Testissä : Sumiko S.10

Tyylikäs lihaskimppu

Subwooferin valinnassa täytyy usein tehdä kompromissi tehon ja tarkkuuden välillä, mutta Sumiko onnistuu molemmissa

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva ja mehevä syväbasso, jollainen subwooferissa tuleekin olla.
Pääsylippu bassobileisiin maksaa enemmän kuin muilla testilaitteilla.
Hinta: 1 900 €

Tyyppi: Suljettu, slave-basso

Bassoelementti: 12-tuumainen + 12-tuumainen passiivi

Vahvistin: 500 wattia, luokka D

Taajuusalue: 22–120 Hz

Mitat: 44,5 x 40 x 45 cm

Paino: 29 kg

Muuta: Langaton vastaanotin

Verkkosivusto: www.sumikosubwoofers.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sumiko on suhteellisen uusi merkki subwoofer-maailmassa, mutta sen taustalla on vahva McIntosh-konserni, jota ei voi pitää minään autotallivalmistajana: tämä subwoofer on itse asiassa saman tiimin käsialaa kuin Sonus Farberin. Odotukset ulkonäön ja soundin suhteen ovat siis korkealla.

S10 on Sumikon suurin subwoofer, ja varsin tyylikäs pianolakattuine pintoineen. Nimen perusteella voisi erehtyä luulemaan, että kyseessä olisi 10-tuumainen basso, mutta ehei – se on 12-tuumainen, ja niitä on itse asiassa kaksi! Näiden lisäksi varustuksiin kuuluu passiivinen kalvo, joka auttaa kaikkein matalimpien taajuuksien kanssa. Ratkaisu on tyylikkäämpi ja kalliimpi kuin perinteinen bassorefleksiportti, mutta toimii.

Äänenlaatu

Aloitimme testauksen musiikilla, eikä ole epäilystäkään, etteikö Sumiko soisi erittäin tarkasti. Se seurailee Maria Menan I Was Made For Loving You -coverin bassoa tiukasti ja erottelee eri sävyt kauniisti. Basso on mehukas ja voimakas samanaikaisesti, ja kuulemme pieniä vivahteita, jotka ovat muilla testilaitteilla jääneet huomaamatta. Passiivisille slave-elementeille on tyypillistä hitaampi transienttivaste kuin painekammiorakenteissa, mutta emme havaitse tästä merkkiäkään.

Samalla huomamme jonkin tökkivän. Soittaessamme vauhdikkaita elektrorytmejä (Deadmau5 – SeeYa), käy selväksi, että osa subwooferin viehätyksestä perustuu etukaiuttimiin. Epäilemme sen johtuvan siitä, että kytkimme suoraan vahvistimeen korkeatasoisella liittimellä varustetun kaiutinjohdon, ja epäilys osoittautuu oikeaksi. Liitäntä on varmasti hyvä stereoympäristössä, mutta kotiteatterivahvistimessa, kuten Marantz 8012, näyttää olevan parempi käyttää tavallista johtoa ja antaa tilakorjauksen huolehtia viiveestä ja etäisyydestä. Johdon vaihto korjasi viiveongelman ja tarjosi erittäin tiukkaa ja hyvin kontrolloitua bassoa, joka oli täydellisessä synkassa kaiutinten kanssa.

Sumiko S10 pystyy todella puskemaan, kun on tarvis. ARYn The Sea -kappaleen syvät sävyt tarjoillaan massiivisella paineella, ja sama pätee Alien: Covenant -elokuvan mataliin ääniin. S10 läpäisi stressitestimme kunnialla eikä sillä ollut vaikeuksia toistaa kuuluvaa (ja tuntuvaa!) vastetta 20 Hz:iin asti.

Johtopäätökset

Sumiko S10 on testin kallein, mutta sen muita ylellisempi design sekä monipuoliset liitännät ja säätömahdollisuudet toisaalta perustelevat hintaa. Äänen puolesta tämä subwoofer on suunnattu audiofiileille, jotka haluavat saada kaiken. Basso on tiukka ja erittäin vivahteikas, mutta samalla voimakas. S10 tarjoaa erinomaisen yhdistelmän voimaa ja ketteryyttä yhdessä paketissa!

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!
Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös