: Yamaha RX-A3070

Melkoinen muskelikimppu

Yamahan lippulaivamalli saa lahkeet tärisemään voimallaan.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Muskelikimppu, joka suoriutuu upeasti niin musiikista kuin elokuvistakin. Suoratoisto ja monihuonesoitto MusicCastin avulla toimivat tuttuun tapaan erinomaisesti.
Äänikuvasta puuttuu hiukan erottelevuutta ja ilmaa. Vain yhdeksän vahvistinkanavaa, joten tarvitaan ylimääräinen päätevahvistin täyden 7.1.4. Atmos-äänen saamiseksi.
Tehot: 9 x 150 wattia (8 ohmia, 2 kanavaa)

Kanavien määrä: 11.2

HDMI: 8 sisään (2.0b), 2 ulos (ARC)

Tuetut ääniformaatit: Dolby TrueHD, Dolby Atmos (7.1.4), DTS- HD MA, DTS:X (7.1.4)

Tilakorjain: YPAO

Suoratoistopalvelut: Spotify, Tidal, Deezer, vTuner

Langaton käyttö: MusicCast multiroom, AirPlay, DLNA, Bluetooth

Levysoitinliitäntä: On (MM)

Sovellus: MusicCast Controller, AV Controller

Paino: 19,6 kg

Väri: musta ja titaani

Verkkosivusto: yamaha.fi

Hinta: 2 600 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Viimeisimmästä lippulaivamallistaan Yamaha on poistanut joitakin analogisia videosisään- ja ulostuloja ja tehnyt tilaa balansoidulle XLR-äänisisääntulolle. Käytännöllinen lisä, mikäli omistaa highend-CD-soittimen, jossa on balansoitu ulostulo.

Seitsemästä pääkanavasta vastaavat DAC-muuntimet on päivitetty (ES9016A:sta ES9026PRO:hon), ja myös DAB-radio löytyy.

Asennus ja käyttö

7.1-kaiutinjärjestelmän käyttäminen neljällä Atmos-kanavalla (7.1.4) onnistuu vain lisäpäätevahvistimen kanssa, sillä Yamaha RX-A3070:ssa on vain yhdeksän vahvistinkanavaa. Niinpä liitimme taaempiin kattokaiuttimiin Hegel H20 -vahvistimen.

Yamahan tilakorjain YPAO korjaa helposti ja automaattisesti kaiutinten ääntä samanaikaisesti jopa kahdeksasta pisteestä. Tilakorjauksen jälkeen voi valita kolmesta ääniasetuksesta: Flat, Front tai Natural. Sijoitimme Procella-kaiuttimemme akustisesti läpinäkyvän DreamScreen V6 -kankaan taakse, mikä vaimentaa hieman diskanttia. Niinpä soundi vaati säätöä. Flat-asetuksella soundi kuulosti tylsältä ja elottomalta, joten valitsimme Natural-asetuksen.

Musiikin soittaminen sujuu kätevästi MusicCast-sovelluksen ja suoratoistopalveluiden tai tallennetun musiikin avulla. Sovellus on helppo asentaa ja se pystyy soittamaan korkearesoluutioista ääntä.

Jos kaipaa hiilenmustaa hilpeämpää väriä, on RX-A3070 saatavilla myös titaanin värisenä. Kuva: Yamaha

 

Äänenlaatu

Deadpool-elokuvan Atmos-ääniraita soi vaikuttavasti eikä Yamaha petä muutenkaan. Tämä vahvistin on puhdasta muskelia: räjähdykset ja kolarit saavat aikaan ruumiin läpi kulkevia shokkiaaltoja. Ääni ympäröi joka suunnasta: ylhäältä, sivuilta, edestä ja takaa. Puhe erottuu todella selkeästi, joten ei ole vaaraa tippua kärryiltä dialogia seuratessa!

mainos

Musiikki surroundina aiheuttaa samankaltaisen efektin. Trondheimsolistenesin äkäiset jousisoittimet Reflections-teoksessa toistuvat voimakkaasti. Ylärekisterissä on havaittavissa pieni varjo. Sello on fokusoituneempi kuin viulu, ja olemme kuulleet saman tallenteen olevan myös ilmavampi. Stereomusiikki toimii parhaiten Pure Direct -asetuksella, jos omistaa täysikokoiset lattiakaiuttimet eikä tarvitse subwooferia. Sillä saa parempaa erottelevuutta, vaikka kitarat ja heleät naisäänet kaipaisivat vielä hitusen lisää ilmaa.

mainos
Yamaha RX-A3070:n takaa löytyy kaikki, mitä ihminen tarvitsee, mukaan lukien stereo-XLR-sisääntulo. Yhtä aikaa voi käyttää ”vain” yhdeksää kanavaa, joten Atmos 7.1.4:n hyödyntäjät tarvitsevat lisävahvistimen. Kuva: Yamaha

 

Johtopäätökset

Yamaha ei ole säästellyt ruudissa RX-A3070:aa tehdessään: vahvistin pitää kaiuttimet todella tiukassa otteessa. Etenkin surround-ääni kuulostaa komealta!

Musiikki soi vahvasti mutta akustiset soittimet kaipaavat ylä-ääniin enemmän ilmaa. Yhtä suurta tilantuntua emme aistineet – surroundina eikä stereona – kuin parhailla kisailijoilla.

Yamahalla on kaksi vahvistinkanavaa liian vähän Atmos 7.1.4 -äänijärjestelmää varten. Sitä varten tarvitaan lisäksi päätevahvistin, joka tuo ainakin nelisensataa euroa lisää hintaa kokonaisuudelle.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös