Testissä : Sumiko S.10

Tyylikäs lihaskimppu

Subwooferin valinnassa täytyy usein tehdä kompromissi tehon ja tarkkuuden välillä, mutta Sumiko onnistuu molemmissa

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva ja mehevä syväbasso, jollainen subwooferissa tuleekin olla.
Pääsylippu bassobileisiin maksaa enemmän kuin muilla testilaitteilla.
Hinta: 1 900 €

Tyyppi: Suljettu, slave-basso

Bassoelementti: 12-tuumainen + 12-tuumainen passiivi

Vahvistin: 500 wattia, luokka D

Taajuusalue: 22–120 Hz

Mitat: 44,5 x 40 x 45 cm

Paino: 29 kg

Muuta: Langaton vastaanotin

Verkkosivusto: www.sumikosubwoofers.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sumiko on suhteellisen uusi merkki subwoofer-maailmassa, mutta sen taustalla on vahva McIntosh-konserni, jota ei voi pitää minään autotallivalmistajana: tämä subwoofer on itse asiassa saman tiimin käsialaa kuin Sonus Farberin. Odotukset ulkonäön ja soundin suhteen ovat siis korkealla.

S10 on Sumikon suurin subwoofer, ja varsin tyylikäs pianolakattuine pintoineen. Nimen perusteella voisi erehtyä luulemaan, että kyseessä olisi 10-tuumainen basso, mutta ehei – se on 12-tuumainen, ja niitä on itse asiassa kaksi! Näiden lisäksi varustuksiin kuuluu passiivinen kalvo, joka auttaa kaikkein matalimpien taajuuksien kanssa. Ratkaisu on tyylikkäämpi ja kalliimpi kuin perinteinen bassorefleksiportti, mutta toimii.

Äänenlaatu

Aloitimme testauksen musiikilla, eikä ole epäilystäkään, etteikö Sumiko soisi erittäin tarkasti. Se seurailee Maria Menan I Was Made For Loving You -coverin bassoa tiukasti ja erottelee eri sävyt kauniisti. Basso on mehukas ja voimakas samanaikaisesti, ja kuulemme pieniä vivahteita, jotka ovat muilla testilaitteilla jääneet huomaamatta. Passiivisille slave-elementeille on tyypillistä hitaampi transienttivaste kuin painekammiorakenteissa, mutta emme havaitse tästä merkkiäkään.

Samalla huomamme jonkin tökkivän. Soittaessamme vauhdikkaita elektrorytmejä (Deadmau5 – SeeYa), käy selväksi, että osa subwooferin viehätyksestä perustuu etukaiuttimiin. Epäilemme sen johtuvan siitä, että kytkimme suoraan vahvistimeen korkeatasoisella liittimellä varustetun kaiutinjohdon, ja epäilys osoittautuu oikeaksi. Liitäntä on varmasti hyvä stereoympäristössä, mutta kotiteatterivahvistimessa, kuten Marantz 8012, näyttää olevan parempi käyttää tavallista johtoa ja antaa tilakorjauksen huolehtia viiveestä ja etäisyydestä. Johdon vaihto korjasi viiveongelman ja tarjosi erittäin tiukkaa ja hyvin kontrolloitua bassoa, joka oli täydellisessä synkassa kaiutinten kanssa.

Sumiko S10 pystyy todella puskemaan, kun on tarvis. ARYn The Sea -kappaleen syvät sävyt tarjoillaan massiivisella paineella, ja sama pätee Alien: Covenant -elokuvan mataliin ääniin. S10 läpäisi stressitestimme kunnialla eikä sillä ollut vaikeuksia toistaa kuuluvaa (ja tuntuvaa!) vastetta 20 Hz:iin asti.

Johtopäätökset

Sumiko S10 on testin kallein, mutta sen muita ylellisempi design sekä monipuoliset liitännät ja säätömahdollisuudet toisaalta perustelevat hintaa. Äänen puolesta tämä subwoofer on suunnattu audiofiileille, jotka haluavat saada kaiken. Basso on tiukka ja erittäin vivahteikas, mutta samalla voimakas. S10 tarjoaa erinomaisen yhdistelmän voimaa ja ketteryyttä yhdessä paketissa!

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös