: Marantz SR8012

Kun ballerina singon hankki

Marantzin ensimmäinen 11-kanavainen vahvistin jättää kaikki muut varjoonsa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Jättimäinen äänikuva, loistava erottelevuus ja vaikuttavat dynamiikat. Hyvin käyttäjäystävällinen. Monihuonejärjestelmä on piste i:n päällä.
Emme keksi puutteita, paitsi että ainahan tehoja saisi olla enemmänkin.
Tehot: 11 x 140 wattia (8 ohmia, 2 kanavaa)

Kanavien määrä: 11.2

HDMI: 8 sisään (2.0b), 3 ulos (eARC)

Tuetut ääniformaatit: Dolby TrueHD, Dolby Atmos (7.1.4), DTS-HD MA, DTS:X (7.1.4)

Tilakorjain: Audyssey MultEQ XT32

Suoratoistopalvelut: Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn

Langaton käyttö: HEOS-monihuonejärjestelmä, AirPlay, DLNA, Bluetooth

Levysoitinliitäntä: On (MM)

Sovellus: Marantz AVR Remote, HEOS Paino: 17,4 kg

Väri: musta tai hopea

Verkkosivusto: marantz.fi

Hinta: 3 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Marantz on korvannut edellisen lippulaivamallinsa SR7012-mallilla ja mennyt vielä pidemmälle: parhaista komponenteista valmistettu SR8012 jakaa järkälemäisen tehonsa ei vain yhdeksään, vaan yhteentoista vahvistimeen. Jokaisessa on huomaamaton oma vahvistinmoduulinsa yksinkertaisemman ja lähes kaikkien muiden käyttämän operaatiovahvistimen sijaan. Kurkkasimme kuoren alle – oho, mitä mikropiirejä!

Paitsi että Marantzin vahvistin tukee kaikkia uusia video- ja audioformaatteja, se toimii langattomasti myös HEOS:n monihuonekaiuttimien kanssa.

Asennus ja käyttö

Asennus sujuu helpon ja selkeästi vaiheittain etenevän opastuksen avulla. Kaiuttimet määritellään valikosta, jonka jälkeen käynnistetään Audyssey-tilakorjain. Huoneesta on mitattava vähintään kolme eri paikkaa, mielellään kahdeksan.

Esivalittuna on Reference-asetus, ja se on varsin järkevä. Flat-asetus kuulostaa nimittäin nimeltään eli lattealta ja elottomalta. Front-asetuksen voi valita, jos omistaa juuri omaan tilaan täydellisesti sopivat kaiuttimet, ja Bypass-asetus ohittaa kaikki säädöt. Reference toimii oikein hyvin.

Musiikin soittaminen HEOS-kaiuttimista sujuu lähes yhtä saumattomasti kuin monihuonejärjestelmien päälliköltä Sonosilla: valitse äänilähde tai suoratoistopalvelu ja soita musiikkia sovelluksesta.

Marantz SR8012 hopeanvärisenä. Kuva: Marantz

 

Äänenlaatu

Deadpool-elokuvasta kuuluu yksityiskohtia, joita emme ole aiemmin huomanneet. Miekkojen kalistelu soi ekstrapitkään Marantzilla. Upea erottelevuus saa puheen kuulumaan täysin puhtaasti, ja tila ympärillämme tuntuu valtavalta. Katon Atmos-kanava sulautuu kokonaisuuteen saumattomasti ja luo ilmavan äänikuplan. En ole aikoihin saanut tällaista elokuvakokemusta!

mainos

Marantz kuuostaa puhtaalta, mikä ei ole uutinen. Samaan aikaan SR8012:ssa on kuitenkin todella häijyt dynamiikat, jotka hakkaavat aiemmat Marantz-kokemuksemme mennen tullen! Laukaukset ja kolarit jylisevät upeasti ja kirkkaasti – aivan kuin ballerina olisi saanut singon käsiinsä.

mainos

Trondheimsolistenes soi ennenkuulumattoman kauniisti surroundina, ja Reflections-levyn Atmos-raita lennättää elämyksen uusiin korkeuksiin. Musiikki toimii myös stereona loistavasti: David Bowien jokainen henkäys Lazarus-kappaleessa iskee suoraan sydämeen. Aivan upeaa, upeaa.

Kaikissa HDMI-ulostuloissa on Enhanced Audio Return Channel ja korkearesoluutioisen äänen tuki. SR8012:ssa on 11 vahvistinkanavaa. (Kuva: Marantz)

 

Johtopäätökset

Jos haluat kotiteatterivahvistimen, joka hoitelee sekä elokuvat että musiikin tarvittaessa herkän hellästi ja tarpeen vaatiessa massiivisesti pauhaten, on Marantz oikea valinta. Olipa kyseessä stereo tai surround, elokuvat tai musiikki, ei SR8012:sta tahdo löytyä virhettä. Myös käyttö on huippuhelppoa ja kätevää. Suoratoistopalvelut ja mahdollisuus liittää vahvistin mukaan HEOS-monihuonekaiuttimeen heittää tämän mallin suoraan toivelistalle.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös