: Pioneer SC-LX901

Luottokamaa

Äänen puhtaus, dynamiikka ja tehot ovat kunnossa, mutta käytettävyys ei niinkään.

Ääni & Kuva kiteyttää

Elokuvien puhe on kristallinkirkasta, soundi on jättimäinen ja kokonaisuus pysyy hallinnassa. Aivan mieletön ääni.
Näytön valikko on hieman epäselvä. Kaiuttimien asentaminen on ikävää eikä vahvistin ole tulevaisuuden vaatimusten mukainen.
Tehot: 11 x 140 wattia (8 ohmia, 1 kanava)

Kanavien määrä: 11.2

HDMI: 7 sisään (2.0a), 2 ulos (ARC)

Tuetut ääniformaatit: Dolby TrueHD, Dolby Atmos (7.1.4), HD-ääni, Dolby Atmos (7.1.4)

Tilakorjain: MCACC Pro

Suoratoistopalvelut: Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn

Langaton käyttö: FlareConnect multiroom, DTS Play-Fi, Chromecast, AirPlay, DLNA, Bluetooth

Levysoitinliitäntä: On (MM)

Sovellus: Pioneer Remote, iControl AV5 Paino: 18,3 kg

Väri: Musta tai hopea

Verkkosivusto: pioneer-audiovisual.eu

Hinta: 3 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Pioneerin huippumallilla on vaikuttava lista varusteita, ja se striimaa tunnetuista suoratoistopalveluista kolmella tavalla: Chromecastin, DTS Play-Fin ja FlareConnectin kautta, ja ne toimivat myös muiden valikoitujen Pioneerin ja Onkyon laitteiden kanssa.

Mutta siinä missä muut testilaitteet katsovat tulevaisuuteen eARC-äänenpalautuskanavan muodossa, ei SC-LX901:stä sitä löydy.

Asennus ja käyttö

Pioneerin automaattinen kaiutinten kalibrointi on nimeltään MCACC Pro. Jos haluaa valita eri ääniomaisuuksien väliltä, on eri ääniasetukset tallennettava omiin muisteihinsa (Front Align, All Channel Adjust tai Symmetry), jotka säätävät kaiuttimia pareittain. Kaiutinten mittaukset on tehtävä jokaisen muistin kohdalla erikseen, joten meillä meni puoli tuntia odotellessa, että vahvistin on valmis.

Basson säätö on yksinkertaista. Eri jakotaajuuksia ei voi säätää, vaan kaikille kaiuttimille on valittava yhteinen taajuus. Olisimme halunneet 80 Hz kaikille paitsi kattokaiuttimille 110 Hz. Nyt kattokaiutintenkin on laskettava basso 80 Hz:iin, mikä ei ole aivan ihanteellista.

Musiikin suoratoisto sujuu oikein hyvin. Henkilökohtaisesti pidän Chromecastista, jota käyttäessä voin käyttää niitä kolmannen osapuolen tarjoamia sovelluksia, joihin olen tottunut.

Mustan lisäksi Pioneer SC-LX901 löytyy myös hopeanvärisenä. Kuva: Pioneer

 

Äänenlaatu

Meidän huoneessamme toimi parhaiten Symmetry-kaiutinkorjain. Korjatussa tilassa basso saa enemmän painetta Pioneerilla verrattuna muihin testilaitteisiin. Deadpool-elokuvan bassoefektit ovat äärimmäisen kovat! Välillä painetta on ehkä vähän liikaakin, mutta vau, mikä fiilis! Puhe toistuu selkeästi, äänikuva on suuri ja avoin, ja Atmos-efektit toimivat kuten pitääkin.

mainos

Elokuvan lopun taistelukohtaus on täynnä actionia, ja taustalla pauhaava orkesterimusiikki on loistavasti hallinnassa. Miekkojen kalahtelu kuulostaa aidolta ja kaikkineen kohtauksen soundit saavat lahkeet lepattamaan!

mainos

Myös musiikki kuulostaa erittäin hyvältä, kanavien määrästä riippumatta. Erottelevuudessa Pioneer häviää Marantz SR8012:lle.

Pioneer SC-LX901:ssä on tarvittavat kaiutinterminaalit 11-kanavaista järjestelmää (esimerkiksi Atmos 7.1.4) varten. HDMI-ulostulossa ei ole korkearesoluutioisen äänen tukea (aARC), vain tavallinen ARC-äänenpalautus. Kuva: Pioneer

 

Johtopäätökset

Tässä laatuluokassa on selvää, että äänenlaatu on kohdillaan. Pioneer ei todellakaan petä. Ääni on erinomainen niin elokuvien ja musiikin kanssa, ja tehot riittävät hyvin kotiteatterin pauhuun. Äänenlaatu ja erottelevuus ovat tasolla, jota ei alta kahden tonnin saa.

Helppokäyttöisyydessä olisi petrattavaa. Pioneer SC-LX901 on raskas käyttää, ja muutamat puutteet tekevät siitä vähemmän houkuttelevan.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös