Mainos
Mainos
Mainos

Apple TV 4

12/2015Apple TV

Applen tv-vallankumous

Apple TV on varustettu rajattomalla sovellusvalikoimalla ja älykaukosäätimellä. Tämä alun perin vuonna 2015 julkaistu testi on päivitetty koskemaan Apple TV 4 -versiota.

App Store tarjoaa rajattomat mahdollisuudet. Gyroskoopilla varustettu kaukosäädin toimii sulavasti. Kokonaisuus on enemmän kuin pelkkä mediasoitin.
Siri ei ymmärrä suomea. Ei tukea 4K-resoluutiolle. Ei erillistä audioulostuloa, joten laitetta ei saa kiinni videoprojektoriin.

Mediasoittimilla, kuten älytelevisioihin integroiduilla laitteilla, on kaikilla sama vika: ominaisuudet ja palvelut on kustomoitu juuri kyseiselle laitteelle. Niinpä laitteen ostaja sitoutuu sen päivityksiin ja usein vähäisiin sovellusvaihtoehtoihin. Tämä päti myös Apple TV:seen, joka toimi hyvin Applen oman sisällön kanssa mutta ei juuri muiden tekemien sovellusten kanssa. Jos valikoimiin tuli uusi applikaatio, se oli vain ja ainoastaan Applen armosta.

Tämä tuntuu aika vastakkaiselta tilanteelta kuin vaikkapa iPadin kohdalla. Minun iPadillani olevat sovellukset ovat taatusti eri kuin sinun iPadillasi. Myönnettäköön, että Airplayn kautta sisällön voi jakaa iPhonelta tai iPadiltä televisioruudulle. Mutta se on vain hätäratkaisu, eikä muuta sitä tosiasiaa, että Apple TV ei vain ollut yhtä avoin kuin muut iOS-laitteet. Mutta nyt Apple TV:n neljäs versio on vihdoin täällä.

Tutun muotoinen laite on kasvanut korkeutta ja saanut uudenlaisen kaukosäätimen edellisiin Apple TV -malleihin verrattuna. (Kuva: Apple)

 

Tehokkaampi sisus

Uusi Apple TV on säilyttänyt tutun neliömäisen muotonsa pyöristettyine reunoineen. Se on kuitenkin lähes tuplasti paksumpi. Syy on uuden, iPhone 6:ssakin käytetyn A8-prosessorin tuottama kuumuus. Tallennustilaa on kasvatettu 32 tai 64 GB:iin. Jos aikoo ladata paljon tilaa vieviä applikaatioita, tarvinnee suuremman version, mutta useimmille pienempi riittänee.

Laitteen takapuolelta löytyy paikat verkkojohdolle ja HDMI:lle. Langaton verkko tukee viimeisintä 802.11ac-standardia, joka toimii kumma kyllä johtoa nopeammin. Edeltäjässä oli vielä optinen audioulostulo, mikä nyt puuttuu. Se on harmi, sillä ilman sitä ei Apple TV:tä voi yhdistää videotykkiin, jossa on HDMI ja erillinen, vahvistimen kautta kulkeva audiojohto. Toisaalta laitteessa on Bluetooth, joten langattomien kuulokkeiden käyttäminen onnistuu.

Takaa löytyy entistä vähemmän liitäntöjä. (Kuva: Apple)

 

Suuremmat erot on kaukosäätimien välillä. Perinteisten nappien sijaan uuden säätimen yläosa on kosketusnäyttöä, joka toimii kuten puhelimessakin: sormea liu’utetaan näytöllä ja klikataan haluttua kohtaa. Valikolle, play/pauselle ja volyymille on vielä perinteiset napit. Jos televisiosta löytyy CEC-tuki, voi samalla säätää television kaiuttimia ja vanhan kaukosäätimensä voi ohjelmoida ohjaamaan vahvistinta.

Kaukosäädin tottelee kosketusta, mutta perinteisiä nappejakin löytyy. (Kuva: Apple)

 

Uusi käyttöjärjestelmä

Varsinainen uutinen on kuitenkin päivitetty ohjelmisto, joka vastaa kaiken toimivuudesta. Apple TV toimii uudella tvOS-käyttöjärjestelmällä, joka on siis televisiolle tehty versio iOS:sta. Monet muista Apple-laitteista tutut ominaisuudet toimivat samalla tavalla nyt televisiossakin, kuten ikonien järjestäminen, sovellusten välillä vaihtaminen ja sisällön hakeminen applikaatiosta. Hakutoiminto sujuu myös ääniohjattuna, ainakin joissakin maissa, sillä Applen puhuva neuvonantaja Siri ei ikävä kyllä ymmärrä pohjoismaisia kieliä.

Se, mikä todella erottaa Apple TV:n muista mediasoittimista on mahdollisuus käyttää App Storea. Tämä avaa alustan sadoille ja tuhansille kehittäjille, jotka luovat sovelluksiaan iPhonelle ja iPadille. Niinpä enää ei tarvitse olla rajoittunut muutamaan tunnettuun applikaatioon. Odotettavissa on, että juuri Apple TV:lle tehtyjen sovellusten määrä vain kasvaa, jolloin ehkäpä vain mielikuvitus on rajana mediasoittimen käytölle.

Sadoittain sovelluksia

Heti Apple TV 4:n lanseerauksesta saatavilla on ollut striimauspalveluita, kuten Netflix, Viaplay ja HBO Nordic, samoin kuin esimerkiksi Yle Areena. Ei kestänyt kauaakaan, kun Plex lanseerasi applikaationsa, jolla voi suoratoistaa videota omasta verkostaan. Näin ollen Apple TV on jo ylittänyt muut mediasoittimet valikoimallaan, jolla voi katsella helposti eri palveluntarjoajien elokuvia ja sarjoja.

App Storen etusivu. (Kuva: Jonas Ekelund)

 

Mutta Apple TV on muutakin kuin pelkkä tv: valikoimasta löytyvät myös esimerkiksi AirBnB loma-asuntojen etsimiseen, kursseja uusien asioiden opiskeluun, interaktiivisia keittokirjoja, liikuntaohjelmia ja Withings, joka tarkistaa valvontakameran kuvaa. Tämä alue tuntuu vielä tutkimattomalta maaperältä, ja on jännittävää seurata, millaisia sovelluksia kehittäjät vielä keksivät. Etenkin tulevaisuudessa, kun Apple Homekit muuttaa koko kodin älykodiksi.

Apple TV:llä voi olla loistava tulevaisuus edessään myös pelikonsolina. Grafiikat eivät ehkä häikäise kuten Xbox Onella ja PS4:llä, mutta Nintendon se kyllä haastaa. Kaukosäätimen gyroskoopin avulla sitä voi käyttää vaikkapa tennismailana tai autopelin rattina. Jos pelaa paljon, voi hankkia lisävarusteena langattomia peliohjaimia.

Pohjoismaisia sovelluksia. (Kuva: Jonas Ekelund)

 

Käyttö

Uusi kaukosäädin tuntuu hyvin intuitiiviselta, eikä kestä kaukaakaan, kun oppii klikkailemaan säädintä katsomatta sitä. Kokonaisuutena laitteen käyttö on yhtä yksinkertaista kuin iPadinkin. Sirin puuttuminen on kuitenkin iso miinus. Näytön näppäimistöltä kirjainten kliksuttelu tuntuu ärsyttävältä. Kun muistaa, että Apple piti lanseerauksessa ääniohjausta valttikorttinaan, odotamme todella päivitystä pohjoisille kielille.

Crossy Road -peli. (Kuva: Jonas Ekelund)

 

Johtopäätökset

Apple TV on mediasoitinten tulevaisuus. Enää ei tarvitse olla sidottuna vain muutamiin annettuihin ominaisuuksiin, vaan laitteensa voi kustomoida viimeisimpien villitysten mukaan. Halusipa sitten katsoa televisiota tai elokuvia, tarkistaa säätiedot, etsiä lomahuoneistoa tai pelata, löytyy kaikkiin sovelluksensa. Emmekä osaa vielä edes kuvitella, mitä mahdollisuuksia huomisen sovellukset tarjoavat! Uusi kosketusnäytöllinen kaukosäädin on erittäin helppokäyttöinen, mutta miinusta ropisee siitä, ettei laitetta voi ohjata suomea puhumalla.

Mediasoittimilla, kuten älytelevisioihin integroiduilla laitteilla, on kaikilla sama vika: ominaisuudet ja palvelut on kustomoitu juuri kyseiselle laitteelle. Niinpä laitteen ostaja sitoutuu sen päivityksiin ja usein vähäisiin sovellusvaihtoehtoihin. Tämä päti myös Apple TV:seen, joka toimi hyvin Applen oman sisällön kanssa mutta ei juuri muiden tekemien sovellusten kanssa. Jos valikoimiin tuli uusi applikaatio, se oli vain ja ainoastaan Applen armosta. Tämä tuntuu aika vastakkaiselta tilanteelta kuin vaikkapa iPadin kohdalla. Minun iPadillani olevat sovellukset ovat taatusti eri kuin sinun iPadillasi. Myönnettäköön, että Airplayn kautta sisällön voi jakaa iPhonelta tai iPadiltä televisioruudulle. Mutta se on vain hätäratkaisu, eikä muuta sitä tosiasiaa, että Apple TV ei vain ollut yhtä avoin kuin muut iOS-laitteet. Mutta nyt Apple TV:n neljäs versio on vihdoin täällä. [caption id="attachment_70307" align="alignnone" width="460"] Tutun muotoinen laite on kasvanut korkeutta ja saanut uudenlaisen kaukosäätimen edellisiin Apple TV -malleihin verrattuna. (Kuva: Apple)[/caption]  

Tehokkaampi sisus

Uusi Apple TV on säilyttänyt tutun neliömäisen muotonsa pyöristettyine reunoineen. Se on kuitenkin lähes tuplasti paksumpi. Syy on uuden, iPhone 6:ssakin käytetyn A8-prosessorin tuottama kuumuus. Tallennustilaa on kasvatettu 32 tai 64 GB:iin. Jos aikoo ladata paljon tilaa vieviä applikaatioita, tarvinnee suuremman version, mutta useimmille pienempi riittänee. Laitteen takapuolelta löytyy paikat verkkojohdolle ja HDMI:lle. Langaton verkko tukee viimeisintä 802.11ac-standardia, joka toimii kumma kyllä johtoa nopeammin. Edeltäjässä oli vielä optinen audioulostulo, mikä nyt puuttuu. Se on harmi, sillä ilman sitä ei Apple TV:tä voi yhdistää videotykkiin, jossa on HDMI ja erillinen, vahvistimen kautta kulkeva audiojohto. Toisaalta laitteessa on Bluetooth, joten langattomien kuulokkeiden käyttäminen onnistuu. [caption id="attachment_70308" align="alignnone" width="460"] Takaa löytyy entistä vähemmän liitäntöjä. (Kuva: Apple)[/caption]   Suuremmat erot on kaukosäätimien välillä. Perinteisten nappien sijaan uuden säätimen yläosa on kosketusnäyttöä, joka toimii kuten puhelimessakin: sormea liu’utetaan näytöllä ja klikataan haluttua kohtaa. Valikolle, play/pauselle ja volyymille on vielä perinteiset napit. Jos televisiosta löytyy CEC-tuki, voi samalla säätää television kaiuttimia ja vanhan kaukosäätimensä voi ohjelmoida ohjaamaan vahvistinta. [caption id="attachment_70309" align="alignnone" width="460"] Kaukosäädin tottelee kosketusta, mutta perinteisiä nappejakin löytyy. (Kuva: Apple)[/caption]  

Uusi käyttöjärjestelmä

Varsinainen uutinen on kuitenkin päivitetty ohjelmisto, joka vastaa kaiken toimivuudesta. Apple TV toimii uudella tvOS-käyttöjärjestelmällä, joka on siis televisiolle tehty versio iOS:sta. Monet muista Apple-laitteista tutut ominaisuudet toimivat samalla tavalla nyt televisiossakin, kuten ikonien järjestäminen, sovellusten välillä vaihtaminen ja sisällön hakeminen applikaatiosta. Hakutoiminto sujuu myös ääniohjattuna, ainakin joissakin maissa, sillä Applen puhuva neuvonantaja Siri ei ikävä kyllä ymmärrä pohjoismaisia kieliä. Se, mikä todella erottaa Apple TV:n muista mediasoittimista on mahdollisuus käyttää App Storea. Tämä avaa alustan sadoille ja tuhansille kehittäjille, jotka luovat sovelluksiaan iPhonelle ja iPadille. Niinpä enää ei tarvitse olla rajoittunut muutamaan tunnettuun applikaatioon. Odotettavissa on, että juuri Apple TV:lle tehtyjen sovellusten määrä vain kasvaa, jolloin ehkäpä vain mielikuvitus on rajana mediasoittimen käytölle.

Sadoittain sovelluksia

Heti Apple TV 4:n lanseerauksesta saatavilla on ollut striimauspalveluita, kuten Netflix, Viaplay ja HBO Nordic, samoin kuin esimerkiksi Yle Areena. Ei kestänyt kauaakaan, kun Plex lanseerasi applikaationsa, jolla voi suoratoistaa videota omasta verkostaan. Näin ollen Apple TV on jo ylittänyt muut mediasoittimet valikoimallaan, jolla voi katsella helposti eri palveluntarjoajien elokuvia ja sarjoja. [caption id="attachment_70310" align="alignnone" width="460"] App Storen etusivu. (Kuva: Jonas Ekelund)[/caption]   Mutta Apple TV on muutakin kuin pelkkä tv: valikoimasta löytyvät myös esimerkiksi AirBnB loma-asuntojen etsimiseen, kursseja uusien asioiden opiskeluun, interaktiivisia keittokirjoja, liikuntaohjelmia ja Withings, joka tarkistaa valvontakameran kuvaa. Tämä alue tuntuu vielä tutkimattomalta maaperältä, ja on jännittävää seurata, millaisia sovelluksia kehittäjät vielä keksivät. Etenkin tulevaisuudessa, kun Apple Homekit muuttaa koko kodin älykodiksi. Apple TV:llä voi olla loistava tulevaisuus edessään myös pelikonsolina. Grafiikat eivät ehkä häikäise kuten Xbox Onella ja PS4:llä, mutta Nintendon se kyllä haastaa. Kaukosäätimen gyroskoopin avulla sitä voi käyttää vaikkapa tennismailana tai autopelin rattina. Jos pelaa paljon, voi hankkia lisävarusteena langattomia peliohjaimia. [caption id="attachment_70311" align="alignnone" width="460"] Pohjoismaisia sovelluksia. (Kuva: Jonas Ekelund)[/caption]  

Käyttö

Uusi kaukosäädin tuntuu hyvin intuitiiviselta, eikä kestä kaukaakaan, kun oppii klikkailemaan säädintä katsomatta sitä. Kokonaisuutena laitteen käyttö on yhtä yksinkertaista kuin iPadinkin. Sirin puuttuminen on kuitenkin iso miinus. Näytön näppäimistöltä kirjainten kliksuttelu tuntuu ärsyttävältä. Kun muistaa, että Apple piti lanseerauksessa ääniohjausta valttikorttinaan, odotamme todella päivitystä pohjoisille kielille. [caption id="attachment_70312" align="alignnone" width="460"] Crossy Road -peli. (Kuva: Jonas Ekelund)[/caption]  

Johtopäätökset

Apple TV on mediasoitinten tulevaisuus. Enää ei tarvitse olla sidottuna vain muutamiin annettuihin ominaisuuksiin, vaan laitteensa voi kustomoida viimeisimpien villitysten mukaan. Halusipa sitten katsoa televisiota tai elokuvia, tarkistaa säätiedot, etsiä lomahuoneistoa tai pelata, löytyy kaikkiin sovelluksensa. Emmekä osaa vielä edes kuvitella, mitä mahdollisuuksia huomisen sovellukset tarjoavat! Uusi kosketusnäytöllinen kaukosäädin on erittäin helppokäyttöinen, mutta miinusta ropisee siitä, ettei laitetta voi ohjata suomea puhumalla.
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på Apple TV 4

Käyttöjärjestelmä: tvOS

Prosessori: dualcore Apple A8

Tallennustila: 32 tai 64 GB

Liitännät: HDMI 1.4, 100 Mbit Ethernet

Langaton käyttö: Wifi 802.11a/b/g/n/ac, BT 4.0

Kaukosäädin: BT, IR, kosketusnäyttö

Mitat: 98 x 98 x 35 mm

Paino: 425 g

Hinta: 160 €

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.