Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: 6 kannettavaa projektoria

Kotikino taskukoossa

Elokuvia ei ole pakko katsoa enää edes sisätiloissa – miniprojektori riittää!

Elokuvien katselusta tulee mieleen elokuvateatterit tai kotisohvalla istuskelu joko television tai kotiteatterin edessä. Kesäkuumalla olisi kuitenkin mukavampi olla ulkosalla, vai mitä?

Yleensä elokuvien katselu ulkosalla tarkoittaa oman kännykän tai tabletin ruudun tuijottamista. Ja yhden hengen viihteeksihän se passaakin hyvin. Mutta entä jos haluaisi jakaa elämyksen? Tai ei pidä kännykän katselusta? Ratkaisu on kannettava videoprojektori. Ajattele: lämmin kesäilta ja iso ruutu. Mahdollisuuksia on monia!

Miniprojektori heijastaa kuvan paljon suuremmaksi kuin tabletin tai kannettavan ruutu, mikä helpottaa myös reissussa. Lentokoneessa tai junassa kuvan voi heijastaa edessä olevan penkin selkänojaan, ja hotellissa seinälle saa jo 100-tuumaisen kuvan! Kuvanlaatu on toki rakeisempi kuin kannettavan tai tabletin ruudulta katsottuna, sillä resoluutio ei ole HD-tasoa.

Jos projektorin oma kaiutin ei riitä, voi siihen kytkeä langattoman kaiuttimen tai käyttää johtoa, kunhan projektorissa on 3,5 mm:n analoginen liitin tai Bluetooth-yhteys. Jälleen kerran koko ratkaisee, eli mitä isompi kaiutin, sen isompi ääni, joten käyttäjä voi itse valita, korostaako äänen painetta vai kaiuttimen keveyttä.

Ominaisuuksia joka lähtöön

Kannettavia projektoreita saa monenkokoisina ja -muotoisina. Pienemmät ovat käytännöllisempiä, kun taas isompien kirkkaus on yleensä parempi ja käyttöympäristöt siten monipuolisemmat. Joissakin malleissa elokuvia voi toistaa suoraan muistikortilta, toisissa sisällöt suoratoistetaan puhelimesta. Joihinkin saa yhdistettyä langattomat kuulokkeet Bluetoothilla.

Tähän testiin valitsimme laitteita, joissa HDMI, joka toimii sekä mediasoitinten että kännyköiden kanssa. Vaatimuksena oli myös akkukäyttöisyys, muutenhan niitä ei voi kutsua kannettaviksi. Kaikissa testin laitteissa on sisäänrakennetut kaiuttimet ja useimmissa kuulokeliitäntä.

Ehdokkaat

Yritimme saada testiin mahdollisimman monta projektoria, mutta se ollutkaan niin helppoa. Monet valmistajat ovat luopuneet miniprojektoreista ja osa uusii mallistoaan. Odotimme testiin esimerkiksi Sony MP-CD1:tä, mutta se ei ehtinyt ajoissa.

Lopputuloksena testikasassa oli paljon Philipsin malleja. Philipsillä lienee laajin valikoima miniprojektoreita – ja tiedoksenne, että saimme testiin vielä enemmänkin niitä mutta valikoimme tähän testiin mielestämme relevanteimmat.

Asus ZenBeam E1:n tunsimme jo ennestään, samoin kuin BenQ GS1:n, jonka kirkkaus ja resoluutio on muita parempi. Sen katseluetäisyys on myös todella pieni, ja se tarjoaa isoa kuvaa lähietäisyydeltä.

Testistä

Testasimme projektoreita katsomalla Netflixn elokuvia Apple TV:n kautta. Käytimme HDMI-jakajaa, jolla saimme jaettua kuvan samanaikaisesti moneen projektoriin. Muita ominaisuuksia, kuten langatonta heijastusta kännykästä ja elokuvien katselua muistikortilta tai muilta tallennusmuodoilta, emme tällä kertaa testanneet.

Testissä: Philips PicoPix PPX5110

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Aloittelijan malli

Superkompakti projektori suoratoistaa videota suoraan kännykästä.

Erittäin kompakti projektori, jonka ääni riittää moniin ympäristöihin. Vähän mekaanista kohinaa.
Matala kirkkaus vaatii pimeän katselutilan, ja kuvan koko on pidettävä alle 60 tuumassa. Värit tuntuvat liioitelluilta, ja kasvot ovat selvästi punasävyisiä.

PicoPix PPX5110 varsin kompakti ja kevyt projektori. Sen heijastusmatka on lyhyt ja metrin etäisyydellä kuva on 32-tuumainenHDMI:n lisäksi elokuvia voi siirtää langattomasti iOS- ja Android-laitteilta.

Koon ja painon vuoksi akunkin on oltava pieni, ja se onkin säästeliäästi 1 900 mAh:n kokoinen. Se laskee kirkkauden 100 luumeniin, eli aika alas. Valmistaudu pimentämään katselutila, ja 50-60-tuumaisilta ja sitä isommilta kuvilta on turha odottaa terävää kuvaa. Akku kestää vaivaiset 70 minuuttia.

Ääni ja kuva

PPX5110:ssa on suora objektiivi, ja projektorin ollessa pöydällä kuvan alempi puolisko heijastuu pöytään. Niinpä laite on syytä sijoittaa korkealle.

Netlixin Doctor Strange Apple TV:n kautta katsottuna näyttää odotettua tarkemmalta alhaisesta resoluutiosta huolimatta, kuin DVD:ltä. Hieman kalliimpi PPX3417 näyttää tähän verrattuna kyllä toimivammalta. Mutta se on vain valoisan kuvan luoma illuusio, kun huomio kiinnittyy muihin asioihin kuin suuriin pikseleihin.

Tuumaamissa kuvissa yksityiskohdat eivät tahdo erottua. Musta on toki mustempaa, mutta usein tämäntyyppisiä projektoreita käytetään tilanteissa, joissa valoa on ainakin jonkin verran. PX5110 on väreiltään varsin punavoittoinen, ja etenkin kasvot näyttävät helposti palaneilta.

Ääni toimii mutta käyttäisimme mieluummin kuulokkeita tai yhdistäisimme laitteen erilliseen kaiuttimeen.

Johtopäätökset

Kätevän kokonsa ja edullisuutensa ansiosta Philips PicoPix PPX5110 tuntuu houkuttelevalta. Akunkesto on kuitenkin hyvin rajallinen ja kirkkaus samoin. Tätä käyttäessä on syytä vetää verhot eteen ja pitää kuvan koko alle 60 tuuman. Värit kallistuvat punaiseen, mutta toimivat. Houkuttelevasta hinnasta huolimatta panostaisimme mieluummin parempaan projektoriin.

Faktat

Kirkkaus/kontrasti: 100 Luumenia/1 000:1

Resoluutio: 854 x 480

Kuvan koko: 20–120 tuumaa (0,53–3,19 m)

Langaton käyttö: Wifi, suoratoisto iOS/Android, Miracast

Akunkesto: 70 min

Mitat/paino: 98 x 98 x 27,5 mm/215 g

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 250 €

Bästa pris på Philips PicoPix PPX5110

Testissä: Asus S1

Asus S1

Hyvin tehty kompromissi

Asus S1:llä on yksi tavoite: tarjota maksimaalista kuvanlaatua rahan vastineeksi äärimmäisen pienessä paketissa.

Hyvä kirkkaus ja lyhyt heijastusetäisyys tekevät S1:stä käyttökelpoisen moneen paikkaan. Paljon vastinetta rahoille!
Mustassa on rajoitteensa, samoin resoluutiossa. Vain HDMI-liitäntä.

Asus S1 on hieman suurempi ja painavampi kuin kaikkein pienimmät miniprojektorit, mutta mahtuu melkein taskuun ja sujahtaa helposti laukkuun. 6 000 mAh:n akku kestää kolmisen tuntia. Projektoria voi käyttää myös kännykän lataamiseen hätätapauksessa. Laite itsessään ei lue videotiedostoja, vaan siinä on pelkkä HDMI, jossa on MHL-tuki Android-puhelimille.

Ääni ja kuva

Asus S1 on satasen kalliimpi kuin Philips PPX5110 mutta tarjoaa huomattavasti parempaa kuvaa. Resoluutio on sama, pyöreät kohteet voivat näyttää vähän kantikkailta eikä S1 ole optimaalinen tekstin heijastamiseen. Videoiden katseluun se on kuitenkin ok, samaa luokkaa vanhojen kuvaputkitelkkareiden kanssa.

Kirkkaus on aivan eri luokkaa kuin PPX5110:ssä, tällä kertaa kaikki kohtaukset oikeasti näkyvät, vaikka huone ei olisikaan pimeänä. Silti verhojen käyttäminen kannattaa. Doctor Strange näyttää hyvältä ja värit ovat neutraalit ja miellyttävät – ei juoppopunaisia naamoja tällä erää. Musta on hieman kalpeampi kuin esimerkiksi Philips PPX3417:llä, joten kuva tuntuu vähän latteammalta. Kompromissi toimii mielestämme kuitenkin hyvin ja lisäkirkkaus on mieleemme. Heijastusetäisyys on lyhyt, metrin etäisyydellä kuva on 41-tuumainen eli oikein hyvä.

Kahden watin ääni on voimallisempi kuin useimmilla kilpailijoilla, joilla on käytössään vain 1 watti. Tietenkin äänenlaatu paranee kuulokeliitäntään liitetyn kaiuttimen avulla.

Johtopäätökset

Asus S1 on kompakti matkaprojektori, joka on luokkansa kirkkaimpia 200 luumenillaan. Musta ei ole paras, mutta luonnolliset värit ja lyhyt heijastusetäisyys sekä hyvä akunkesto tekevät tästä loistavan kompromissin ja tämän hintaluokan parhaimmistoa. Mahdollisuus ladata kännykkää projektorista on kiva lisä, josta emme kuitenkaan tässä anna ekstrapisteitä.

Faktat

Kirkkaus/kontrasti: 200 Luumenia/1 000:1

Resoluutio: 854 x 480

Kuvan koko: 30–100 tuumaa (0,73–2,43 m)

Akunkesto: 3 h

Mitat/paino: 110,5 x 102 x 30,7 mm/342 g

Verkkosivusto: asus.fi

Hinta: 350 €

Bästa pris på Asus S1

Testissä: Asus ZenBeam E1

Leffateatteri taskussa

Asuksen miniprojektori ei vie enempää tilaa kuin muinaisaikojen Walkman – ja tekee kotiteatterille sen, minkä kannettava kasettisoitin aikanaan teki stereolle.

Helposti mukana kannettava projektori, jonka voi ottaa mukaansa näyttämään elokuvia tai kalvoja minne vain. Tarvitaan vain HDMI-lähde ja valkoinen seinä tai kangas!
Valovoimaa ei ole juurikaan. Laitetta ei voi käyttää Miracastilla eikä USB:n tai SD-korttien kanssa.

ZenBeam E1:ssä on simppeli ja toimiva alumiinikuori ja kokoa kuin Walkmanilla. Linssiä turvaa suojus ja sen sivuilla on tuuletusaukot. Akku kestää jopa 5 tuntia ilman muita johtoja kuin soittimen oma. Liitäntä on helppoa. Laitteessa on vain yksi HDMI/MHL ja kuulokeliitäntä, virtaliitin ja USB-portti latausta varten. Eli vain tarvittavat. Toki monikäyttöisyyttä lisäisi, jos elokuvia voisi soittaa myös SUB-tikulta tai SD-kortilta. Puhumattakaan siitä, että voisi toistaa leffoja langattomasti Andoid-laitteilta Miracastia käyttäen.

Ääni ja kuva

Kirkkaus on E1:n heikkous. Pimeässäkin huoneessa kuva tuntuu vähän valjulta. Maksimikirkkaus on 150 luumenia, mikä vastaa suurin piirtein 15 watin hehkulamppua. Ja se on maksimi. Akkua säästävällä Eco-asetuksella kirkkaus on vaivaiset 50 luumenia. Myös resoluutiossa on rajoitteensa: projektori vastaanottaa Full HD -signaalia, mutta sen fyysinen resoluutio on vain 854 x 480 pikseliä eli neljäsosa Full HD:n resoluutiosta.

Kaiutin on luonnollisestikin hyvin pieni, mutta tuottaa yllättävän vahvan ja hyvän soundin. Ääni mukailee toimintaa ja vahvistaa tunnelmaa hyvin – meidän piti jopa vaimentaa volyymiä välillä.

Johtopäätökset

Asus ZenBeam E1 sopii kokonsa puolesta minne vain. Siinä on kuvan ja ominaisuuksien puolesta rajoitteita, mutta se on silti varsin hurmaava pikku laite! Toimistolla se ei vie juuri lainkaan tilaa, kun odottelee omaa esitysvuoroaan. Lomalla se luo isoa kuvaa vaikka hotellihuoneeseen, mökille tai asuntovaunuun. Jos tietokoneetkin saisi näin pieneksi, olisi maailma parempi paikka.

Faktat

Kirkkaus/kontrasti: 150 Luumenia/3 500:1

Resoluutio: 854 x 480

Kuvan koko: 16–120 tuumaa (0,49–3,72 m)

Akunkesto: 5 h (50 Luumenilla)

Mitat/paino: 110 x 29 x 83 mm/307 g

Verkkosivusto: asus.fi

Hinta: 350 €

Bästa pris på Asus ZenBeam E1

Testissä: Philips PicoPix PPX3417W

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Monta ässää hihassa

Halusipa sitten katsoa videoita kännykästä, PC:ltä, muistikortilta, USB-tikulta tai langattomasti – kaikki onnistuu PicoPix PPX3417W:llä.

Tukee useimpia formaatteja, akunkesto on ok. Kuvanlaatu on hyvä ja kirkkaus riittää useimmiten.
Heijastusetäisyys on pitkä, metrin etäisyydeltä saa vain 24-tuumaisen kuvan. Tuuletin ja väripyörä ovat kovaäänisiä.

PicoPix PPX3417W eroaa monista muista miniprojektoreista olemalla aito multimedialaite. HDMI:n lisäksi se tukee MHL:ää, mikä on tärkeää Android-puhelinten käyttäjille, laite toistaa videota myös suoraan SD-kortilta ja USB:ltä.

Laitteen mukana tulee kaukosäädin, joka helpottaa käyttöä. Sen avulla voi säätää kirkkautta ja valita kuva-asetusten välillä. Eräs niistä on nimeltään ”Bright Mode”, joka tuottaa erityisen kirkkaan kuvan mutta vähentää akunkestoa 2 tunnista 1,5 tuntiin.

Ääni ja kuva

Projektorin heijastusetäisyys on pitkä – meidän piti sijoittaa kaksi kertaa kauemmas seinästä kuin lähimpänä olevat projektorit. 60-tuumaisen kuvan saadakseen laitteen on oltava 2,5 metrin päässä.

Kuva on heikoimpia testiversioita kirkkaampi, Asus S1:n tapainen. Philipsin projektoria voi käyttää keskellä päivää, kunhan verhot pimentävät tehokkaasti. Resoluutio on DVD:n tasoa eikä siis järin vaikuttava, mutta toimii riittävän hyvin elokuvien ja tv:n katseluun. Kuva on terävä ja värit luonnolliset.

Ääni on ok, muttei ihmeellinen. Se kuulostaa siltä kuin 1 watin kaiuttimelta odottaisikin.

PicoPix PPX3417W:n suurin heikkous on häiritsevä tuulettimen meteli.

Johtopäätökset

Harva miniprojektori on niin monipuolisesti varustettu kuin Philips PicoPix PPX3417W. HDMI:n lisäksi videoiden katselu onnistuu striimaamalla mukana tulevan wifi-dongelin avulla, USB-tikulta tai SD-kortilta. Kaukosäädin helpottaa käyttöä. Kuvanlaatu on yllättävän hyvä, kirkkaus riittää useimpiin tilanteisiin. Pitkä heijastusmatka rajoittaa käyttöä, jos tilaa on vähän. Annamme miinusta myös tuulettimen älämöinnistä.

Faktat

Kirkkaus/kontrasti: 170 Luumenia/1 000:1

Resoluutio: 854 x 480

Kuvan koko: 12–120 tuumaa (0,5–5 m)

Akunkesto: 2 h (perusasetuksella)

Mitat/paino: 105 x 105 x 31,5 mm/270 g

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 420 €

Bästa pris på Philips PicoPix PPX3417W

Testissä: Philips PicoPix PPX4835

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Paperilla hyvä

Vi havde forventet mere af en projektor med 720p opløsning, især til denne pris.

Hyvä kirkkaus ja korkearesoluutioinen kuva mahdollistavat melko suurenkin kuvan heijastamisen.
Kuva on melko epäterävä, lattea ja eloton. Värintoisto on myös ongelma ja tuuletin hurisee kovaa.

Paperilla Philips PicoPix PPX4835 vaikuttaa kultaprojektorilta: 1280×720 pikselin resoluutio ja 350 luumenin kirkkaus nostavat odotukset korkealle. Sisäänrakennettu 3 watin kaiutin on tehokkaampi kuin vastaavissa laitteissa vaikka ei olekaan verrattavissa erillisiin kaiuttimiin.

Laite itsessään ei pysty soittamaan videoita, vaan elokuvat on siirrettävä HDMI:n avulla. Se tukee MHL:ää eli vastaanottaa videoita Android-puhelimista. iOS-käyttäjät voivat käyttää HDMI-adapteria.

Ääni ja kuva

PPX4835:n kirkkaus asettuu eri sarjaan kuin edullisempien kilpailijoiden. Marvel-pätkä Doctor Strange näyttää kirkkaassa ympäristössä hyvältä, ja kuvan voi suurentaa melko isoksi kuvan pimentymättä. Pyöreät kohteet näyttävät tasaisemmilta ilman halvemmissa laitteissa esiintyvää sahalaitaa. Tähän saakka kaikki hyvin.

Projektorissa on kuitenkin muutama vakava ongelma, joista kovaääninen tuuletin on pienin. Terävyys ei ensinnäkään riitä, vaan sekä Philips PPX3417W:ssä että Asus E1:ssä on terävämpi kuva. Lisäksi kasvot näyttävät auringonpolttamilta vihreän värin liian alhaisen kylläisyyden vuoksi.

Suurin ongelma on kuitenkin värien sekoittumisessa. Kirkkaiden ja tummien osien pitäisi erottua taivaalla tasaisesti liukuen, mutta tässä kuva näyttää lähinnä sipulin leikkauskuvalta – jokainen värialue erottuu omanaan. Pidemmän päälle erittäin häiritsevää.

Johtopäätökset

Mikä näyttää paperilla hyvältä – 720 pikselin resoluutio ja 350 luumenin valovoimaisuus – hukkuu epätarkan ja lattean kuvan sekä naamat punaiseksi värjäävän vaisun vihreän tason alle. Pahinta ovat värialueiden selvät rajat. Kokonaisuutta ei auta sekään, että kaiuttimessa riittää ääntä ja projektoria voi käyttää kännykän laturina hätätapauksessa.

Faktat

Kirkkaus/kontrasti: 350 Luumenia/100 000:1

Resoluutio: 1280 x 720

Kuvan koko: 15–150 tuumaa (0,5–5 m)

Akunkesto: 3 h (ekoasetuksella)

Mitat/paino: 115 x 115 x 32 mm/342 g

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 490 €

Bästa pris på Philips PicoPix PPX4835

Testissä: BenQ GS1

BenQ GS1
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Katso missä haluat

BenQ on tehnyt naurettavan yksinkertaisen tempun ja valmistanut miniprojektorin, jonka voi todella ottaa mukaansa minne vain.

Vie vähemmän tilaa kuin pieni tv mutta heijastaa jättikuvan lyhyeltäkin matkalta. Katselu onnistuu USB-tikun tai Android-puhelimen kautta.
Maksaa täysikokoisen projektorin verran. Kaikkia elokuvia ei voi toistaa, usein tarvitaan näppäimistä ja hiirtä. Rajoittunut valovoimaisuus.

BenQ GS1 ei ole taskukokoa mutta silti riittävän pieni matkalle mukaan otettavaksi. Se vie tilaa lounasboksin verran. Heijastusetäisyys on lyhyt ja se antaa 60-tuumaisen kuvan metrin päästä. Laitteen päällä on napit käyttöä varten, samat kuin kaukosäätimessä. Takaa löytyy hyvät varustelut: HDMI, kaksi USB-porttia, kuulokeliitäntä ja mikroSD-paikka.

Kirkkaus on enimmillään 300 luumenia. Ei tajunnanräjäyttävää mutta riittävästi sisäkäyttöön kuten asuntovaunuun, hotellihuoneeseen tai ulkosalla pieneen yönäytökseen.

Sisäänrakennettu tietokone

Fyysisten liitäntöjen lisäksi GS1:stä löytyy wifi ja Bluetooth. Sisuksiin on jemmattu Android-pohjainen mediasoitin. Isoa ääntä kaipaava voi yhdistää jymäkämmän kaiuttimen Bluetooth-yhteydellä. Samalla tavalla (tai USB-portin kautta) saa laitteeseen kiinni myös näppäimistön ja hiiren, jolloin se on käytännössä kokonainen tietokone. Mediasoitin tukee yleisimpiä video- ja audioformaatteja sekä PDF-, PowerPoint-, Excel- ja Word-tiedostoja.

Äärimmäisenä testinä nappasimme laitteen reppuun ja läksimme pihalle katsomaan Rogue One -leffaa lämpimään kesäiltaan. Langaton JBL Xtreme -kaiutin sai elokuvan jytisemään puiden siimeksessä. Kirkkaus jää toki jälkeen kotiprojektoreiden valovoimaisuudesta, valkokangas lepattaa tuulessa ja hyttyset syövät hengiltä. Mutta toimii!

Johtopäätökset

BenQ GS1 on niin simppeli, että ihmettelee, miksi muut eivät ole keksineet tehdä vastaavaa. Akkurasian ja mediasoittimen ansiosta ei tarvita kuin valkokangas ja elokuva, ja leffailtaa voi viettää missä vain. Kuvanlaatu on hyvä, vaikka valovoimaisuus onkin hillitynpuoleinen, ja kannettavuutensa ansiosta GS1 tuo elokuvien katseluun uuden ulottuvuuden. Käytännössä koko leffateatteri mahtuu reppuun: miniprojektori, kaiutin, lakana kankaaksi, sikspäkki ja sipsipussi!

Faktat

Kirkkaus/kontrasti: 300 Luumenia/100 000:1

Resoluutio: 1280 x 720

Kuvan koko: 60–200 tuumaa (1–3,5 m)

Akunkesto: 3 h

Mitat/paino: 146 x 65,7 x 139,2 mm / 970 g akun kanssa

Verkkosivusto: benq.fi

Hinta: 700 €

Bästa pris på BenQ GS1
Elokuvien katselusta tulee mieleen elokuvateatterit tai kotisohvalla istuskelu joko television tai kotiteatterin edessä. Kesäkuumalla olisi kuitenkin mukavampi olla ulkosalla, vai mitä? Yleensä elokuvien katselu ulkosalla tarkoittaa oman kännykän tai tabletin ruudun tuijottamista. Ja yhden hengen viihteeksihän se passaakin hyvin. Mutta entä jos haluaisi jakaa elämyksen? Tai ei pidä kännykän katselusta? Ratkaisu on kannettava videoprojektori. Ajattele: lämmin kesäilta ja iso ruutu. Mahdollisuuksia on monia! Miniprojektori heijastaa kuvan paljon suuremmaksi kuin tabletin tai kannettavan ruutu, mikä helpottaa myös reissussa. Lentokoneessa tai junassa kuvan voi heijastaa edessä olevan penkin selkänojaan, ja hotellissa seinälle saa jo 100-tuumaisen kuvan! Kuvanlaatu on toki rakeisempi kuin kannettavan tai tabletin ruudulta katsottuna, sillä resoluutio ei ole HD-tasoa. Jos projektorin oma kaiutin ei riitä, voi siihen kytkeä langattoman kaiuttimen tai käyttää johtoa, kunhan projektorissa on 3,5 mm:n analoginen liitin tai Bluetooth-yhteys. Jälleen kerran koko ratkaisee, eli mitä isompi kaiutin, sen isompi ääni, joten käyttäjä voi itse valita, korostaako äänen painetta vai kaiuttimen keveyttä.

Ominaisuuksia joka lähtöön

Kannettavia projektoreita saa monenkokoisina ja -muotoisina. Pienemmät ovat käytännöllisempiä, kun taas isompien kirkkaus on yleensä parempi ja käyttöympäristöt siten monipuolisemmat. Joissakin malleissa elokuvia voi toistaa suoraan muistikortilta, toisissa sisällöt suoratoistetaan puhelimesta. Joihinkin saa yhdistettyä langattomat kuulokkeet Bluetoothilla. Tähän testiin valitsimme laitteita, joissa HDMI, joka toimii sekä mediasoitinten että kännyköiden kanssa. Vaatimuksena oli myös akkukäyttöisyys, muutenhan niitä ei voi kutsua kannettaviksi. Kaikissa testin laitteissa on sisäänrakennetut kaiuttimet ja useimmissa kuulokeliitäntä.

Ehdokkaat

Yritimme saada testiin mahdollisimman monta projektoria, mutta se ollutkaan niin helppoa. Monet valmistajat ovat luopuneet miniprojektoreista ja osa uusii mallistoaan. Odotimme testiin esimerkiksi Sony MP-CD1:tä, mutta se ei ehtinyt ajoissa. Lopputuloksena testikasassa oli paljon Philipsin malleja. Philipsillä lienee laajin valikoima miniprojektoreita – ja tiedoksenne, että saimme testiin vielä enemmänkin niitä mutta valikoimme tähän testiin mielestämme relevanteimmat. Asus ZenBeam E1:n tunsimme jo ennestään, samoin kuin BenQ GS1:n, jonka kirkkaus ja resoluutio on muita parempi. Sen katseluetäisyys on myös todella pieni, ja se tarjoaa isoa kuvaa lähietäisyydeltä.

Testistä

Testasimme projektoreita katsomalla Netflixn elokuvia Apple TV:n kautta. Käytimme HDMI-jakajaa, jolla saimme jaettua kuvan samanaikaisesti moneen projektoriin. Muita ominaisuuksia, kuten langatonta heijastusta kännykästä ja elokuvien katselua muistikortilta tai muilta tallennusmuodoilta, emme tällä kertaa testanneet.
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på 6 kannettavaa projektoria

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.