: M&K Sound V12

Nopea ja tarkka

Syvälle sukeltavaa ja voimakasta bassoa sekä helposti paikkansa löytävää subwooferia kaipaavalle M&K:n V12 on parhaita vaihtoehtoja.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti ja kevyt laite. Tiukka ja iskevä basso, josta ei tahdo saada tarpeekseen.
Monet haluavat enemmän, ja M&K:n subwooferilta puuttuu painetta pysyäkseen parhaiden kanssa samalla tasolla etenkin suuressa kuunteluhuoneessa.
Hinta: 1 200 €

Tyyppi: Painekammio

Bassoelementti: 12 tuumaa

Vahvistin: 300 wattia

Taajuusulostulo: 20–200 Hz +/-2 dB

Mitat: 46,5 x 36 x 40

Paino: 21 kg

Verkkosivusto: mksound.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

M&K Sound ei ole mikään aloittelija, mitä tulee bassoon. Miller & Kreisel oli 70-luvulla subwoofereiden pioneereja, ja on lanseerannut monia loistavia bassokaiuttimia vuosien varrella. Korviamme kutittelee muistellessamme X-12:n, valmistajansa suurimman ja tehokkaimman mallin testiä.

Uusi V-sarja on sen edullisempi vaihtoehto. X-12:ssa on kaksi 12-tuumaista bassoelementtiä ja V12:ssa vain yksi suljetussa kaapissa. Subwoofer näyttää tyylikkäältä pyöristettyine kulmineen ja silkinhimmeine pintoineen. Testikappaleemme oli valkoinen, mutta ei hätää: V12 on saatavana myös mustana. Yksi haittapuoli huomattiin heti: mukana tulevat kumijalat on tarkoitus liimata kaappiin itse, mutta meistä ne istuivat todella huonosti.

Kuva: M&K

 

Äänenlaatu

V12 on testin pienimpiä malleja. Niinpä sille on helppo löytää paikka olohuoneesta. V12 tarjoilee voimakasta, syvää bassoa, joka pysyy hyvin hanskassa. M&K tunnistettava tiukka ja iskevä basso on paikoillaan. Bassontoisto tuntuu harmoniselta ja tarkalta Maria Menan kontrabasson soidessa, ja se toimii saumattomasti etukaiuttimien kanssa. Soitimme James Blaken Limit To Your Loven superkovalla volyymilla, mutta särkymisestä ei ollut tietoakaan. Siinä missä Yamahan subwoofer kuulostaa hieman epäkoherentilta ja kovalla volyymilla paineistetulta, onnistuu M&K Sound pitämään päänsä kylmänä ja reagoimaan nopeasti sekä erottelemaan sävyt painokkaasti.

Kun Blu-ray-soittimessa pyörii Alien: Covenant, painaa V12 uuden vaihteen silmään. Se on häkellyttävä yhdistelmä iskuvoimaa ja tarkkuutta, joka tarjoaa vakaan pohjan musiikille ja ääniefekteille. Kun räjähdykset jylisevät kovimmillaan, erotamme silti taustan dramaattiset syntikat selvästi.

M&K Sound ei kuitenkaan ole testin matalimmalta soiva tai tehokkain laite. 20, 30 ja 40 Hz:n sinikäyrät todistavat, että subwoofer soi varsin lineaarisesti 25 Hz:iin asti eikä särje kovallakaan volyymillä. Yhtäkkiä raja tulee kuitenkin vastaan, eikä laite nosta enää volyymiä, vaikka nuppia vääntäisi kuinka. Näyttää siltä, että M&K Sound on estänyt subwooferin poistumisen mukavuusalueeltaan ja asettanut ylikuormituksen estävän turvarajan laitteen volyymille.

Kuva: M&K

 

mainos

Johtopäätökset

M&K Sound V12 on yksinkertainen ja laadukas subwoofer, joka tarttuu niin musiikin kuin elokuvienkin maailmaan eläväisesti. Transienttivasteen ja äänenlaadun puolesta se hakkaa muut testilaitteet. Toiset subwooferit pystyvät soittamaan sekä matalammalta että korkeammalta, mutta jos kaipaa pientä subwooferia keskikokoiseen huoneeseen, on M&K ehdottomasti hyvä valinta.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös