Testissä : Klipsch RSB-6

Ei riitä

Ääni & Kuva kiteyttää

Jos keikkapaikkojen ja yökerhojen PA-soundi miellyttää, tuntuu Klipschin soundi tutulta.
Tehot eivät riitä ”rokkaavan” äänikuvan seuraamiseen. Kaikki kuulostaa melko lattealta ja Bluetoothin kautta ääni on aivan kamala.
Television koko: 46 tuumaa ja ylöspäin

HDMI: 1 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen

Verkkoyhteys: Ei ole

Langaton käyttö: Bluetooth

Verkkosivusto: klipsch.com

Hinta: 600 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Klipsch RSB-6 näyttää hyvin karkealta ja maskuliiniselta, ja se sopii pituutensa puolesta yli 46-tuumaisille televisioille. Soundbarista löytyy HDMI, joka tukee HDCP 2.2:a ja sen myötä uusimpia videomuotoja. Laitteessa ei ole näyttöä, joten täytyy seistä aivan soundbarin vieressä nähdäkseen, mikä ääniasetus ja sisääntulo on käytössä. Käyttöä ei helpota pieni ja muovinen kaukosäädin.

Äänenlaatu

Elokuvien puhe ei erotu niin hyvin kuin Samsungilla ja LG:llä, eikä RSB-6 onnistu simuloimaan surround-ääntä yhtä hyvin. Äänikuvan sointi muistuttaa paljon elokuvateatterissa kuulemaamme: kova, katu-uskottava ja brutaalinpuoleinen. Niinpä on harmillista, että soundbar ei pysy perässä äänenvoimakkuuden noustessa. Soundi jää latteaksi eivätkä Alien: Covenant -elokuvan räjähdykset ja laukaukset erotu tarpeeksi taustastaan. Taso on mielestämme tyydyttävä.

Bluetoothin kautta soitettu musiikki onkin sitten eri juttu. Kuten Panasonic SC-HTB250:n kohdalla, myös Klipschillä musiikki soi täysin elottomasti ja epäkiinnostavasti, ja oletettujen transienttien kohdalla pää tömähtää kattoon. Muilla testilaitteilla tätä ongelmaa ei ole.

CD ei juurikaan auta asiaa. Musiikki soi rytmikkäästi, mutta Klipsch ei pääse lähellekään parhaiden tasoa. Basso kuulostaa värittyneeltä, kaikki kuulostaa kovin PA-henkiseltä, mutta dynamiikka ja voima jäävät puuttumaan. Klipsch jää kauas JBL Bar 3.1:stä tällä saralla.

Johtopäätökset

Jyhkeän ulkoasunsa ja PA-soundia muistuttavan äänensä puolesta on pettymys todeta Klipsch RSB-6:n kuulostavan niin aneemiselta. Soundi on lattea, elokuvien actionkohtaukset eivät saa tarpeeksi kontrastia erottuakseen muusta sisällöstä, eikä varsinaista surround-vaikutelmaa synny. Pahinta on Bluetooth, joka on täysin käyttökelvoton karmean äänenlaatunsa takia. Eloa löytyy kuin täytetyltä laiskiaiselta. Näyttökin olisi ollut kiva, samoin parempi kaukosäädin.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös