Testissä : BenQ GS1

Katso missä haluat

BenQ on tehnyt naurettavan yksinkertaisen tempun ja valmistanut miniprojektorin, jonka voi todella ottaa mukaansa minne vain.

 itemprop
BenQ GS1

Ääni & Kuva kiteyttää

Vie vähemmän tilaa kuin pieni tv mutta heijastaa jättikuvan lyhyeltäkin matkalta. Katselu onnistuu USB-tikun tai Android-puhelimen kautta.
Maksaa täysikokoisen projektorin verran. Kaikkia elokuvia ei voi toistaa, usein tarvitaan näppäimistä ja hiirtä. Rajoittunut valovoimaisuus.

Kirkkaus/kontrasti: 300 Luumenia/100 000:1

Resoluutio: 1280 x 720

Kuvan koko: 60–200 tuumaa (1–3,5 m)

Akunkesto: 3 h

Mitat/paino: 146 x 65,7 x 139,2 mm / 970 g akun kanssa

Verkkosivusto: benq.fi

Hinta: 700 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

BenQ GS1 ei ole taskukokoa mutta silti riittävän pieni matkalle mukaan otettavaksi. Se vie tilaa lounasboksin verran. Heijastusetäisyys on lyhyt ja se antaa 60-tuumaisen kuvan metrin päästä. Laitteen päällä on napit käyttöä varten, samat kuin kaukosäätimessä. Takaa löytyy hyvät varustelut: HDMI, kaksi USB-porttia, kuulokeliitäntä ja mikroSD-paikka.

Kirkkaus on enimmillään 300 luumenia. Ei tajunnanräjäyttävää mutta riittävästi sisäkäyttöön kuten asuntovaunuun, hotellihuoneeseen tai ulkosalla pieneen yönäytökseen.

Sisäänrakennettu tietokone

Fyysisten liitäntöjen lisäksi GS1:stä löytyy wifi ja Bluetooth. Sisuksiin on jemmattu Android-pohjainen mediasoitin. Isoa ääntä kaipaava voi yhdistää jymäkämmän kaiuttimen Bluetooth-yhteydellä. Samalla tavalla (tai USB-portin kautta) saa laitteeseen kiinni myös näppäimistön ja hiiren, jolloin se on käytännössä kokonainen tietokone. Mediasoitin tukee yleisimpiä video- ja audioformaatteja sekä PDF-, PowerPoint-, Excel- ja Word-tiedostoja.

Äärimmäisenä testinä nappasimme laitteen reppuun ja läksimme pihalle katsomaan Rogue One -leffaa lämpimään kesäiltaan. Langaton JBL Xtreme -kaiutin sai elokuvan jytisemään puiden siimeksessä. Kirkkaus jää toki jälkeen kotiprojektoreiden valovoimaisuudesta, valkokangas lepattaa tuulessa ja hyttyset syövät hengiltä. Mutta toimii!

Johtopäätökset

BenQ GS1 on niin simppeli, että ihmettelee, miksi muut eivät ole keksineet tehdä vastaavaa. Akkurasian ja mediasoittimen ansiosta ei tarvita kuin valkokangas ja elokuva, ja leffailtaa voi viettää missä vain. Kuvanlaatu on hyvä, vaikka valovoimaisuus onkin hillitynpuoleinen, ja kannettavuutensa ansiosta GS1 tuo elokuvien katseluun uuden ulottuvuuden. Käytännössä koko leffateatteri mahtuu reppuun: miniprojektori, kaiutin, lakana kankaaksi, sikspäkki ja sipsipussi!

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös