakorjauksen huolehtia viiveestä ja etäisyydestä. Johdon vaihto korjasi viiveongelman ja tarjosi erittäin tiukkaa ja hyvin kontrolloitua bassoa, joka oli täydellisessä synkassa kaiutinten kanssa.

Sumiko S10 pystyy todella puskemaan, kun on tarvis. ARYn The Sea -kappaleen syvät sävyt tarjoillaan massiivisella paineella, ja sama pätee Alien: Covenant -elokuvan mataliin ääniin. S10 läpäisi stressitestimme kunnialla eikä sillä ollut vaikeuksia toistaa kuuluvaa (ja tuntuvaa!) vastetta 20 Hz:iin asti.

Johtopäätökset

Sumiko S10 on testin kallein, mutta sen muita ylellisempi design sekä monipuoliset liitännät ja säätömahdollisuudet toisaalta perustelevat hintaa. Äänen puolesta tämä subwoofer on suunnattu audiofiileille, jotka haluavat saada kaiken. Basso on tiukka ja erittäin vivahteikas, mutta samalla voimakas. S10 tarjoaa erinomaisen yhdistelmän voimaa ja ketteryyttä yhdessä paketissa!

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös