: Denon AVR-X6400H

Tanssia pilvien päällä

Denon seuraa aikaansa uudella huippuvahvarillaan, joka sekä kuulostaa hyvältä että on helppo käyttää.

Ääni & Kuva kiteyttää

Surround-ääni on suuri ja ilmava, puhe kirkasta ja ylhäältä heijastuvat Atmos-efektit hienoja. Myös musiikki kuulostaa loistavalta ja erittäin ilmavalta.
Hyvistä tehoistaan huolimatta vahvistin ei edusta sillä saralla uusinta uutta.
Tehot: 11 x 140 wattia (8 ohmia, 2 kanavaa)

Kanavien määrä: 11.2 HDMI: 8 sisään (2.0b), 3 ulos (eARC)

Tuetut ääniformaatit: Dolby TrueHD, Dolby Atmos (7.1.4), DTS-HD MA, DTS:X (7.1.4)

Tilakorjain: Audyssey MultEQ XT32

Suoratoistopalvelut: Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn

Langaton käyttö: HEOS-monihuonejärjestelmä, AirPlay, DLNA, Bluetooth

Levysoitinliitäntä: On (MM)

Sovellus: Denon AVR Remote, HEOS

Paino: 14,5 kg

Väri: musta tai hopea

Verkkosivusto: denon.fi

Hinta: 2 700 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Paperilla Denonin vahvistin vaikuttaa hyvin samankaltaiselta kuin sisarbrändi Marantzin lippulaiva SR8012. Valikot muistuttavat toisiaan ja liitännät ovat molemmissa samat. Denonissa on yksitoista kanavaa, jotka mahdollistavat 7.1-kaiutinsysteemin käytön sekä neljä kattokaiutinta (7.1.4) ilman ylimääräisen vahvistimen apua.

Denon eroaa Marantzista edullisempien operaatiovahvistinkomponenttien muodossa. Virtalähde on pienempi ja alusta ohuempi, joten AVR-X6400H painaa kolme kiloa Marantzia vähemmän.

Asennus ja käyttö

Denonin vahvistimessa on hyvin yksinkertainen valikko, joka ohjaa asennuksen läpi. Kun kaiuttimet on määritetty, saa takaosan liitännöistä nähdäkseen kuvan, josta voi tarkistaa, että kaikki tulee kytkettyä oikein.

Audyssey MultEQ XT -tilakorjain optimoi äänen enimmilleen kahdeksaa kuuntelupaikkaa silmällä pitäen. Jos mikään kolmesta valmiiksi asennetusta asetuksesta (Reference, Flat ja Front) mikään ei kelpaa, voi ostaa Audyssey MultEQ Editor -sovelluksen, josta hienosäädöt voi tehdä itse. Meistä Reference toimi erinomaisesti.

Musiikin soittaminen HEOS-sovelluksesta on todella helppoa, ja myös HEOS-kaiutinten lisääminen monihuonejärjestelmään onnistuu halutessa näppärästi.

Hopeanvärinen Denon AVR-X6400H. Kuva: Denon

 

Äänenlaatu

Yamaha RX-A3070 tarjoaa mahtavat tehot ja herkullista tytinää vatsanpohjaan, mutta Denon on paljon hienostuneempi. Hiljaisissa kohtauksissa Denon kuulostaa paremmalta, ja ylä-äänissä on parempi erottelevuus. Tilantuntu on suurempi, ja Atmos-kanava luo sitä yläpuolelta vielä lisää. Deadpool-elokuvan räjähdykset kuulostavat herkulliselta ja ruumiiden mätkähtely liikennemerkkeihin viihdyttää satavarmasti. Denon ei ole nauttinut yhtä paljon jymyhunajaa kuin Yamaha, ja se erottaa Denonin myös Marantzista.

mainos

Musiikki kuulostaa hyvältä niin kahdesta kuin useammastakin kanavasta. Trondheimsolistenesin jouset leijuvat ilmassa, ja oikeissa kohdissa on juuri sopivasti ruutia. Korjaamattomassa Pure Direct -asetuksella Denon soi hillitymmin kuin Marantz, mutta korjaus aktivoituna ovat nämä kaksi aika lailla tasoissa, ainakin tavallisella volyymillä. Jos äänenvoimakkuus nousee, vie Marantz voiton.

mainos
Yksitoista vahvistinkanavaa, HDMI-ulostulot Enhanced Audio Return Channel -tuella korkearesoluutioista ääntä ja Atmos-formaattia varten sekä kaikki muu mitä voi toivoa, samassa paketissa. Kuva: Denon

 

Johtopäätökset

Monikaan ei pysty voittamaan Denonia surround-äänen tilantunnussa ja erottelevuudessa. Puhe on selkeää, ilmaa riittää kerroksittain ja stereomusiikki soi erittäin upeasti. AVR-X6400H:sta löytyy tehoja kunnolliseen kotiteatteriin, mutta joillakin kilpailijoilla muskeleita riittää isompiinkin mittelöihin.

Kokonaisvaikutelma on hyvä, sekä musiikki että elokuvat kuulostavat erinomaisilta ja käytettävyys on omaa luokkaansa. Striimaus HEOS-sovelluksen kautta sujuu kuin tanssi. Selkeä suositus!

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös