: M&K Sound V12

Nopea ja tarkka

Syvälle sukeltavaa ja voimakasta bassoa sekä helposti paikkansa löytävää subwooferia kaipaavalle M&K:n V12 on parhaita vaihtoehtoja.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti ja kevyt laite. Tiukka ja iskevä basso, josta ei tahdo saada tarpeekseen.
Monet haluavat enemmän, ja M&K:n subwooferilta puuttuu painetta pysyäkseen parhaiden kanssa samalla tasolla etenkin suuressa kuunteluhuoneessa.
Hinta: 1 200 €

Tyyppi: Painekammio

Bassoelementti: 12 tuumaa

Vahvistin: 300 wattia

Taajuusulostulo: 20–200 Hz +/-2 dB

Mitat: 46,5 x 36 x 40

Paino: 21 kg

Verkkosivusto: mksound.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

M&K Sound ei ole mikään aloittelija, mitä tulee bassoon. Miller & Kreisel oli 70-luvulla subwoofereiden pioneereja, ja on lanseerannut monia loistavia bassokaiuttimia vuosien varrella. Korviamme kutittelee muistellessamme X-12:n, valmistajansa suurimman ja tehokkaimman mallin testiä.

Uusi V-sarja on sen edullisempi vaihtoehto. X-12:ssa on kaksi 12-tuumaista bassoelementtiä ja V12:ssa vain yksi suljetussa kaapissa. Subwoofer näyttää tyylikkäältä pyöristettyine kulmineen ja silkinhimmeine pintoineen. Testikappaleemme oli valkoinen, mutta ei hätää: V12 on saatavana myös mustana. Yksi haittapuoli huomattiin heti: mukana tulevat kumijalat on tarkoitus liimata kaappiin itse, mutta meistä ne istuivat todella huonosti.

Kuva: M&K

 

Äänenlaatu

V12 on testin pienimpiä malleja. Niinpä sille on helppo löytää paikka olohuoneesta. V12 tarjoilee voimakasta, syvää bassoa, joka pysyy hyvin hanskassa. M&K tunnistettava tiukka ja iskevä basso on paikoillaan. Bassontoisto tuntuu harmoniselta ja tarkalta Maria Menan kontrabasson soidessa, ja se toimii saumattomasti etukaiuttimien kanssa. Soitimme James Blaken Limit To Your Loven superkovalla volyymilla, mutta särkymisestä ei ollut tietoakaan. Siinä missä Yamahan subwoofer kuulostaa hieman epäkoherentilta ja kovalla volyymilla paineistetulta, onnistuu M&K Sound pitämään päänsä kylmänä ja reagoimaan nopeasti sekä erottelemaan sävyt painokkaasti.

Kun Blu-ray-soittimessa pyörii Alien: Covenant, painaa V12 uuden vaihteen silmään. Se on häkellyttävä yhdistelmä iskuvoimaa ja tarkkuutta, joka tarjoaa vakaan pohjan musiikille ja ääniefekteille. Kun räjähdykset jylisevät kovimmillaan, erotamme silti taustan dramaattiset syntikat selvästi.

M&K Sound ei kuitenkaan ole testin matalimmalta soiva tai tehokkain laite. 20, 30 ja 40 Hz:n sinikäyrät todistavat, että subwoofer soi varsin lineaarisesti 25 Hz:iin asti eikä särje kovallakaan volyymillä. Yhtäkkiä raja tulee kuitenkin vastaan, eikä laite nosta enää volyymiä, vaikka nuppia vääntäisi kuinka. Näyttää siltä, että M&K Sound on estänyt subwooferin poistumisen mukavuusalueeltaan ja asettanut ylikuormituksen estävän turvarajan laitteen volyymille.

Kuva: M&K

 

mainos

Johtopäätökset

M&K Sound V12 on yksinkertainen ja laadukas subwoofer, joka tarttuu niin musiikin kuin elokuvienkin maailmaan eläväisesti. Transienttivasteen ja äänenlaadun puolesta se hakkaa muut testilaitteet. Toiset subwooferit pystyvät soittamaan sekä matalammalta että korkeammalta, mutta jos kaipaa pientä subwooferia keskikokoiseen huoneeseen, on M&K ehdottomasti hyvä valinta.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös