Testissä : Klipsch RSB-6

Ei riitä

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Jos keikkapaikkojen ja yökerhojen PA-soundi miellyttää, tuntuu Klipschin soundi tutulta.
Tehot eivät riitä ”rokkaavan” äänikuvan seuraamiseen. Kaikki kuulostaa melko lattealta ja Bluetoothin kautta ääni on aivan kamala.
Television koko: 46 tuumaa ja ylöspäin

HDMI: 1 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen

Verkkoyhteys: Ei ole

Langaton käyttö: Bluetooth

Verkkosivusto: klipsch.com

Hinta: 600 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Klipsch RSB-6 näyttää hyvin karkealta ja maskuliiniselta, ja se sopii pituutensa puolesta yli 46-tuumaisille televisioille. Soundbarista löytyy HDMI, joka tukee HDCP 2.2:a ja sen myötä uusimpia videomuotoja. Laitteessa ei ole näyttöä, joten täytyy seistä aivan soundbarin vieressä nähdäkseen, mikä ääniasetus ja sisääntulo on käytössä. Käyttöä ei helpota pieni ja muovinen kaukosäädin.

Äänenlaatu

Elokuvien puhe ei erotu niin hyvin kuin Samsungilla ja LG:llä, eikä RSB-6 onnistu simuloimaan surround-ääntä yhtä hyvin. Äänikuvan sointi muistuttaa paljon elokuvateatterissa kuulemaamme: kova, katu-uskottava ja brutaalinpuoleinen. Niinpä on harmillista, että soundbar ei pysy perässä äänenvoimakkuuden noustessa. Soundi jää latteaksi eivätkä Alien: Covenant -elokuvan räjähdykset ja laukaukset erotu tarpeeksi taustastaan. Taso on mielestämme tyydyttävä.

Bluetoothin kautta soitettu musiikki onkin sitten eri juttu. Kuten Panasonic SC-HTB250:n kohdalla, myös Klipschillä musiikki soi täysin elottomasti ja epäkiinnostavasti, ja oletettujen transienttien kohdalla pää tömähtää kattoon. Muilla testilaitteilla tätä ongelmaa ei ole.

CD ei juurikaan auta asiaa. Musiikki soi rytmikkäästi, mutta Klipsch ei pääse lähellekään parhaiden tasoa. Basso kuulostaa värittyneeltä, kaikki kuulostaa kovin PA-henkiseltä, mutta dynamiikka ja voima jäävät puuttumaan. Klipsch jää kauas JBL Bar 3.1:stä tällä saralla.

Johtopäätökset

Jyhkeän ulkoasunsa ja PA-soundia muistuttavan äänensä puolesta on pettymys todeta Klipsch RSB-6:n kuulostavan niin aneemiselta. Soundi on lattea, elokuvien actionkohtaukset eivät saa tarpeeksi kontrastia erottuakseen muusta sisällöstä, eikä varsinaista surround-vaikutelmaa synny. Pahinta on Bluetooth, joka on täysin käyttökelvoton karmean äänenlaatunsa takia. Eloa löytyy kuin täytetyltä laiskiaiselta. Näyttökin olisi ollut kiva, samoin parempi kaukosäädin.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös