Testissä : Philips PicoPix PPX5110

Aloittelijan malli

Superkompakti projektori suoratoistaa videota suoraan kännykästä.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin kompakti projektori, jonka ääni riittää moniin ympäristöihin. Vähän mekaanista kohinaa.
Matala kirkkaus vaatii pimeän katselutilan, ja kuvan koko on pidettävä alle 60 tuumassa. Värit tuntuvat liioitelluilta, ja kasvot ovat selvästi punasävyisiä.

Kirkkaus/kontrasti: 100 Luumenia/1 000:1

Resoluutio: 854 x 480

Kuvan koko: 20–120 tuumaa (0,53–3,19 m)

Langaton käyttö: Wifi, suoratoisto iOS/Android, Miracast

Akunkesto: 70 min

Mitat/paino: 98 x 98 x 27,5 mm/215 g

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 250 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

PicoPix PPX5110 varsin kompakti ja kevyt projektori. Sen heijastusmatka on lyhyt ja metrin etäisyydellä kuva on 32-tuumainenHDMI:n lisäksi elokuvia voi siirtää langattomasti iOS- ja Android-laitteilta.

Koon ja painon vuoksi akunkin on oltava pieni, ja se onkin säästeliäästi 1 900 mAh:n kokoinen. Se laskee kirkkauden 100 luumeniin, eli aika alas. Valmistaudu pimentämään katselutila, ja 50-60-tuumaisilta ja sitä isommilta kuvilta on turha odottaa terävää kuvaa. Akku kestää vaivaiset 70 minuuttia.

Ääni ja kuva

PPX5110:ssa on suora objektiivi, ja projektorin ollessa pöydällä kuvan alempi puolisko heijastuu pöytään. Niinpä laite on syytä sijoittaa korkealle.

Netlixin Doctor Strange Apple TV:n kautta katsottuna näyttää odotettua tarkemmalta alhaisesta resoluutiosta huolimatta, kuin DVD:ltä. Hieman kalliimpi PPX3417 näyttää tähän verrattuna kyllä toimivammalta. Mutta se on vain valoisan kuvan luoma illuusio, kun huomio kiinnittyy muihin asioihin kuin suuriin pikseleihin.

Tuumaamissa kuvissa yksityiskohdat eivät tahdo erottua. Musta on toki mustempaa, mutta usein tämäntyyppisiä projektoreita käytetään tilanteissa, joissa valoa on ainakin jonkin verran. PX5110 on väreiltään varsin punavoittoinen, ja etenkin kasvot näyttävät helposti palaneilta.

Ääni toimii mutta käyttäisimme mieluummin kuulokkeita tai yhdistäisimme laitteen erilliseen kaiuttimeen.

Johtopäätökset

Kätevän kokonsa ja edullisuutensa ansiosta Philips PicoPix PPX5110 tuntuu houkuttelevalta. Akunkesto on kuitenkin hyvin rajallinen ja kirkkaus samoin. Tätä käyttäessä on syytä vetää verhot eteen ja pitää kuvan koko alle 60 tuuman. Värit kallistuvat punaiseen, mutta toimivat. Houkuttelevasta hinnasta huolimatta panostaisimme mieluummin parempaan projektoriin.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös