: B&W DB4S

Hi-techiä pinnan alla

Jos NASA tekisi subwooferin, se olisi tällainen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Basso on niin puhdas, määrätietoinen ja hyvin muihin rekistereihin integroituva ja laite niin pieni, että uskomme tämän subwooferin löytävän tiensä moneen kotiin. Plussaa sovelluksesta ja digitaalisesta tilakorjauksesta.
Tehoiltaan ei edusta uusinta uutta.
Hinta: 1 600 €

Tyyppi: Painekammio

Bassoelementti: 10 tuumaa

Vahvistin: 1 000 wattia piikki, luokka D

Taajuusalue: 10–350 Hz

Mitat: 37,7 x 36 x 36,8 cm

Paino: 26 kg

Muuta: Digitaalinen tilakorjaus, sovellus

Verkkosivusto: www.bwgroup.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Bowers & Wilkins on käyttänyt viime aikoina hienostuneita ohjelmistoja selvittääkseen, miltä kaiuttimen pitäisi tarkalleen näyttää, jotta haluttu taajuus- ja sykevaste saadaan aikaiseksi. Menetelmän hedelmistä on saatu nauttia uuden 800 D3 -sarjan ja nyt aivan uuden 700 S2 -sarjan muodossa.

Uusi DB-subwoofersarja on tehty samalla idealla. B&W on varustanut vakaan kaapin kaiutinelementit erityisvaahtomuovista tehdyllä kalvolla, joka on paksumpi keskeltä. Se jäykistää suurempaa massaa hyvin.

1 000 watin vahvistin riittänee pitämään elementin hallinnassa. Kuten muutkin Db-sarjan mallit, myös DB4S pääsee 10 Hz:iin kohtalaisilla äänenvoimakkuuksilla. Tämän mahdollistaa DSP, joka rajoittaa taajuusaluetta volyymeilla, jotka aiheuttavat subwooferille painetta. Kysymys onkin, kuinka kauan edullista DB4S:ää voi haastaa ennen kuin basso käy ohueksi.

Piste i:n päällä on DSP tilakorjauksella, joka laitetaan päälle sovelluksesta. Myös volyyminsäätö ja taajuuskorjain löytyvät sovelluksesta.

Kuva: Bowers & Wilkins

 

Äänenlaatu

Flat-asetuksella Maria Menan bassokitara akustisessa I Was Made For Loving You -coverissa kuulostaa luonnolliselta ja puhtaalta, ja basso murisee matalalla. Elektrorytmeissä on potkua aika vähän, mutta kun vaihtaa Music-asetukseen, keskibasso voimistuu. Se toimii hyvin myös akustisen musiikin kanssa, joten ei ole tarvetta vaihdella asetuksia jatkuvasti.

Monitor Audin tapaan ei B&W ole luokkansa brutaaleimpia vehkeitä. Silti se on yllättävän kyvykäs. Painetta riittää hip hop -rytmeihin, ja tanssihitit syttyvät eloon yhdessä 702 S2:n kanssa, jota käytimme testissä.

mainos

DB4S tekee hyvää työtä elokuvien kanssa. Alien: Covenant kuulostaa uskottavalta ja subwoofer toistaa basson sykkeen räjähtävästä aluksesta upeasti. Soundi on kirkkaampi kuin useimmilla, eikä tehossa jäädä juurikaan jälkeen M&K Soundin V12:sta. Kurottavaa jää verrattuna XTZ:aan ja etenkin Arendal Soundin Subwoofer 2:een.

mainos
Kuva: Bowers & Wilkins

 

Johtopäätökset

Yksinkertainen voi toki olla parasta, mutta kyllä huipputeknologiankin hyödyntäminen tuottaa tuloksia. B&W on luonut ohjelmiston avulla subwooferin, joka antaa bassolle hienon perustan ja istuttaa sen saumattomasti huoneeseen tilakorjauksen avulla.

DB4S toimii erittäin hyvin musiikin ja elokuvien kanssa. Kaipaisimme vain vielä pienen tiristyksen painetta. DSP aiheuttaa pienen viiveen subwooferin ääneen, joten kaiuttimet pitäisi säätää vastaavaan viiveeseen.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös