Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: 6 kannettavaa projektoria

Kotikino taskukoossa

Elokuvia ei ole pakko katsoa enää edes sisätiloissa – miniprojektori riittää!

Julkaistu 18.07.2018 - 11:07
6 kannettavaa projektoria
Geir Gråbein Nordby

Tämän testin tuotteet

Elokuvien katselusta tulee mieleen elokuvateatterit tai kotisohvalla istuskelu joko television tai kotiteatterin edessä. Kesäkuumalla olisi kuitenkin mukavampi olla ulkosalla, vai mitä?

Yleensä elokuvien katselu ulkosalla tarkoittaa oman kännykän tai tabletin ruudun tuijottamista. Ja yhden hengen viihteeksihän se passaakin hyvin. Mutta entä jos haluaisi jakaa elämyksen? Tai ei pidä kännykän katselusta? Ratkaisu on kannettava videoprojektori. Ajattele: lämmin kesäilta ja iso ruutu. Mahdollisuuksia on monia!

Miniprojektori heijastaa kuvan paljon suuremmaksi kuin tabletin tai kannettavan ruutu, mikä helpottaa myös reissussa. Lentokoneessa tai junassa kuvan voi heijastaa edessä olevan penkin selkänojaan, ja hotellissa seinälle saa jo 100-tuumaisen kuvan! Kuvanlaatu on toki rakeisempi kuin kannettavan tai tabletin ruudulta katsottuna, sillä resoluutio ei ole HD-tasoa.

Mainos

Jos projektorin oma kaiutin ei riitä, voi siihen kytkeä langattoman kaiuttimen tai käyttää johtoa, kunhan projektorissa on 3,5 mm:n analoginen liitin tai Bluetooth-yhteys. Jälleen kerran koko ratkaisee, eli mitä isompi kaiutin, sen isompi ääni, joten käyttäjä voi itse valita, korostaako äänen painetta vai kaiuttimen keveyttä.

Ominaisuuksia joka lähtöön

Kannettavia projektoreita saa monenkokoisina ja -muotoisina. Pienemmät ovat käytännöllisempiä, kun taas isompien kirkkaus on yleensä parempi ja käyttöympäristöt siten monipuolisemmat. Joissakin malleissa elokuvia voi toistaa suoraan muistikortilta, toisissa sisällöt suoratoistetaan puhelimesta. Joihinkin saa yhdistettyä langattomat kuulokkeet Bluetoothilla.

Tähän testiin valitsimme laitteita, joissa HDMI, joka toimii sekä mediasoitinten että kännyköiden kanssa. Vaatimuksena oli myös akkukäyttöisyys, muutenhan niitä ei voi kutsua kannettaviksi. Kaikissa testin laitteissa on sisäänrakennetut kaiuttimet ja useimmissa kuulokeliitäntä.

Ehdokkaat

Yritimme saada testiin mahdollisimman monta projektoria, mutta se ollutkaan niin helppoa. Monet valmistajat ovat luopuneet miniprojektoreista ja osa uusii mallistoaan. Odotimme testiin esimerkiksi Sony MP-CD1:tä, mutta se ei ehtinyt ajoissa.

Lopputuloksena testikasassa oli paljon Philipsin malleja. Philipsillä lienee laajin valikoima miniprojektoreita – ja tiedoksenne, että saimme testiin vielä enemmänkin niitä mutta valikoimme tähän testiin mielestämme relevanteimmat.

Asus ZenBeam E1:n tunsimme jo ennestään, samoin kuin BenQ GS1:n, jonka kirkkaus ja resoluutio on muita parempi. Sen katseluetäisyys on myös todella pieni, ja se tarjoaa isoa kuvaa lähietäisyydeltä.

Testistä

Testasimme projektoreita katsomalla Netflixn elokuvia Apple TV:n kautta. Käytimme HDMI-jakajaa, jolla saimme jaettua kuvan samanaikaisesti moneen projektoriin. Muita ominaisuuksia, kuten langatonta heijastusta kännykästä ja elokuvien katselua muistikortilta tai muilta tallennusmuodoilta, emme tällä kertaa testanneet.

Tämän testin tuotteet

Philips PicoPix PPX5110

Aloittelijan malli

Superkompakti projektori suoratoistaa videota suoraan kännykästä.

Erittäin kompakti projektori, jonka ääni riittää moniin ympäristöihin. Vähän mekaanista kohinaa.
Matala kirkkaus vaatii pimeän katselutilan, ja kuvan koko on pidettävä alle 60 tuumassa. Värit tuntuvat liioitelluilta, ja kasvot ovat selvästi punasävyisiä.
Lue koko testi

Asus S1

Hyvin tehty kompromissi

Asus S1:llä on yksi tavoite: tarjota maksimaalista kuvanlaatua rahan vastineeksi äärimmäisen pienessä paketissa.

Hyvä kirkkaus ja lyhyt heijastusetäisyys tekevät S1:stä käyttökelpoisen moneen paikkaan. Paljon vastinetta rahoille!
Mustassa on rajoitteensa, samoin resoluutiossa. Vain HDMI-liitäntä.
Lue koko testi

Asus ZenBeam E1

Leffateatteri taskussa

Asuksen miniprojektori ei vie enempää tilaa kuin muinaisaikojen Walkman – ja tekee kotiteatterille sen, minkä kannettava kasettisoitin aikanaan teki stereolle.

Helposti mukana kannettava projektori, jonka voi ottaa mukaansa näyttämään elokuvia tai kalvoja minne vain. Tarvitaan vain HDMI-lähde ja valkoinen seinä tai kangas!
Valovoimaa ei ole juurikaan. Laitetta ei voi käyttää Miracastilla eikä USB:n tai SD-korttien kanssa.
Lue koko testi

Philips PicoPix PPX3417W

Monta ässää hihassa

Halusipa sitten katsoa videoita kännykästä, PC:ltä, muistikortilta, USB-tikulta tai langattomasti – kaikki onnistuu PicoPix PPX3417W:llä.

Tukee useimpia formaatteja, akunkesto on ok. Kuvanlaatu on hyvä ja kirkkaus riittää useimmiten.
Heijastusetäisyys on pitkä, metrin etäisyydeltä saa vain 24-tuumaisen kuvan. Tuuletin ja väripyörä ovat kovaäänisiä.
Lue koko testi

Philips PicoPix PPX4835

Paperilla hyvä

Vi havde forventet mere af en projektor med 720p opløsning, især til denne pris.

Hyvä kirkkaus ja korkearesoluutioinen kuva mahdollistavat melko suurenkin kuvan heijastamisen.
Kuva on melko epäterävä, lattea ja eloton. Värintoisto on myös ongelma ja tuuletin hurisee kovaa.
Lue koko testi

BenQ GS1

Katso missä haluat

BenQ on tehnyt naurettavan yksinkertaisen tempun ja valmistanut miniprojektorin, jonka voi todella ottaa mukaansa minne vain.

Vie vähemmän tilaa kuin pieni tv mutta heijastaa jättikuvan lyhyeltäkin matkalta. Katselu onnistuu USB-tikun tai Android-puhelimen kautta.
Maksaa täysikokoisen projektorin verran. Kaikkia elokuvia ei voi toistaa, usein tarvitaan näppäimistä ja hiirtä. Rajoittunut valovoimaisuus.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top