: Heos Bar + Sub + 2 kpl Heos 1 HS2

Johtotähti

Heosin soundbar hakkaa kaikki muut luokassaan.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen soundi, helppokäyttöinen ja hyvä tuki eri formaateille. Peräti neljä HDMI-sisääntuloa ja korkearesoluutioisen äänen tuki.
Subwooferista olisi voinut löytyä enemmänkin painetta, ja soundista saa yhä täyteläisemmän suurten kaiutinten ja erillisen vahvistimen kanssa.
HDMI: 4 sisään/1 ulos (ARC)

Digitaaliset sisääntulot: optinen, koaksiaali, USB-A

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm

Langaton käyttö: Wifi, Bluetooth

Sovellus: Heos

Subwoofer: langaton

Soundbarin mitat: 110 x 7,2 x 14,8 cm

Väri: musta

Verkkosivusto: denon.fi

Hinta: 2 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Bar on Heosin ensimmäinen audiolaite, johon voi yhdistää langattomat takakaiuttimet. Se on yhden hintaluokan korkeammalla kuin HomeCinema, joten Bar on tässä testissä samalla viivalla Sonosin kanssa.

Heosin monihuonejärjestelmä toimii samoin kuin Sonosinkin, ja asennuskin sujuu samankaltaisesti. Siinä missä Sonosilta puuttuvat HDMI-sisääntulot, on Heosilla neljä 4K-resoluutiota tukevaa HDMI:tä. Lisäksi laitteessa on HDMI-ulostulo television johtoa pitkin kulkevalle paluuäänelle (Audio Return Channel, ARC).

Erona Sonosiin on myös Heosin tuki Dolbyn DTS-äänelle, mukaan lukeine Blu-rayltä löytyville korkearesoluutioisille versioille. Mukana tulee kaukosäädin, jos sovelluksen käyttäminen ei nappaa. Järjestelmä pystyy soittamaan korkearesoluutioista ääntä langattomasti.

Asennus

Kaiuttimet yhdistetään langattomaan verkkoon puhelimen kuulokeliitäntään ja kuhunkin Heosin kaiuttimeen kytkettyä AUX-kaapelia käyttäen. Verkon asetukset kopioidaan suoraan puhelimesta.

Kaiuttimien ryhmittäminen surround-järjestelmäksi on sovelluksella naurettavan helppoa. Heosilla myös etäisyyden ja äänentason voi määritellä jokaiselle kaiuttimelle erikseen, niin että surroundin saa toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Sama on mahdollista vain muutamassa muussa soundbarissa.

Heos Barin voi sijoittaa tv-tasolle tai asentaa seinälle. Sovellus kysyy asennustapaa ja säätää soundin sen mukaan.

Äänenlaatu

Elokuvien surround-kokemus on parempi kuin millään muulla testikokoonpanolla. Mad Maxin ääni kuuluu selkeästi ja avoimesti, ja rintarekisterissä on selvästi enemmän massaa kuin Sonosilla. Huoneessa kiertävä tytön ääni luo vaikuttavampaa tilantuntua kuin muut järjestelmät, Sonos mukaan lukien. Osasyynä on varmasti asennusvaiheessa tehty kaiutinten etäisyyden määritys.

mainos

Elokuva kuulostaa varsin viihdyttävältä ja subwooferissa riittää sopivasti muhkeutta, jotta basso saa lahkeet lepattamaan. Se ei dynamiikaltaan yllä passiiviseen M&K Sound V8:aan, joka maksaa kahdeksansataa euroa, mutta on vähintään yhtä hyvä kuin Sonos SUB.

mainos

Myös musiikki kuulostaa surroundina erinomaiselta ja hyvin koherentilta. Tavalliseen olohuoneeseen tämä riittää vallan hyvin. Stereona soitettuna musiikki voi kuulostaa hieman lattealta erilleen sijoitettuihin kaiuttimiin verrattuna. Subwoofer pysyy hyvin mukana, ja vaikka se ei mikään dynamiikkahirmu olekaan, on se stereonakin yhtä hyvä kuin Sonos ja huomattavasti parempi kuin Samsung.

Johtopäätökset

Heos Bar on tämän hetken täydellisimpiä soundbareja neljällä HDMI-sisääntulollaan ja Dolby- ja DTS-tukineen. Subwooferin ja takakaiuttimien kanssa elokuvaelämyksestä saa erittäin viihdyttävän – tunnelma alkaa olla oikeaa kotiteatteritasoa. Takakaiutinten ja subwooferin etäisyyttä voi säätää. Musiikki toimii myös stereona, ja subwoofer toimii saumattomasti kokonaisuuden osana. Sonos on kohdannut vertaisensa.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös