Testissä : BenQ GS1

Katso missä haluat

BenQ on tehnyt naurettavan yksinkertaisen tempun ja valmistanut miniprojektorin, jonka voi todella ottaa mukaansa minne vain.

BenQ GS1

Ääni & Kuva kiteyttää

Vie vähemmän tilaa kuin pieni tv mutta heijastaa jättikuvan lyhyeltäkin matkalta. Katselu onnistuu USB-tikun tai Android-puhelimen kautta.
Maksaa täysikokoisen projektorin verran. Kaikkia elokuvia ei voi toistaa, usein tarvitaan näppäimistä ja hiirtä. Rajoittunut valovoimaisuus.

Kirkkaus/kontrasti: 300 Luumenia/100 000:1

Resoluutio: 1280 x 720

Kuvan koko: 60–200 tuumaa (1–3,5 m)

Akunkesto: 3 h

Mitat/paino: 146 x 65,7 x 139,2 mm / 970 g akun kanssa

Verkkosivusto: benq.fi

Hinta: 700 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

BenQ GS1 ei ole taskukokoa mutta silti riittävän pieni matkalle mukaan otettavaksi. Se vie tilaa lounasboksin verran. Heijastusetäisyys on lyhyt ja se antaa 60-tuumaisen kuvan metrin päästä. Laitteen päällä on napit käyttöä varten, samat kuin kaukosäätimessä. Takaa löytyy hyvät varustelut: HDMI, kaksi USB-porttia, kuulokeliitäntä ja mikroSD-paikka.

Kirkkaus on enimmillään 300 luumenia. Ei tajunnanräjäyttävää mutta riittävästi sisäkäyttöön kuten asuntovaunuun, hotellihuoneeseen tai ulkosalla pieneen yönäytökseen.

Sisäänrakennettu tietokone

Fyysisten liitäntöjen lisäksi GS1:stä löytyy wifi ja Bluetooth. Sisuksiin on jemmattu Android-pohjainen mediasoitin. Isoa ääntä kaipaava voi yhdistää jymäkämmän kaiuttimen Bluetooth-yhteydellä. Samalla tavalla (tai USB-portin kautta) saa laitteeseen kiinni myös näppäimistön ja hiiren, jolloin se on käytännössä kokonainen tietokone. Mediasoitin tukee yleisimpiä video- ja audioformaatteja sekä PDF-, PowerPoint-, Excel- ja Word-tiedostoja.

Äärimmäisenä testinä nappasimme laitteen reppuun ja läksimme pihalle katsomaan Rogue One -leffaa lämpimään kesäiltaan. Langaton JBL Xtreme -kaiutin sai elokuvan jytisemään puiden siimeksessä. Kirkkaus jää toki jälkeen kotiprojektoreiden valovoimaisuudesta, valkokangas lepattaa tuulessa ja hyttyset syövät hengiltä. Mutta toimii!

Johtopäätökset

BenQ GS1 on niin simppeli, että ihmettelee, miksi muut eivät ole keksineet tehdä vastaavaa. Akkurasian ja mediasoittimen ansiosta ei tarvita kuin valkokangas ja elokuva, ja leffailtaa voi viettää missä vain. Kuvanlaatu on hyvä, vaikka valovoimaisuus onkin hillitynpuoleinen, ja kannettavuutensa ansiosta GS1 tuo elokuvien katseluun uuden ulottuvuuden. Käytännössä koko leffateatteri mahtuu reppuun: miniprojektori, kaiutin, lakana kankaaksi, sikspäkki ja sipsipussi!

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Samsung HW-Q950T on valmistajansa uusin huippumalli, ja ansaitusti – tässä soundbarissa riittää ruutia!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös